Vailaau faʻapitoa

Sauniuniga ma vailaʻau faʻaleagaina o Kombucha

Toeitiiti lava o tagata nonofo uma i le soviet Space e matua masani lelei i le toa o la tatou tusiga i aso nei, o loʻo nofo i se nofoaga mamalu i le faletupe i le tele o umukuka. I na aso, o le vai na maua mai i lenei mea na toetoe lava o le tele o mea e fai i le lauti, o le tele o mea ofoofogia na mafua ai, o le au faletua na faʻafefe, faʻaliliu mai vaega mai le tasi i le isi ma taumafai e aumai se faʻataʻitaʻiga lelei o lenei tino. O lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e aoao atili ai e uiga i mea totino a Kombucha, faapea foi le auala e ola lelei ai ma tuʻuina atu ma le tausiga lelei.

Faʻamatalaga

O Kombucha, lea e lauiloa foi o se mushroom mushroom po o se mushroom japanani, na o mai i Rusia faatasi ai ma fitafita na toe foi mai mai luma o le taua Iapani-Rusia. O lona tino i totonu o lona fausaga e foliga mai o se oona, lea na ia maua ai lenei igoa i tagata.

O le pito i luga o le fasipolo e matuai lamolemole lava, ma o lona vaega pito i lalo e tumu i le tele o le fefete o le fefete, lea e faia uma ai galuega i le tuufaatasiga o le meainu.

Mai i le vaaiga o le biology, o lenei meaola o se faatusa o le siama o le acetic acid ma le fefete, lea, pe a tuu i totonu o se meaʻai paleni (i o tatou autafa, o le la e masani ona faia lana matafaioi), amata ona tupu, tuu le carbon dioxide ma saturate le vaifofo, o lona fale, elemene, lea, o lona uiga, o mea leaga ia o nei siama.

E te iloa? Musika e ola i luga o le eleele o meaola tetele ia i luga o le paneta, talu ai ua fesootaʻi uma i latou e se taatele masani e taʻua o le mycelium. O le mushroom aupito sili ona maua i luga o le paneta o Armillaria ostoyae, o lona mycelium e aofia ai le 800 hectares.
I fafo atu, o le tamaʻamea talavou e pei o se ata lanu papaʻe, lanu enaena, samasama poʻo le piniki, lea e teuina i luga o le vai mama. I le aluga o taimi, o le tele o lenei totoga e tuputupu ae, ma iu ai lava ina mafai ona faʻatumu toetoe lava o soʻo se avanoa na atofaina i ai.
E te iloa? I isi atunuu, o lenei mushroom e tele lava ina taʻua o eseesega eseese o le upu "komupasi", o lona uiga moni o le "tea uaua" i le gagana Iapani.

Na o le pau lava le tulaga mo lona tuputupu aʻe faifai pea o le toe faʻaleleia vave o le falemaʻi ma meaʻai, ia faigofie, e tatau ona faaopoopo le lauti suamalie po o le suavai i ai.

Faʻavae

O le vai lea o loʻo tuʻuina atu ai le Kombucha o suiga faifai pea i lona tuufaatasiga o le tuufaatasiga, ma o le mea lea o le a faigata tele ona taʻu tonu pe o le a le tele o le tasi po o le isi vaega o loʻo i ai i le taimi nei.

I faaupuga lautele, o lona tuufaatasiga o kemikolo e mafai ona tuʻuina atu e pei ona taʻua i lalo:

  • itiiti o le ethanol;
  • eseese meaola eletise, o lona uiga tonu e faalagolago i luga o le mea autu autu - o le vailaʻau, oxalic, phosphoric, kojic, lactic, pyruvic, gluconic, malic, citric;
  • eseese enzymes - protease, carbonic anhydrase, trypsin, lipase, sucrase, catalase, zymase, amylase;
  • vitamini, o mea o loʻo aofia i totonu o le vai faʻaleleia i aso uma, - viamine, acid ascorbic;
  • gaʻo i le maualalo maualalo - mea gaʻo, vaʻa, phosphatides;
  • suka i vaega maualalo, faatasi ai ma monosaccharides ma polysaccharides;
  • vailaau o meaola - chlorophyll, xanthophyll;
  • lauti ua mama.
  • Calories - 28.25 kcal mo le 100 ml o le oloa.
  • Puipuia - e tusa ma le 2.25 g i le 100 ml o le oloa.
  • Carbohydrates - e tusa ma le 6.44 g i le 100ml o le oloa.
  • O le susu e le mafuatiaina, o le maualuga e maualalo.

Mea aoga

Ona o le maualuga o le vitamini C i le tuufaatasiga o lenei oloa, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se auala sili ona aoga e faʻaleleia ai le puipuiga ma avea o se auala e faatelevaveina ai le toe faʻaleleia o togafitiga pe a mavae faʻamaʻi viral. I le tuufaatasiga ma nisi o meaola oona i lona tuufaatasiga, o lenei aafiaga ua faaleleia.

Ina ia faaleleia le puipuiga, latou te faaaogaina foi dogwood, pollen pollen, echinacea, pusa uʻamea Crimean, kapisi Beijing, pumpkin, viburnum, blackberry, yucca, saluva, faisaisa, faisua lau, aloe, calendula, sosolo mata, mokrichu, hibiscus.

Ona o le tele o meaola oona o se vaega o le suavai na gaosia e lenei totoga, e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi o le ate, toto, ma avea foi ma fofo mo tagata taʻavale pe a maeʻa toleniga mamafa poʻo tagata ua manunuʻa maso. Enzymes, e tele le tufatufaina atu ia i latou, faatagaina le faʻaaogaina o le vai na maua mai i le avea ai ma sui sola maloloina mo faʻamaʻi eseese o le gastrointestinal tract ma le faʻamalautusi faalilolilo o ona mata. O le faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina e lenei meafaigaluega na fausia ai le faavae mo lona faʻaaogaina i faʻamaʻi eseese o le biliary tract ma gallbladder.

O le aʻafiaga o aʻafiaga e aofia ai foi: kāloti paʻepaʻe, wormwood, currants curve, pleckrantus, uʻamea ma le chamomile.

O le le taua o suga e aofia ai i le mea o loʻo i totonu o le fua oona e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le metabolism o gaʻo i totonu o le tino o le tagata, ma e mafai ona fautuaina ma se agaga mama i faʻafitauli eseese o metabolic processes, e aofia ai le maʻisuka.

O le antioxidant ma le tonic aafiaga o le Kombucha meainu e avea ma se mea e sili ona lelei i aso uma mo le masani ai o le kofe ma le lauti. Kombucha meaʻai e fesoasoani e faʻamamaina ai le gastrointestinal tract mai toxini o lo o maua i totonu ma e masani lava ona i ai se aafiaga faʻamamaina i luga o le tino atoa. O lenei meafaigaluega e faʻaalia lelei lava ia i le tau faasaga i le manumanu. E ala i le faʻamautuina o metabolic processes ma le faʻaleleia o le gastrointestinal tract, e fesoasoani i le vave faʻaitiitia o gaʻo ma faʻagesegese ai le faagasologa o le faʻaaogaina o la latou vaega fou i totonu o le manava.

Talosaga

O le vaiinu mai le toa o le tatou tusiga o loʻo faʻaaogaina e fai ma fofo mo le tele o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract: colitis, gastritis, maʻi o le gastric ma gaʻo duodenal. Mo togafitiga o faʻamaʻi o lenei localization e sili ona lelei e faʻaaogaina ai le faʻafefiloi o le meli (1 le sipuni) ma le Kombucha (100 ml).

Faamasani oe lava i mea aoga o le chestnut, buckwheat, acacia, hawthorn, acacia, clover suamalie, phacelia, linden, rapeseed ma le sainfoin honey.

I le vaiaso muamua pe a uma ona amata togafitiga, o le a sili ona lelei le aloese mai le taumafaina o taumafa mamafa. O lenei meafaigaluega e faʻaalu 3 taimi i le aso afa ile itula ao le i faia taumafataga. Mo le togafitiga o le maʻitui tiga ma le inu o le stomatitis e tatau ona fufulu lelei lou gutu poʻo lou faai, e tatau ona faʻatinoina le faasologa i 1.5-2 itula uma.

Mo le togafitiga o nei faamai, faapea foi ma le malulu ma le isu, ua fautuaina e faaaoga le fua o le galo, lea e le itiiti ifo i le vaiaso, aua o le taimi lenei ua i ai le taimi e gaosia ai mea e iai mea e maua ai antimicrobial.

E taua! Aua nei faʻaaoga Kombucha e naʻo le pau le fomaʻi togafitiga i le togafitiga o se togafitiga faʻaleaga. E naʻo le faʻatasi faʻatasi le togafitiga e faʻaaogaina ai faʻatasi o vailaʻau faʻapitoa ma faʻaonapo nei o le a fesoasoani ia te oe e ausia taunuʻuga faʻamaonia ma faʻamoemoeina.

Mo le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, ua fautuaina e faʻaaoga le vai inu faʻatasi ma le faʻafefeteina o fatu fennel. E tolu vaefa o se ipu vai inu kombucha e faʻafefiloi ma le kuata o le faʻafefiloi sauni o fatu fennel ma latou inu i lenei togafitiga tolu punetini faalua i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

O faʻamaʻi le atherosclerotic e mafai foi ona faʻatoʻilaloina i lenei meafaigaluega. Ina ia faia lenei mea, ave le 100 ml o le vai i le po ma aua le inu se vai seia oʻo i le taeao. A maeʻa le vaiaso, e tatau ona faaluaina le inu o le Kombucha ma faaauau togafitiga mo isi vaiaso e tolu.

A masina mulimuli ane, e mafai ona toe faia le vasega. Ina ia faafaigofieina le faagasologa o le leiloa o le mamafa, ua fautuaina e faaaoga Kombucha ao lei faia meaai mo 15-20 minute ile tasi ipu.

Cardamom, fuga, leek, okra, cauliflower, broccoli, lingonberries, spinach, vine ma pini e fesoasoani foi i le paʻu mamafa.

I le mea lava ia, e le mafai ona maua se aafiaga faavavega i le galo, ae afai e te pipii atu i se meaai ma faʻaauau ona e galue malosi i le tino, o le a fesoasoani ia te oe e vave faʻavaveina le gaioiga o le paʻu.

Mo togafitiga o faʻamaʻi o le ate, pilia ma le gallbladder, inu 1 ipu tioata o lenei oloa i luga o se manava leʻo mai le taeao seʻia oʻo i le taeao, i le taimi e te ala aʻe ai, ma aʻo lei moe, pe a uma le 'aiga o le afiafi. E mafai ona e maua le faaletonu i totonu o le manava, ae manaʻomia ona latou tumau, pe a mavae ni nai aso o togafitiga, o le a latou pasi.

E mafai ona fesoasoani le taele o lea e faʻaleleia le tulaga o lau lauulu ma fao. Mo lauulu, e tatau ona ave se fusi e le itiiti ifo ma le masina le matua, ma a uma ona fufuluina, fufulu o latou ulu. O lenei mea o le a fesoasoani e toe faʻafoʻiina ai le lauulu, ia faʻaitiitia ai le faʻavaivai ma sili atu le malie. Mo le togafitiga o le fasipolo fao, e fautuaina e faʻaaoga ni faʻamau ma ni meaʻai faʻatasi.

E faʻapefea ona tupu

Faatasi ai ma le tele o fua mo le totoina o Kombucha matou te saunia mo oe le sili ona faigofie ma le taimi e suʻe ai. O le mea lea, ia fatuina a tatou aganuu, tatou te manaʻomia:

  • 3 lita o vai;
  • kombucha aganuu;
  • 250 g o suka;
  • pan;
  • 6 ato taga;
  • tolu fagu ipu fagu;
  • gau;
  • gutu.

E taua! Ina ia aloese mai maʻi ma faʻaleagaina lau aganuu musika, ia manatua o gaoioiga uma e tatau ona faia i ipu mama. E fautuaina e faʻapipiʻi uma meafaigaluega aʻo leʻi faia le taʻaloga ma pe faapefea ona fufuluina ou lima i le fasimoli ma le vai.

A maeʻa ona e saunia mea uma e tatau ai, e mafai ona e agai atu i le faiga tuusao o le "totoina" o le malie i se nofoaga tumau:

  • Liligi le tolu lita o le vai i totonu o se fagu ma aumai i se vevela.
  • Ona tuu uma lea o taga lauti ma 250 g suka i totonu o le vai inu, faʻafefiloi uma mea uma.
  • Aveese le kesi i lalo o le pusa ma ufiufi i se tapuni.
  • A oʻo i le vevela o le vai i totonu o le apa e oʻo atu i le 22 + +25 ° C, aveese ia taga tea ma ia tuʻuina atu i se fagu e tolu-lita.
  • Ona faaopoopo lea o le aganuu o le galo i totonu o le fagu, ufiufi i le gau ma faamautu i se pusa paʻu.
  • Tuu le fagu i se mea pogisa lea o le a tu ai mo le 2 vaiaso i le vevela o le potu.
  • Vaʻai taimi e faaopoopo ai le lauti po o se isi meaʻai i le fagu ma le mushroom ma mai lea taimi i lea taimi aveese le aga sili atu ina ia le faʻaaogaina le avanoa atoa o le fagu.

Tausi tausiga

O le mea sili ona lelei, o le a lagona e lau mushroom jellyfish i le vevela vevela, ese mai le vevela ma tuʻu saʻo le la. O le mea lelei, pe afai e mafai ona e mauaina se nofoaga mo ia i se mea i totonu o le faletalimalo poʻo le kapoti i totonu o le umukuka, ae e le o se mea e manaʻomia muamua mo lona manuia o le galueaina ma le masani ai.

O le vevela lelei mo lenei totoga e i le va o +18 ma le +25 ° C, ae ui i lea, i se tulaga aoao, o le a lelei tele le i ai i soo se tulaga o le vevela e taliaina e le tino o le tagata.

E manaʻomia le le mafai ona maua e fanau, talu ai o le faʻatinoga e faʻaalia ai lo latou naunau i mea uma e le masani ai, o le naunau e suʻesuʻe se mataupu le iloa mo i latou, e seasea ona maeʻa mo le mea mulimuli ma se mea lelei. Faatasi ai ma se taimi o le itiiti ifo i le tasi i le lua vaiaso, e tatau ona suia atoa le sui i le faletupe, e tusa lava pe na e inu i le taimi muamua pe leai foi.

Ina ia saunia, e mafai ona e faʻaaogaina se lanu lanumeamata lanumeamata ma le lanu uliuli. Manatua e faʻasaina le na o le tuu o le suka i le pito i luga o le fua oona, aua o lenei mea ua tupu i lona faʻamautu. E tatau ona faʻamavae le suāsusu i le sui.

E le itiiti ifo ma le tasi i le lua vaiaso, e tatau ona lafoai le fagu o loʻo i ai le mushroom, ma fufulu ma le mafanafana (+ 35-40 ° C) vai inu. O lenei faiga e tatau ai ina ia le afaina ai le anufe i mea oona ma na ia tautuaina oe i le umi e mafai ai.

Afai e te matauina o le pito i lalo o le fusi ua vaeluaina, ave le pito i luga ma, a uma ona faia uma mea ua taʻua i luga, tuu i totonu o se fagu fou pe lafo foi. Afai e te maitauina ua faʻapogisaina le manoa, e tatau loa ona e suia vave le mea na fai. O se kvass, lea na totoe i le faletupe, i soo se tulaga e le mafai ona inuina. E tutusa foi lea mea i le kvass, o loʻo i totonu o le faletupe, o le mashroom na paʻu i lalo. O se mea taua, e foliga mai, ua maliu, ma e tatau ona e amataina le faagasologa o le tuputupu ae fou.

Oga mama

E pei lava o isi mea ola, e mafai ona maʻi le Kombucha, ae ona o le faigofie o lona natura ma lona taua tele, o ona faʻamaʻi uma lava e faigofie ona togafitia. E masani lava, o se gaʻo faapitoa ua tulaʻi mai i le kombucha, o lē e ona e na o le pau lava lea e tuuaia, e le o mulimulitai i le alaleo pe soli aiaiga mo le tausiga.

O le faʻavaeina o lanu enaena i luga o le ogo e faʻaalia ai o le suka poʻo le lauti ua paʻu i luga. Pe a faʻaalia nei faailoga, e aoga le vavae ese o le palapala na aafia, ona sili atu lea ona mataʻituina le tulaga o le alalaʻauʻau e te tuʻuina ai le mushroom, faʻamamā lelei e ala i le gaosi ma faʻafefiloi saʻo le suka. Afai i le faagasologa o le "totoina" o le malie, o mea tau tekinolosi ua faia i le nofoaga o le tuputupu ae, ona mafai lea ona fai i luga o algae-e pei o filo lanumoana lanumoana i lona vaifofo. E masani lava ona mafai ona vaaia i luga o puipui o le fagu poʻo le vaifofo lava ia, lea e matua le mautonu ona o latou.

O faʻamaoniga faʻapitoa e tupu pe afai e faʻalavelave le vevela o le silo pe o le pH o le vaifofo o meaʻai e maualuga tele. O le fufuluina o le galo ma le tuʻuina i tulaga masani e faʻaaogaina atoa ai lenei faafitauli.

O nisi taimi i totonu o le tino o le anufe e mafai ona latou lafoina a latou fuamoa e lele drosophila, ma o aʻa e afifi mai fuamoa o le a 'aina fua o le gaioiga taua o le totoga, matutua, toe totoina, toe tuu ai fuamoa i totonu, ma faapena foi i le le atoatoa.

O lea mushroom e toetoe lava a le mafai ona togafitia, e tatau ona e lafo ese ma amata se mea fou. Ina ia puipuia ia tulaga, o le gau ma le kesi o loʻo faʻaaogaina.

E taua! I totonu o le potu o loʻo i ai se fagu ma lenei tino, e matua fautuaina lava e aua nei ulaula, aua o le asu e ulu i totonu o le fagu ei ai sona aafiaga leaga i le aoga o le meaʻai ma e fesoasoani i foliga vaaia.

E masani lava, o mamanu masani e fai i luga o le fuga, pei lava ona mafai ona vaaia i luga o falaoa po o isi meaʻai. E tele taimi e tupu ai lenei faafitauli i meaola laiti e leʻi oʻo i le taimi e suia ai le aoga o le meaʻai i se auala e puipuia ai i latou mai ona foliga vaaia.

E fautuaina e suia se mushroom, ae afai o soʻo se mafuaʻaga e te manaʻo e teu ai, fufulu i lalo o le vai malulu ma fufulu mama i le vinika vevela. A maeʻa lena, tuʻu le ua i totonu o se fagu vailaʻau ma faʻafeiloaʻi i meaʻai.

Contraindications ma le afaina

O lenei vaiinu e leai lava se faʻamaʻi ma e le mafai ona afaina ai se tino ola maloloina. Ae peitaʻi, afai o oe o le gastritis poʻo le manava o le manava i se foliga lapopoa, e tatau ona e faʻaogaina lenei oloa ma le faʻaeteete. E le fautuaina mo le faʻaaogaina ma tagata taʻitoʻatasi e faigofie ona maualalo le toto.

Manatua o lenei vai inu o se mea e maua ai le natura o le natura, ma o le mea lea e le manaʻomia ai pe a iai sau maʻi ogaoga (coccidiomycosis, actinomycosis, histoplasmosis, ma isi), aua e mafai ona faʻaosooso faʻaopoopoga faʻaopoopoga i lana gaioiga ma faʻapogai ai le leaga.

Matou te faʻamoemoe o lenei tusiga ua fesoasoani ia te oe e tali ai fesili uma na e maua e uiga i Kombucha. Manatua o le faʻaaogaina o Kombucha i vailaʻau faʻapitoa e le avea ai ma vailaʻau faʻamalolo, ae o ona natura faʻapitoa e tuʻuina atu i ai se mea faapitoa faapitoa e pei o se mea masani ma inu inu, e pei o le lauti, e mafai ona tuʻuina atu ia te ia se nofoaga i lau umukuka.