Faatoaga

Vaʻaiga o vine

Afai e te filifili e toto laumei i totonu o lou fale mafanafana, e tatau ona e faamasani ia oe lava i ona ituaiga. Matou te taʻu atu ia te oe ituaiga ituaiga togalaau e sili ona lelei e filifili ai, ma faʻamatalaina mea sili ona lauiloa.

"Coral"

O le vailaʻau o se laau e maualuga lona tusa ma le 30 cm, o le lautele o le pale e tutusa. E tupu i le faʻasalalau faʻasalalau ma faʻatoʻaga vaomatua, o peat bogs o se nofoaga lelei e ola ai.

E taua! Aua neʻi faʻamago le palapala - ia faʻateleina le faʻasusu. Afai e matutu le eleele, e mafai ona mate le laau, talu ai ona o lona natura natura e masani lava ona masani i le palapala susu (i totonu o le au, i le taiga).
O fua o le laʻau o loʻo i ai le lanu moana mumu ma foliga matagofie i lau lanu meamata. O meaai ia mo manulele ma manu. E mafai e manu ona tufatufaina lingonberries i le fesiitaiina o fatu e leʻi faʻaaogaina.

O fua o le fugalaau o fugalaau paʻepaʻe masani o le lanu piniki. Fugalaau e tupu i le vaitaimi o Me - Iuni. E mafai ona totō Lingonberry e tusa lava pe oona, eleele le lelei. Faatasi ai ma pito sili ona talafeagai o meaʻai ma oneone. O le ituaiga o "Coral", ua ola i lalo o le vaavaaiga a se tagata, ei ai fua lelei: i le gasologa o le vaitau e mafai ona e aoina le 60 kilokalama o fua mai le 100 selau.

"Sanna"

Suitiselani o le lauʻeleʻele o le ituaiga, o loʻo i ai fua lelei: e tasi le vao e mafai ona maua mai i le 300 g fua. O le tuputupu ae o le telefoni e vave ona tupu, ona o lenei mafuaʻaga e masani ona faʻaaogaina e fatufatu ai ni matagofie matagofie o le laufanua. O le maualuga o laau vevela e eseese mai i le 15 i le 30 cm. O loʻo faʻaalia e ala i le fuga, faʻaleleia, tupu i totonu o le mafiafia o laulaʻau.

Faatasi ai ma se pulumu se tasi e mafai ona e aoina mai e tusa ma le 6 vine. E i ai la latou paʻu lamolemole o laʻau mumu-lanu mumu. O fua e maua ai se manogi suamalie ma le manaia. O le tele o le arai e tusa ma le 0.4 g.

Moli vine "Sanna" e le manaʻomia se tausiga faapitoa. E mafai ona ola lelei i le paolo po o le latalata tele o vao. E lelei tele le taumalulu taumalulu, e le afaina i faʻamaʻi.

Pulu Mumu

"Pulu Mumu" e faatatau i ituaiga muamua o lingonberries, o lona lauʻeleʻele o Holani. O le maualuga o le vavao e oʻo atu i le 30 cm, o loʻo i ai se lautele lautele, o loʻo salalau le pale. O le vailaʻau o loʻo i ai laupepa lapopoa, lanu uliuli lanu meamata, foliga lanu.

O fualaau suamalie e tele, e oʻo ile 12 mm i le lautele. Fai se taamilosaga lapotopoto, lanu paʻu. E lauiloa i latou i se suamalie suamalie ma le manaia i sina sina oona. Mo le vaitau o le vaitau e mafai ona tuʻuina atu ai 2 togalaau. Frost resistant ma e mafai ona tatalia le vevela e oʻo i le -25 ° C.

O fuʻa o vine suamalie o le a fiafia e aʻoaʻo pe faʻapefea ona latou ola i le perenise, laumei, laumei, mūmū, goji, gooseberries, currants, cranberries.

"Ruby"

"Ruby" e faatatau i ituaiga o vao laumei ua maeʻa. O loʻo faʻatusalia mai i lalo e le ogaoga le ogaumu o le eleele e 15-30 cm. E i ai ni lau lanu lamolemole i foliga o ellipses, valiina i se lanu uliuli lanu meamata. O inflorescences ei ai se lanu piniki enaena, e pei o logo laiti.

E te iloa? O le Lingonberry e mafua mai i le uumi-o lona olaga e silia ma le 300 tausaga. I lenei tulaga, o le laau e le maualalo e oʻo lava i ogalaau.
Fugalaau e tupu ia Me ma Iuni. O le fuga e pau i le faaiuga o Aokuso - amataga o Setema. Berries "Rubin" ei ai foliga lapopoa, pe a matua, maua se lanu uliuli lanumoana. Lelei susulu i le malamalama, maua se manogi suamalie ma le manaia. O le tele o le kuki e tusa ma le 0.25 g.

"Ruby" e faatatau i laau mama-alofa, e sili atu le totoina o se vailaʻau i le eleele malosi. A maeʻa ona totō, e mafai ona maua muamua le seleselega pe a mavae le 4 tausaga. O Berries o loʻo i ai se vailaʻau vailaʻau faʻamalosi, o lea e masani ona faʻaaogaina i le sauniuniga o mea faʻapitoa ma mea teuteu.

"Ammerland"

E tuʻuina atu i lalo o laʻau laiti e sili atu nai lo le 30 cm le maualuga. O latou lau lanu e lanu meamata lanu meamata. O Ammerland ei ai le maualuga o gaosi: 300 g fualaau aina suamalie suamalie e aoina mai le tasi togavao. E i ai la latou lanu mumu lanu mumu ma le lautele (1.1 cm le lautele). E faalua faalua ona tupu fua i taimi taʻitasi: Iulai ma le amataga o Setema.

Mo le totoina lelei o laʻau lelei e susulu mai i laau tetele e faia ai le paolo. O le vaega pito i luga o le vao e tupu vave vave, e mafua ai le matagofie o togavao.

"Mazovia"

O le ituaiga na maua mai o se taunuuga o le galuega a le au Falani mai le vao vao. I le taulaʻi i le evergreen, o loʻo i ai pea le laʻau i luga o le vao. O le maualuga o le toto e tusa ma le 30 cm. O fualaau aina e laʻititi lava, o le mamafa o le tasi lingonberry e na o le 0.25 g. O le ituaiga e maualalo maualalo. - mai le tasi togavao e na o le 40 g fualaau aina e aoina.

E taua! Ia mautinoa e masani ona vele ma vele vao i lalo o le togavao. Latou te aveese mea aoga e tatau ai mo le laau, o se taunuuga o fualaau aina e ola laitiiti.
Ae ui i lea, e ui lava i le palasi, o fua o suamalie e manaia le tofo. O le fuga e pa'ū i le ogatotonu o le autumn. O fua e lanu paʻu.

"Linnaeus"

Faʻailoaina e saienitisi Suetena, na faaigoaina e faʻaaloalo i le tagata lauiloa iloga. O loʻo faʻatusalia mai e ogalaau uʻamea ma le malosi tele o fana ma lalo ole laʻau. O le maualuga o le toto e 25 cm. O lapisi e lapoa. O le fugalaau e amata vave, o nisi taimi e toe fai i le tautoulu.

O le taimi e fua ai fua e paʻu i le afa lona lua o le taumafanafana. O fua o le ituaiga ei ai le lapoa e tusa ma le 0.45 cm. Valiina i le lanu mumu sesega, ia i ai se tofo suamalie ma le oona. O le fua o le tasi vao i le 3 tausaga le matua o le 150 kalama o vine i le vaitau. Cowberry "Linnaeus" faʻasaʻo i le sogi. I le leai o le kiona, e mafai ona ola gutu e oo atu ile -15 ° C. E fautuaina le totoina o le laau ile eleele suamalie leaga ma suavai lelei.

"Kostromichka"

E i ai i ituaiga muamua o fualaau o le lingonberries. Faʻataʻitaʻiina e le malosi, faʻamalosi faʻamalosi faʻatasi ma laʻau matamata lanumeamata. I luga o se tasi pulumu fualaau e tusa ma le 7 vine. Fua o le laʻau ma le mamafa (0.28 g) o loʻo i ai foliga lapopoa, lanu lanu i le paʻu, o le suamalie e suamalie ma e manaia, ma e leai se meaʻai. O loʻo i ai i le laau le teteʻe lelei o le kiona, e mafai ona tatalia le malulu--15 ° C.

E te iloa? E tusa ai ma se tala e tasi, o le tasi o le ituaiga o lo o manao e tuuina atu le tino ola pea i tagata soifua, o lea na ia aveina ai le vai ola i totonu o lona gutu ma alu ai i se faigamalaga e faasusu ai tagata. Ae i le sola, na oso ai o ia i se vaovao, o le na le manao i tagata lelei. O le afu na tafe ifo se mataua o le vai, ao ia tagi i le tiga. E leai se vai i luga o tagata, ae o le laumei vine. O le mea lea na tupu ai le laau.
O le maualuga o le ogalaau e 14-19 cm, o le fualaau aina e tupu i le ogatotonu o Aukuso. Gaosia - 0.95-2.4 kg / sq. m

"Erntzegen"

"Erntzegen" o le ituaiga sili ona fua tele. O le umi o le fualaau aina e 1-1.5 cm. O le maualuga o le vao e mafai ona oʻo i le 40 cm, e fesuisuiai o laulaau tetele, o lau lapopoa lautele. O vine o loo valiina i le lanumumu lanumumu, e maua ai le manaia lelei. E masani ona latou faia jam, fai jams, marmalade ma isi meaʻai.

E i ai fua lelei: 200 g o vine ua aoina mai le tasi laau. Ae i le tele o tulaga, o lenei ituaiga e faʻaaogaina e fatufatu ai ni matagofie matagofie o le laufanua.

"Erntkrone"

O le tuputupuaʻe o le fua o laau toto o lenei ituaiga o le 25 cm. O fua o loʻo lanu mūmū mūmū, o loʻo faʻaalia e se'oa ma le suamalie. "Erntkrone" e faatatau i ituaiga laʻau tetele - o le tele o le telefoni e 40-50 g

Pe a totoina laau i totonu o nofoaga e susulu lelei, e mafai ona faateleina le tele o le seleselega. O le tausiga lelei o le laau o le a faatagaina ai le seleselega 2 taimi i le vaitau. O le vasega e maua ai le malosi o le kiona, e iai puipuiga i faʻamaʻi ma meaola faalafua. I lenei tusiga na matou taʻuina atu ia te oe le foliga o le lingonberry, na tuʻuina mai ituaiga sili ona taatele ma tuʻuina atu se faʻamatalaga o ia mea. O le totōina o laʻau o lau laʻau, e le gata ina e maua se faleteuoloa o vitamini aoga, ae teuteu foi le togalaau ma se laau lalelei e le masani ai.