Aseta

Auala e fausia ai se pepa mo le faavae o le pa

O le muai manaomia mo le fausiaina o le pa o le fausiaina lea o le faiga. O le mamanu e tatau ona faʻamalosia, puipuia le faʻataunuʻuina ma le faʻaleagaina, faʻafetaia le tele o le faavae.

A maeʻa ona toe iloiloina ia foliga, tulafono ma faʻailoga o le faʻapipiʻiina o le faʻatulagaga, e mafai ona e alu saogalemu i le gaosiga oe lava.

Mea e manaʻomia

O le ki i tulaga aupito maualuga, faʻalagolago ma le tumau o mea e fai. O le anoanoai o mea fau fale i maketi e mafai ona faʻalauteleina ai le atinaʻe mo lona gaosia.

Mo le mamanu talafeagai:

  • Omea - lautele, ae i le taimi lava e tasi o le ituaiga sili ona taugata o le faiga, lea o loʻo faʻaaogaina ai paʻu o le uʻamea malosi ma le mafiafia o le 1-2 mm. Eseesega i lenei ituaiga faigofie i le faʻapipiʻiina, faʻagata, faigofie o le gaosiga. O se faʻafitauli taua tele o le tau maualuga, faʻatusatusa i isi ituaiga meaola.

  • Sini faʻamalosi - o le faʻatulagaina o loʻo faʻapipiʻiina mai luga o faʻamalosi faʻamalosi. Faʻalagolago i le tele o paʻu pe a sasaa le faavae, o le a mafai ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le vailaau faʻamautu, ae i le taimi lava e tasi e tausisia le malosi o galuega o le fausaga. Minus - tele lapopoa o papatusi, lea e aofia ai le aofia ai o meafaigaluega faapitoa.

  • Styrofoam - tulaga maualuga, umi ma mea aoga. O le mamanu o loʻo faʻaputuina mai poloketi ua saunia-e faigofie tele ona faʻapipiʻi ma faʻagasolo. O le faʻafitauli o le faigata i le filifilia o nisi elemene, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaliga, lapotopoto, ma isi.

  • Laʻau - le filifiliga sili ona lauiloa. O le tele o taimi mo le fausiaina o le faiga e faʻaaoga ai le pepa paʻu po o laupapa. E faigofie ona faʻaeʻe, e taugofie, e le manaʻomia le faʻaaogaina o mea faʻapitoa faʻapitoa poʻo meafaigaluega faʻapitoa. O le mea sili ona faaletonu o le manaomia lea ona faʻaopoopoina atili faʻamalosia faʻamautu i nisi tulaga.

  • Mea faʻaaoga - paʻu, pepa faʻapolofesa, pepa uʻamea. O lenei ituaiga o mea faigaluega e sili ona taugofie, e mafai ai ona e fausia se mamanu o foliga manaʻomia e aunoa ma ni gaʻo, vaʻa. Faatasi ai ma le gaogao e mafai ona iloga le taua i le potopotoga, o mea maualalo maualalo o le gafatia o le gafatia, o le manaʻomia mo nisi faʻaopoopoga. O lenei filifiliga o le a avea ma fofo aupito sili mo fale laiti.

Ituaiga Fausaga

E tele ituaiga o mea faigaluega na faʻaaogaina i le fale faufale, e avea ma faavae malosi ma tumau mo se sima, faʻamautuina fausaga sima.

Aoao pe faapefea ona fai le pa mai le pito i lalo o le filifili, mai i le gabions, le pa laupapa.

Vertical

O le pepa o le pepa o loʻo faʻaaogaina mo le fausiaina o le vevela, poʻo le malosi o puipui, le faʻasolosolo le lelei, koluma, nisi o mea faʻapitoa. I lenei tulaga, e tufatufaina le avega i itu, i luga.

O le tulaga faataatia o laina i luga o le itu e aofia ai elemene nei: o taliga uumi ma laina puipui, ulugalii, fusi, ufiufi talipupuni ma eseese mea e faamau ai, e aofia ai pupuni.

Faʻaaliga

Faʻaauau le faʻavaeina o le faʻalauiloa mo le fausiaina o pa. O le taamilosaga e tele le mafiafia ma e tatau ona faʻamalosia i le uamea.

O lenei ituaiga faʻaoga i luga o luga o loʻo tuʻuina atu ai le avega mai le pito i luga i lalo. O le mataupu faavae o le galue e faigofie, mo le faʻapipiʻiina o le a manaʻomia ai: lagolago, tripods, tui vavalo mo le faʻapipiʻiina o faʻailoga, fagu, ma mea laupepa e sasaa ai le sima.

Taʻiala

O loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina o fausaga mamanu, fausaga tulaga ese, e le o ni tulaga masani e faia i le sima.

E te iloa? O loʻo i ai foi se faʻatulagaga tumau, lea o se faʻatausaga atoa i le foliga o se puipui. I le taimi o lona faʻatulagaina e maua ai le faʻapotopotoga o paneli poʻo poloka i totonu o se fale e tasi. A maea le sasaa o le sima ma faaopoopo mea e faʻaleleia ai, o loʻo faʻaputuina se puipui faʻapitoa.

Manaoga

Tusa lava pe o a mea e faʻaaoga mo le fausiaina o le pepa, e tatau ona ausia nisi mea manaʻomia:

  • pito i luga o le saogalemu: o le fausaga e tatau ona taofiofia le tele o le sima, ia faʻamalosi i le punou, faʻaleagaina, tumau, mausali, aua le pala, taofi le foliga muamua;
  • faigofie: o le oloa e tatau ona faigofie ona faʻapipiʻi ma gaosia, pe a manaʻomia, vave faʻaitiitia ma feaveaia;
  • Mataʻituina: o le gaosia e aofia ai le tele o le pepa, le lelei ma le saʻo lelei o laupapa i le tasi ma le isi, o le leai o ni gaʻo ma gaʻo i totonu o sooga. E tatau ona i ai se laufanua lelei atoatoa ma se ata fuafuaina i autafa o le sima;
  • tulaga faataatitia: e manaomia le i ai o vaega taitasi i se faatulagaga masani ma e mafai ona faʻaaoga soo;
  • faigofie le faʻaaogaina: o le fomu e tatau ona faigofie ona faʻaitiitia, faʻamavaeina e aunoa ma le afaina tele o le faʻamaoni o ona elemene autu;
  • fuataga: o le tele o vaega o tagata taʻitasi e tatau ona matua tausisia le mamanu o le sima sima poʻo le faʻamalosia o fausaga sima;
  • mea faʻapipiʻi: e tatau ona faʻapotopotoina le faʻatulagaga ma faʻapotopoto e faʻaaoga se numera aupito itiiti o fao. O le filifiliga pito sili ona lelei o le sui lea i poloka laupapa.

Taimi e faʻamamā ai galuega

O mea autu e taʻitaʻia i le fuafuaina o le taimi mo le faʻaaogaina o le galuega o le vevela ma le mausali. O loʻo i luga o le vevela vevela e faalagolago i le taimi o le faʻamautuina o le lafoina.

E maitauina o le aofaiga ole suauu sasaa e le aafia ai lona malosi. O le mea lea, i lalo o tulaga tutusa, o le matua o se ipu lapoa ma se tamai poloka o le a faia i le auala lava e tasi.

E mafai foi ona aoga mo oe le aʻoga ile auala e fausia ai se fale i le fale lava ia, pe faapefea ona fai se vailaʻau polycarbonate, se pitonuʻu dog-do-yourself, se fagu maa.

E mafai ona faʻamaʻoti tonu le taimi e faʻamamā ai le pepa, i le amanaʻiaina o mea taua, pe a maeʻa suʻesuʻega faʻapitoa suʻesuʻega.

Ae peitai, mo le faigofie o tagata atiae, o laulau faapitoa na faia mo le faalagolago o le vevela ma le taimi, pe afai o le a lafoaia le fausaga o le a saogalemu e pei ona mafai i tulaga o faigamalo i totonu, ma mo le tumau o le geometry:

Mea malosi
Feavega o le ea15%30%50%Totogi taimi, aso
+3511,522
+3011,522,5
+251223
+201234
+151245
+102477
+5361010
+1581215

A maeʻa le 9-28 aso pe a uma ona sasaa, toe faʻalagolago i le vevela, o le a maua le 98% malosi, ma o le totoe 2% o le a maua i le taimi atoa o le fausaga.

E taua! O le faʻagasologa o le faʻaaogaina o le fausaga e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga leaga e pei o: faʻaleagaina masini i le faavae; faʻamaʻaʻaina mataʻutia ona o le faateleina o le vaʻavavega o nofoaga; faaitiitia o le faamamaina (aveeseina o le susu), ona o le a le mafai e le mea ona maua le malosi atoatoa.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

O faʻatulagaga mo le faʻavae mo le pa ua faia i ni nai laasaga faigofie.

Mo le faʻatulagaina o lau 'upega tafaʻilagi, o le ae fiafia e aʻoaʻo pe faʻapefea ona faia se tiʻetiʻe teuteu, togalaau, punavai, vao mo vine, togalaau o le rosa, o le moega o pusa, o se vaitafe matutu, o se moega o maa, papa maʻa.

Laasaga 1: Fuataga ma Faailoga

O le muamua ma se tasi o laasaga sili ona taua, lea e masani ona le amanaiaina e matai, o le makaina o le teritori ma fuaina.

A o le i faia galuega faalelalolagi, e tatau ona faailoga le teritori mo le lumanaʻi ma fausia le nofoaga atoa, lea o le a mafai ai ona iloa ni faʻalavelave, faʻalavelave i le eliina o le eleele, mo se faʻataʻitaʻiga, pamu, alavai, fesoʻotaʻiga, ma isi.

E mafai foʻi ona e feagai ma eseesega i le maualuga i le amataga ma maeʻa, o lea e taua tele le amanaʻia uma o faʻafaoloa ma na o le faasolosolo atu i le laasaga lona lua - kiliina o se alavai.

O le makaina o loʻo faia faʻatasi ma le fesoasoani a se maea o loʻo faʻapipiʻiina i luga o laupapa ma uamea. Faatasi ai ma le fesoasoani a le roulette angle faʻaalia ma siaki le tele.

Laasaga 2: Faʻasusu

O le vaeluaga mo le faʻataʻavaleina e faʻataʻapeʻapeʻaina i se lautele tele i le lautele, lea e fesoʻotaʻi ma le tatau ai ona faʻapipiʻi talipupuni i faʻamaufaʻailoga e taʻe i le eleele.

E taua le manatua o le loloto o le alavai e tatau ona 10-15 cm le maualuga nai lo le vaega o loʻo totoe o le faʻavae. I lenei tulaga, o le soloina o le palapala o loʻo faia faʻataʻamilo i le nofoaga o le pepa.

E taua! E le fautuaina le sasaa saʻo o le mea saʻo ile eleele. Mo le malosi ma le tumau, o loʻo iai se laulau o iliili ma oneone i le pito i lalo ole lua.

Laasaga 3: Faʻapipiina o faʻamau paʻu i totonu (fausaga fau)

I le ogatotonu o le auvai i luga o ona puipui e tatau ona eli ni pu faapitoa i lalo o le faʻamau, ma se vaega o le 50x50 mm. I totonu o faʻamau na faʻatoʻa faʻapipiʻi saʻo ma faasolosolo saʻo, e fautuaina e tatala le eleele i se mea itiiti. Pe a sasaa se faavae o le 20 cm, o le mamao i le va o ia faaputuga e tatau ona 120-130 cm, ma le 30 cm o le faavae - e tusa ma le 1 m. O paʻu e tatau ona faʻafefete i lalo ifo o le vaʻa, aua o le a manaʻomia mulimuli ane e toe faʻaleleia le pepa, ia mautinoa ai lona faʻavaivai ma le faʻamaoni.

Laasaga 4: Faʻatau le talipupuni (fausaga puipui)

A maeʻa ona faʻaalia le faʻamau i totonu o le fale, faʻapipiʻi i le aoina o talita. E taua tele le faʻamautinoaina o laupapa o loʻo tu i totonu tonu i le mamao tutusa. A maeʻa le faʻapipiʻi o talipupuni i se tulaga saʻo, o le oneone ma le iliili e ufiufi i se vaega o le 7-10 cm i totonu o le alavai.

Laasaga 5: Puipui puipui

Faatasi ai ma le fesoasoani o pa uʻamea faʻasaga ma uumi uumi, faʻamau faʻamau i luga o le vevela, siakiina pea le saʻo o le faʻapipiʻi o talipupuni aʻo faʻapipiʻi. O le mea lea, e tatau ona i ai se tasi e fausia ai talita. Ina ia faʻamalosia le tapoleni, mai le pito i fafo o le alavai e moe ai le eleele poʻo le iliili.

Laasaga 6: Faʻatulagaina o taʻavale pito i fafo

Mo le mamanu ina ia le sola ese mai fafo, faʻapipiʻi itu pito i fafo, lea e lelei atoatoa mo le tipiina o paʻu pepa. O le lautele o ia pepa e tatau ona tutusa ma le loloto o le faʻatumu.

O taofi faʻamalosi e alu i le va o le oneone ma laupapa. A uma ona sasaa le sima, i lalo o lona mamafa, o le a pipiʻi se fasi plywood i luga o le laau, ma mautinoa ai le saogalemu ma le mautinoa o le lafoina.

Laasaga 7: Sauniuniga o le fale puipui mo le faavae

Afai ua saunia le nofoaga mo le faʻapipiʻiina o le pepa, ia saunia se faʻavae faʻaleleia o tolu laulau faʻataʻetaʻe o le faʻamalosia o laau. O papa taʻitasi o loʻo i luga aʻe o le isi, ma o le laina pito i luga e tatau ona itiiti ifo ma le 10 cm i lalo o le fogaeleele. O laʻau faʻavaʻa e fesoʻotaʻi i itu talafeagai e ala i le uumi. Faia ni laʻau uumi, lea o loʻo faʻapipiʻi i pou uʻamea. O le mea lea e fesuiaʻi ai le mamanu i le foliga o se faʻavaa cell.

I le laasaga lava e tasi, o loʻo faʻapipiʻiina koluma, lea e faʻafeiloaʻi i le mea faʻapipiʻi. O koluma ua tanumia i le loloto e le itiiti ifo nai lo le loloto o le malulu palapala.

E taua! O le faʻatulagaina o poutu e faʻatagaina pe a faʻapipiʻi pa puipui tetele ma puipui.

Laasaga 8: Sauniuniga Pipi

O le isi laasaga o le faia lea o le sima. Mo lenei mea o le a e manaʻomia:

  • sima;
  • otaota;
  • oneone;
  • vai;
  • plasticizer.

E te iloa? E mafai ona sui le palasitini i se fasimoli vai, lea e faʻaopopo i se vaega itiiti i le fofo ua maeʻa. O lenei mea o le a tuʻuina atu ai le malosi o le faʻafefiloi ma faʻatagaina e salalau lautele.

O le auala e sauniuni ai le sima e faigofie tele: faʻafefiloi le sima ma le oneone ma faʻapala i se fua faatatau o le 1: 3: 2, faʻapipiʻi faʻaopoopo le vai e fai ai se palasitiki, ae le o le vai faʻafofo.

E fautuaina ina ia faaopoopo atu ni vaega malulu i le paluga. Ae mo le lanu o le sima, e sili atu le talafeagai le faʻaaogaina o le mea sili ona taatele - M200 poʻo le M250.

Laasaga 9: Faatumuina o le Faafefiloi

A maea ona saunia le sima, ua tumu le fausaga.

E lua auala e faʻatumu ai le pepa:

  • faatumuina i papa;
  • faatumu se ala faifaipea.

O le auala faʻatumu o le a faʻalagolago lava i le aofaʻi o le faʻatautaia. Talu ai o le mea e fai ai pa puipui e masani lava ona laitiiti, e mafai ona faʻaaoga pea le faatumuina. Mo le faia o lenei mea, o le sima e sasaa atu ma le faʻaeteete i totonu o le fausaga, ia tufatufa atu e le aunoa i totonu o le potu ma se suo.

Aua nei galo e uiga i le paluga palu. I lenei itu, i luga o le talipupuni o le fausaga o le talipupuni o loo faapipiiina i se faiga masani i se mallet. Pe a faʻatumu le sima i le fausaga i le tulaga o loʻo manaʻomia, ona tuʻu ai lea e faʻamago.

E taua! Ina ia taofia le vavae ese o le sima, o le maualuga o le faʻafefiloi e faʻamalūina i le vai ma oʻo lava ina salalau.

Laasaga 10: Faʻatauga

Ina ia puipuia le faiga mai matagi po o le susu i le timuga, i tafatafa o le nofoaga o le fausaga o latou faʻaosoina le ata PVC. I ni nai aso mulimuli ane, pe a vaʻaia le sima, ona aveese lea o le ufiufi, aua e le toe mafai e le sami ona maua se aʻafiaga leaga i luga ole paluga.

Laasaga 11: Faʻaleagaina

Le faʻaaogaina o le fausaga ina ua maeʻa le sima i le isi itu. O le laasaga muamua lava o le aveeseina o laupapa i luga o faʻamau o loʻo i luga o le pito i luga, ona aveese lea o faaputuga faataamilo, aveese ia laupapa i le pito o le au, ma i le faaiuga aveese ata mai le plywood. O galuega uma e faʻaaogaina ai ua faia ma le faʻaeteete ina ia le faʻaleagaina ai le faavae.

Faʻapitoa o le faiga i luga o le tau

E le o iai ni nofoaga laugatasi, ma e masani lava ona faia le pepa i luga o le tau. Afai o le palapala ole pa'ū o le na o ni nai tikeri, e itiiti ifo ma le 10, ona leai lea o ni gaoioiga faʻapitoa e manaʻomia.

Ina ia maua ai e lou aiga fualaau faisua fou ma laʻau i le taumalulu, o le a aoga mo oe le aʻoina pe faapefea ona fai se suauu mai paipa pipisi i ou lava lima, se kapoli mai le polypropylene pipes, auala e fausia ai se fale faʻafiafia ile vasega Polycarbonate, se fale tioata a Butterfly, se fale tipi Breadbasin, ma fale koli i Mitlayder.
A leai, o le faafitauli e mafai ona foia i ni auala se lua:

  • faatulaga le pa i laina ma le fanua;
  • faʻaaoga le matāua lalo o le faʻataʻitaʻiga mataupu.

O le filifiliga muamua, e ui lava e faigofie ona faʻatino, ae e le sili atu ona matagofie, o le toʻatele o tagata atiaʻe e filifilia le lona lua. O le fausiaina o le tulaga i luga o le tafe e ese mai le faʻatulagaga faʻapipiʻi, ma o fesoʻotaʻiga autu e fesoʻotaʻi ma le eliina o se vaʻa.

Faʻasolosolo malosi, e fautuaina le fausia o se lua laasaga - faʻatulagaina taʻitasi taʻitasi ma le lagolago i eleele. I le taimi lava lea e tatau ai ona matua mataʻituina le maualuga o faanaunauga e taofia ai le faamaligiina o le eleele. E tatau ona amata le galuega i le pito sili ona maualalo, ma faasolosolo lemu i luga o le tau. I le taimi lava e uma ai le laasaga o laasaga, e faʻapipiʻiina ai se faʻatulagaga, o loʻo tuʻuina ai elemene faʻamalosia.

Sauniuniga o le fofo, o lona sasaaina o loʻo faia i le auala tutusa e pei o le faʻapipiʻiina faʻapipiʻi.

Nuances ma fautuaga

Ina ia mafai ona fausia se faavae mo le lumanaʻi i luma ma ou lava lima, e tatau ona i ai ni tomai faapitoa ma malamalama i le fausiaina.

O nisi o fautuaga ma faufautua a tagata fau fale tomai faapitoa o le a fesoasoani e faafaigofie le galuega i le tele e mafai ai ma faatino i le tulaga talafeagai.

Pe a fausiaina se fausaga, e tatau lava:

  • ia mautinoa e leai ni vaʻa ma va i le va o le talipupuni ma le pito i lalo o le alavai;
  • faʻapipiʻi le plywood i le pito i totonu o le fagu, ma poutu i tua o talita;
  • sikulima sikulima i le 45 tikeri le tau;
  • faʻamautinoa e leai ni fao o loʻo i totonu o le fausaga, o isi faafitauli e ono tulaʻi mai i le taimi o le faʻamaʻiina;
  • E le fautuaina e faia le faʻatinoga o le galuega i le vevela o le tau, talu ai ona o le maualuga o le vevela e ono mafua ai le faʻafefe o le vai i totonu o le sima. Afai e le mafai ona fesiitai le fausaga, e tatau ona ufiufi le pito i luga o le anufe, lea o le a mafai ai ona puipuia le susu;
  • O galuega uma e tatau ona faʻatino i laʻasaga, e aunoa ma le faanatinati, tausisia le tulafono.
O le faia o se faiga mautu, maualuluga mo le faavae mo le pa e le faigofie, aemaise lava pe afai e lei faia muamua e se tagata le galuega fau.

Ae, i le mulimuli i fautuaga uma a tagata atamamai ma le filifilia o mea saʻo, e mafai ona e fausia se faavae faʻatuatuaina lea o le a galue mo le tele o tausaga ma o le a avea ma "avanoa" mo le fiaselau o tumu.