Fua o le gaosiga

Faʻapitoa i le faʻaleleia o le vaivai o le atunuu

E masani lava o le filifilia o laau mo le togalaau ua avea o se faafitauli faigata, aua e te manaomia e pikiina fugalaau eseese ma laau talatala e fetaui lelei ma fetaui lelei le atoaga o le manatu o le upega tafailagi. Azarina Lazyaschaya, poʻo Maurandia, o se filifiliga lelei tele mo soʻo se nofoaga, aua e faigofie tele ona totō ma tausi ia te ia, ma o le fugalaau fugalaau o le a umi le fiafia i mata.

Faamatalaga faʻamalosi

O lenei ituaiga o azarin (Latina Asarina) e leʻi faʻafuaseʻi ona taʻua o le "aʻea": o le au fai togalaau e tupu lenei fugalaau e teuteu ai, aua e pei o se vine. O ona lala e oʻo atu i le maualuga e 7 mita. O laulaau, e pei o le tele o laau totino, o lanu lanumeamata lanumeamata, o loʻo i ai se paʻu veveve. O fugalaau lanu mumu po o le lanu violē o loʻo i luga o le umi atoa o le vine ma fai ai se fulufulu. O Maurandia e fuga mai i le taumafanafana. O fatu fugalaau laiti e teuina i totonu o se atigipusa e lua.

I tulaga o le potu o le a aoga mo le teuteuina o tulimanu ma pito i luga. Aoao pe faapefea ona teuteu se fale ma se sindapus, philodendron, syngonium, hoya, stephanotis, faʻafesoʻotaʻi, liga i totonu.

E taua! O le tuputupu ae o tagata faʻatasi ma se puipui tele o le a fesoasoani e ausia le paolo i totonu o le puipui poʻo le tua atu, e fuafua i le manaʻoga.

Meaola

O le aʻei Papelonia o le tagata sili ona taatele i totonu o togalaau o le aiga atoa o Asarina. Ae ui i lea, o lenei laau e tele ituaiga eseese, o eseesega i le va o nei mea ua na o le paolo o fugalaau:

  • Red Dragon - eseese ma fuga lanumumu mumu;
  • "Rose Rose" ei ai se lanu mumu-lanu piniki;
  • "Sky Blue" - fugalaau ma tamai fugalaau laiti;
  • Alalaupapa Paʻepaʻe ei ai lona fugalaau paʻepaʻe;
  • "Joan Lorain" ese lanu lanu violisi eseese.

E mafai e tagata taʻitasi fai togalaau ona filifili i lona tofo soo se ituaiga o aʻea azarine e fetaui ma le lanu ma le faʻatulagaga o lana togalaau.

Tuputupu ae mai le fatu

O le tuputupu aʻe o Maurandia o se mea faigofie ae faʻalavelave, pei o soʻo se galuega mo se fai togalaau. O le faagasologa atoa o le totoina e tutusa lelei ma isi ituaiga o fugalaau, ae o loo i ai pea ni nuances.

Fatuina

Mo le saunia o fualaau, e tatau ona ave le faleoloa masani, lea e tatau ona faʻafefiloi ma le oneone ma eleele maso. O fatu fugalaau e laʻititi lava, peitaʻi, pe a totoina i le va o latou, e manaʻomia pea ona faʻamautinoa se mamao. O nisi o fai togalaau e sosolo fatu i oneone, peitai, e tusa lava pe leai lenei faiga, ua ola lelei toto. Pots ma eleele ma fatu e tatau ona ufiufi i se ata tifaga, ma a maeʻa le 2-3 vaiaso i le vevela e tusa ma le + 20 ° C, e mafai ona e faatali mo le totogo. A maeʻa ona foliga mai, e tatau ona aveese le ata ma tuu ai fatu e tatala, ia faʻasuina i lea taimi ma lea taimi, ae aunoa ma le tele o le vai, aua o le laau e vaivai tele, ma o se lanu uliuli e ono aliali i lalo o le fatu.

Nofoaga

Mo lenei ituaiga o laau totino, o se nofoaga lalelei e sili ona lelei, e aunoa ma ni kopi. Afai ua e filifili e tulaʻi mai i totonu o le sami ina ia mafai ai ona teuteu le puipui, ona taua ai lea ona e manatua o le a le mafai ona e afifiina mai itu uma - e tatau ona e filifilia le sili ona susulu ma e le maua i le matagi.

O le fugalaau ei ai sina aʻa, e matua tatau lava ona totōina e le loloto ma mamao ese mai le tasi (30 cm).

E te iloa? Ona o lona foliga, i le senituri lona 17, o le asarin na faʻaaogaina e fai ma faʻama.

Soo

O le eleele e sili ona lelei o soʻo se eleele vaʻaia ma le lelei o le vai, aua e le fiafia le laau i le vevela. E manaomia e le laau se nofoaga lelei, e saʻo ina ia aloese mai le susu. Ina ia saunia le nofoaga lelei e tulaueleele ai, ua lava lava le malepe i le eleele ma, afai e mafai, faʻaopopo sina oneone.

Faʻamaʻa

A o le totoina laau toto, e tatau ona faʻamaonia lelei: mo lenei mea, e tatau ona aveese le laau i fafo aso e 10 i fafo mo se taimi faapitoa, lea e tatau ona faʻaititia i taimi taʻitasi.

Aʻo le i taunuu

A o lei oʻo i le eleele e tatau ona manatuaina e manaʻomia le lagolago o le vailaʻau, aua e tatau ona aʻe luga ia i latou seia oʻo i se umi, mulimuli ane e mafai ona pipii i puipui puipui. O le filifiliga aupito sili mo le fausiaina o ia lagolago o le a avea ma se uamea i ni pulu laiti po o se uaea saʻo.

Tuputupu ae mai le vavae

O se auala e seasea maua ai le tuputupu aʻe o le asarin o le faapipiiina. O lenei mea e manaʻomia ai le malosi o le faʻamalosiina o le soifua maloloina lea e tatau ona toto i le oneone susu ma faʻatali seʻi oʻo ina aʻafia. A maeʻa lena mea, e tatau ona tuʻuina i ni ipu eseese ile eleele mama.

E taua tele laumei e tuʻu i totonu o se nofoaga lelei.

Totoga Laʻau

A uma ona totōina le fugalaau, e taua le faia o le tausiga saʻo. Azarin o se laau e le lelei tele, ae o nisi o taumafaiga o le a faia pea.

Lulu

E alofa Maurandia i le la, aua o le vevela mo le fugalaau e le o se faafitauli tele. Lava e tuʻuina atu i ai le aofaiga talafeagai o le susu.

Faʻasa

O lenei fugalaau e le fiafia i le inu tele, ae ui i lea, o le eleele malulu e le fetaui foi ia te ia. I le taumafanafana, o le a lava le vai e faaluaina ai le fale. O le eleele e tatau ona susu, e le tatau ona i ai ni puddles.

Totogi

E le afaina le fugalaau i le vevela, e faapena foi i le taumafanafana, e faaopoopo atu i le faasusuina, e tatau foi ona faaopoopo le laulaau mai se fagu moli.

Laʻei pito sili

O le taimi lava e fuga ai le laau mo le taimi muamua, e tatau ona amata toe fafagaina i le ituaiga o paluga ma fugalamila.

Faʻailoa

Mo le faia o se vaomatua e sili atu le manaia ma faʻalaloa, e tatau ona fusi lelei. Ina ia faia lenei mea, tipi ese nisi o tipu, mulimuli ane o le a faamalosia le laau e totoina se lua ae le o se tasi o fuʻa.

Garter belt

Mo le sili atu le faigofie, e manaʻomia e le laau se puipui, aua o le a sili atu ona faigofie mo ia ona pipii ma ola umi. E mafai ona faia le taʻavale i se laei masani poʻo se filo.

E taua! E le mafai ona tosoina pine, aua o le a faigata ona toto le laau.

Tausiga mama

O se laau maloloina e le manaʻomia le teuteuina. Ua lava le na o le tipiina o le oti po o le mama mama i le tautotogo.

Faʻaaoga i le mamanu ma le faʻatasi ai ma isi laau

O Azarina o se laau lalelei tele, o lea e le o se mea e ofo ai le filifilia e le au fai togalaau mo mea teuteu. O le fufuluina o se gasebo, o se fugalaau ma ona lanu eseese e iloa lelei ai le itu i tua o se fale, mutia po o laau. O le tamaoaiga o ituaiga o fugalaau e mafai ai oe ona fai se filifiliga e tusa ai ma lou tofo, ma ia filifili foi le ituaiga laau talafeagai mo lau lava 'upega tafaʻilagi.

I le faaopoopo atu i le azarin, e mafai ona e teuteu le dacha i ia ituaiga o feʻaʻei luga: aconite, actinidia, wisteria, vine vine, honeysuckle, clematis, princess, climbing cord.

O Maurandia e soʻosoʻo lelei ma isi laau toto, o le mea autu lava e le faʻafefeina ai isi tagata o loʻo nonofo ai ma ona foliga.

Faigata le tuputupu ae

O le galueaiina o Maurandia e le mafua ai ni faigata faapitoa, o le mea lea, e mafai ona faia e se fai togalaau.

O le faafitauli sili ona taatele o le susu o le susu i totonu o se atigi pusa laau: e faigofie lava ona foia - faʻafefe na tupu pe afai e tatau ai.

E faapena foi faafitauli masani o le nonoaina saʻo o le laau, lea e mafua ai ona mou le pito i luga o le fugalaau. - O lona uiga o le pusa mo le ogalaau e fufusi tele, ma e tatau ona matala vave.

Maʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi o lenei fugalaau e le faʻapitoa. Pau lava le taufaamataʻu i le aferika o le aphid, lea e matua faigofie lava ona iloa: e mafai ona vaaia i mata le lava, ma o laulaau ma fugalaau e faʻaleagaina ma faʻamalolo. O le iniseti e mimiti le sua mai le laau ma afaina ai le afifiina o laʻau ola maloloina fou ma totogo. Afai o le taimi e le faʻaumatia ai siama, o le fugalaau o le a mate. I le avea ai ma se taua, o se fuga o lanu moli, keleti, sipisi po o pine o le pine e atoatoa.

E te iloa? Aphids ulu i se ala e le masani ai - parthenogenesis. O lona uiga o le matuitaga i le tagata maʻitaga o le fanau, o nisi o ia mea ma fanau ua uma ona maitaga. O lenei auala faʻaleleia e mafai ai ona vave faasalalauina ma faʻateleina le faitau aofaʻi o tagata i le tele o taimi.
O le mea lea, azarina lazyaschaya o le fofo sili lea mo le teuteuina o le taulaga, ma o le mea e sili ona taua - o lenei fugalaau e matua faigofie lava ona tupu ma e le lelei le tausiga.

Fautuaga mo le tuputupu ae o le atunuu mai le gasegase

O le a ou faʻasoa atu loʻu masaniga faʻaosooso e tupu mai le fatu i fatu. O le totoina i le pulou sphagnum na maua ai se taunuuga sili. O le mea sese, o le galu e tatau ona tipiina lelei i seleulu. Ou te lei faapipiiina soʻo se taua i lenei mea. O le aso, sa ou totoina mea uma i totonu o fagu ma o loʻu valea na faaalia ai ia lava. Pe a valiina le masi, e mafai ona puʻeina ma le puʻu ma le tweezers ma faʻalelei le totoina i totonu o se ulo, pe afai e le gaʻo le galu, o se gaioiga e faigata. O le faamamaina i le galu e ofoofogia, ma le mafaufau e mafai ona ou faagaloina le vai, o le 14 mai le 12 na faasilasilaina i luga o le pusa. Le tali tutusa ma isi fatu.

bobcat

//forum-flower.ru/showthread.php?p=214042&postcount=26

O le Asina e fafagaina ai le fafusi o faʻi. O vaega o minerale e vave ona faʻaaogaina ma faʻapipiʻiina e laau talavou. Fertilizing matautia e fai, e mafai ona e susunuina aʻa, ae e mafai ona e faʻamalosi. Na taofia le tumau o le faʻamalosi i luga o le faapaologa, i le aoauli e tusa ma le +5 ma le timu tumau. Ae i le po ou te tatalaina le faamalama pe o fea o laau. O le ea fou e manaʻomia tele mo lona atinaʻe atoa ma lona mafai. Greenhouse ua uma ona aveese.

toso

//forum-flower.ru/showthread.php?p=220312&postcount=36