Fualaau

Tuputupuina o strawberries Eliana: lelei ma le le lelei o le ituaiga

Fans o fualaau tetele o strawberries o le a mautinoa lava le fiafia o Eliana. Sa fafaga o ia mo togalaau aina i Holani. I se tulaga o le lalolagi, o se laau faapena e lagona lelei.

I le tusiga o le a tatou mafaufau ai i tekinolosi o le tuputupu ae o le strawberries Eliana, maua ai se faʻamatalaga o le eseesega ma ata ma faʻamatalaina uiga o le tekinolosi tau faʻatoʻaga o lenei fua.

Faʻavae vasega

Eliana - ituaiga o le pollinating tagata, o ona fua e vave ona tupu vave ma faatasi. O laʻau e mumu mūmū lanu, lapoa tele (mai le 20 g i le 90 g), o le lanu moli, o le tino. O le paluga o le fualaau aina e manogi, e manaia manaia ma suamalie suamalie.

E oʻo atu i le 2 kilokalama o vine paʻepaʻe e mafai ona filifilia mai se laau e tasi, lea e teu lelei i totonu o le pusaaisa mo le tele o vaiaso ma faigofie ai le felauaiga.

E taua! Strawberry "Eliana" e faatatau i na ituaiga e talia ai le malulu o le taumalulu ma e le mafai ona afaina i faamaʻi vailaau ma paʻu palapala.

Faʻaaogaina tekonolosi

I le tautalagia e uiga i le eseesega o le togalaau o Eliana, e taua le matauina o le tekinolosi o le totoina ma le tausiga o ia laau e le ese tele mai isi ituaiga o strawberries, ae ei ai ni mea e sili ona taua.

Auala e filifili ai ni fatu

Faʻatau vine vine e mafai mai ia Iulai e oʻo atu i le faaiuga o Setema. E faʻapea foʻi ona faʻatau i le tautotogo.

E tusa ai ma fautuaga a tagata fai togalaau, e sili ona lelei le faʻatau mai o laau i Iulai. I le vaitaimi lenei, o le tau o le totogo e maualuga, ae o le totoina, e mafai ona e mautinoa o le a maua e le laau se taimi e nofo ai i le eleele ma fai ai fugalaau, o lona uiga o le isi tausaga e mafai ona e selesele ai se seleselega lelei.

Vaʻavaʻai atu i isi ituaiga o fualaʻau e leai se lauiloa e pei o le "Queen Elizabeth", "Albion", "Marshal", "Asia", "Lord", "Gigantella", "Elsanta", "Masha", "Rusia Russian", " Maxim, Taʻaloga, Chamora Turusi, Zeng Zengana.

E mafai ona e faʻatauina ni fatu laau i le faaiuga o le taumafanafana, ma oʻo lava i le autumn. O le a sili atu le taugofie, ae atonu o le a leai se taimi e maua mai ai e le togalaau ni aʻa i se nofoaga fou, lea o le a mafua ai fua maualalo i le isi vaitau. O fualaau vevela atonu o le a le ola i le tau malulu, aemaise pe afai o le vevela o tulaga vevela e leaga.

E mafai ona e faʻatau sau vine i le tautotogo. Ae afai e vave ona toto togalaau i le palapala ma faʻaleleia lelei, o le a maualuga le fua. O loʻo faʻatau atu ma se aʻa ma le puipuiina aʻa. O le amataga o le tautotogo o loʻo faʻaalia i tulaga lelei mo le faʻavavevaveina o le aʻafia o aʻa o vao, o lona uiga o strawberries o le a faʻapipiʻi vave ile eleele.

O le lelei o nei laau totino e taua tele, o lea e tatau ai i le fai togalaau ona aʻoaʻo e faʻamaonia saʻo lelei laau ola maloloina ma le tiga. E le mafai ona e faʻatauina ni togalaau, i luga o laupepa o loʻo i ai ni mea ma ni togitogisa. O lau paʻu e mafai foi ona avea ma faailoga o le maʻi. O se faailoilo manino o se mite o le eleele e totogo i luga o laulaau talavou, e tatau foi ona aloese mai ia laau.

O le a aoga ia te oe le iloa pe faʻapefea ona toto ma tausia togafitiga.

O fualaau ola maloloina e maua ai le lanu lanumeamata, e iloagofie sina laititi. E tatau foi ona e gauai atu i le mafiafia o le pu, lea e faalagolago tonu i ai le selu. O le mafiafia e tusa ma le 0.7-0.8 cm. O le aʻa o le laau e tatau ona faʻamamaina.

E fautuaina e faʻatau faʻatau vine i Eliana mai tagata faʻatau faʻatuatuaina o loʻo galulue faʻatasi ma lenei fualaau mo le tele o tausaga ma faʻatauaina ai lo latou talaaga.

E te iloa? O fualaau aina na muamua aumaia i la tatou konetineta i le faaiuga o le 18 seneturi mai Amerika i Saute. Ae na aoina e o tatou augatama vao vao i aso ua leva.

O le a le taimi ma le mea e totō ai le fatu

E sili atu le totoina o ituaiga eseese o le eseesega o Eliana i nofoaga o loʻo i ai le eleele poʻo le malamalama. Lafu oneone, laʻau manogi ma sina 'eleʻele.. I le tautotogo, e manaʻomia lou eliina o se moega, e tusa ma le 30 kilokalama o meaʻai faʻamalaʻau ma pe tusa o le 5 kilokalama o mea faʻalautele ile sikuea mita.

O le totoina o le strawberries e fautuaina i le tautotogo, amata mai ia Aperila i le ogatotonu o Mei. I le taimi lea, o le eleele e lava le susu. Afai o le tulaueleele o le ai ai i le tautoulu, ona oʻo lea i le taimi sili ona lelei - mai le ogatotonu o Aokuso i Setema 10, ina ia maua ai e le vao le taimi e nofo ai aʻo leʻi amata le tau malulu.

Faitau e uiga i le auala e faia ai se maualuga-gaʻo maualuga mo au strawberries ma ou lava lima.

Fuafuaga o le totōina o fatu i fanua tatala

O fualaau e masani lava ona totō ile eleele i ni auala se lua:

  • Laʻau. Laʻau e totoina i se mamao e tusa ma le 15-25 cm. E tatau ona aveʻeseʻese musika mai vao uma pe tusa o le tolu taimi i le vaitau. O le mamao i le va o laina e tatau mai le 40 i le 60 cm.
  • Uaea. O le filifilia o se metotia, e totoina ai vao i le laina i le lautele o le 20-30 cm. Ina ia mafai ona totoina le lanu 90 cm i le va o laina, o le 50 cm o totoe e totoe. e aʻafia uma i le itu o le vaʻai laina ma i le itu o lona laina. Ona faasolosolo malie lea ona fetuutuunai laina e tausisia ai mea ua taua i luga.

E taua! Faʻatasi ma nei auala o le tulaueleele e tutusa lava. Ae o le filifilia o se togavao, o fua o le a tupu tele, aua e le manaomia e le laau ona faʻaalu o latou malosi i luga o fualaau.

E faʻapefea ona tausia se vasega Eliana

Tausiga mo fualaʻau eseese Eliana e taua, ae i le taimi e tasi e faigofie lava. E lava le faʻavaitaimiina o le laau i nisi taimi, o nisi taimi e faʻamalolo ma mataʻituina le leai o vao i le togalaau.

Faʻasaga, veleina ma faʻamalo le eleele

O le a le taimi ma le taimi e faʻaleleia ai se laau e tuusaʻo lava i luga o tulaga tau tau. Afai e leai se faʻafefe ma o le eleele e matutu, e tatau ona faʻasūlūina strawberries. Sili mo lenei taeao muamua.

Seiloga e aliali mai fugalaau muamua, e mafai ona fafagaina le laau i se vai inu. I le faagasologa o le a fufulu le la i le taimi e tasi mai lafu ma le pefu. A oʻo mai fugalaau, e tatau ona e sasaʻaina le vai i lalo o le vaomatua, puipuia le vai mai le fugalaau.

Afai e vevela i fafo o le faamalama, e tatau ona faia le vai e tusa ma le tasi i le vaiaso, e fuafua i le aofaiga o le 10-25 lita i sikuea mita. A maeʻa ona amata mai fua, e manaʻomia le faaitiitia o le fausiaina o le vai. E le tatau ona sasaaina le suavai i luga o vine, ina ia latou le amata ona pala.

E taua! E tatau ona mafanafana le vai mo le faʻavaivai, aua o le malulu e mafai ona afaina ai le tuputupu ae o fualaʻau.

E tatau ona faʻaumatia vao i luga o le saite aʻo le i totoina fatu i le eleele.. Ma, a fou mai, o le a manaomia foi ona velaina i latou. O ia manipulations e talafeagai ona o le mea moni o le tele o laau toto i luga o le saite o le a aveeseina ai meaʻai mai le palapala ma le susu, ma puipuia ai le strawberries mai le atinaʻe masani. O le faʻaaogaina o le eleele e tatau ona faia i le loloto e tusa ma le 10 cm. O aʻa o vao vevela ua aveeseina ma aveese mai le saite.

Faatoaga, oeo le a totoina se lapisi tele i le seleselega ma le veleina o le a umi se taimi, e faaaoga ai vaovao e tafiesea vao. E mafai ona latou palu le eleele mo vaiaso e lua ao le i totoina.

E te iloa? E tusa ai ma le au saienitisi, o le tele o vitamini i le strawberries e sao lava i lona lanu-o le susulu o le paolo, o le sili atu ona aoga o le fua.

Faʻatauga

O le manaʻomia o strawberries mo le faʻamalositino e faʻatatau i le vaitau, le ituaiga o palapala, tulaga o le tau, ma isi. E manaʻomia tele vai i le taimi o le fausiaina o le vaega lanumeamata. Ae mo laau totō matutua, e faʻamaʻaina i le tulaga o le faʻavaeina o fua.

Pe a oʻo mai le seleselega, e mafai ona e faʻafefeteina le strawberries, aua o nei aʻa fou, o le a amata ona ola le fugalaau, o le togavao lava ia o le a sauni mo le taumalulu, lea e manaʻomia ai meaʻai.

Ina ia mafai e le laau ona atiina ae ma fua saʻo, e tatau ona tuuina atu i microfertilizers, elemene ma mea oona. E sili ona fetaui mo lenei vailaau faʻasaina ma se faʻalavelave faigata o elemene taua.

Aʻo mea faʻalenologia, e mafai ona faʻaaoga le palapostly peat compost ma humus. O le aofaʻi o le faʻasusu e faʻatatau tonu lava i le tamaoaiga o le eleele, le afa feʻaveaʻi ma le setete o laau. I le averesi, o le a alu mai i le 15 i le 25 kilokalama o le fuga i le 10 sikuea mita.

E te iloa? E toʻatele tagata e mafatia i allergies i soo se ituaiga o vine. O le faʻaaogaina o lona aʻafiaga o le a fesoasoani i meaʻai susu, lea e mafai ona inu le pusa, poʻo le saunia o se ipu atoa, lea e aofia ai mea uma e lua.

Strawberry mulching

Ina ia aua neʻi tupu vao vao, sa lelei le mafanafana o le eleele, ma o le susulu mai le suavai na faasolosolo malie lemu, o le nofoaga e mulimulitaʻi.

I le totoina o le vao i le eleele, o le palapala ua ufiufi i se ata uliuli ma totoe mo le vaitaimi atoa o le moe.

Vaʻai foi pe aiseā e te manaʻomia ai le mulch pe a faʻatupulaʻia le strawberries ma le lelei e mulumulu ai laau.

A maeʻa fua, ona mafai lea ona ufiufi le palapala i le vao mago. A maeʻa le aoina o vine, o laulaau o le laau ua moa, ma o le mulch o loʻo tanumia i totonu o moega.

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

E i ai le numera o faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi pipisi e matautia mo fualaau. Mafaufau i metotia o le taulimaina o mea autu.

  • Togi manino. O le fili sili lenei o strawberries. E mafai ona ia taia le laʻau, o se taunuuga e maua ai se lanu samasama. Berries e tupu laitiiti. A maeʻa le seleselega, e tatau ona togafitia le fale ma karbofos e faʻaumatia ai lenei meaʻai.
  • Strawberry beetle, whitefly, faapaologa. O le faʻaumatiaina o le a fesoasoani i karbofos ma isi.
  • Nematodes. O nei meaola faalavela e ola i laulaau ma e mafai ona lavea atoatoa le togavao. Ua amata ona pogisa lau vao, ua le toe totoina laau ma ola. O ia togavao e le mafai ona togafitia, e tatau ona aveesea mai le saite.
  • Aneti Ina ia tuliesea i latou mai le togalaau, e tatau ona e fufuluina i le sua.
  • Gau pala. O se faʻamaʻi e faʻaalia e ia lava i le foliga o laʻau ma le paʻu o le lauulu lea e aʻafia ai fualaau aina, laulaʻau ma tumutumu. Ina ia aloese mai se ituaiga faafitauli, e tatau ona e selesele i le taimi, aveese vao mai le togalaau. I le mea na tupu ai se faʻamaʻi, o le a faʻaumatia laau mamaʻi.
  • Paʻu mumu. O lenei tulaga matautia e faʻaitiitia ai le tuputupu aʻe o le laau, o laulaʻau lauulu e amata ona aliali mai, e mafai ona mate ai strawberries. E tatau ona foia lenei faafitauli e ala i le faʻaleleia e le aunoa o le eleele. O le taimi lava e aliali mai ai muamua faailoga o le maʻi, e tatau ona aveeseina ia vao vao.

E tatau ona amata le osofaia o meaʻai e oʻo lava i le tautoulu, togafitia ma faʻamaʻi le palapala. O le mulingua o le eleele ma se ata tifaga, faapea foi ma le aveesea o vao leaga, fesoasoani i lenei mea. O lau laʻau e tatau ona aveeseina mai le togalaau.

Fugapaʻu ma lau

O le fesili o le fasia o moa strawberries ua mafua ai ona feteenai le tele o fai togalaau. O le televave o le taualumaga mo le toatele e le mafai ona fesiligia, aemaise lava talu ai o le galuega e sili atu ona leaga ma monumona.

O le musika o le togalaau vine Eliana e manaʻomia mo le fausiaina, o lea afai o loʻo i ai se manaʻoga faapena, o loʻo totoe. Ae o lenei mea e tatau ona faia, taʻialaina e le polokalame, ae le o se faasologa faʻamaonia. Ia mautinoa e tipi le uila e tatau ona i totonu o fualaau aina. E tatau lea mea ina ia le vaivai le faʻatoaga o tina, ma e le faʻaitiitia le fua.

O le teuteuina o fugalaau faʻamalama e faia i le taeao e aunoa ma se faʻafefe. E le mafai ona e 'aveina i ou lima, e manaʻomia lou faʻaogaina o seleulu ina ia le faʻaleagaina ai le tina. Tii le antennae e le tatau ona i le aʻa, ma tuu 3-4 cm.

O ituaiga uma o le faʻamaina o vine i le Aokuso. A o faagasolo lenei vaitau, e mafai ona e faʻafefiloi musika e teu ese ma le laulauina o lau. 'Otiʻoti laulaʻau laʻau pe a maeʻa le fualaau aina. E aoina e le fai togalaau i le tasi lima ia musele uma ma laʻau o le togavao ma fai se tipi, ma tuu ai ni mea pupuu i le togalaau.

E faʻapefea ona saunia strawberries mo le taumalulu

O le mea muamua e fai pe a sauniuni le strawberries mo le vaitau taumalulu o le faaputuputu ma mulch. E le manaʻomia ona matou veleina i lenei vaitau, aua e mafai ona e faʻaleagaina le aʻa, lea o le a le maua le taimi e toe faʻaleleia ai le malulu.

O le moega e ufiufi i le tele o papa palapala. E mafai foi ona e faʻaaogaina vaomago, laulaʻau ma aratogo kulimi mago, pe afai ei ai. Ae o mea e maua mai i le faʻavae, o le agrotex ma le agrofibre o le a talafeagai, lea o le a tumau ai le maualuga o le maualuga i le maualuga o le maualuga.

E taua! Fugalaau kuka Eliana mo le taumalulu e tatau ona umi ao lei amataina le kiona muamua.

Eliana: tulaga lelei ma le le lelei

Le tele o strawberries Eliana e sili ona lauiloa i le au fai togalaau. O mea lelei e aofia ai le teteʻe atu i tauvaga leaga, faʻatauvaga talafeagai mo le felauaiga, faʻapea foʻi le mafai ona umi le teuina o fua e aunoa ma le leiloa o le lelei.

E le gata i lea, o lenei ituaiga e le faʻafefe i le tau ma tulaga o le palapala. E le mafai ona afaina i faʻamaʻi i le ituaiga o siama, ma e le afaina foi i le afaina o osofaiga.

O fualaau o le Strawberry o Eliana fua tele i luga o le laufanua lava e tasi mo le fitu i le valu tausaga, e aunoa ma le aveesea o le lelei ma le maualuga o fua.

Fua o lapopoʻa lapoa, faʻatasi ma le vevela, maua ai tofo tele.

Le mautonu - vevela vevela. E le gata i lea, faatasi ai ma timuga ma timuga mamafa, e ono itiiti le suamalie o fua.

O le ituaiga Strawberry Eliana ua tatau ai le lauiloa o loo ia te ia. E faigofie ona tupu, ma o le seleselega o le a toetoe lava o taimi uma e tele ma maualuga.