Fua o le gaosiga

Foliga lauiloa o le phlox faʻalauiloa ma le faʻamatalaga ma le ata

Toeitiiti lava i fale uma o loʻo i ai fugalaau fugalaau matagofie e tupu ai le phlox. E mafai ona latou faʻafiafiaina le mata ma ona lauolaola matagofie ma olaola mai le tautotogo i le taufaʻaiuiuga o le autumn. I totonu o le aiga o le phlox e tusa ma le 60 ituaiga, o ia mea uma e ese mai isi maualuga, foliga, ma lanu. Faafetai i nei eseesega, faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e fatuina i totonu o le togalaau toetoe lava o soo se tuufaatasiga, e oo lava i se tasi o le a ola pea. E le gata i lea i le tusiga tatou te faʻamatala auʻiliʻili faʻamatalaga eseese o le phlox ma se ata. O ia faamatalaga o le a fesoasoani i tagata e totoina vine e filifili ai na ituaiga o laau o le a mafai ai ona faia ni fugalaau felanulanuaʻi.

Matagofie

E mafai e le phlox foliga e tupu ae i le 16-18 cm. Faʻamanatuga i mea faʻapitoa o le fausaga, e mafai ona ufiufi ai le vaega atoa o le fanua ua atofa i ai. E leai se malosi e aʻafia ai le la, o le uiga lea o le tele o lanu, ae ese, e salalau i luga o le eleele. E i ai i le laau se fuainumera tele o lau laititi ma laititi e nofo mau i luga o le ala. I le pito o le aʻa o se fugalaau. E masani lava e tasi, ae o nisi taimi e tupu ai e lua pe tolu fugalaau i le taimi e tasi.

Aʻo le mea na tupu, o le lapoa o le fuga e tasi e masani lava pe tusa ma le 2.5 cm. E sau i le piniki, lanu viole ma le paʻepaʻe. E maua foi lanu faʻavalava, ae tele lava taimi e le masani ai.

Aoao atili e uiga i sui o le phlox e pei o le stylo phlox, le phlox lautele, le phlox paniculate.
O le taimi vavalalata o le styloid phlox e amata ia Me ma tumau seia oʻo i le sefulu tausaga muamua o Iuni. O fuālaʻau toe faʻaleleia e amata faamamaluina ia Aokuso ma e toeitiiti atoa le masina.

O Falose ua manatu e masani, ae i totonu ia i latou na o ni nai taumalulu-faigata. Latou te atoatoa mo puipui teuteu, faapea foi ma mixborders. O le a avea foi ma se faaopoopoga sili i le ata o ata o Iapani. Ae e te leʻi amata totoina le palulatini awl, e tatau ona e faia le galue. O le aveese lea o vao, aua e mafai ona latou faʻaleagaina le tulaga o meaola o le fugalaau. Ma a maeʻa le fuga o le phlox, o le a sili atu ona faigata le faʻaumatia vao leaga.

E mafai ona totoina ma totoina se fugalaau i toetoe lava o soo se taimi, talu ai o se mea taua. E fautuaina le fuafuaina o nei manipulations mo le taimi mafanafana, mo se faataitaiga, i le ogatotonu o Aperila. Fugalaau o le a totoina i lenei vaitau o le a malosi ma malolosi.

Pe a oʻo mai, e fautuaina e taofi se mamao o le 25 cm i le va o vaomatua. E le faigata ona tausia nei matagofie, e pei ona iloga i latou i le le mautonu ma le le mautonu.

Splayed

O le lautele o le phlox o loʻo i ai foliga o laau laiti, e oo i le 30 cm le maualuga. O laʻau o lenei laau e maualuga. I lalo o tulaga masani, e nofo i Kanata ma i sasae o le Iunaite Setete. E tupu i le vaomatua o vaomatua ma luga o mauga.

O ituaiga e sili ona lauiloa o le phlox ua sasaa e:

  • Blue Dreams. O le igoa e sau mai le lanu o fugalaau ei ai le lanu violē-lanumoana. I le ogatotonu o le lanu uliuli "peephole".
  • Laphamia. Lulu lanu enaena lanu enaena.
  • Ao o manogi Maua se manogi lavender, fugalaau lilac lanu.
  • May Breeze. Fugalaau o lapoa tele, lila-paʻepaʻe.
  • Variegata O lau e paʻepaʻe ma lanumeamata, e fesuiaʻi fugalaau.
  • Sternensplitter. Fugalaau lalac lanu, i totonu ei ai fetu sili atu.
O le a aoga ia te oe le faamasani oe lava i tulafono o le totoina ma le tausia o fualaau faasaina ma auala e pulea ai faamaʻi ma meaola faalafua o le pala.
O lenei ituaiga o phlox e leai ni tulaga faapitoa mo le palapala lea o le a tupu ai. Ae e sili atu le tuʻuina i latou i luga o eleele palapala, lea o le a lelei e pasi ai le susu. E le gata i lea, o le eleele e tatau ona sili atu ona suamalie.

E fautuaina le fau i luga o eria o loʻo i ai le vai e le latalata i le 15 cm mai luga. Afai e le mafai, ona e faia lea o moega i luga o se oneone maualuga. O alo o Felu e talia lelei e le tele o le la ma le paʻu le tumau. O le filifiliga lelei o se nofoaga lea e susulu i le taeao ma o le ata e pau i le aoauli. O le totoina o fugalaau e tatau ona faia i se mamao e 30 cm mai le tasi.

A maeʻa le taimi o le vavalaʻau, e tatau ona tipi faʻauʻu i se totigi, ma tuʻu pe a ma le 10 cm le fana. O ia manipulations e tatau ona faia i tausaga taʻitasi.

E taua! E tatau ona faʻamautinoa o le phlox e le faʻateleina i vao, a leai o le a tupu mai laau leaga i le kapeta o le phlox ma o le a faigata ona faʻaumatia. Afai e tupu lenei mea, o le a tatau ona eli uma atu le palu phlox i le tautoulu, vaeluaina ma faʻapipiʻiina i totonu o se mea e faʻafefeteina ma faʻasaʻo avanoa i totonu o le togalaau.
E afua mai i le vaitau o le tautotogo, pe a amata ona amata ona tuputupu ae aʻa ma laulaʻau o laau toto, e tatau ona fafagaina i vaega oona. Pe a amata ona amataina le amata, o le a mafai ona folasia le phosphorus ma le potassium i le eleele. A uma ona fuga mai phloxes, e mafai ona e fufuluina i fualaʻau. E tatau ona e matua faʻaeteete lava i laei pito i luga, aua afai e te faatagaina se faasiliga o fugalaʻau, o le a atili ai ona faʻalavelaveina ia mea, ma atonu e masani ona taʻeina mai ai.

O le faʻalauteleina o le phlox lautele o loʻo faia e ala i le taina ma le vavae. O le filifiliga muamua e sili atu ona faigofie. O loʻo taoto i le mea moni, i luga o atigilima faʻasolosolo ile eleele, e mafai ona aʻafia aʻa. I le tautotogo o le tautotogo, tatala le eleele i tafatafa ane o le togavao, faʻafeinu ma faʻalautele le laʻau i aʻa.

Ona tatau lea ona latou faapipii slinghots i le palapala ma lulu sina eleele laitiiti. E manaʻomia le faʻaleleia o le palapala i le palapala ona oʻo lea i le tau o le autumn o le a mauaa aʻa ma e mafai ona toto i le tautotogo e sosoo ai.

Paniculata

O le Phlox paniculata ua manatu o se tasi o fugalaau sili ona lelei e faaaoga i le fausia o moega fugalaau i luga o le saite. E le afaina i le mea e nofo ai, o loʻo tumau pea le faʻaitiitia o le vevela, ma o loʻo i ai pea le lanu mumu ma le manogi manogi.

O le lanu o phloxes o lenei ituaiga e matua ese lava le lautele: O lanu violē, carmine, mūmū, lanu violē ma ua lagolagosua i se lanu eseese ma togitogi, mata, rims, etc. O le fugalaau e lautele lona lua pe tusa ma le 2.5 cm po o le 4 cm, e faalagolago i ituaiga eseese.

I le taimi nei, o le togavao o loʻo i ai le tele o faʻasologa (ole afe), faʻafetai i le galuega faifai pea. O le phlox paniculate e faʻalauteleina i se auala vegetative e toetoe lava o vaega uma. O le laau ei ai lona foliga muamua ma se matagofie uigaese. E mafai ona faʻaaogaina mea faʻapitoa e le gata i le mamanu, ae o se faʻaleleia atili o moega fugalaau. O ituaiga masani o laau toto o:

  • Phlox paniculata manuia;
  • O le uila o le uila e maualalo;
  • Sherbet Cocktail;
  • Traviata;
  • Parataiso Blue;
  • Alina;
  • Tequila Sunrise;
  • Europa;
  • Galo ia te au-leai;
  • Tupu;
  • Gzhel "ma le tele o isi.
E tatau ona totō le phlox i le tautotogo, pe tusa o le faaiuga o Aperila, poo le sefulu tausaga muamua o Me. O le totoina i le taimi lenei e mafai ai e le laau ona mauaa i le eleele ma faamalosi, faafetai uma i le tau, lea e mafua mai i le malulu ma le mautu o faailoga o le vevela.

Ae o le totoina o fugalaau i le faaiuga o le taumafanafana poo le vaiaso muamua foi o Setema e faatagaina foi. O le taimi o le vavalo o le phlox o lenei meaola e umi lava. E amata i le tautotogo ma faaiu i le tautoulu, ae i le taimi lea o loo i ai se malologa masina i le fuga, lea e tupu ia Iulai.

Faʻapenaina o le phlox paniculate o loʻo faʻatinoina i le tele o auala:

  • laulaʻau-tipi;
  • vili vaʻavaʻa;
  • lanu meamata.
E mafai lelei e le laau ona tuʻuina atu le malulu malulu. O le fesoasoani ia te ia i lenei mea e mafai ona i ai faatasi ma le fesoasoani o le malutaga o laau talavou ma lala paʻu. O tagata sili atu matutua e le toe manaʻomia se fale.
O laau tetele e pei o delreniniums, incarvillea, peonies, dichondra, lupin, licoris, lily o le vanu, tusi, laurel Thuringia, tele fugalaau, siaki, armeria, chionodoxa, chukhrat, e mafai ona teuteuina lau fugalaau.

Drummond

O le tele o le numera o phloxes faʻalauiloa e umi, ma o lea e faigata ai ona faʻaaogaina i le fausiaina o le ola ola poʻo togalaau. Ae o le vaaiga a Drummond e le mafai ona tupu i luga atu o le 30-35 cm O le aofaʻi o fugalaau e 2 cm, ae o loʻo aoina i ni mea faʻapitoa, ma o le mea lea e foliga mai e telē tele ma manaia. O le fugalaau e umi lava le umi, mai ia Iuni i le ogatotonu o le autumn.

Eseese o laau e ese mai i fugalaau, petals ma, ioe, lanu. O le sili ona lauiloa o:

  • Pātini. O se phlox ia e lua-lanu, o fugalaau o loʻo i ai se ata i totonu. Latou te talia le lamala ma e le tupu aʻe i luga aʻe o le 20 cm.
  • Milky Way ma le Star Lace. Faʻatau mo le foliga tulaga ese o fugalaau, e pei o se faʻataʻi.
  • Fualaʻau ma le kulimi ma Chanel. Faʻaliliu vave fugalaau.
  • Tetra Riesen ma Grandiflora. Eseesega ma fugalaau tetele (e oʻo i le 4 cm le lautele) faʻafetaia le malulu.
Ina ia faaumiumi le vaitaimi o le tele o fua o fugalaau o le Drummond, e mafai ona e filifilia saʻo se fasi fanua i le togalaau. O le nofoaga e mafai ona susulu, aʻo faʻafefeina e lenei laau vevela ma lamala. O le vao e le fefe foi. O se paʻu mataʻutia i le vevela o loʻo i ai se aʻafiaga leaga i na o gaʻo o fugalaau, ma o isi vaega uma o loʻo pito i luga o le a lanu meamata.

Ae mo le palapala, ei ai itu taua e tatau ona faamamafaina. E le fiafia Drummond i le mamafa o eleele, ma e sili foi le malamalama, oneone. O le eleele malosi o le a faaputuputuina ai le tele o le susu, lea e mafai ona mafua ai le faatoilaloina o aʻa o le phlox rot.

O eleele mama, i se isi itu, e le mafai ona taofia le susu, i le taumafanafana o le a vevela, lea o le ai ai foi se aafiaga le lelei i aʻa o le limes. O le mea lea, ao sauniuni le togalaau mo le totoina o le phlox, e tatau ona e fetuunai le palapala, aumai ia vaega talafeagai i totonu (humus, peat, humus, ma isi). O le totoina o lenei ituaiga laau toto e mafai ona faia i ni auala se lua: totoga poo fatu i le taimi e tasi. Afai e muamua totoina lau laau i le fale, o le a vave televave le taimi o le amataga o le fuga, ae i tulaga e te le manao ai e taamilo faatasi ma fugalaau mo se taimi umi, e mafai ona e lulu saʻo fatu na totoina ile eleele.

E te iloa? Phlox "Drummond" na faʻafeiloai atu i Europa mai Texas. "Phlox" na faaliliuina moni lava o le "mumu", ma "drummondii" mai le igoa o le tagata malaga mai Egelani, Henry Drummond. O le tagata lea na muamua auina atu fatu fatu o le phlox i Egelani mai Amerika, ma na tatalaina ai se togalaau fugalaau fou i tagata Europa.

Silasila

O le phlox pisia e vaʻaia o se aiga vavalalata o ituaiga o meaola. I tagata e tele lava ina taʻua o pyramidal, lea e faamatalaina manino lava: o laulaau i luga o pou o le laau e tau le mafai ona iloagofie, ae o foliga uiga ese o mea leaga, e foliga mai o se pyramid, vave ona maua le mata.

E tupu aʻe le phlox i totonu o lona natura natura i luga o auvai o vaitafe, laufanua, ma e oo lava i vaomatua maualalo. Fale ile o lenei ituaiga o meaola ua taʻua o itu i sasaʻe o le Iunaite Setete. O se lauʻau umi umi e mafai ona ausia le maualuga o le 100 cm. O ona aʻa e malolosi, saʻo ma tele. O laulaau e laiti, vaapiapi, paʻepaʻe ma susulu, ei ai le faʻafeagai. O fugalaau e manogi ma e iai le lanu violē poʻo le lanu violē.

Ole fua ole fuga e tasi e 2.5-3 cm. O le vaitau o le vavalalata e le gata i le eseesega, ae faapena foi i tulaga tuputupu ae. O lona uiga, o le a amata ona fuga le laau ia Iuni poʻo Iulai.

I le taimi nei i luga o le faʻatau, e mafai ona e maua ai le vlox spotted vila, lea e le o iai ni vaʻamea. E le gata i lea, ei ai fugalaau o lanu paʻepaʻe ma le piniki. O lenei ituaiga o meaola e taatele i le vaomatua aua e lelei tele mo le faia o moega fugalaau, o mea e aofia ai, o mea faʻapitoa, ma isi. O le phlox o ituaiga pisia e faʻatagaina le malulu malulu o le malulu, ma e tumau mausali e tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le laau e fiafia i le susu, tupu le lelei i nofoaga matutu. Ae mo mea e manaʻomia mo le eleele, e manaʻomia le palapala, malamalama, minoi, sina 'elemene, palamole ma leai se saline.

O le atuatuvale o le phlox e na o ni nai mea eseese, ae o loo galulue pea le au faifaatoaga e faalautele le tele o lenei laau teuteu. I le faʻaopoopoga, o lenei ituaiga o meaola e masani ona faʻaaogaina e faʻavasegaina ai le phlox fou. O ituaiga sili ona taatele ma taatele e pei o:

  • Natasha. O le vailaau e masani lava, o le vao e ola e oʻo i le 70 cm. O fugalaau e paʻepaʻe i lanu, o loʻo i ai la latou lanu ulaula. O le igoa o le ituaiga na tuʻuina atu e faʻaaloalogia Natalia Lunina, o le sa avea ma taʻitaʻifono o vailaʻau faʻatoʻaga i totonu o le togalaau Botanical.
  • Schneelawine (Schneelavavin). Toto le maualuga mai le 50 cm ma luga. E malosi malosi ma ola vave. Fugalaau laiti, kiona-papaʻe i le lanu, e aoina i totonu o le tele o mea eleelea. O le mafaufau o le vasega e faʻaalia i le maualuga o le mamafa o le taumalulu.
  • Rosalinde (Rosalind). Masalo o se tasi lea o laʻasaga maualuga o le phlox. O ogalaau e lapoa, e oo atu i le 130 cm le maualuga, o laʻau e tele, malosi ma umi. O fugalaau e piniki pe piniki-lanu violē, e aoina i mea leaga.
O le mea masani, o le vaaiga o le phlox ua faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vaomatua poʻo le suluina. E sili ona lelei le vavaeina i le amataga o le tautotogo, ae ua mafai foi ona faia nei manipisi i le taumafanafana ma le autumn. Ae mo le faapipiiina, e faia i le faaiuga o Me poʻo le ogatotonu o Iulai.

Mo le seleseleina o le tautotogo, e tatau ona faʻaaoga uma le ogaumu, mo le taumafanafana, naʻo lona pito i luga e mafai ona ave.

E tele le mamalu

O le phlox o se ituaiga e tele-felafoaʻi o se sui lauiloa o le aiga Sinyukhov. E talitonuina o nei fugalaau na afua mai i Amerika i Matu. I totonu o le natura natura o loo ola i luga o mauga ma o se tasi o ituaiga o fetolofi. E ui lava i le faigata o le taumalulu ma le le faaeteete i le tausiga, o lenei laau e seasea faaaogaina i le aganuu.

E le sili atu le maualuga o le 15 cm le maualuga o meaola o loʻo ola i luga o laau toto. O loʻo fetolofi ma taoto ile eleele. I le faagasologa o le alualu i luma, e mafai ona latou gaogao, ae i le taimi lava e tasi, o mea faʻamaʻapoʻa, pulu mafiafia. O laulaau e leai ni lanu ma susulu, ei ai se lanu meamata lanu meamata. E masani lava ona faʻapipiʻiina ma siʻosiʻomaga i luga o le moto. O le umi o laulaau - e tusa ma le 2, 5 cm. O fugalaau e tele, e sinasina, lanumoana, lanu piniki ma le lanu violē. I nisi ituaiga o fugalaau o se ituaiga e tasi, ae o isi e aoina i mea e le o iai. O le taimi vavalalata e amata ia Me ma mulimuli pe a ma le 25-30 aso.

O lenei ituaiga o meaola e matua taumalulu-faigata, ma e puipuia foi i ituaiga uma o faamai ma meaola faalafua. Fugalaau e sili ona matagofie i toga papa ma rockeries, e le itiiti ifo foi le maliega i fugalaau. O ia ituaiga o fualaau e pei o meaʻai ma susu.

E pei o le moli, o le filifiliga sili o le a faʻasalalauina le malamalama. E mafai ona e totoina lenei aganuu i le la, o lea o le a atili ai ona totogo, ae i le taimi lava lea e le o se taimi umi, o lea e sili atu ai le lelei o le tuuina atu o le fiafia ile faapaologa. E pei o le tele o isi tagata o le ituaiga, o le phlox multi-flowered e le fiafia i totonu o matagi ma tusi. O le mea lea, o le tuʻuina atu ia te ia o se nofoaga toafilemu i luga o le saite e taua tele. O le tausiaina o se fugalaau o le a lelei tele.

O le a tatau ona faʻaleleia le palapala i lea taimi ma lea taimi, faʻaaoga le faʻamalolo, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o galuega e puipuia ai faʻamaʻi ma meaola faalafua. O mea uma o lo o taua i luga mai le tagata faʻatoʻaga o le a faʻaitiitia se taimi.

O le laau o loo fesiligia i lalo o tulaga le lelei o le tuputupu ae ma le le tausia lelei e mafai ona aafia i faamaʻi vailaau poʻo fatu. O nei mea e aofia ai le faʻamalamalamaina o laʻau, vaʻaia ma fesuiaiga.

E tatau ona malamalama o ia ituaiga faʻamaʻi e le mafai ona togafitia i togafitiga, o le mea lea o le galuega a le fai togalaau o le puipuia lea o lo latou tupu. I le tautala e uiga i faʻamaʻi o fatuga eleele, e tatau i se tasi ona manatua muamua le paʻu palapala. E aafia ai le phlox masani i le faaiuga o Aukuso. O lea faʻamaʻi e faʻaalia i le paʻepaʻe paʻepaʻe luga o le laʻau, lea e faasolosolo malie ona faateleina le voluma ma faʻafefe ai le magoina o vaega lanumeamata o le laau.

E mafai ona tauina le malosi o le pulupulu ma le fesoasoani o fomaʻi ma sauniuniga e aofia ai le kopa.

O meaʻai e mafai ona lamatia ai se phlox e tele-flowered o slugs, moli vaʻavave, mea e faʻaoga, ma taliga. O le taatele o slugs ma nematodes.

O le puipuiga e aofia ai le faamamaina vave o le 'upega tafaʻilagi, faʻapea foi ma le teuina o masini faʻapitoa faʻatoaga. E le o le vaega mulimuli i le galueaina o nei fugalaau e fafagaina. Latou te aʻafia lelei le atinaʻe ma le tuputupu ae o le laau, le tele o fugalaau ma le taumalulu. E fautuaina e faʻasua le palapala mai le 3 i le 5 taimi i le vaitau, o le a faalagolago lava voluma i le tulaga o mea taumafa o le palapala.

O lea la, i le amataga o le tautotogo, e mafai ona fugaina le saite ma vaega o loʻo aofia ai le suka, lea e tatau ona faʻafefe i le vai. I le sefulu tausaga muamua o Me, e mafai ona liligi le mullein i lalo o le vao. A amata le amata, o se filifiliga lelei o le faʻaaogaina lea o se vai faʻapipiʻi o mea faʻapipiʻi.

Faiva

Флокс карликовый в природных условиях растет в прериях, а также на холмах, где почва особенно сухая. Большое распространение имеет в США, а именно в штатах Аризона, Нью-Мексико, Техас, Колорадо и т. п.

Это низкорослые стелющиеся многолетние флоксы, которые имеют ряд требований к условиям произрастания, из-за чего не очень популярны среди садоводов. Карликовый флокс способен вырастать не выше 30 см. O ona fuga e alu aʻe ma susulu lanumeamata. I le gasologa o le tuputupu ae, e mafai e lenei laau toto ona fausia ni mea eleelea, ae i le taimi lava e tasi o manulele manaia, e fuga mai fugalaau tetele.

O fugalaau e manogi ma e mafai ona eseese lanu: lilac, lanu viole, paepae, piniki, samasama, ma isi.

E te iloa? O le phlox o se tasi o na ituaiga o laau lea e mafai ona faamalieina ai se tagata fai fugalaau ma le lanu samasama, ma e tele naua mea nei, e pei ona tatou iloa. Ae ui i lea, e tatau ona maitauina o se ituaiga lanu samasama le masani ai e mafai ona faʻaumatia i lalo o le malosi o le susulu o le la. Ae o le toʻatele o tagata suʻesuʻe o loʻo faia pea galuega filifilia ina ia mafai ai ona maua le phlox ma se lanu e sili atu ona mataʻutia.
O lenei ituaiga o vaovao e matua faigata lava le taumalulu, e seasea lava ona gasegase ma ua afaina i meaola faalafua. O le gaosia e mafai ona faia uma i laau ma fatu. Ae o le auala mulimuli ua sili atu ona aoga. E pei o le tele o isi tagata o le ituaiga, o le a ola lelei ituaiga o meaola i luga o meaʻai, lafoaia ma palamole. E malogo ma vevela, mago, masimusu poʻo eleele eleʻele e le talafeagai.

I le palapala eleʻele malosi, e mafai ai ona tupu le phlox, ae pe a fai o le faʻailoga o le 'upega tafaʻilagi e faʻatinoina.

O le totoina o fugalaau e mafai ona faia uma i le tautotogo ma taimi o le tautoulu. E pei ona faaalia i le faatinoga, o laau totō na totōina i le tautotogo e sili ona aʻafia. O aʻa o le ituaiga o ituaiga e papaʻu, latou te o atu i le eleele e tusa o le 25-35 cm, ina ia mafai ai ona faia le pu mo le totoina i luga o se tui tioata.

O le tele o vaʻaiga o le a iai pe afai e totoina le phlox i le avanoa mo le la. Ae afai ei ai se manaʻoga ia maua se vaitaimi umi, o le a sili atu ona lelei le filifilia o se nofoaga e faʻasalalauina.

Fafo

O vailaʻau o meaola faʻaleagaina e mafai ona vaaia i lalo o le natura faʻafanua i luga o vanu ma papa, ma e maua foi i luga o togavao. O lenei ituaiga o loʻo faʻaaogaina e le au fai togalaau ma o loʻo i ai le tele o ituaiga mea matagofie.

O fatuga o le ituaiga o laau toto e faigata ma faigata, e fai sina laititi ma e saʻo. O laulaau e vaapiapi, ituaiga laina, e le sili atu i le 4-5 cm. O fugalaau e laiti, matagofie, e mafai ona lanu violē, lanu violē, lanumoana, paʻepaʻe, faʻapea foʻi lanu lanu fefiloi. I le averesi, o le lautele o le fugalaau e tasi e oʻo i le 25 mm.

O le ituaiga o meaola ua taʻua o le fuga vave. O le vaega vavave e amata ia Me ma e mafai ona tumau mo le tusa o le masina. O le umi o lea vaega e faalagolago i le tulaga o le laau, faapea foi i luga o le tau.

I le taimi nei, o ituaiga sili ona lauiloa o le phlox o loʻo i lalo:

  • Lanu Blue;
  • Petticoat (Petticoat);
  • Paʻu papaʻe;
  • Starbrite.
O le faʻaleleia o togalaau e faʻatinoina e ala i tipi e tatau ona faʻaaogaina mai le au. E tatau i paranesi taitasi ona i ai le itiiti ifo ma le 2 nusipepa ma nai laulaau.
E taua! Afai e faia e le tagata fugalaau fufulu meaʻai i aso muamua o Iulai, ona naʻo le vaega pito i luga e tatau ona ave mai le ogaumu, talu mai le taimi nei o le a uma ona toto le laau.
O ia manipulations e tatau ona faia i le sefulu tausaga mulimuli o Me, poo aso muamua o Iuni, ma e mafai foi ona faia ni togi i le faaiuga o le taumafanafana.

Siberia

O le phlox Siberia o se mea e seasea tupu. Na lisiina foi o ia i le Tusi Ulaula a le Malo o Bashkortostan. O nofoaga masani o vaitafe, vanu, mauga, togafusi ma vaomatua. E mafai ona e maua se laau totino i Siberia, Mongolia ma le Southern Urals.

I lalo o le natura masani, e masani ona toe fuaina laau, e le masani ona i ai - ma fatu. O le galue malosi o phloxes Siberia e faʻaaoga togalaau faʻatoʻaga.

I le faagasologa o le tuputupu ae, o le tele o ituaiga o pine o le pub pub, e mafai ona oʻo i le maualuga o le 15-20 cm. O laʻau lanu meamata ma o loʻo tuʻuina i luga o pou e le mautonu. Fugalaau e mafai ona lanu viole, piniki ma le lilac. E laʻititi i latou ma e masani ona faʻapotopotoina i faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave.

E taua! O se mea iloga o ituaiga o le phlox siberia o le faʻaaogaina e le gata o ni mea teuteu, ae faʻaaoga foi i vailaau masani. E mafua ona o le mea lanu meamata, faapea foi ma petals o lenei fugalaau e aofia ai le tele o anthocyanini ma isi elemene taua tele. O le laau e mafai ona faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi o le tino, e faʻapea foi i le auala e faʻafefe ai le sola. I le taimi lava, na fautuaina ai le faʻaaogaina o le phlox Siberian infusions e inu ai ona o le fefe.
O le tele o lauolaola tele ma lanu e faʻalagolago i le tausiga lelei ma masani o le laau. E taua tele le faʻalogo i le fausiaina o le eleele. I lona natura natura, o le phlox Siberia e mafai ona tupu e aunoa ma ni faafitauli e oo lava i luga o nofoaga papa ma le mago, ae o lenei uiga o le a le aoga mo foliga faaleaganuu o lenei fugalaau. E tatau ona faʻaauau le faʻaleleia, faʻaleleia. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ai ona mataʻituina le palapala i lalo ifo o le phloxes e faʻapouliuli pea le paʻu, ae i le taimi lava e tasi e leʻi toe togia. E sili atu le suavai i laau i le afiafi, e faʻaaogaina ai vai vavae ese. A uma ona faʻasusu, e tatau ona sosolo le eleele.

Pe a oʻo mai gulu muamua po, e tatau ona teuteuina lenei aganuʻu fugalaau. E tatau ona tipi le laumei lanumeamata ma seleulu poʻo se mea faʻapitoa, ma tuʻu ai le 5 cm i luga ole palapala. Trimming e tatau ona aveese mai le nofoaga ma susunuina.

Douglas

Douglas phlox e masani i Amerika i Matu. I le natura, ola i luga o mauga ma mauga papaʻe, faapea foi i nofoaga ma eleele mamago. O foliga e foliga tutusa lava ma foliga o le phlox.

E te iloa? O le laau na maua lona igoa e faʻaaloalogia ai le tamaloa o le na maua i le 1927 lenei ituaiga o phlox i luga o mauga. O lona igoa o Tavita Douglas.
O lenei fugalaau e pupuu, o lona maualuga aupito maualuga e mafai ona tusa ma le 10 cm. O ona gaʻo e eleelea, ma o le lanu e pogisa ma faigata. O fugalaau e laiti tele, sessile, e mafai ona ese lanu mai le lanu violē, lanu mumu ma le lanu violē, i le lilac, piniki ma le paʻepaʻe. O le ituaiga o mea e fesiligia e sili atu i eleele malulu ma laufanua, o le eleele e tatau ona lelei ma leai ni saline. E le tatau ona e fafagaina ma faʻafefeteina le eleele i lalo o le laau, talu ai o le tele o nei mea o le a aafia ai le tele o le tuputupu ae o le lanu meamata.

Douglas phloxes e manaʻomia le faʻamalamalama lelei, o nofoaga faʻatasi ai ma malamalama malamalama e fetaui foi. Nofoaga sili ona pogisa o le a leaga.

O lenei ituaiga o meaola e televave lona solomuli nai lo ona aiga, ae mo le aso nei o loʻo iai ituaiga eseese o loʻo tutupu vave vave. E tele ituaiga eseese, e sili atu ma le 150 ituaiga o loʻo faʻaaogaina e le au faifaatoʻaga e teuteu ai fuafuaga patino. O le sili ona taʻutaʻua o latou:

  • Crackerjack;
  • Boothman's Variety (Buffmans Wariet);
  • Karakulka (Karakulka);
  • Lilac Cloud (Lilac Cloud);
  • Zigeuner Blut (Zigner Blat);
  • Eva (Eva);
  • Red Admiral (Red Admiral);
  • Waterloo;
  • White Admiral (White Admiral).
I le faaputuputuina, e taua le matauina o le phlox o lo o suitulaga i ituaiga eseese o meaola e iai uma le tele o uiga taatele ma se numera faapitoa o uiga iloga. Ina ia tupu tele se laʻau totō, e tatau ona tuʻuina atu ia i latou le tausiga lelei ona oʻo ai lea o le taunuuga o le a le umi.