Laʻau

Hyacinth - puna o le tautotogo manogi

Hyacinth - o se fugalaau manaia matagofie ma se lush, e pei o se fugalaau atoa, e leai se aoga. E aʻafia i le aiga Asparagus. O le atunuu moni o le laau o Aferika i Matu, o le Metitirani ma Asia Minor. I le taimi lava e tasi, e mafai ona tupu aʻe e tusa lava pe tatala avanoa i vaega o loʻo vaivai. I le popofou o le tautotogo, e agi se aū ma e le pine ae fuga mai fugalaau fugalaau. E le o se mea e ofo ai e masani ona faʻaaogaina ia mea e pei o se meaalofa i totonu o se ulo mo aso malolo. E mafai ona e ausia le fugalaau i se isi aso. E masani lava, i le faaiuga o le fuga, e le iloa e tagata le auala e tausi ai le pulu ma na ona lafo i fafo, ae e le faigata tele ona taofia le fugalaau mo le tele o tausaga ma e faateleina ai foi laau.

Le foliga mai o le laau

Hyacinth o se faʻatusatusaga faʻatautaia (e oʻo i le 30 cm le maualuga) laau toto. E fafagaina i se pulu lapotopoto e ufiufi i lanu enaena uliuli. Lanu enaena enaena enaena mai i le pito i lalo. O le faaauauina o le pulufana o se meaʻai o le tino e aliali i le amataga o le tautotogo i le fogaeleele. O le pito i lalo o le pupuni o loʻo natia i lalo o le paʻu, o laupepa o loʻo faʻapipiʻiina ai foliga. E i ai la latou lanu meamata lanu meamata ma e toetoe tutusa le maualuga i le fuga fugalaau.

O le pito i luga o le 'au e teuteuina i se taʻavale malosi, e aofia ai le tele o laʻasaga laʻititi o foliga o le logo-foliga poʻo le faʻasolo. Fugalaau e 5 petala na faʻaogaina i le faʻavae. O o latou lanu e matua ese lava. E tupu i luga o le moa po o le mimiti, ma se laina umi i le totonugalemu o le petal. Fugalaau e faʻapipiʻi paʻepaʻe, piniki, samasama, moli, lanu moana, lanu violē, paʻu paʻu, lanu violē. O le pito o le petals e matua malosi ma feliuaʻi. O fugalaau e lafoaia se manogi manaia ma le manaia.










O le faʻafitauli e tupu mai i le fesoasoani a iniseti, pe a maeʻa le paʻu o pusa paʻu, e vaevaeina i ni nusi se 3. E tofu uma ma ni fatu laiti se lua e ufiufi i paʻu lanu.

Ituaiga ma ituaiga o hyacinth

O le ituaiga o hyacinth e tauagafau, e na o le 3 ituaiga o laau e aofia ai.

Hyacinth Litvinova. O le fana i luga o le 25 cm le maualuga e ufiufiina i se fulufulu lanu lanumoana lanu lanumoana ma laʻau vavalalata, ma solo. Ua faʻamalo mai i luga le faʻamalosi mai fafo mai le ogatotonu. O laulaau laugatasi saʻo e iai lanu lanu-lanumeamata.

Hyacinth Litvinova

Trans-Caspian i luga. 1-2 lapisi ma se umi e oo atu i le 20 cm e tupu mai i pulu taʻitasi. O se siʻosiʻomaga tele o fugalaau fugalaʻau o se fatu lanumoana paʻu e tupu i le pito i luga o le pou. O petals e ola faʻatasi e toetoe lava a maeʻaeʻa ma vavaeese faʻatasi ma le pito. O lau o le ituaiga e lautele ma tino, e valiina i totonu o se pogisa lanumeamata.

Trans-Caspian Hyacinth

Sasaʻe i sasae. O le ituaiga taatele, lea ua avea ma faavae mo le tele o ituaiga mea teuteu. O se paʻu vevela o loʻo ufiufiina i fugalaau pupula manogi e valiina i lanu o le lanumoana, samasama, paʻepaʻe ma le piniki. O ituaiga mea teuteu e masani ona faʻapotopoto e le lanu:

  • lanumoana - Lanu lanu moana (fugalaau lanu lanumoana i luga o le aū e oʻo i le 30 cm le umi), Marie (paʻu lanumoana uliuli ma paʻu paʻu paʻu);
  • lanu piniki (susulu mafiafia o lanu piniki mumu e oo i le 4 inisi le lautele), silino (fugalaau fugalaau-fugalaau teuteu), yan bos (pulupulu e oo i le 8 cm le umi e aofia ai fugalaau lanumumu mumu);
  • moli ma lanu samasama - lesepisie masiofo (fugalaau e matua malosi le totoina o gaʻo ua valiina i lanu samasama-lanu moli); Yellow Hammer (lanu lapoa ma samasama susulu, lanu vaivai);
  • paʻepaʻe - Carnegie (pulumu papaʻe-paʻepaʻe papaʻe ma fugalaau faigofie), tioata o le kiona (laʻau papae papaʻe e tatala sina taimi mulimuli ane nai lo le isi).
Sasaʻe i sasae

Faʻatauga auala

E le mafai ona gaosia ma le malosi e le meaʻai, ae faʻamalosia, e mafai ona maua ni laau fou. E mafai ona e faʻaaogaina fatu ma fualaau vegetative. O le faʻaaogaina o fatu e talafeagai mo le gaosia o le galuega poʻo mo meaola laʻau. Ina ia faia lenei mea, i le ogatotonu o le tautoulu, o pusa ma le paluga o palapala eleele, humus ma le oneone ua saunia. O fatu fou e seleseleina e tufatufa atu i totonu i le loloto o le 0.5-1 cm. Ua ufiufi le fagu i se ata tifaga ma teuina i totonu o se potu malulu. Faʻaauau le faʻamamaina o le palapala ma aveese le faʻasalaga. I le oʻo mai o pula, ua aveese le fale. I le tautotogo ma le tau mafanafana, e faʻaalia ai pusa. Mo le 2 tausaga latou te ola ai i ni meaʻai ma naʻo na o le totoina i totonu o potopoto eseese poʻo le avanoa. O fualaau toto e amata i le 5-7 tausaga o le ola.

O le toe gaosia o le pulu e mafai ona faʻaaogaina. I le pito i lalo o le laulaau muamua, ua faia ai se fatugala tele, lea e atiina ae ai le pepe. O le tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi e amata lemu, ae, a oʻo ina matua, e faigofie ona vavaeese ma e le pine ae fuga.

O mea taua o tamaiti i le tele o fuainumera o loʻo faʻatulagaina i totonu o le nofoaga i lalo, ae mo lo latou atinaʻe e tatau ona faia ni mea totino pe vavae ese atoa le pito i lalo mai le pulu. Ina ia faia lenei mea, faaaoga se lapoa tele (sili atu ma le 5 cm le lautele) pulu. Oti ese le pito i lalo po o le pusa atoa ma tipi e tusa ma le 6 mm ua toto i luga agai i lalo ile eleele. O fatugaʻo na o sina mea e aafia ai le eleele. O laau toto e aofia i le vevela i luga + 21 ° C. A maeʻa le 2-3 masina, i le nofoaga o le tipi, e mafai ona e mauaina aniani aniani atoa. O latou numera e oʻo atu i le 20-40 fasi vaega. Tausia ma le teuina o loʻo faʻatinoina e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga. O le fugalaau e amata ile 3-4 tausaga.

Aiga Tausi

Ina ia mafai ona ola le laau i totonu o se ipu i le fale, e tatau ona ia faia ni tulaga sili ona mafanafana. Tara filifili e le loloto, laʻititi le lanu. Ia mautinoa ia tuʻuina atu se mea malulu o mea faʻavaivai. 1-3 togi i le tasi pusa. E tatau ona lava le avanoa avanoa ina ia aua neʻi fesootaʻi laau i puipui o le ulo ma le tasi i le isi. Le loloto i le totoina o mea e le aoga. E tusa ma le afa o le maualuga o le pulufana e tatau ona i ai ile luga.

O le faʻafefiloi eleele mo le totoina o loʻo faia i vaega nei:

  • peat;
  • deciduous humus;
  • pepa palapala;
  • oneone;
  • turf land.

E tutusa uma lava, e faʻafefiloi ma faʻafefiloi. O nisi faifaatoaga e totoina ni pulu i totonu o vai. E mafai, ae o le vai e tatau ona aofia ai le tele o le tele o meaʻai faʻamaʻi.

O se ipu o le hyacinth e tatau ona tuu i totonu o se nofoaga lelei. O itula o le ao e tatau ona 15 itula pe sili atu. O nisi taimi e le mafai ona ausia lenei mea e aunoa ma ni pani. I aso vevela, o le ae manaʻomia se paolo mai le susulu o le la. E tatau foi ona faʻamalosia le potu i taimi uma, ae o le fugalaau e tatau ona puipuia mai faʻataʻitaʻiga.

Hyacinth e fiafia i le malulu. E sili lona lagona i le + 20 ... + 22 ° C. I le taumafanafana, e fautuaina e tuu le laau i luga o se faapaologa po o se faapaologa.

E pei o laʻau tilati uma, e tatau ona fafagaina le hyacinth ma le faʻaeteete ina ia le faʻafefe le vai i tafatafa o pulu. A leai, o le a tupu vave le pala. E sili i le vai i totonu o se pani. Faʻamaʻa lelei, faʻaaogaina le vai mafanafana mo le faʻavaivai.

E le manaomia le suluina o le laau, e masani lava ona fetuutuunai i le masani ai o le susu i le potu. I le vaitau o le fugalaau, o le faʻafefe o le vai o le a taʻitaʻia ai le faʻavavevave o pupuʻu.

Hyacinth tali atu ma le agaga faafetai i luga o laei. I le taimi o le tuputupu ae 2-3 taimi e faʻaaoga ai mea faʻapitoa o mea tau minerale i le tino o granules poʻo le taulai. Aʻo leʻi faʻamaʻaina, o le eleele e faʻasūina i sina vaega itiiti o vai mama.

A oʻo ina tupu, o le a le mamafa le tausiga o le hyacinth. E matuā faʻaitiitia le faʻaleleia e ala i le faʻatali mo paʻu ma laʻau e mou ma faʻagogo. Pulu e tatau ona eli i luga, asiasia mo mea leaga, ma faʻamaʻi faʻamaʻi ma Karbofos. Ona faʻamaligiina lea i le vevela (50 ° C) vai mo le 10 minute. Ona faʻamaluluina lea o pulufana i le ea fou i se nofoaga malulu, (20 ° C). Teu malu i luga o taga pepa poʻo atigipusa mo le 3 masina. O le 8 vaiaso muamua, o le vevela o loʻo tumau i le + 25 ° C, ona tuʻu ifo lea i le 17 ° C. A o lei oʻo i le isi atunuʻu, faʻamafanafana i le + 30 ° C mo le vaiaso.

Vaʻai fafo

I totonu o le togalaau mo hyacinths, e filifilia se nofoaga e malamalama lelei ile eleele eleelea. O le totōina e faia i le tautoulu, 1.5 masina ao leʻi amataina le kiona. Ua lava lenei taimi e aʻa ai, ae o le a leai se taimi e alu ai. Ua uma le 1.5-2 masina ao lei totoina, ua oʻo i le taimi e amata ai sauniuni le nofoaga. Latou teliina, talepe paʻu o le eleele, ma aveese vao ma aʻa tuai. Afai e manaʻomia, faʻafefeteina manu, superphosphate, peʻa ma oneone e faaopoopo i le palapala. O le falaoamata Dolomite ua faaopoopo i eleele palapala.

O pulufana ile diamita o le 5 cm e totoina i le loloto o le 15-18 cm mai le pito i lalo, ma le mamao o le 15-20 cm mai le tasi. Mo pupuiti laiti, o nei faailoga e faʻaitiitia. O le puipuia o togalaau mai le ogo, fai se aluga oneone 3-5 cm le mafiafia. E tatau ona faia le togalaau i le tau vevela. I le taimi lava e uma ai le faʻamalosi, e faʻamamaina ai le palapala.

O le tausiga masani e oʻo mai i le veleina ma le faʻamaʻapeina o le eleele. E faʻamalosia le faʻaleleia ma le umi o le timu.

I le taimi o le tuputupu ae malosi, o le fafaga e faalua i le masina. E mafai ona faʻaaogāina minerale ma faʻalaʻau faʻasaina (mullein, nitrate, superphosphate, potassium sulfate).

O le tuʻuina o hyacinths i le togalaau mo se taimi e malolo ai e le fautuaina. O loʻo eliina i luga i tausaga taʻitasi, togafitia ma faʻavasegaina, o le a faʻavaivaia le vavao. O le faapipiiina o laau e tatau ona i ai i le ogatotonu o Iuni, e aunoa ma le faatalitali mo lau laau ina ia maeʻa atoatoa, e pei ona i ai i lenei tulaga o le a sili atu ona faigata le maua o pulu i le eleele. E fufuluina ma faʻamaʻi, ma pe a uma le faʻamamago, teuina i se nofoaga malulu.

Laʻau faʻatoʻaga

Faatasi ai ma le togafitiga masani, e tupu mai le fuga o le hyacinth i le amataga o le tautotogo. Ae ui i lea, o foliga mai o se fugalaau e mafai i se isi taimi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i soʻo se mea taua na tupu. Faatasi ai ma le fesoasoani o le faamalosia, o fugalaau e aliali mai ia Tesema-Me.

E fautuaina e taofia le totoina o le vaitau i luma o le fausaga. O le faʻaaliga pito i luma o le a vavae ese vave lava. 2-2.5 masina ao le i fuafuaina le mea na tutupu, e tatau ona tuu le pulu i le pusaaisa ma le ulo. O le eleele e faʻamalūlūina lelei. E oʻo mai i le faaiuga o le vaiaso lona valu vaiaso o le a aliaʻe. A latou oʻo atu i le maualuga o le 5-6 cm, e faʻafeiloaʻi le ulo i se potu malulu ma lelei. O le atinaʻeina o le paina e vave ona tupu, e le pine ae maua mai se fualaʻau lanumeamata lanumeamata ma afifi.

O aʻafiaga ono tutupu

E iai faʻamaʻiloga lelei o le faʻamaʻi, ae e afaina i fomaʻi faʻamaʻi ma le itiiti ifo o le solia o le pulega o le vai. Pe a afaina, o le a amata ona vego le lau laau, ma tupu ae e le tupu, pe le tele foi ma e vave ona uma. O le pulufana eleli lava ia e ufiufi i fusi ma faʻafefe ai se manogi le lelei. Ina ia puipuia le salalau atu o le faamai, e tatau ona faʻaumatia faʻataʻitaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma se paluga o le eleele ma faʻatino le gaosiga o uta lata ane faʻatasi ai ma mea e aofia ai apamemea.

E seasea lava ona nofo le parasite i totonu o le laau. O le tele lava o taimi nei o fugalaau, fuga o le mealy po o vaʻavavevele. E mafai ona e faʻaumatiaina i latou i le fesoasoani a iniseti ma vailaau faʻasa.

O nisi taimi, pe a maeʻa se vaitau momoe, e tupu lelei le laʻau o le hyacinth, ma e le aliali mai i luga poʻo le taofi le tupuga i luga o le fogaeleele. O le mafuaʻaga e le o aʻafia i le faʻamaʻi, ae le o le tausiga le talafeagai. E masani ona mafua lenei mea ona o le tele o le faʻamaina po o le mamafa i luga o le rhizome. I le taimi nei, e le mafai ona toe faaleleia le tulaga, ae i le lumanaʻi e mafai ona faʻamalieina le fale i fugalaau.