Faatoaga faatoaga

Vaʻaleleina o hens: uiga, tausiga ma le tausiga

Talu ai nei, o le fiafia i ituaiga fou o moa ua vave ona faateleina, o lea e le o se mea e ofo ai, e oo lava i igoa e le masani ai ua tosina atu i ai le mafaufau. I lenei tusiga, o le a tatou taulai atu i na ituaiga o moa, e pei o le "bielefelder". O le a le ituaiga tausiga latou te agavaa i ai ma mea latou te fia iloa e uiga i le fafagaina o moa - faitau i luga.

Faamatalaga ma foliga o le ituaiga

O le mea autu o le bielefelder o le ese lanu, ae ao leʻi malamalama i faʻaaliga uma o le faʻaleleia o lenei moa, o le a tatou faʻamatalaina sina mea itiiti e uiga i le talafaasolopito o lona amataga.

Tofiga

O le talafaasolopito o le fausiaina o le ituaiga o pepe na faamatalaina e silia ma le fasefulu tausaga talu ona fafagaina e le aufaipese i le 70 o le senituri lona luasefulu. O le taua o moa ua maua na toetoe lava a vave ona latou maua le alofa o faifaatoaga i le tele o atunuu o le lalolagi, e le o aofia ai i latou. Bielefelder ei ai aʻa Siamani, ma o lona "matua" o Herbert Roth. Na iloa e le lautele lautele e uiga i le fanau i le 1976, ina ua faalauiloaina ona sui i le faaaliga "Siamani Faʻamatalaina", lea sa faia i Hannover. Ona le maua lea o le moa a le moa i aso nei, ma o le igoa "bielefelder" na aliali mai i se taimi mulimuli ane, ina ua talia o ia e sui auai o le Faʻalapotopotoga o Manuʻa Faʻataunuʻu a Siamani ma tuʻuina atu se faaiuga i le ituaiga atoa.

E te iloa? I le 1984, o manu felelei, e foliga tutusa ma le bielefelder, ae o sina mea itiiti, na lauiloa o se ituaiga eseese, o se taunuuga na amata ai ona talanoa tagata e uiga i ituaiga ituaiga o moa faapena.

I se aotelega, suʻesuʻe le faʻamatalaga o le manulele, e mafai ona tatou fai atu ma le saogalemu e mafai e le faifaatoaga ona maua lelei tauleleia lelei: o moa ia lapoa, o loʻo i ai se uiga toʻafilemu, o loʻo i ai foliga matagofie ma e le fefefe i le malulu. E le gata i lea, o sui uma foi e maua lelei le gaosiga o fuamoa. Ina ia maua na uiga maualuga, e tatau ona faaaoga e tagata tomai faapitoa le sili atu ma le tasi le ituaiga, e aofia ai le motu o le rhode, o le hampshire fou, o le suauu, o le elemene. Na tofu sao i latou i le fausiaina o se manulele fou.

Faitau foi e uiga i ituaiga o moa: maran, master gray, highsex, brahma, Poltava, leggorn, aso Kuchinskaya, Zagorskaya salmon, silver Adler, redbro.

Eseese uiga

I aso nei, e tele le tele o aano o moa ma le fuamoa, ae o lenei ituaiga e tu i tua atu o latou lanu ma se lalelei matagofie ma le masani ai lanu - o lanu uliuli-uliuli ei ai nai laititi laiti. O le tua, le ua ma le ulu o le roosters e ese i le lanu o le lanu, ma o laititi paʻepaʻe papaʻe e mafai ona vaaia i le tino atoa, ua faʻafefiloi ma fasi paʻu uliuli. O le fugalaau e pala. O le tino o le moa ua i ai se foliga lautele, faatasi ai ma le lautele o apaau ma apaau. Ua taamilo le manava ma ua foliga mai o loo tumu pea. Vaʻaia ma siʻi aʻe le siʻusiʻu, aemaise lava i le tuʻufaʻatasiga ma ona vae e leai se tino. O tauau o tane e lautele, ma o le ua mamana ma ufitia ma le fulufulu fulu. O taliga lanumumu e eseese i le lapopoa ma foliga masani lelei. I luga o le paʻu laupepa e fa ni lapopoa tele ma tasi le nifo laititi i pito. E i ai a latou pulou ma se ava. O le mamafa o se matua matua e tusa ma le 4-4.5 kilokalama.

I le faatusatusa atu i sui o le feusuaʻi malosi, o le fafine fafine afa o tagata o loʻo i ai le lanu mumu ma le ulu, ma i luga o le manava ma itu o loʻo i ai ni lanu enaena, e faasolosolo lava ina liuliu ma paʻepaʻe, ona paʻu ai lea i tua. E pei o tamaloloa, o le fulufulu e sili atu le lautele ma lautele. O susu o le hens e sili atu le lautele atu nai lo le malosi o le manava, o lo latou manava e sili atu ona maeʻa, ma o le punou i luma o le tino e i ai se pito itiiti. O tane uma ma fafine e mafai ona maua ni aano o manu lelei, ma o loʻo ave foi e le au mulimuli le tele o fuamoa. O le mamafa o se moa matua matua e 3.5-3.9 kilokalama. O le uiga o le Bielefeldors e toʻafilemu ma filemu. Latou te le faanatinati ma na o le savali faataamilo i le fanua.

E taua! O le mea autu o le moa ua faamatalaina o le lanu autosex o le talavou i le aso. O lona uiga o le taimi lava e galo ai le moa mai le fuamoa, o le a vave ona iloa e le faatupulaia o loʻo i ona luma: se moa po o se moa. O tamaʻitaʻi e sili ona lanu samasama, faʻatasi ai ma sasaʻa mumamoni i tua ma se lapoʻa pupula i le ulu. E sili atu le pogisa o manulele, e le gata i lea, ua manino lava le vaaia o lanu uliuli i tafatafa o mata ma tua.

O le au faipisinisi uma e tutupu vave ma tuu i luga o le mamafa, o le tala lelei mo le au faifaatoʻaga.

Gaioiga

I le faamatalaina o lenei ituaiga o moa, e matua faigata lava ona manatuaina maualuga le gaosiga i fuaitau o le gaosia o fuamoa. E lapoa lapoa, ma o moa e toso latalata ane i taimi uma, ina ia mafai ona aoina mai fuamoa mai le tasi le manu i le tausaga 190-230 (e ese mai le lanu enaena enaena, ma o lo latou mamafa e tusa ma le 60-70 g). O le maualuga o le gaosiga o moa e oʻo atu i le lua tausaga, pe a faʻapea o le toe gaosia o fuamoa na amata i le ono tausaga. I totonu o se manulele e tolu-tausaga, ua toe faʻavaivai ai le faʻaaogaina o fuamoa fuamoa ma e le toe foi atu i ata na muamua atu.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i ituaiga o moa: Susana, Kokhinkhin, Brown Slang, Orpington, Dominants, Minorca, Black Bearded, Russian White, Andalusian, Fireball, Vianandot.

O le a le mea e te suʻeina pe a faʻatau

Mo moa fefaʻatauaʻiga o le Bielefelder fatu i luga o lau fuafuaga, e mafai ona faʻatau sau faʻasalaga moa pe faʻatau fua mai sui o le ituaiga. I le tulaga mulimuli, e sili atu le lamatiaga, talu ai e matua faigata lava ona fuafua pe na e faʻatau moni mea e te manaʻomia. E manino lava o faʻataʻitaʻiga uma lava e tatau ona matua faʻatusa ma le tele ma foliga o fuamoa na maua mai i hens o lenei ituaiga, ae tusa lava pe leai ni faaletonu ia i latou, e faigata ona mateina pe o le a le ituaiga o le a tupu ma pe afai ei ai se moa.

E taua! Aʻo le i faia ni fuamoa mo le susunuina, e le sili atu ma le lima aso o latou ola. I le faʻaopoopoga, e tatau ona faia le faagasologa o le teuina i tulaga talafeagai, i le vevela i totonu + 8 ... +12 ° C.

Faatasi ai ma le faʻatau o moa matutua matutua o le ae maua i le mea sili atu avanoa e maua ai ni sui lelei o le ituaiga. Pau lava le mea e manaʻomia o le suʻeina lea o moa taitasi ma gauai faapitoa atu i lona lanu: i tane, o le laumei o le a mumu samasama, ma se lanu moli "ulu" i luga o le ulu, ma i le moa o lona lanu e sili atu ona pogisa. E le gata i lea, e oʻo lava i totonu o papaʻi laiti e faigofie lava ona vaʻavaʻai i lanu uliuli faataamilo i mata, o se tasi o uiga taua. "O le iloaina" o matua o le faatauina mai o moa o le a fesoasoani e aloese mai le le fiafia. I le mea e gata ai, ia taumafai e iloilo patino ia tuutuuga o le moa ma ona foliga vaaia, lea e tatau ona matua tausisia manaoga o le ituaiga Bielefelder.

Tuutuuga o le taofia

Ona o le telē tele o le hens faʻamatalaina le ituaiga, e faigofie ona manatu latou te manaʻomia le tele o avanoa mo le nofo lelei. E aoga lenei mea i totonu uma o fale ma savali.

E manaomia e poula ona faatulaga ia tulaga ina ia, ao latou savavali, latou te le o tautevateva le tasi i le isi, o le mea lea, afai e avanoa avanoa, e sili atu le na o le toatasi le tagata i le 1 mita. Pe a faʻapipiʻiina le faʻasolosolo, e le tatau ona galo se tasi i le mamafa o le mamafa o le bielefelder, aua afai e te maualuga naua, ona taumafai lea e oʻo i ai, e mafai ona paʻu le moa ma manua. O le filifiliga silisili o le a maualuga le 50 cm.

E taua! O sui o le ituaiga o faʻamatalaga e le faigofie i feeseeseaiga, ma o lo latou toʻafilemu o le a le mafai ai ona latou tau le taua i aiga sili atu (faʻataʻitaʻiga, fuamoa moa ma moa). O le mea mulimuli e mafai ona latou fafagaina i taimi uma mai ia i latou, ma i le taimi e masani ona latou faamalosia i latou mai le teritori o loʻo nofoia.

E i ai foi se isi faʻaaliga taua: afai e tele ni taʻavale ma ua uma ona e faʻasoa i latou ile fale apitaga eseese, ona le toe mafai lea ona toe faʻafoisia tamaloloa, aua, atonu o le a amata ona faʻaleagaina e le tasi le isi.

Nofoaga mo le savali

E tusa lava pe o le a le tele o le ogatotonu o loʻo fausia, e le tatau lava ona galo ia i tatou mo le atinaʻe masani o le tele o bielefelders latou te manaʻomia ma malaga masanisili atu i totonu o le lotoa avanoa. Afai e leai se isi mea faʻamalosi e latalata i le moa moa ma i le fale ma e mafai ona e saunia moa ma le saogalemu, ona avea lea o se fofo lelei mo le faafitauli.

O le savavali saoloto, latou te mafai ona maua ni meaʻai mo i latou lava, o lona uiga o le a mafai ona teu meaai, ma o le ai ai isi faʻamanuiaga mai ia ituaiga meaai. I aso vevela, e aoga le faʻapipiʻiina o se mea inu i le nofoaga, ma taumafai foi e faʻamautinoa o le manulele o loʻo i ai se auala saoloto e toe foi ai i le falemoa.

Le faʻamapulaʻaina le fesoʻotaʻiga o moa ma manu felelei (e masani ona latou gaoioi pei o ni faʻamaʻi pipisi eseese), e mafai ona e faʻalauteleina le fale i luga o le nofoaga savali.

O le a le mea e fafaga

E tusa ai ma le faʻamatalaga o le ituaiga o Bielefelder ma iloiloga o faifaatoaga oe ua leva ona galulue i le fausiaina o ia moa, latou te le o ni meaʻai ma o le a lelei le 'ai e toetoe lava o soʻo se meaʻai. Ae peitai, e le tatau ona tatou faagaloina o le tuputupu ae masani ma le atinaʻeina o meaai latou te faaaogaina e tatau ona mauoa i vitamini ma microelements, o lona uiga e te manaomia le faaopoopo o fualaau faisua i le lisi (beets, kapeti, pi, soya ma sana). I le avea ai o se "meaʻai autu," o manu felelei ua tuʻuina atu i ai le falalaʻau, sana ma avo, e ui lava i le tele e mafai ai (masani lava i le taumafanafana), e aoga le aofia ai o le sili atu laʻau i le taumafataga. Mo le galue malosi o fuamoa, e manaʻomia e moa ona faʻapipiʻi pea le aano o manufasi ma le iʻa ma iʻa, ma faʻafeiloaʻi ai le isisili, rakushnyak ma siama fuamoa i totonu o le fua, ioe, faʻamafu lelei.

Afai e te fafagaina moa mo na o le gaosia o fuamoaona le tatau lea ona faʻaaogaina ni meaʻai faʻapitoa, ae e mafai ona e tuʻuina atu ia i latou ni meaʻai sili atu: o le kisi, greens, fuamoa, ma amata mai le 1,5 masina - masini eleele ma karite. E fafagaina manu felelei i le 2-3 taimi i le aso, felafolafoai i le va o mea taumago ma se masamu masusu (mo se faataitaiga, i le taeao ma le afiafi o taumafa mamago, ma i le aoauli susu susu ma le pala). I le taumafanafana, mai le fafagaina e masani lava ona lafoaia.

Vaʻaia, tausiga ma le faʻamamaina

O Bielefeldars e lelei le soifua maloloina, ae e le o lona uiga latou te le manaʻomia se tausiga lelei. O se tasi o mea e sili ona taua o le mama i totonu o le moa moa ma i nofoaga o manu felelei. O sui o lenei ituaiga, atonu e sili atu nai lo isi o latou aiga, e matua faigofie lava i le faaputuga ma palapala, o lona uiga o le a le mafai ona aloese mai le oti tele o meaola i tulaga le mama. Lafoaʻi lautele E fautuaina ina ia nofoia potu i le taimi lava e oʻo mai ai le tautotogo, aveese le tafe ma togafitia ai fafaga i le vevela ma le faʻaopoopoga o suauu. Mo le taimi ole gaioiga o le manulele e tuʻuina atu mo se taimi le tumau i se isi potu. I se faaopoopoga, aua nei galo e uiga i le faamamaina masani o le otaota i totonu ole fale ole fale. O le tele o lenei faiga e fuafua i le tele o le potu ma le numera o ona tagata.

E taua! Mo le sili atu ona aʻafiaga, o le fola o le falemoa e mafai ona togafitia i fomaʻi faapitoa, lea e faigofie ona maua i faleoloa faapitoa.

O le aʻafiaga o faʻamaʻi o le a maualalo ifo i moa ia tausia mama, i luga o se vaega talafeagai ma faʻatasi ai ma se meaai atoatoa, lea e tele ai lauusiusi.

E pei tui tuiona filifili lea o tagata uma e tusa pe manaʻomia pe leai, ae i soo se tulaga e aoga tele le iloa o le manatu o le fomaʻi. O le a faʻamatalaina e le fomaʻi po o le fea o tui e mafai ona faʻaaogaina, ma o le a iloilo ai foi le talafeagai o le faʻaaogaina.

Faʻaleleia

E le gata i lea, o le a le mafai e le tagata ona faʻaaogaina le meaʻai. I le tele o tulaga, o le fugaina o fuamoa (e mafai ona e ave mai ou manulele pe faʻatau mai le isi faʻatoʻaga) e faʻaaoga ai mea faʻapitoa, ma e na o le pule e manaʻomia ona tuʻuina fuamoa ia te ia ma pulea le faagasologa ma le fesoasoani a meafaifaʻaili talafeagai.

E leai se mea faigata i lenei galuega, ma a maeʻa ona faitauina ma le faʻaeteete mea uma e manaʻomia mo le faʻaaogaina o sea masini, e mafai e se tasi ona faʻamoemoe maualuga maualuga o le moa.

Tausiga ma le tausiga

E pei o se manulele matutua, e taua tele le tausisia o mama moa. E iloga i latou i le le faapalepale i palapala palapala, pesini, po o meaʻai vevela, ona o le mea e mafai ona maʻi ai le au talavou. Aʻo tausia le moa, e taua tele le fufuluina o fafaga i taimi uma ma suia le vai, faʻamamā le fale (ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le aso).

Fafaga

O sui o lenei ituaiga e tutupu vave vave ma maua le mamafa, o lea la latou te manaomia ai meaai e maua ai le maualuga o le palatini.

E te iloa? O nisi tagata e mauaina se tali sili ona manaia i le faafitauli o le paleni o taumafa o manu laiti, na o le faaopoopoina o meaai a dog dog (puppies) i le taumafataga o moa.

O le mea lautele, o lenei filifiliga e le o se lagona, aua o le gaosia o ia meaʻai e faʻaaogaina e taua tele mo le tuputupu ae o le ponaivi o le ponaivi, ae toe taua foi, e taua le mautinoa i le lelei o le oloa faʻatau ma e le faʻaaogaina i ni aofaiga le faʻatapulaaina. O le tele o taimi i le vaiaso, e mafai ai ona tuʻuina moa ia ni iʻa tiʻetiʻe ma kisisi, lea o le a maua ai le tino tuputupu aʻe ma le palasitika ma le porotini o loʻo manaʻomia. Mai fua o saito, e mafai ona e faʻaopopo peʻa, soya, o karite, saito, ma meaʻai i le taumafataga, faʻaopoopo taimi faaopoopo i fualaau aina.

Ina ia tuʻuina atu a latou uarota i meaola o manu, o nisi tagata e anaina mea totino ina ia mafai ona vaʻai ni anufe i le taimi. O le mea moni, o le filifiliga lenei, ae o le ai ai le tele o faamanuiaga mai se faaiuga: muamua, o le a maua e moa le tele o mea aoga, ma le lona lua, o laau toto ua totōina i le togalaau e mafai ona faʻamaʻaina ma le humus totoe.

O moa Bielefelder e faigofie ona tausia, o lea e talafeagai ai mo le faʻatoʻagaina mo faifaatoaga poto masani ma faifaatoaga o manu moa, ma o meaʻai maualuluga ma fuamoa lelei o le a avea ma taui mo le tausiga lelei ma le tausiga lelei.