Vaega o kukama Parthenocarpic

Kukama "Cupid f1": uiga, totoina ma le tausiga

E masani lava, e feagai le aufaatoaga ma le au fai togalaau ma le faʻafitauli o le ituaiga kukama e filifili mo le totoina. O le toʻatele o tagata e taʻitaʻia e le filifiliga o le fautuaga a uo pe na o le filifilia o fualaau faisua latou te fiafia iai.

Ae ui i lea, muamua lava, e tatau ona totogi le taulaʻi i le fetaui o le ituaiga i le vaega o fesuiaiga lea e fuafua e totoina.

I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i foliga ma tekinolosi o le totō o kukama "Amur F1", lea e talafeagai mo le galueaiina i le itu i matu. Talu mai lona filifilia, ua maua ai le lauiloa i le va o tagata e ona le togafitiga ona o lona vave amata, maualuga le gaosiga ma le tetee atu i faamaʻi.

Faʻasologa o talaʻaga

O lenei vaovao o le ultra vave vave o le vaitau o le gaosiga lea o lima o tagata faʻatoʻa Dutch o loʻo galulue i le faatoʻaga faatoaga o Bejo Zaden. E pei ona mafai ona malamalama mai mataitusi F1 i le igoa, o se vaega o le augatupulaga muamua. Mai o latou mātua na totō "Amur F1" na latou maua uma uiga sili ona lelei ma sili atu ia i latou i tulaga o gaioiga ma faʻamaʻi faʻamaʻi. I Rusia, na faamauina le hybrid i le 2000.

E te iloa? O le tagata e umia faamaumauga i le tele, o loo lisiina i luga o itulau o le Guinness Book of Records, e tusa ma le 92-centimita kukama na tupu e se tagata nofomau o Egelani Alfo Cobb.

Uiga ma tulaga iloga

Ina ia malamalama i le mea e aofia ai le kukama "Cupid F1", mafaufau i lona faʻamatalaga ma uiga o le faʻaaogaina o faʻatoʻaga.

Busu

O vao o lenei kulupu e malolosi, umi, ae vaivai le faʻalauteleina. O lala e malosi, aua le momotu e tusa lava pe o fualaau mamafa. O laulaau o lauʻau, lanu meamata, ma laʻau lamolemole, faʻasalalauga. E oʻo atu i le 8 ovaries i totonu o le tasi nopa.

O ituaiga eseese o kukama e aofia ai foi: "Ecole F1", "Siamani F1", "Hector F1", "Colonel Moni", "Zozulya F1", "Masha f1", "Crispina F1".

"Cupid F1" ei ai le faʻapupulaina o le parthenocarpic, o loʻo taatele i fugalaau fafine. O lona uiga o lena faatasi ai ma lenei ituaiga oe manaʻomia e toto ai se palota. A leai, o le laau o le a tuuina mai le tele o fugalaau, ae toaitiiti kukama.

Fua

E pei ona uma ona tatou matauina, o le eseese e afua mai i le matua - o le vaitaimi mai le foliga mai o le tupu muamua i le fua o fualaau aina e 37-40 aso.

O fua e umi le 13 i le 15 cm ma o le 90-130 g. E foliga mai e foliga mai e lanu meamata le lanu me ni lanu papaʻe ma ni paʻepaʻe papaʻe. O latou paʻu e manifinifi.

O le aano o le fua o le mea suamalie, o le aano, o le manogi. Latou te maua le tofo lelei, e leai se tiga. E tusa lava pe foliga mai ua leai ni mea, latou te leiloa lo latou tofo ma lanu. Fualaau aina e mafai ona tupu i ni nai vaega i le taimi. O le vailaupapa e aofia ai ituaiga o salati. Ae ui i lea, e mafai foi ona faʻaaogaina mo le vele, salting. E talafeagai mo le teuina o taimi uumi.

E taua! Le igoa "F1" i le ulutala o lona uiga o se ituaiga faʻapitoa, faʻateleina lea i le fale e le galue.

Tuuina atu

O le ituaiga o loʻo faʻamatalaina i fua maualuga - e oo atu i le 25 kilokalama i le sikuea 1. m, i le itu i saute - e oo i le 28 kilokalama.

O le kulupu e talafeagai mo le galueaina i lalo o le lagi (lagi eleelea), e ala i le ufiufi, i ata tifaga poʻo polycarbonate greenhouses. E tatau ona tuʻuina atu le fiafiaga i le faʻafiafiaina o ata pe i totonu o greenhouses, aua pe a paʻuina pi, o fua o ni mea le lelei, e mafai ona fausiaina foliga foliga. "Cupid F1" e mafai ona tupuina fatu ma le leai ni fua.

Le lelei ma le le lelei o le kulupu

E pei o le tulaga o soʻo se ituaiga, o le faʻatoʻaga o le "Amur F1" ei ai uma ona lelei ma mea le lelei.

Faʻaauau

Faatasi ai ma tulaga lelei, tatou te matauina:

  • matagofie foliga vaaia;
  • lelei lelei, leai se tiga;
  • tetee i faʻamaʻi e pei o cladosporia, mosaic, aʻa, pala palasi;
  • fua lelei fua e mafai ona faʻaaogaina;
  • umi le matua;
  • tulafono faatonutonu a le tagata lava ia;
  • le faʻavaeina o se fuainumera tele o ovaries - e oo i le 8 i pusa taitasi;
  • amataga;
  • faʻamafanafanaina;
  • faaaogaina masani;
  • le faʻasalaga i le faʻamalolo.

Faʻasologa

O le le lelei o se mea e aofia ai:

  • e manaʻomia le faʻaleleia eleele;
  • manaʻomia le fafagaina masani.

E te iloa? O le igoa o le kukama e sau mai le upu Eleni, o lona uiga o le "matua".

Faʻamatalaga o le faʻatupulaia e ala i le faʻaaogaina o fatu

Ole auala ole fatu e mafai ai e oe ona ausia le sili atu o le germination o totogo, talu ai e mafai ona totoina na o laau malolosi mo se nofoaga tumau. E gaosia mai le vaiaso mulimuli o Aperila ma faaiuina i le ogatotonu o Me.

Mo vavao e manaʻomia ona saunia ipu poʻo isi koneteina o le 400 ml, o le maualuga e le itiiti ifo i le 12 cm. Latou te tuʻuina le sui o le peat ma le humus, faʻafefiloi i tutusa tutusa. O le a latou manaʻomia le faʻafefiloi o 'ie. O latou numera e tatau ona itiiti ifo ma le 2 taimi nai lo le peat poʻo le humus. E mafai foʻi ona e faʻatau i totonu o se faʻatoʻaga faʻapitoa faʻatoʻaga e faʻatatau mo fualaau faisua.

A o leʻi totoina fatu e le manaʻomia ona faʻaleagaina. Ae peitai, ina ia mafai ai ona lelei le totoina o laau, e manaomia le totoina o mea totō. E mafai ona faia lenei mea e pei ona taua i lalo: tuu le fatu mo le 36 itula i se tasi o fofo ua folasia - boric acid (20 ml / 1 l o le vai) pe i totonu o se vaifofo o le acidic succiniic (7 ml / 1 l), sulfate sine (2 g / 1 l ), suauu palu (5 g / 1 l), methylene blue (300 ml / 1 l). A maeʻa lenei faʻatulagaga, o le a tuʻuina fatu i se tasi vaega i luga o se mea susu, i ai le oneone poʻo le vao i itu uma e lua. Ina ia fesoasoani i le lumanaʻi e tatalia le maualalo o le vevela, o le vevela i totonu o le potu o loʻo fatuina ai fatu o le a manaʻomia ona faʻaititia malie i le +2 ° C. I ia tulaga, o le totoina o mea e teuina seia oʻo ina totoina fatu.

Afai e te le manaʻo e faʻasese lou ulu i le totogo mai, ona tatau ai lea ona faia le faiga o le faʻamalosi. E tatau ona faia fatu mo le 3 aso i le vevela o +5 ° C. A maea lena e mafai ona totoina i totonu o ipu. O fatu e loloto ile eleele i le 1.5-2 cm. 2-3 laau e tuu i totonu o le tasi ipu. O koneteina ma laau totō o loʻo tuʻuina i totonu o se potu e malulu ai le ea i + 27-28 ° C. E mafai ona e ufiufi ipu i le ata. A maeʻa ona tupu mai muamua, e tatau ona faʻaitiitia le vevela i le + 20-23 ° C.

O fualaau aina e tatau ona faʻafeinu e le aunoa pe a mumu le pito i lalo. E sili atu ona faia lenei mea i se fana fana. I le laasaga o 3-4 laʻau moni (pe a ma le 25-30 aso talu ona totoina), e tatau ona filifili se mea e sili ona malosi ma totōina i se nofoaga tumau i totonu o le togalaau poʻo totonu o le kiona. Pe a totoina, latou te pipii atu i mea e maua mai i le va o vao o le 35 cm ma le va o laina - 50 cm. O le faʻaleleia o le totoina o fatu mo le cotyledon leaves.

O vaieli taʻitasi ma le totoina o laau toto e faʻafefeteina tele, faʻaaoga pe tusa ma le 1 lita o le vai i le faʻalaʻau.

E taua! O fatu laau e totoina i se nofoaga tumau i le eleele faʻamafanafanaina i +15-17 ° C. I le tau maualalo, e le aʻafia. I totonu o le itu i mātū, e mafai ona totōina fatu laau i totonu o le fale lauʻeleʻele pe a maeʻa Me 25.

Grow cucumbers e ala i le leai o ni fua

Pe a totō saʻo ile lauʻeleʻele, e sili atu mo kukama e suʻeina se nofoaga e susulu lelei. Ae ui i lea, e mafai foi ona nofo i totonu o se paolo malulu, mo se faataitaiga, i lalo o pale paleni o laau. Ae mo muamua, E sili atu le totoina o kukama pe a uma pateta, pepa, tamato, sana, aniani, ma pi. E le manaomia le totoina o le "Amur F1" i le nofoaga lea na tupu aʻe muamua ai aganuu o le pumpkin. Ua mafua lenei mea i le atinaʻeina o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi.

O le palapala i le nofoaga o le totoina e tatau ona lafoaʻi, malamalama, lelei le faʻamamaina, le faʻaituau i le eletise.

E tatau ona faʻamafanafanaina le fanua ua fuafua e totō mo le totoina o kukama. O lea la, i le tautoulu, pe a uma ona aoina uma togi, mo le eliina i le sikuea 1. m faia fua (10 kilokalama), masima masima (25 g), superphosphate (40 g). I le tautotogo o le tautotogo e faia i le faaaogaina o le ammonium nitrate (15-20 g). I le taimi lava lea ao le i totoina, e tuʻuina atu le pefu laupapa i vaieli. E manaʻomia foʻi le faʻamamaina o le palapala ma se puipuiga mai maʻi ma iniseti leaga faʻatasi ma se vaifofo o le sulfate copper - 1 sipunamu i le 1 pakete vai. Le faʻaaogaina o le galue galue - 2 lita i le 1 sikuea. m

Ua totoina fatu i le eleele ua uma ona mafanafana i le +12 ° C. E masani lava, o lenei vevela ua setiina i le lua tausaga o Me i le vaeluagalemu ma i le amataga o Me i isi itulagi.

E faʻamalosi ma faʻapipiʻi fatu e tatau ona tuʻuina i ni lua i le loloto o le 2-4 cm, 2-3 fasi vaega taʻitasi. O vaieli e momoe ma sasaa. O le totoina e tatau ona ufiufi i se ata tifaga e aloese ai mai aafiaga le lelei o le maualalo o le vevela, ia faatumauina le maualuga o le maualuga ma ia maua ai ni taʻaloga agalelei.

O le ata o le a tatau ona aveeseina pe a uma ona aliali le fatuga fatu. A maeʻa lenei mea, e manaʻomia le vevela, lea e maua mai i le pine.

Tausia mea

E pei ona e iloa, o kukama o laau faʻamalolosi i la latou tausiga. Ina ia maua se seleselega lelei, o le ae inu moni lava. O le lisi o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e tausia ai:

  • fafaga;
  • veleina;
  • lafoaʻi eleele;
  • laʻei pito i luga;
  • puipuiga mai meaola faalafua ma faamaʻi.

O le tele faʻatasi ma le paʻu o loʻo faʻamatalaina o lala vaivai ia, o le mea lea o le manaʻoga mo le fausiaina o se togavao ua mou atu. Pe o le faʻaaogaina o se togavao e ola ai, e filifili ai e le fai togalaau taʻitasi mo ia lava.

Faʻasaga, veleina ma faʻamalo le eleele

Mo i latou o moega o kukama e tatau ona e iloa o le fafagaina o kukama e tatau ona naʻo le vai mafanafana e tatau ona faia. E faatatau foi lenei i le "Cupid F1". E tatau ona vevela le vai i le + 17-20 ° C. E tatau ona faʻatau ile suāsusu i se mea e faʻafefete ai, e sili atu i le afiafi, ina ia faʻafefe ai fualaʻau vai e paʻu i luga o laulaʻau e le faʻaosofia le tupu mai o mu. Fautuaina fua faʻatau mo kukama:

  • i le laasaga aʻo le i fuga - 5-10 lita i le sikuea 1. m;
  • i le tulaga o le fuaina - 15-20 lita i le 1 sikuea. m

A o leʻi fuga, e tatau ona e faʻafefe fualaau faisua i aso uma e 4, i le taimi e fufulu ai - i aso uma 3, ma i le fua o fualaau aina - i aso uma.

E tatau ona faʻamautinoa o le palapala e masani ona susu. Afai e le mafai ona ausia lenei aafiaga, ona tatau ai lea ona faʻaitiitia le vaeluaga i le va o le faʻavaivai ma faʻateleina le tele o le vai. Suavai le lava e afaina ai le tofo o kukama, atonu e foliga mai o le loto tiga.

Faatasi ai ma le susu, o le a manaʻomia e kukama le lafoaia o eleele ma vevela vao.

Faʻasalaga

O le faʻatinoga o le mulching e faigofie ai i le tagata fai togalaau ona tausia kukama. Ua faia ina ia puipuia le aʻa i le tulaga o le faaitiitia o le vevela, e faaitiitia ai foliga vaaia o vao, ia faateleina le gaosi, ia puipuia ai le susu. O le eleele i lalo ole vao mulch e le manaʻomia ona tatala. Ma o kukama matutua o le a le taoto i luga o palapala palapala, ae i luga o moega mama. O le mulch sili mo kukama o le a avea ma mutia mago ma vao. E mafai foi ona e faʻaaoga le peat, se mea gaosia faʻapitoa, polyethylene. O le mulch masani e tuʻuina pe a uma ona tulaʻi mai tipu ma faʻaauau ona toe faʻatumu. O le suamalie o le suamalie e salalau i luga o le palapala aʻo le i totoina.

Togafitiga puipui

E ui lava i le tetee atu i le tele o faamai, o le kukama "Cupid F1" e mafai ona mafatia i le fusarium, o le paʻu paʻu, lanu, paʻepaʻe ma aʻa.

Ina ia puipuia le togalaau mai le paʻu o le paʻu, e tatau ona faʻamautinoa e le faʻaitiitia sina pisi o laau, ma i le tulaga o le faʻaitiitia po o le vevela o le vevela, faʻaaoga le agrofibre e ufiufi ai. Pe a afaina, e tatau ona faia togafitiga ma Fitosporin, o se fofo 20% o le sulfur colloidal. O aʻafiaga puipuia o le lalolagi (tusa lava pe leʻi totoina kukama) ma Fitosporin e tatau ona puipuia mai fusarium.

E mafai ona alo ese le Rot e ala i le filifilia o le vai vevela lelei mo le faʻaleleia o vai, aloese mai le totoina o le vaomatua, faasalalauina o vao, aveese le vai, taofia le tafeina o fualaau faisua. E mafai ona e tauivi ma le ulu enaena ma le "Fitosporin", ma le paʻepaʻe ma le "Topaz", ma le aʻa ma se vaifofo o le lanumoana lanumoana (10 g / 1 le vai).

O le puipuia o togafitiga mai faamaʻi masani e faia ma sauniuniga "Kurzat", "Alirin-B", "Tanos", ma granula a Tiovit Jet. O meaola faalafua mo kukama papalagi mataʻutia, laʻau moa, pusi vaʻavaʻaveʻa, gasegase tapaa, gamon matai, punavai. Ina ia faʻafetaiaʻia latou, e tatau ona e faʻaaogaina iniseti talafeagai:

  • mai i laʻau o le tatupu - "Iskra",
  • mai le whitefly - "Aktar", "Confidor", "Aktarin";
  • mai le apogaleveleve mite - "Fitoverm";
  • mai aphids - "Arrivo", "Intavir", "Decis";
  • mai faʻaupuga - "Aktar", "Fufanon", "Uila lanu";
  • mai nematodes - "Marshall";
  • mai springtails - "Aktellik", "Aktar", "Intavir".

E taua! O togafitiga e tatau ona faia e faʻaaogaina ai tagata taʻitoʻatasi o le tino ma feagai ai ma le puipuiga, faʻapea foʻi ma le tuʻuina atu o tuʻuga o loʻo tuʻuina atu i faatonuga mo sauniuniga.

Laʻei pito sili

Mo le vaitau, o le a manaʻomia e kukama ni laei e tolu:

  1. 3 vaiaso talu ona tulaʻi - faaitiitia le 5 g o le ammonium sulfate, 15 g o le ammonium nitrate, 1 g magnesium sulfate, 15 g o le potassium sulphate, 30 g o le superphosphate i le 10 lita o le vai.
  2. I le taimi o le fugalaau - tuu le 10 g o le ammonium nitrate, 10 g o le superphosphate, 30 g o le sulfate sulfate, 10 g o le ammonium sulfate, 2 g o le magnesium sulfate i le 10 l o le vai.
  3. I le taimi o le fualaau taumafa - o le tuufaatasiga o le laei pito i luga e tutusa ma le taimi o le fugalaau, poo le 4 sipuni tele ole urea ma le 1 ipu o lefulefu laupapa ua soloia i le 10 lita o le vai (faʻaaoga - 3 lita i le 1 sq m m).

E mafai ona e faia le fafagaina 1 foliar mai le 5 g o le urea i le 10 lita o le vai, 10 g o le nitroammophoshka poo le tutusa o le vai - 10 g o Urea, 6 g magnesium sulphate, 6 g superphosphate.

Ina ia iloa tonu po o a mea e le o iai a kukama, e tatau ona e faʻaeteete ma le faaeteete io latou foliga vaaia. O lea la, afai e te matauina o lau laititi pito i lalo i luga o le togavao e lanu samasama, ma o kukama e ola le lelei ma e mama le paʻu, o lona uiga o se faailoga e iloa ai e leai se gaosiga o le laau. O le faafitauli e mafai ona foia e ala i le faʻamautuina o le fualaʻau ma le 2 sipuni tele o le urea e faʻamamafa i totonu o le pakete vai. Meaʻai - 0.5 lita i lalo o laau taʻitasi.

A oʻo ina laugo le lau ma e leai se atinaʻe o taamilosaga lanu, e tatau ona faʻaopoopo le phosphorus i laau - 3 punetēpu o le superphosphate ua faʻafefe i le 10 lita o le vai. Meaʻai - 0.5 lita mo aʻa taʻitasi. O le faʻavaeina o fualaʻau paina ma se lanu samasama i luga o laʻau e faʻaalia ai le le atoatoa o le potassium. E mafai ona toe faʻatumu i le 1 ipu o le pefu na faʻafefeteina i le pakete vai. Meaʻai - 3 lita i le 1 sikuea. m

O le fesuiaʻiina o laulaau, o le faapipiiina o fua ma le faamaligiina o fugalaau o se faailoga manino lea o le le lava o le calcium. Fertilizing bushes 3 sipuni tele o le calcium nitrate, faʻafefe i le 10 lita o le vai, e mafai ona faatumuina lona paʻu. Meaʻai - 0.5 lita i lalo o laau taʻitasi.

Taʻu i luga o le ala

O le tele o fai togalaau latou te fiafia e totō kukama i luga o le vao. Mo lenei mea e tatau ona e nonoa le laʻau i lagolago i le taimi o le tuputupu ae. E leai se mea e tatau ona fai.

E mafai e oe ona faʻasaʻo le avanoa i totonu o le togalaau poʻo totonu o le lauʻeleʻele, e puipuia ai le atinaʻeina o nisi faamaʻi, faʻafaigofie le aoina o fua. Uu se sasa pe a oʻo atu i le 30 cm le umi ma ua uma ona latou iai 4-5 laulaau. E 2 auala e faia ai lenei faiga:

  • Vertical - seti le lagolago i foliga o le mataitusi "P", faʻapipiʻi i le pito i luga luga o le maea, lea e pipii i le sasa.
  • Horizongtal - o amo uʻamea o loʻo tuʻu i itu e lua o le moega, i le va o ona pito e faʻasolosolo ai ni laina malolosi o maea poʻo ni fasi ie, lea e tuʻuina atu ai sasa.
Ma le isi, o kukama e mafai ona nonoa i luga o se moli faapitoa.

Seleseleina

Talu ai o kukama o lenei ituaiga e le faigofie i le togi, o le seleselega e mafai ona seleseleina 2-3 taimi i le vaiaso. E sili le lelei o le seleseleina o fualaau i le taeao po o le afiafi. O le tulaga ese o lenei ituaiga, o le tele o lanu ua amata ona fua i le masina muamua o le fuaina. Fufulu ese le fua pe a latou oʻo i le 12-14 cm. O le tatauina o le totoina kukama e tatau ai e ala i le fesuiaʻi, ma tuu ai le fasi i luga o le sasa. E mafai ona e teu fatu i totonu o le pusaaisa poʻo le potu mo 1-2 vaiaso.

E te iloa? I nisi atunuu o cucumbers e taua o le suamalie. Faatasi ai ma fualaau suamalie, suamalie ma isi suamalie, latou te tuuina atu i le laulau matagofie.

O tausaga taʻitasi, e tele atu le tele o fai togalaau e liliu atu o latou mafaufau i le kulupa "Amur F1" kulupu. Ma o loʻo i ai se faʻamatalaga mo lenei, ona e tele uiga lelei, e pei o le malosi o le kiona, fua o le maualuga, uiga lelei o fualaau, fua lelei, lagolagosua umi ma le mafai ona aumai fua lelei i le ogatotonu.