Solofanua o solofanua

Faʻailoa solofanua

O se solofanua o se mea ofoofogia e fiafia tele i lona alofa tunoa, malosi ma le mamalu. I le lalolagi faʻaonaponei, o solofanua solofanua o loʻo matua le lava. O lenei suti e sau mai le suʻisu, ae e sili atu lona lanu.

Se vaega o talafaasolopito

Aveʻa lanu enaena vaivai - meaola faʻatoʻilalo. E talitonu i taimi uma o le solofanua, lea ei ai sona lanu eleelea vaivai, e "mamalu". Mai le Igilisi, o le faaupuga "tamai mamoe" ua faaliliuina o le "paʻu o se tia," mai Tatar - "elk". I gagana o le gagana Turkic, "Bulany" - "Darkness", o le taunuuga o lea mea e faatatau i paʻu pogisa. E i ai la latou lanu samasama lanu samasama o le mane, ua mamae ma ulu, e pei o le pefu pupuʻu. O talipupuni o lenei suti e foliga mai e puʻe, aemaise lava, pe a faʻamatala atu i "apu" - i liʻo faataamilo i le nofoaga o le tino. O le amataga o solofanua i le aso nei e tumau pea ona lilo, aua e leai ni faʻamatalaga saʻo e uiga i le taimi ma le nofoaga o le tupuaga o lenei ituaiga. E ui i lea, i nisi o tusitusiga anamua, o loʻo taʻua i totonu o Parthia, o solofanua e samasama lava.

E te iloa? E mafai e solofanua ona iloa i latou lava i le ata po o ata. Afai e vaai le solofanua i lona uso i le ata, e mafai ona ia faafeiloaʻi ia te ia e ala i le gutu po o le tagi filemu.

O faʻamatalaga muamua e uiga i foliga o ia solofanua e fesoʻotai i ai XVI senituripe a oʻo i Europa o ituaiga fou o ituaiga o meaola e maua mai: o manulele ma solids. O le vaitau lea na fausia ai le "aristocracy" o nei meaola, talu ai na o tagata tamalii lava e avanoa. Naʻo le taimi, latalata i le taimi o Roma, na amata ona faʻaaoga solofanua i lanu moana, ona o le mea mulimuli na sili atu ona malosi ma malolosi. Tua i le seneturi sefuluiva. talitonu o le fuafuaina o uiga ma le malosi o le solofanua e mafai ona na o le tilotilo i lona suti. I le taimi lena, na taʻua ai o solofanua uliuli e vevela ma le vao, ma o lanu enaena vaivai e gauaʻi ma filemu, o mea mumu e "pāpā" ma popole. O le mea moni, o nei uiga e mamao lava le talafeagai mo se solofanua faapitoa ma iu ai ina avea ma tala faʻatusa.

O tagata i Sasae sa malosi tele lo latou faʻatuatua i faʻamalologa, ma o le mea lea na latou masani ai ona feita le solofanua ma le leaga o latou matai. Na finau Initia e faapea o le "mala" e matua leai lava se solofanua, ma tagata faapaupau o ia meaola ua faapaiaina i atua eseese, talu ai ona o le talitonuga i le totem sa taatele.

Faitau foi e uiga i le solo o solofanua.

Lulu solofanua solofanua

O le lanu o le solofanua e matua matagofie lava. E tusa ai ma le tino, o lona lauulu e oneone paolo samasama, e ui lava i nisi tulaga ei ai faʻalavelave faʻapitoa i sina lauulu pogisa, e faʻapogisaina le lautele o le tala. O le siʻusiʻu ma le mane o ia solofanua e masani ona pogisa, e pei o vae mai le pito i lalo i sooga faʻataʻavalevale ma atigivae. O nisi taimi o loʻo i ai solofanua solofanua, lauulu uliuli lea e matua maualuga lava i luga o le tino, ona o le mea ua taʻua ai o solofanua aboriginal. O loʻo i ai se fusi i tua, o lo o ufiufi i luga o tauau, ma ua afifi i luga o le pito i luga o le zebra, e faʻaalia ai se gaʻo maualuga. O le tele lava o taimi, o lea ituaiga o meaʻai e taua o se faleoloa leaga.

E te iloa? Afai e te ofoina atu i le solofanua ni pakete se lua, o fea i le muamua o le ai ai le kofe, ma i le lona lua - koko, i le fa mai le lima mataupu o le a sili atu ai le kalama i le meaola.

O o tatou augatuaa na latou matauina foi le vevela o solofanua buckthorn, lea e masani ona sailia le saolotoga. E maitauina o uluaʻi solofanua vao, e foliga mai, sa i ai se suti faapena.

O le paolo o le aotelega autu e mafai ona ese mai le kulimi i le lanu paʻu. I le tele lava o tulaga, o le solofanua o le solofanua o loo gaosia, ma o mata e lanu ai le lanu amber. E seasea ona maua ni fasi paʻepaʻe, ae leʻo luga o le tino, ae naʻo luga o pito. O le "apu" o le natura o se suti e sui ai le lanu o se solofanua i totonu o le lanu o le nameri, lea e foliga tutusa lelei i se ituaiga o manu feʻai.

Lanu, faailoga, ie

O se tasi o pito taua sili ona taua o soʻo se solofanua o le lanu ma faʻavae. Po o le a lava le ituaiga o solofanua, o le uluai lagona tatou te maua e uiga mai i foliga vaaia. O foliga vaaia faʻapitoa o loʻo i ai le tele o ata, o le siliva-malamalama ma le auro-pogisa, ae muamua mea muamua.

O solofanua solofanua ua leva ona maua le alofa mo tamaiti ma tagata matutua i le salafa o le lalolagi. O mafaufauga e fafagaina mo mea malie, ma o solofanua solofanua e masani ona nonofo i totonu o le fale o se fagafao.

Lanu

Lanu - le lanu uiga ese o solofanua taʻitasi. O lenei elemene o le faʻavae. O le faʻamatalaga masani o le lanu o loʻo maua i le solofanua solo lanu uma i le tino atoa, o se tuufaatasiga o lanu lanu ma lanu paʻu. I le asō, ua uma ona tatou aʻoaʻoina le auala e vaʻavaʻavaʻa ai solofanua i le lanu. O loʻo i ai foi "faʻatatau" - lala eseese o suʻe. E tatau ona maitauina o le mauaina o se suauu talafeagai e tupu faatasi ma le tuputupu ae o le foal ma e eseese i le tele o lona matua. I le taimi muamua, i le fanau mai, o le foal e matua leai sona lanu lanu, lea e masani ona suia lona lanu ma le taimi.

E taua! Ua i ai i le afa tausaga, o le mauaina o lauulu tumau, lea e fausia ai se lanu faapitoa, e tupu.

E tele ni aʻoaʻoga o le lanu o solofanua:

  • mo masima;
  • mo se vaaiga taufaamatau;
  • ia tosina mai ai le gauai.

I le taimi muamua na manatu o le lanu e faalagolago sao i luga o le faafanua ma tulaga o le tau o le meaola manu. O le mea lea, o solofanua o loʻo nonofo i le toafa ei ai lanu lanu samasama; nofo i le itu i matu o laufanua mauga e gutu; O mafaufauga mai Atumotu o Peretania, o loʻo ufiufi uma i eleele papa, ei ai se lanu uliuli enaena. E ala mai i le vavao o ituaiga eseese ma ituaiga o solofanua, na ausia ai e tagata le manuia tele: e le gata o mea fou, ae o le tele foi o lanu o se lanu e foliga mai. O le i ai o se lanu eseese o solofanua lea e avea ai lenei manu ma se tasi e sili ona lauiloa ma matagofie i le lalolagi nei.

E taua! O solo o le ituaiga e tasi e mafai ona ese lanu eseese, o le mea la lea, o le lanu e le faalagolago i taimi uma i le ituaiga o manu.

Faailoga

"Faailoga" - lanu papaʻe e teuteuina ai vaega eseese o le tino o manu. O le i ai o foliga ma le tele o ituaiga eseese, o nei elemene o le lanu ua manatu o se tasi o vaega sili ona matagofie o le lanu lanu o le solofanua. E mafai ona ufitia le ulu o le solofanua i se "fetu": o se laulaau, o se laau papaʻe. E le gata i lea, o lenei nofoaga o se "tafega", pe ai ai se laina vaapiapi, aapa i laugutu o le solofanua po o le auvae ma se suiga i le isi itu. O le "Lantern" o se vaaiga lea i le tele o le tafe o faailoga e maua ai mata.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le solofanua na fanau mai: mamafa (Vladimir heavy, Frieze, Tinker, Shire) ma tietiega (Arab, Akhal-Teke, Appaloosa, Orlov trotter).

Vaavae

Faʻatasi ai ma le suti, o loʻo i ai ni mea faʻapipiʻiina - o nisi nei ituaiga ituaiga o lanu o solofanua.

  • Faleoloa mamao. O le tele lava o taimi, o tamai paʻu o le seevae faʻanoanoa e foliga mai o se mea e ese mai, talu mai le laʻititi latou te le maua le siliva.
  • Golden-Bulan. I luga o le taualuga atoa o lenei ie o loʻo taoto ai se pogisa, ma luga o vae e mafai ona e vaʻaia se zebra. O le lanu o le tino ei ai se lanu samasama samasama, o le auro. O lenei ituaiga o meaʻai na matua talisapaia e tagata Arapi, ma o lea na taugata tele.
  • Pogisa pogisa. O lenei solofanua o loʻo i ai se lanu oneone vaivai, ma i luga o le mimiti o se ofu malulu.
  • Malamalama uila. O le solofanua e iai ni manogi mama: kulimi ma oneone. E masani ona fesoʻotaʻi le ulu ma vae, manua ma siʻusiʻu, lea e le manaia, e ui lava o loʻo i ai ni vaega o lauulu sinasina.
  • Faʻasalaina "apu" e ufiufi i manulele uliuli e fausia ai mamanu mamanu i luga o le tino. O le tino e puleaina e lanu uliuli o loʻo ufiufi i lanu uliuli.
O le mea lea, o le eseesega i le paolo o se fala, foliga mai, o lona foliga tauagasolo ma le mamalu o se faataitaiga sili lea o le fiafia matagofie mai se manu.