Faʻatoʻa totoina laau toto

Faʻamatalaga o le faʻatoʻaga ma ituaiga lauiloa o fuchsia mataga

O le fuchsia Amputel ma ona puʻupuʻu umi na tautau mai ipu pipi na lauiloa e le o se taimi umi ma vave manumalo ai i loto o tagata fugalaau uma e talisapaia ona teuteuga teuteu ma uiga lelei. E tele fugalaau e iai le tele o nei laau e mafai ona teuteuina le fale talimalo, o le faletalimalo, o le terrace, o se fale poʻo se puipui tele o se fale.

Faʻamatalaga

Fuchsia (Fuchsia) - laau toto o le aiga Cyprus. Ona o le tele o ituaiga o mea teuteu eseese ma fugalaau matagofie e le masani ai, o lenei fugalaau teuteu e tatau ona avea ma se mea e sili ona maualuga i totonu o laau teuteu.

E te iloa? E uiga i fuchsia ua lauiloa mo le silia ma le tolu selau tausaga. O le igoa na tuuina mai e Charles Plumier, o se saienitisi Farani mai Falani, o le na vaaia i le 1696 le laau e le mailoa e lata ane i le laupepa o le Dominican Republic, Santo Domingo, ma faaigoaina i le saienitisi Siamani ma le fomai o Leonart von Fuchs.
E tele ituaiga o fuchsia: faʻatasi ai ma vavae saʻo, faʻatasi ai ma pyramidal, felafolafoaʻi, tautau, aʻei luga, i le foliga o se vao po o se laau. O le taua tele i le faʻaonapo nei o le fuchsia ampelnaya faʻatasi ai ma ni mea mataga, o le faia o se pale i le tulaga o se faʻalavelave. O le umi o lau lanu lanumeamata lanumeamata ma lapataiga e tusa ma le 5 cm. O le tele o lanu e tafe i lona eseesega: paʻepaʻe, mumu, piniki, lanumoana, lanu moana, lanu viole, samasama. O fugalaau latou te le masani ai foliga ona o le sosolo mai o laumei mai lalo o le lalaga pusa lapisi lea e sau mai le corolla tubular.

I le lalolagi i ona po nei, o fuchsia na faʻaaogaina e pei o se togitogi e fuga i le tausaga atoa. Ae i le aluga o taimi, na amata ona amata ona ia sau i le taimi mafanafana i luga o le auala, teuteuina o fafo o fale ma fugalaau o togalaau. E tusa ma le sefulu afe ituaiga o lenei laau ua lauiloa i le lalolagi.

Faatasi ai ma le tausiga lelei, e mafai ona fuga mai le tautotogo seia oo i le tautoulu, o le pito i luga o lona fugalaau ia Aperila ma Oketopa. O le laau e matua le lelei lava lea e aumaia ai le fiafia i tagata e totogo vine.

O le fale ma le fola o le mafanafana e mafai ona teuteu ai laau maualuga e feʻaʻei ai: o se mea leaga, philodendron, hoya, stephanotis, diploadia, tungiagia, ivy i totonu.

Eseesega mo le galue i totonu o ipu

Fuchsia mai Amerika i Saute ma Niu Sila. O iina na aumai ai le tele o ituaiga o laau. Ampelnaya fuchsia na aumai talu ai nei. E masani ona iloa, ituaiga e lua-faalua ma faigofie, o nisi o mea tatou te iloiloina puupuu.

  • "O le matagofie o Holly"- o se fugalaau fugalaau papae ma le piniki, faatasi ai ma le tele o gaʻo.
  • "Alii o le Filemu"- o se laau lea e tatalaina ai fugalaau masani ma ni paʻepaʻe paepae ma le lanu mumu.
  • "Agelu agelu"- laau totō, taʻutaʻua mo le faʻaogaina o le lilac ma le paʻu o le fugalaau, faʻapipiʻiina i ni paʻu paʻepaʻe.
  • "Paleni lema"- o se laau faʻatasi ma fugalaau mūmū mūmū ua aoina i fuifui.
  • "Bicentennial"- e ese le eseesega ma le tele o fugalaau e lua, i foliga o pulupulu ma ni selu i lanu susulu, lea e iu lava ina liu moli.
E te iloa? O le lanu "fuchsia" e faaigoaina i tua o le laau. O lona igoa mo le lanu o lona vaifofo omea, e talitutusa ma le lanu o fuchsia, na maua ma fuchsin.
  • "Marinka"- fuchsia lauiloa, o fugalaau e taatele ma monochromatic, ae foliga fiafia ona o le susulu matagofie ma le tele.
  • "Santa clara"- ituaiga eseese ma fugalaau tetele e lua e aofia ai laei pele ma paʻu papaʻe.
  • "Niedersachsen"- o se fuʻa mataʻutia tele ma fugalaau tetele e lua, lea e mumu moli ai le sepals ma se paʻepaʻe paʻepaʻe. O le igoa lauiloa o lenei fuchsia o le" ballerina ".
  • "Peachy"- Fugalaau o lenei togalaau e papaʻu i ni paʻepaʻe paʻepaʻe ma se lanu piniki mālū.

O ituaiga ma ituaiga eseese o fuchsia e mafai foi ona tuu i totonu o ipu:

  • "Annabel"- o le ituaiga o loʻo i totonu o le ampel form, ae e mafai foi ona tupu aʻe i foliga o se vaomatua; o loʻo i ai ni fugalaau paʻepaʻe lanu paʻepaʻe ma sina lanu piniki piniki.
  • Fusi fuʻa lau laʻau e tolu - Laʻau e oʻo i le 60 cm, faʻapupula i luga. O lenei ituaiga o loʻo ola lelei i totonu o ipu. E ese le lanu lanumeamata e tusa ma le 8 cm le umi, ma le pito i luma ma se mumu mumu, le pito i lalo ma se lanu enaena. I luga o laupepa o loʻo i ai sina vaʻai laitiiti. Fugalaau o se fuchsia e tolu-lanu i le foliga o le logo o le lanu mumu ma se moli lanumeamata e aoina i luga o ni fugalaau i totonu o fualaau faisua. Lelei mo le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le fugalaau atoa.
  • Fuchsia pepelo - O se laau fetolofi ma fugalaau e fuga i luga i lanu piniki po o moli. E talafeagai mo fugalaau ma fugalaau fugalaau. E fuga i le taimi mafanafana o fugalaau e tasi.
  • Fuchsia mumu mumu - o se laau manaia ma fugalaau mumu i luga o laulaau manifinifi. O laulaau e foliga lelei i luga o laʻau laiti.
  • "Archie owen"- ituaiga semi-fluffy ma fugalaau lanu piniki.
  • "Bella rosella"- o se tasi o nai fuchsia e sili ona telefoni faʻalua i lilac ma lanu piniki.
  • "Blue mirage"- O se laau e mafai ona i ai i totonu o le ampel, pe i le foliga o se vaomatua. O loʻo i ai le matagofie o fuga lanu violē ma paʻu papaʻe.
  • "Pupuni lanumoana"- o se laau e iai ni petale matagofie i le lilac lanu, e paʻu i paʻu papaʻe ma ni faʻamatalaga manino. E mafai ona tupu i se foliga manino ma pei o se vao.
  • "Cecile"- o se laau matagofie e ese le matagofie-togavao ma vaovao lavender o fugalaau fugalaau ma vavao piniki.
I totonu o ipu, o ituaiga eseese uma o lenei laau e foliga mai e le mafaamatalaina, e mafai ona latou suia le pito sili ona lalelei o le fale.
I le avea o se laau o le pini, o le petunia matagofie, calibrahoa, surfinia, bacopa, begonia, verbena, dichondra, campanula, lobelia o le a foliga lelei.

Fuchsia tulaga

Afai o fuchsia matagofie e maua ai ni tulaga mafanafana mo le tuputupu aʻe ma ia maua le tausiga saʻo i totonu o le fale, ona mafai ai lea ona faamalieina isi mo le silia ma le tasi le tausaga.

Malamalama ma le vevela

Vaʻaia ituaiga o fuchsia e lagona le mafanafana i le malulu poʻo le faʻamalamalamaina i le susulu o le la, e le faʻatagaina le susulu o le la, aua le taliaina ni faʻataʻitaʻiga ma le ea malulu. Faʻasalaga le susulu o le la e afaina ai i latou: o le a le mate le laau, ae o fugalaau o le a matua laitiiti lava, o le a minoi laulaau, ma o le a toetoe lava a le mafai ona toe faafoiina foliga muamua. O nei mea uma e tatau ona mafaufau i ai pe a tuu i latou.

Fuchsia sili atu lona lagona lelei i se nofoaga e na o le taeao e na te mauaina ai le sunbathing, ma mai i le aoauli e oo i le afiafi e fautuaina ia i ai i totonu o le paolo. E sili ona talafeagai mo le itu i sasae, faapea foi ma saute sisifo. Ae e tatau ona maitauina ma le umi o lenei fugalaau i totonu o se mea paolo, o le numera o fugalaau e faʻafuaseʻi ona faʻaititia. Afai e le lava le malamalama mo se taimi umi, ona le toe fuga lea o le laau pe ono oti foi. I lenei tulaga, e tatau ona toe faʻaleleia i se mea malamalama, pe afai e leai se avanoa, o le a mafai e le moli faʻamalama ona fesoasoani.

O le vevela sili ona lelei mo le tuputupu ae o le fuʻa e tatau ona tusa ma le +22 ° le ao i le aso ae le laʻititi ifo i le +15 i le po. Maualuga maualuga, faʻapea foi ma le maualalo o le vevela e afaina tele ai le faʻagasolo o le fuga. O le laau e fetaui ma tulaga o le vevela: pe a tele le malamalama ma vevela, o le a le taofia le fugalaau (tautotogo, mafanafana, autumn), pe a malulu, e le toe i ai ni pupu, e vave lemu i le taumalulu (i le faaiuga o le tautoulu, i le taumalulu).

E taua! E le fiafia Fuchsia i le toe faʻafefeina, toe siitia mai lea nofoaga i lea nofoaga, aemaise lava i taimi o le vavao - o le a na ona faʻaumatia ai fugalaau.

Tomai ma le mea e mafai ai

O vaega uma o fuchsia e le fiafia i le maualuga o le vevela, e aofia ai ona aʻa vaivai.

E taua! Mo le puipuia o le vevelaina o aʻa, ua fautuaina e tupu aʻe le fufulu i totonu o vailaʻau o loʻo i totonu o lanu paʻepaʻe ma puipui tetele, ma o le pito i luga o le palapala e mafai ona faʻaputuina, e sili atu i se paolo malulu.
I totonu o le masani masani e mafai e le aʻa ona faʻafefe. Afai o le laau o le a toso i luga o le windowsill i totonu o le potu, ona i lalo o le pusa e te manaʻomia e faia ai le faʻamafanafana faʻavave.

Fuchsia e le o se mea e sili ona faigata i luga o le palapala mo le totoina, ae e sili atu le faʻalelei i le lelei, le faʻamaoni i eleele palapala ma le faigofie ona maua le ea, ma mo lenei eleele e tatau ona palu. E i ai le tele o filifiliga mo le tuufaatasiga o vaega o le paluga o le eleele, ua faamoemoe mo le totoina o lenei fugalaau, e mafai foi ona faʻaaogaina le faʻafefiloi maeʻa mo soʻo se laau totō. O le meaʻai mo fuchsia e mafai ona aofia ai peʻa, humus, sod ma lau lau lauʻeleʻele, oneone, ma e mafai ona faʻalautele le eleele e mafai ona faʻaaogaina mo alavai. E le gata i lea, o le paluga eleele e faia mai le peat, oneone, perlite ma le omea.

Totoina ma fafagaina

O le faagasologa o le totoina o fuchsia matagofie, toe gaosia ma le tausiga mo ia mea o loo i ai le tele o itu e tatau ona tausisia. O le toe gaosia o lenei laau e sili ona lelei ona faia i le amataga o le tautotogo pe a faʻaaogaina le tipi poʻo le totoina o fatu. O le auala muamua e sili atu ona faigofie.

E taua! Fuchsia i le leai o se mataupu e le mafai ona totōina i totonu o se atigipusa, e sili atu le telē nai lo le mea e tatau ai mo ona aʻa. O le tele o le ulo e faateleina i laasaga. I le laasaga muamua o le tuputupu aʻe o le fuchsia, e le tatau ona sili atu i le 9 cm le lautele. A oʻo ina ola aʻe aʻa i luga o le palapala i totonu o le koneteina, e mafai ona totoina le laau i totonu o se fagu laitiiti.

Fatu fua

I le fale, ua tupu le fuchsia i le auala e seasea lava, vagana ai le faataitai. O lenei faiga e faigata tele ma e tele nuances, ae e le mafai ona fai mai e le aoga.

E mafai ona faʻatauina ni fatu i se faleoloa faapitoa. E mafai foi ona aoina mai se fale o le fale, o se faagasologa malie tele. Muamua, e tatau ona aloese mai le faʻaleafiaina o le tagata lava ia; mo lenei faʻamoemoe, e tatau ona vavaeeseina le mea e faʻafefete i luga o le fugalaau ma tuu le pollen e manaʻomia i luga o laʻau.

A maeʻa lena, afifi le fuga i totonu o le gau ma faʻataunuʻu le filo, i lenei setete o le a tumau ai le itiiti ifo ma le masina, seia oʻo mai le fua. I lenei taimi uma, o soʻo se fesuiaiga o le fugalaau e solia. Ua aveese le fua ua uma ona selesele, vavaeese ma le faaeteete ma aveese fatu e manaomia ona faamago.

E te iloa? O vaega uma lava e mafai ona faʻaaogaina fuchsia e fai ma meaai. Mai i ona fua kuka kuka suamalie.
Seiloga ua uma ona saunia fatu mo le luluina, lea e sili ona lelei i le amataga o le tautotogo. Fuchsia fatu o loʻo tuʻuina i luga o pusa laupapa faʻatasi ai ma le faʻafefiloi o peat ma oneone lapoʻa i luga o le fogaeleele ma faʻafefe oomi i tamatamailima. O le totoina o fatu i le eleele e le fautuaina: atonu latou te le o aʻe.

O pusa o loʻo ufiufi i foliga o se tamai lanu meamata e faʻamalamalama lelei e aunoa ma le taia o ave faʻatapulaʻa o le la, fatuina o le tatau ma le vevela ile 18-22 ° C. Faʻaauau i lea aso ma lea aso, e tatau ona tatala le fale koli mo ni nai minute e faʻamaʻalo ai, ma e tatau ona aveese le condensate ma faʻafeinu i vai inu i le vevela o le potu ma se pulumu. Afai o se auala talafeagai i lenei faagasologa, ona oʻo lea i le maualuga o le lua vaiaso o le a totogo.

A maeʻa le totoina o laau totō, e mafai ona tuʻuina le fale lauʻeleʻele i taimi taʻitasi mo se taimi uumi, ina ia masani le totogo i le masani lelei ma le vevela o le vevela vave. A maeʻa ona tutupu ma ola faʻafuaseʻi ia laau talavou, ma masani ai i tulaga masani, e faʻapipiʻiina i le tasi i totonu o ipu, ma o loʻo ola lelei ai laau totō ma eleele lelei. Laʻau totō ma fugalaau laʻititi mo le taimi muamua tuʻuina i totonu o se fale paolo. O le tausiga lelei o ia togalaau e aofia ai le fafagaina i le lua vaiaso talu ona totoina, faʻasaga masani i le palapala, faʻapipiʻiina o le laau i le maualuga o le faʻasalalauina, faʻamautuina o le suavai, vavaeina i le vaitaimi o le tuputupu aʻe ola, faʻalauteleina i le tausaga.

Faʻaaogaina fua

O le auala sili e toe gaosia ai le fuchsia e ala i ni mea e faigofie ona aloese ai mai faafitauli: o aʻa e totō aʻa. O lenei metotia e sili atu ona taʻutaʻua ma faigofie tele nai lo fatu. O lona aoga sili lava o se paʻu laʻititi o le taimi ma se taunuuga sili ona lelei. O le taimi aupito sili ona lelei o lenei fausiaina o le tautotogo foi. O tamaʻi vine e lelei tele mo le vavae ese, ona o le faʻamaʻaloga tuai ua sili atu ona umi le umi ma tuputupu aʻe lemu.

O le umi ole seleni taʻitasi o le tagata lava ia ma e faʻalagolago lava ile ituaiga fuchsia, e mafai ona fesuiaʻi mai le 8 i le 20 cm A o leʻi tuʻuina le toto i totonu o le vaeluaina poʻo le vai vaʻaia, e tatau ona taʻe ese laʻau ina ia leai se tasi e faʻafesoʻotaʻi le vai, a leai o le a amata ona pala , ma o le a faʻaleagaina ai le tulaga o le tipi.

E le o manaʻomia ni lau lapopoa i luga o le fana: latou te ave le tele o le susu, lea e tatau ai mo le fausiaina o aʻa. O le tioata ma le totogo e tatau ona ufiufi i le polyethylene e faʻamautinoa ai le maualuga o le suamalie. Afai e saʻo le faia, o aʻa i luga o le ata o le a matauina pe a mavae ni nai aso, ae o se ulugalii e sili atu vaiaso e tatau ai ona aʻa le aʻa.

E mafai ona faʻapipiʻi se laau laʻititi i le palapala pe a oʻo mai aʻa muamua, e le tatau ona faʻatali mo le faʻavaeina o le aʻa atoa, ae e sili atu ona saogalemu le faʻatali mo nei vaiaso.

E sili atu le tausiga o fugalaau laiti e tusa ai ma tulafono lava e tasi mo laau totō e maua mai i le fesoasoani a fatu. O loʻo i ai se isi auala e faʻaogaina ai le faʻaogaina - pe a totoina tuusaʻo i totonu o le meaʻai, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona e faia ai se ituaiga greenhouse i luga ia i latou, o le auala e fai ai sina mea e faigata mo le au faifaatoaga ma le matautia mo le laau toto: e mafai ona oti pe a fai se mea sese pe faanatinati.

E faʻafefea ona faʻasalaina se fuchsia - e oʻo lava i tagata taʻitoʻatasi, o le mea autu o le aʻoaʻoina lea o tulafono faigofie uma, ma e mautinoa lava e aʻa ma fuga.

Faʻapitoa o le tausiga

E tatau ona fiafia le Ampsel fuchsia i le alofa o tagata e ola fualaau fugalaau e le gata mo ona foliga matagofie, ae faafetai foi i lona tausiga le lelei i totonu o le togalaau, i fugalaau, i se fugalaau po o se fagu i luga o se faamalama. I le mea uma, o le tupu aʻe o fuchsia lelei e mafai ona tupu i lalo o le paolo i totonu o le togalaau ma le avanoa avanoa, e le puipuia mai le la, e le o manaʻomia faapitoa le taua o le eleele ma masani ona susu, ma e mafai ona e fiafia i lona matagofie e pei o le leai se laau toto.

Faʻasalaina ma faʻaleleia

O le suamalie le suavai e sili ona taua pe a tupu aʻe fuchsia. O le tele o taimi e manaʻomia ai le suavai, pe o le a le tele o le vai e manaʻomia, e aʻafia e ala eseese: tulaga o le tau, ituaiga fugalaau, lona tulaga, laasaga o atinae ma le tele o le ulo ma le mea e fai ai.

Mo le faʻaleleia o vai e fautuaina e faʻaaoga vai vavaeese pe faʻavaivai. E tatau ona faʻafefete se fugalaau i le tele o fuainumera. I le taimi o le atinaʻe malosi, o le eleele e tatau ona susu. I le tau mafanafana o fuchsia mataga o le a le taofia ai le susunuina o vai manaia lelei. O le tele o vai e totoe pe a uma le faʻaleleia o vai, e sili atu ona faʻafefe. Mai le faaiuga o le tautoulu e lava le vai e le sili atu ma le tasi i le lua vaiaso. I le taunuu mai o le malulu, e faigata ona faʻamaina le laau pe e seasea ona faia.

Teuteu

Fuchsia teuteu e tatau ona faia. E fesoasoani i le toe faʻafouina o le laau ma le faʻavaeina o le pale, e faʻafefe ai le faagasologa o le faʻaalia o aʻa. O le teuteuga e faia i le tausaga i le tautotogo. E tipiina ni laulaau i le tasi vaetolu o lona umi faataamilo i le taamilosaga atoa o le fugalaau ina ia mafai ai ona fatuina foliga o le laau.

Fertilizer

Fuchsia fugalaau e talafeagai mo lona lelei atili atinaʻe. O le laau faʻamaʻiina e mafai ona iloa mai se mea mamao: e susulu matagofie ma matagofie. O nei laau e masani lava ona amata ona faʻaleleia pe a oʻo mai fugalaau muamua, ma faʻaauau pea ona fai lenei mea ao fuga ma fesuisuiai. O luga o laei e faia pe tusa o le tasi i le vaiaso e faʻamalosi ai faʻamaʻi faʻamaʻi mo laau totő lea e tatau ai ona pulea le maualuga o le vevela. I le taumalulu, e le manaʻomia e le fugalaau le fugalaau.

Suiga

O le faagasologa o le gaosiga e matua talafeagai lava mo lona faʻatulagaga, ona o le eleele fou e maua uma ai elemene talafeagai ma meaʻai. O laau talavou e totoina faʻatasi i le tausaga, o le tele o tagata matutua e lava lea e gafa i le tolu tausaga.

O le auala e faʻafeiloaʻi ai e sili ona lelei mo le faʻavasegaina o fuchsia: faʻapipiʻi lemu, faʻasaoina le amio saʻo o le lalolagi tuai ma le aʻa, ma faʻaopoopoina se paluga fou o le eleele i le avanoa avanoa o le ulo, e puipuia ai le fausiaina o le va o le fugalaau ma puipui o le ulo. A maeʻa lena mea, e tatau ona faʻamaina le laau ma tuʻu ai e fetuunai. E le mafai ona galo i se tulaga le alavai.

Maʻi mafai ma faʻamaʻi

O se fulufulu maoaʻe lelei ma lelei le teuteuina o fuchsia le fiafia i ona tagata e iai laʻau lanu meamata ma fugalaau matagofie.O le taimi lava e fai ai se mea i le faagasologa o le alu e sese, o le a vave ona faaalia i luga o le setete o le laau: atonu e maʻi pe osofaia e meaola faalafua.

  • O laulaʻau ile laulaʻau e mafai ona talanoa e uiga ile maualuga maualuga. Afai e amata ona lanu samasama ma laugogo lau laulaau, ona avea lea o se faailoga o le faasūsūina i luga aʻe o le masani. O le fufulu fuchsia e tatau ona faʻalelei, aemaise i le taumalulu.
  • O aʻa na faʻaalia i le pito i lalo o laupepa o se faailoga lea o se faʻamaʻi pipisi. Lafoaʻi ma ia mea e tatau ona tatau ona aveese, ma e tatau ona suʻeina le laau i le vai o Bordeaux.
  • O foliga ola ma le le manaia o laʻau e taʻu mai ai le le atoatoa o le meaʻai i totonu o le meaʻai. E talafeagai le gaosi ma fafaga le laau.
  • E mafai foi e Whitefly ona fiafia i le fuchsia - o se vaeluagalemu o le lanu paʻepaʻe, lea e faatelevave vave, tuu fuamoa ile vaega pito i lalo o le laulaʻau, ma aveeseina e avea ma faafitauli. Afai e le o matauina o ia i le amataga o foliga mai ma e le amata togafitiga i iniseti, ona ia ufiufiina lea o le fugalaau atoa. Ma o le suavai paʻu na natiaina e ia ua avea ma mafuaʻaga o le maʻi afaina. O le faʻamalamalamaina ma le fausua o se fugalaau, e tusa ai ma tulafono, o le a fesoasoani e aloese mai le osofaʻiga a le paʻepaʻe i luga o le laau.
  • Afai o le upega tafailagi o le apogaleveleve e aliali mai i lalo ifo o laupepa, ua osofaia le laau e se apogaleveleve. E tatau ona tau ai faʻatasi ma togafitiga faʻasalalau, ae afai e le manuia le taumafaiga, ia fesoasoani i mea iniseti.

E tatau ona siakiina taimi uma ia togalaau, asiasia i latou, usitai i tulafono o le tausiga ma i le taimi e faia ai fuafuaga uma e aveesea ai faafitauli.

Amppelnaya fuchsia o se laau e faigofie lava ona le pau i le alofa, aua e le manaʻomia tele le tausiga, ae faʻafetai mo le manaia o le matagofie o le matagofie o lona olaola toetoe o le tausaga atoa.