Currant

E faʻapefea ona totoina currants i le tautoulu?

Currant o se aga masani e matua aoga ma sili ona manogi. E tusa lava pe i ai ni taulaga laiti e mafai ona e mauaina 1-2 laau toto o lenei laau. O fuifui o lanu samasama, uliuli, piniki ma paʻepaʻe o le a teuteu lelei ai se fuafuaga a le tagata lava ia, faʻapea foʻi ma faʻatagaina oe e aoina se maualuga o fualaʻau. Ona o le lauiloa tele o lenei aganuu, o le tele o faifaatoaga o loʻo galulue i lona faʻatoʻaga. Ma le isi mea i le tusiga o le a matou taʻu atu ia te oe le auala e totoina ai currants uliuli i le tautoulu ina ia oo lava i le amataina o fai togalaau e mafai ona taulimaina sea galuega.

Aso o le totoina o le autumn

O le totoina o vine vine e mafai ona faia uma i le tautotogo ma le autumn. I le tusiga o loʻo i ai nei o le a tatou talanoa e uiga i le totoina o le tau, talu ai e sili atu ona lelei i le au fai togalaau. E tusa ai ma iloiloga o le au fai togalaau, o le totoina o laau toto e tatau ona faia i ni nai vaiaso ao lei oo i le kiona ua faamoemoeina, o lona uiga, i le amataga po o le ogatotonu o Oketopa, ae le o mulimuli ane.

E te iloa? O le aganuʻuina o le aganuʻu o se punavai sili lea o le vitamini B5 (pantothenic acid), lea e faʻapupulaina ai le malosi o le tino puipuia o le tino, fesoasoani e faʻaleleia ma matagofie le paʻu ma le lauulu. Mafaufau e faapea o le fua o aso taitasi o se tagata matua o le 10 mg o vitamini B5, ma i le 100 g o le currante uliuli o loo i ai le 0.4 mg o sea elemene, e tatau ona matauina uiga lelei o nei fua.
Afai e te totoina le vao i lenei vaitau, ona oʻo lea i le amataga o le tautotogo, o le eleele o loʻo siomia ai le fuamoa o le ai ai le taimi e faʻamaopoopo lelei ai, ma o le a mauaa aʻa. Aganuʻu ma le oʻo mai o le vevela e mafai ona amata faʻafuaseʻi ona tupu vave ma atiina ae.

Filifiliga nofoaga

A uma ona aʻoaʻoina le taimi e totoina ai currants i le tautoulu, ma fuafua po o le fea masina e fautuaina ai e fai, e taua foi le iloa pe faapefea ona filifili le nofoaga saʻo mo le totoina.

Malamalama

E tatau ona manatua o lanu uliuli ma isi ituaiga o currants e fiafia i nofoaga lafulafu. O le mea lea, e tatau ona e filifilia se nofoaga o le a sili ona malamalama i le tele o le aso. E sili ona lelei le vavaeina o se isi nofoaga mo laau toto.

E le fautuaina e totoina i latou i le mea e nofo ai le togalaau. E taua foi le faʻamautinoa e leai ni faʻataʻitaʻiga i luga o le saite.

Sini o le eleele

E manaʻomia e paʻu vali lanu manulele le palapala mama. E taua le aua le faʻagaloina lenei uiga pe a filifilia se nofoa. O le filifiliga pito sili ona lelei o le a avea ma se nofoaga i se faʻaititia o le vaivai.

O le itu i matu-sisifo poʻo sisifo ole pito i tua o le fale o le a faia. O le totoina o lenei togalaau e mafai foi i le pito i matu o le fale.

E taua! O le fualaau lanu uliuli o le a le tupu i luga o se eleele maualuga carbonate.
E masani lava, o mea uma lava e tatau ona faia i le faʻaleleia, e faapena foi i laufanua lauʻeleʻele, i le mea e latalata tele ai le vai i luga o le eleele, i le leai o se mea e talafeagai mo le totoina o lenei togalaau. O le a manaʻomia se eleele palapala maualuga. Mo ituaiga o fuamini uliuli, o le filifiliga pito sili ona lelei o le laititi o le lanu po o mamafa mamafa, mo le fuamū mumu - lemu.
Siaki ia sui o currants e pei o le "Matagofie", uli, mumu, papaʻe, auro.

Laʻei po o saplings sauni?

E pei ona faʻataʻitaʻiga, o le aganuu e sili ona faigofie e faʻaleleia i fua o laau aina. Ae o le fuamoa, e mafai ona faʻaleleia e ala i le faʻataʻoto, lignified or green cut, fatu.

Afai o lenei aganuu ua fuafua e toe faatulaga mo le taimi muamua i luga o le 'upega tafaʻilagi, o le mea lea i lenei tulaga e mafai ona e faʻatau sau fua mai le faʻatoʻaga. E tatau ona e faʻatau mai na o tau mai tagata faʻatau faʻamaonia, faʻapea foi mai na fai togalaau o loʻo tutupu mai currants mo se taimi umi. E taua lona tauleleia, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le mauaina o mea e le lelei le totoina o laau i se mea maualalo.

O metotia taʻitasi ua i ai uma lelei ma faʻafitauli. Aemaise lava, faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ma le fesoasoani a fatu, o le a le mafai e talavou ona maua uma uiga lelei o le tina.

O le mea lea, o le tele o fai togalaau latou te faʻaaogaina ni meaʻai, pe faʻatau mai ai ni fatu laau sauni. E uiga i nei filifiliga sili ona lauiloa o le a tatou talanoaina atili.

Matou te faʻateleina currants e ala ile tipi

O se auala lautele e lautele ai le toe gaosia o fua o fualaau aina pe a faʻaaoga fualaau lanumeamata. O le lanu meamata e manaʻomia ai greenhouses, greenhouses poʻo fale ata. O le a tatou malamalama i le auala e totoina ai currants i le tautotogo.

Faʻatau

Mo le faʻaaogaina o lenei metotia, e tatau ona e faʻaaogaina le tasi tausaga le tuputupu ae lanumeamata o vao vine. O loʻo matou talanoa e uiga i na aʻa na tupu i le tausaga oi ai nei. O le vavaeina ua manatu ua saunia i le taimi tonu pe a tumau pea ona fetuutuunaʻi, ae afai e faʻamalosia ma faʻamalosi, atonu e malepe.

O le a e fia iloa e uiga i le seleselega o currants mo le taumalulu ma le fua mo le faia o le uaina mai currants.
O na laau i le vevela o le tau e tatau ona selesele i le vaveao. Afai e tau le tau, e mafai ona e faia i le ao. I le faagasologa o le seleselega, e taua le amanaia o le mea moni e faapea, o na lala na ave mai i luga o laau totogo o le a sili atu ona mafai ona maua.

Mo le teuina o ia ituaiga mea e tatau ai ona talafeagai i tulaga o le siosiomaga susū. Ina ia faia lenei mea, afifi i totonu o se paluga susu muamua ona tuu lea i totonu o se taga o le polyethylene. O le umi o le tipi e tatau ona tusa ma le 8-12 cm. 3-4 laulaau e tatau ona tuu i luga oi latou taʻitasi. I le taimi lava e tasi, i ni pepa maualalo e tatau ona faʻapuʻupuʻu pe vavae ese le ipu, ma tuʻu ai na o petioles. O le pito i lalo e faia i luga o le lanu meamata e afa afa centimita i lalo ifo o le fuga, o le pito i luga pito i luga ae o le pi.

O mea uma e tipi e tatau ona faia faʻatasi ma se meaʻai faʻamalosi saʻo e aunoa ma le tui. E faʻatagaina foi le faʻaaogaina o se naifi mo lenei faʻamoemoe, ae e tatau ona sili atu le mataʻutia e mafai ai ina ia le faʻaleagaina ai le laau.

Lueina

Ina ia mafai ai e aʻa ona sili atu ona aʻa, e tatau ona nonoa i latou i ni nai laulaau ma tuu pito pito i lalo i se vaifofo o se meaola tuputupu aʻe-e faalauiloa ai mea. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga le heteroauxin (10 mg), faʻafefe i le 1 lita o le vai. E tatau ona tuʻu ifo i lalo le suavai i le loloto e le sili atu i le 2 cm. I le mavae ai o le 12-20 itula, e tatau ona aveese faʻasoa mai le vaifofo ma ufiufi i se ie susu. E tatau ona faia le faʻavae i le aso e tasi.

Faʻamasinoga

Greenhouses ma greenhouses mo le totoina o togalaau i totonu o ia mea e tatau ona saunia muamua. O le eleele e tatau ona eli ma le faʻaeteete lelei. E tatau ona liligi le oneone i luga o le oneone, poʻo se faʻafefiloi o oneone ma peʻa, o le mafiafia o lenei vaega e tatau ona tusa ma le 4 cm.

O le a aoga mo oe e aʻoaʻo ai e uiga i le tausiga lelei o se fua o le fua i le tautotogo ma le tautoulu.
E fautuaina le totoina o le va o laina, ma le va i le va o laina 7-8 cm O le va o laau i le laina e tasi e tatau ona tusa ma le 5 cm.

I le faaiuga o le tauʻeleʻele, e tatau ona faʻafefeteina lelei le moega e faʻaaoga ai se pulumu. O fale puipui e tatau ona tapunia ma teuteu lala poʻo le gaosi. O le a vave vave ona aʻafia le vavaeina ona o le tausiga lelei o latou. E taua tele le tausia o se maualuga maualuga o le susu ma tulaga lelei o le vevela. O le 2-3 vaiaso vaiaso e tatau ona suʻeina ia le itiiti ifo ma le 2 taimi i le aso ile ao puaoa, mai le 4-5 taimi i le aso ile vevela.

O le vevela i le po e le tatau ona pau i lalo o le 16 °, i le ao - e le sili atu i le 25 ° C.

E taua! [a]Afai o le afi o le vevela i totonu o le kiona na sili atu i le 28-29°C, e tatau ona faʻagasolo le potu seia oʻo ina faʻamautu le vevela.

A maeʻa le 2-3 vaiaso, pe a amata ona amata aʻa, ua fautuaina le faʻaitiitia o le suavai, ma fafagaina laau totō ma faʻamaʻi vai. E taua foi le faʻamalosi totogo. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona ea le kiona mai lea taimi i lea taimi, ma mulimuli ane mafai ona aveese atoa le fale. O seleni e mauaʻa e mafai ona totō i se nofoaga tumau mo le isi tausaga. E tatau ona tausia i latou i soo se auala, vela ma faʻamalo le eleele, faʻafefete i faʻamaʻi ma mea leaga faʻaleagaina.

Totoina o currants saunia seedlings

E sili ona lelei le totoina o currants i fua i le tautoulu. O le faʻaleleia o le tautotogo e masani lava ona le manuia ona o le amataina o le ola vave o vao, lea e faʻapipiʻiina ai le faagasologa. O fualaau e tatau ona faʻatau mai na o tufatufa faʻamaonia.

O mea totō e tatau ona i ai le lelei lelei o le aʻa, e tatau ona maloloina ma lelei le aʻa, e tatau ona toesea faailoga o faʻamaʻi. E leai se tulaga e le mafai ona faʻatau ai ni mea mamago pe mamago. O le a le mafai ona latou mauaa ma o le a faʻaumatia. E manaʻomia foi ona e mataʻituina ma le totoʻa le leai o ni iniseti ni meaʻai ma faʻamaʻi aʻafia i luga o aʻa o laau.

O le totoina o currants e manaʻomia ona eli se lua 40x40 cm. O le loloto o le pu faʻalagolago i le maualuga o le aʻa. E tatau ona fetaui aʻa i le lua, e aunoa ma le punou ma le punou.

Aoao pe faapefea ona taulimaina ia ituaiga o faamai ma meaola faalafua o currants e pei o aphid, lapisi, paʻu palapala, paʻu.
I eleele maualalo maualalo, e fautuaina le vaieli e fai atili. I totonu o le lua lava e tatau ona e fausia ai se meaʻai paleni. Tuu se paluga o le palapala ma le faapalaga ile pito i lalo. E mafai foi ona e faʻaaoga le peat poʻo le pala.

E le gata i lea, e fautuaina e faʻapipiʻi fafie fafie ma nisi o fugalaʻau i le pu. Ona tatau lea ona tumu le lua i le eleele sili atu ona lelei (pouliuli) e aunoa ma ni fugalaisa, tuu le fatu ma i le pito e faatumuina le pu ile pito i luga ma le paluga eleele. E tatau ona tuu le fatu i totonu o le lua i le loloto e tusa ma le 5 cm le lautele nai lo le mea na tupu muamua ai le laau. A uma ona totō, e taua tele le faʻafeinu o le vao, e tusa lava pe timu fafo.

O le lio pito i lalo e fautuaina i le mulch sawdust, peat or compost. O le laulau o le mulch o le a manaomia pe a ma le 5-8 cm. E le mafai ona e momoe ile fatuina lava ia.

I le taimi lava e uma ai le totoina o le fua, e tatau ona tipi le vao, ma tuu ai le laau 7 cm le maualuga. E leai se mea e te faanoanoa ai i le fua o le fua ma faʻafitia lea auala. E tatau ona malamalama o le laau, lea na faapuupuuina i lenei auala, o le a fausia ai se vaomatua ma le matagofie o vaomatua i le tausaga na sosoo ai.

Ma o le laau, lea o le a tumau pea i totonu, i le gasologa o le tausaga o le a foliga mai o se sasa mataga. O lea la, o le teuteuina o le tolopoina o laau o se togafitiga talafeagai. E taua le tuʻuina o currants i luga o se nofoaga eseese, ae le o luga o tuaoi o se fuafuaga patino. E masani lava ona totōina i laina, ma le mamao e 2-2.5 m i le va oi latou. O le mamao e manaʻomia ina ia mafai ai ona ola lelei laau toto, faapea foi ma laau e le ufitia e le tasi le isi mai ave o le la.

E te iloa? [a]O le kalori mea o le currant currant is very low - na o le 60 kcal mo le 100 g o vine. Ae mo le fuamū mūmū, o ona mea caloric e sili atu ona maualalo ifo - 50 kcal mo le 100 g. O le mea lea, oi latou e mataʻituina a latou fuainumera poʻo le le lava o le mamafa e tatau ona gauai atu i lenei tamaʻi togafiti ma maloloina.

Faʻaopoopoga foliga

E i ai tulaga pe a tatau ai i le totoina o fualaau aina. E tupu lenei mea pe a manaʻomia e se togavao toe faʻafouina, pe a faʻalavelave faʻalavelave isi laau ma laau. E le gata i lea, e manaʻomia le toe gaosia i tulaga o loʻo vaivai ai le palapala i lalo o le fua. Muamua, e tatau ona e filifilia se nofoaga mo le lumanaʻi lumanai. E tatau ona malamalama lelei. E le gata i lea, ao le i toe totoina lenei togalaau, e tatau ona saunia le palapala. O le autu o le sauniuniga e tutusa ma le mea na faamatalaina muamua. E tatau ona eliina se fasi fanua, faʻamaʻiina i le faʻaaogaina o vailaau faʻaaoga. E mafai ona e faʻaaoga humus, superphosphate, sisi, ma isi.

I le isi itu i luga o le saite e tatau ona saunia vaieli, e manaʻomia ona fai mo le 2-3 vaiaso aʻo lumanaʻi le fuafuaina. O le mamao i le va o pu e fautuaina e taofi mai le tasi ma le afa i le lua mita, ina ia aua nei malu le tasi i le laau. Mo le totoina o fuamū mūmū, e manaʻomia le tuʻuina atu o sina mea e pei o se alavai i le pito i lalo o le lua.

E manaʻomia le faia o se loloto e 40 cm pe sili atu, ina ia mafai e le aʻa ona maua le aofaʻi sao o aʻa. O le lautele o le pu e tatau ona itiiti ifo i le 50-60 cm. E tatau ona taulai i le tele o le fua. Laʻau o le a gaosia, e tatau ona e totoina ma le faʻaeteete ma alu ese mai le eleele. I lenei tulaga, e le mafai ona e tosoina le tipu, ina ia le faaleagaina ai lala. O se laʻau ola maloloina lelei e mafai ona faʻapipiʻiina faatasi ma le peisipolo.

Afai e maʻi le fale, ona e manaʻomia lea e siaki ma le faaeteete le aʻa, aveese otaota uma mago ma aveese, aveesea iniseti ma meaʻai. O aʻa laau e mafai ona togafitia i se vaifofo o le paluga oona.

A maeʻa uma meaʻai o loʻo i luga, e tatau ona sasaa le tele o le vai i totonu o le lua ina ia liua le eleele ma avea ma se vai. I lenei paluga, e tatau ona e toso ifo le vao, taofi i luga o le mamafa, fufulu i eleele malogo 6-8 cm i luga ae o le ū o le laau. Ona toe faʻafeinu ai lea o le vine, o lea ua faʻapipiʻi ai le aʻa.

O le totoina o currants i le muaʻi foliga atonu e le foliga mai o se faagasologa sili ona faigofie, ae e taua le matauina pe a uma ona faia uma manua muamua, i le lumanaʻi o mea uma o le a sili atu ona faigofie. O lenei togalaau matagofie a Berry, ma le tausiga lelei, o le a vave lava ona faʻalelei i luga o le 'upega tafaʻilagi, o le a fiafia i le fai togalaau ma se tamaoaiga maumaututu.