Grow cucumbers i totonu o le falemafa

E faʻafefea ona nonoa kukama i totonu o se lau

O le kukama masani o se vaovao taʻitasi, e faʻaigoaina e le tele o lela, o nisi taimi e oʻo atu i le sili atu i le 2 mita le umi. I le malae vaʻaia, e salalau le sasa i tafatafa o le moega, o le laau e lava le malamalama, o lona uiga o le umi o uʻu ma o latou tino e le taua. I totonu o le greenhouse, o le a le lava le moli mo laau, o le a lanu samasama, o le a amata ona pala, ma o fua o le a samasama, ma e le mafai ona faatumuina. Ina ia aloese mai lenei mea, e te manaʻomia le pusa saʻo o laau taʻitasi - mafaufau i le tusiga pe faʻapefea ona faia lenei mea.

O le a le mea e manaʻomia

Lalo o se lisi o finauga e lagolagoina ai pe aisea e tatau ai ona nonoa le kulama i totonu o se fale kati. A maea ona faitauina, o le a manino lava o nei taumafaiga ma le taimi o le a faʻafaigofieina ai le tausiga atili o laau taʻitasi, ma a uma ona totogi ma le fiafia pe a oʻo mai le taimi e selesele ai le seleselega tele.

  1. O kukama talafeagai, e mafai ona faʻaaoga avanoa avanoa i totonu o le kiona. I le fafagaina o laʻau taʻitasi e tupu aʻe i luga, e mafai ona fai se avanoa mo le faʻapuʻupuʻuina ae le o le faʻamalosia o fualaʻau (radishes, dill, lettu, kāpeti).
  2. O le faʻaopoopoga o faʻamatalaga taitasi o laʻau ma laupepa o le a fesoasoani i le atinaʻega lelei o le kukama, o le a faia ai isi itu o le itu, ma o le a faateleina le numera o ovaries.
  3. I le faaopoopo atu i le kukama, o le isi fou fou e tupu mai i le laupepa, ma o lenei mea o le a afaina ai le tamaititi, talu ai atonu e le lava meaʻai e faʻatumu ai le kukama fou. I le taitaia o le faʻamalosi, e filifili e le fai togalaau mo ia lava le mea e alu i ai: se fualaau aina po o se ata fou. O le mea lea, e sili atu ona faigofie le faʻaogaina o vao vao.
    Saili pe aisea e faʻapipiʻi ai tamato, pe faapefea ona fai se lagolago mo clematis ma pe o le a le mea e fai ai poloka mo laau puipui.
  4. O le fale o le a faafaigofieina ai le faagasologa o le faʻaleleia o le vai ma le faʻamalositinoina o fugalaau taʻitasi, ma mulimuli ane - faafaigofie le seleselega.
  5. E sili atu le faigofie ona togafitia togavao ma togafiti mo faʻamaʻi poʻo mea faʻamaʻi, aua o lau taitasi e maua se fualaau o vailaʻau.
  6. E le gata i lea, e le malelemo le tasi i le isi, e pei ona tupu i luga o le eleele. O le mea lea, o fualaau taitasi o le a atiina ae, e le faʻamapulaʻaina i se paʻu mama o laula ma lau.
  7. O totoma taitasi o le a matua tupu lelei lava, o le a le pala ma e pisia i siama siama, e pei foi o le tulaga e fesootai ai ma le eleele, ma e oo foi i le lanu.
E te iloa? O le fualaau faisua ei ai lana lava aso malolo - o le Aso Faʻavaomalo o le Kukama, lea e faamanatuina i le aso 27 o Iulai.

Metotia

E pei ona uma ona taʻua, mo se fuataga atoa o kukama, o le tele o le malamalama e manaʻomia mo laulaau taʻitasi, aua o loʻo i totonu o suauʻu laʻau e tutupu ai fualaʻau. Afai ua lava le moli, e mafai e le laau ona fua mai seia oo lava i le faaiuga o le vaitau o le togalaau. Ina ia ausia lenei mea, e tatau ona saʻo le vao. O lea e taua tele le mafaufau tonu i le auala e mafai ai ona e nonoa laau totō.

Taʻu pi i totonu o le togalaau.

E tele metotia:

  1. Garter Horizontal.
  2. Faʻailoga mata.
  3. Grid auala.
  4. Le auala e "tauaso" ai.
Mafaufau i nisi auiliiliga taitasi.

Faʻaaliga puipui - O se auala sili ona faigofie o le tosoina o kukama mo 'eleʻele lauʻeleʻele. Ina ia faia lenei mea, o pou e lua e faia i laupapa po o le uamea e tusa ma le 2 mita le maualuga e mafai ona eli i autafa o le moega, e mafai ona maualuga atu. Ma le isi, faʻalagolago i le lautele o le moega i lona umi atoa, o lagolago faaopoopo o loʻo eli foi i totonu. Ma i le va o mea uma e lagolagoina i le mamao pe tusa ma le 25 poo le 30 senitimita se maea poʻo se maea i le tele o laina o loʻo faʻaloloa agai i luga. A maeʻa lena mea, e tatau ona e nonoa ma le malie ia vao taʻitasi i lalo.

Faʻatulaga se mea faʻapitoa mo kukama.
O lenei metotia e lua ni faʻailoga:

  • O le tuputupu ae, e amata ona fegalegaleai vaovao ma le tasi ma le isi, ona o lo latou alualu i luma e mafai ona faagesegese;
  • A oʻo atu le laau i le pito pito i luga o maea, o le lala o le vao e tautau i lalo ma amata ona paolo le laau lava ia.
O le mea lea, e tatau ai ona amanaʻia le taimi lenei, pe a faʻapipiʻi le pito i tua o moega, ma, pe afai e mafai, faʻapipiʻi ia sili atu i lo le lua mita - o le mea moni, pe a mafai e le maualuga o le fale lau. E mafai foi ona e teuteuina auala e faʻaaogaina e taofi ai lo latou alualu i luma.

Vertical Garter faʻaaoga i luga o greenhouses. Mo lenei seti laupapa. O lona pito i luga o loʻo i lalo ifo o le falesa, ma o le vaega pito i lalo o loʻo i luga o le eleele. I le va o nei laulau o loʻo faʻalautele le masini poʻo le uaea e tusa ai ma le fuainumera o togavao totō ua totōina: o le auala lea e toso faʻatasi ai laau taʻitasi i le masaga.

E taua! Ina ia aua neʻi faaleagaina le laau, e tatau ona nonoa le manoa i le mea e aunoa ma le faʻavave.
E tele taimi e faʻafaigofie ai e le fai togalaau le galuega ma faʻalautele laina saʻo o laina i luga o le faʻavaa o le falesa, pe a uma ona tuʻuina i ai faʻamau uʻamea. O pito pito i lalo o maea ua nonoa i faʻamau laupapa poʻo pine na faia i laupapa, uamea (pe a ma le 30 cm le umi) ma faʻamalo pe tuʻuina i totonu o se togalaau. O ia faʻamau ma pine laau e tatau ona muaʻi togafitia i se vaifofo vai fefiloi ma mea faʻafefeteina poʻo le penisini. Ona latou nonoa lea o se togavao i maea. I le taimi o le tuputupu ae, o le a totoina e le laau se fesoasoani faapena ma toso i luga. E manaʻomia e le fai togalaau le ufiufi o le aʻa i lalo o laʻau taʻitasi ma faʻalagolago i taimi uma le ogalaau o le kukumba vao i le lagolago mo lona faʻateleina faʻamalosia, a leai o le a toso lalo lalo o le mamafa o kukama. Faatasi ai ma le auala i luga o le kukama pamu, o laau e maua le tele o le malamalama.

O le isi auala e teu ai vao vao i greenhouses ma luga o laufanua avanoa e lauiloa. luga o meli paʻu, e taua foi o se mea taua. O lenei metotia e fetaui mo ituaiga taʻutaʻua. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻapipiʻi pou i pito taʻitasi o le kiona. E tatau ona eli i totonu o le palapala i le loloto o le 30 inisi leta ma faʻapipiʻi ma le faaeteete le eleele o siomia ai i latou. E mafai foi ona faʻaaoga metala poʻo palasitika i le foliga o se faʻavaa. E tatau ona i ai i le faʻavaa le malosi lelei ma le tumau, aua o le a faʻatupulaia ai le avega.

E te iloa? Kukama o le fua muamua lea o fualaau aina io matou teritori i totonu o eleele malupuipuia (tusa lava pe leʻi oʻo i le XVIII senituri). O falemaʻi mafanafana i fale puipui na faʻaaogaina mo lenei mea, ma faaputuga otaota o loʻo faʻaaogaina o le vevela palapala. Mulimuli ane na latou aoao e fausia ni fale mataʻitusi masani ma le mafanafana e tasi. Ma talu mai le XIX seneturi, ua uma ona faʻaaogaina greenhouses ma faʻafefeteina apa ma le mafanafana.
I totonu o faleoloa faʻapitoa mo le faʻatau atu, e eseese fesuiaiga o upega tafaʻi mo togalaau faʻatoʻaga, ma eseese maualuga (mai le tasi ma le afa mita ma le maualuga), ma eseese foliga o siaki ma le lautele. O le filifiliga pito sili ona lelei o se faasologa faʻatasi ma sela e i ai le lautele e 10 centimita. E le faigata ona faʻapipiiina: mo lenei mea, e manaʻomia ona faʻalautele le tapoleni i le va o lagolago faʻavao ina ia mafai ai ona ufiufi le avanoa atoa o le moega. Ole maea malosi poʻo le uaea e tatau ona tuʻuina i le pito i luga o le upega, faʻaputu i le va o pou lagolago. E tatau ona amata ona e alu ese mai le pito i lalo ma uamea ua tuʻuina i totonu o sela ma ua lafoina i le eleele e 20-30 centimita. Aemaise lava le faʻamalosiina o le ogatotonu o le laina, aua o lenei vaega o loʻo i ai le avega maualuga. O kukoma taitasi lava ia e pipii atu i sela ma ona antennae, o le mea lea e le manaomia ai se pusa faaopoopo i lenei auala.
Ia faʻamasani oe lava i tulafono o le luluina mo ituaiga o kukama e tasi ma le partomacarpic.
O le isi faʻaaogaina o lenei laʻau e mafai ona totō kukama i itu uma e lua o le faasolosolo i luga o se auala faʻafefe ina ia lava le avanoa mo laau taʻitasi. O le auala e faʻapipiʻi ai le kukama vao i luga o le upega taatele, ae sili atu ona taugata nai lo isi metotia.
E taua! Pe a faʻatau se faʻataʻitaʻiga, ia mautinoa e siakiina mo le malosi, pe afai ua maeʻa i totonu o le kiona, e mafai e faʻamaʻi uma ona mafatia.
Le auala o le "tauaso" - O le aveeseina lea o lala o le itu, ovaries, fugalaau ma fulu i le taimi o le pusa. Ua leva ona faʻaaogaina e le au fai togalaau i totonu o le faʻamalama o le totoina o kukama. Ina ia faia lenei mea, o le uʻamea autu o loʻo nonoa i se manoa po o se upega faʻamau. Ma, pe tusa ma le 30-50 senitimita mai luga o le moega, o itu uma lava o taina ma sikuea e aveesea mai le ogaumu autu. O le mea lea, e feliuai le vaega o le "faatauaso" le ogalaau i le maualuga o le 4 po o le 6 laulaau. A maeʻa se laʻau o vao vao i le maualuga o le 1 mita, ona tipi ai lea o le itu laau i luga o le laʻau muamua, e tatau ona tuua se tasi ovary. I le maualuga o le 50 senitimita pe a uma le pine muamua, ona faia ai lea o le lona lua, i luga o le laupepa lona lua, ma le lua ovaries o totoe. I luga aʻe o le tipu e tatau ona faapuupuuina i lau tolu ma le fa, ma toe tuua ai ni ovaries se lua. O lenei metotia o le tuputupu ae ma le puipuia o togavao o le kukama e fesoasoani i le tuputupu ae malosi o ovaries fualaau suamalie, faapea foi ma le faamalosia o le ogaoga autu ma le aʻa.
Aoao pe faapefea ona toto ni ituaiga kukama e pei o: "Lototele", "Graceful", "Spring", "Spino", "Cedric", "Zozulya", "Siamani", "Nezhinsky", "Tausitusi".
O le isi mea faaopoopo, o le lava lelei o le ea e tuʻuina i tafatafa o aa, lea o le a laveaʻi ai laau mai nisi o faʻamaʻi ma le pala. E le o se mea e sili ona lelei le faamanatuina o le kukama potapu e tatau ona faia i soo se metotia filifilia, i le vave e mafai ai, i le tuputupu ae o le lua pe tolu laulaau, seia oʻo ina tupu le laau ma fegalegaleai ma isi. A leai, afai e vavaeese, e le na o le faʻamalosia o le itu e mafai ona faaleagaina, ae ogatotonu foi.

O mea tatou te manaʻomia

Ae e te leʻi amataina kukama garters i greenhouses, e tatau ona e filifili po o a meafaigaluega ma mea atonu e te manaʻomia - e taua le faʻaaoga tonu o na mea e mafai ona faʻapipiʻi lelei ai aʻa i lagolago. Garter kukama o loʻo amo faʻatasi ma le fesoasoani a ia ituaiga masini:

  • faavaa pou o laau po o uamea, 2 mita pe sili atu le maualuga;
  • malosi malosi, uaea po o se maea;
  • afifi palasitika;
  • faʻamau uʻamea mo le nonoa o twine;
  • fagu uʻamea mo le faʻapipiʻiina o le manoa i totonu o le togalaau;
  • pine laupapa poʻo uamea mo le faʻapipiʻiina o masini lagolago i le eleele;
  • mea faʻapitoa mo le taofiofi: mea faʻamalama palasitisi e faia i mea mama, masini, fasi pepa susu (15-20 cm le umi i le tasi);
  • faʻamau laupapa mo le faʻaputuina o pou i le eleele;
  • hama, fao, pulupili.
E taua! E le mafai ona faʻaaogal mo lagolago ae le o se fagota fagota poʻo se uaea, aua o le a latou tipiina, lavea tele ma faamanualia ia upega.

Le taimi e uu ai se pusa

O le taloina o kukama i totonu o se lauʻeleʻele i se taimi talafeagai e mafai ona puipuia le mate laau, ona e sili atu ona faigofie le fusifusia o togalaau laiti - e sili atu ona malosi. E tatau ona faʻatinoina le laumei kukama i soʻo se auala filifilia i se taimi vave e mafai ai, i le tuputupu aʻe o le lua poʻo le tolu laina, seʻia oʻo ina tele le mea totino ma faʻafefiloi ma isi. A leai, afai e vavaeese, e le na o le faʻamalosia o le itu e mafai ona faaleagaina, ae ogatotonu foi. O le laau i lenei taimi e tatau ona oʻo atu i le 36 inisi le umi ma ia ono lau laʻau e ono. E pei ona taʻua i luga, pe a uma le laʻau e te manaʻomia e faʻagaoioia ai le itu itu o le laau, aua o le a latou tupuina le numera tele o fua. I le mamao e tusa ma le 36 inisi le mamao mai le eleele e aveese uma laulaau ma mea e tutupu. Pe a tatau ona tausia le pusa kukama i le maualuga o le 60 tikeri i le va o le ogaumu autu ma le tumutumu lona lua.

Tutu kukama i le malae, i le windowsill, i taga ma i luga o le faletusi.
O le faʻapipiʻiina o pu taʻitasi i se lagolago poʻo se faʻaoga, e le mafai ona nonoa se nonoa o mea faʻapipiʻi i luga o le ala. E tatau ona fausia le galu i se auala e le afaina ai le tuputupu ae o le ogalaau i le lautele. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tuputupu ae o kukama i totonu o le eleele vevela e faigofie, ae manaʻomia ai le faia o tulaga talafeagai. Faʻafetai i le fautuaga mai la tatou tusiga, e mafai lava ona faigofie ona e taulimaina uma vaega o togavao o nei fualaau faisua aʻo tuputupu ae, ma o le taui o le a avea ma seleselega lelei ma le tele.