Laʻau

Ginura - o le vaivai o lau lanu violē

Ginura o se laau totino mai le aiga o Aster ma laʻau vaivai o loʻo ufiufi i se faaputuga mafiafia. O latou tulaga ese o loʻo taʻoto i le lanu ese o le pubescence. Cilia e lanu viole, lilac poʻo le piniki. O lenei mea e tosoina ai le tele o le gauai i le laau, mai le amataga ma le au fai togalaau. Ginura i le fale e manaʻomia ai le faʻaeteete lelei, ina ia faʻateleina le manava o le vao ma fiafia ile vaʻai fou. E le tele ni mea faalilolilo ma e faigofie ona latou faʻaaoga.

Faamatalaga o le Botanical

O le genus o ginura e aofia ai vao masani ma vao. O pine laiti e masani lava ona i ai se foliga saʻo, ae na iu lava ina mumu. O le mea totino e faʻaleleia lelei i le faʻapipiʻi i luga o lagolago, ae e mafai ona faʻaaogaina e avea o se pepa o le ampel. Mo le lanu ma le uumi o laʻau, o le ginur ua taua o le "manulele lanumoana" poʻo le "fafine o loʻo i ai le siʻusiʻu."

O faʻamau o loʻo i ai se vaega faʻasalalau quadrangular ma e mafai ona oʻo atu i le mita mita. Ae ui i lea, o le maualuga aupito maualuga e aunoa ma le lagolago e le sili atu i le 30 cm. O faagasologa faaiu ua faia i luga o paranesi, latou te fesoasoani e fausia se pale paleni ma sili atu ona faatosina.







Triangular poʻo lau ovalu o loʻo i luga o le mea e sosoo ai, ua tuʻuina i petioles pupuu. O faʻataʻitaʻiga o loʻo i le pito i lalo o le ogaumu e tele atu, o le umi e oʻo atu i le 20 cm. O se laulau laʻau faʻatasi ai ma laufanua ua vaneina e valiina i le lanu uliuli. Laʻau viole, lanu viole po o le lilac e maualuga i luga o laulaau, faapea foi i ona tafatafa ma luga o veins.

O le vaitaimi o le fuga o ginura e pa'ū ia Tesema-Me, ae i lalo o tulaga lelei e mafai ona faʻaauau pea i le gasologa o le tausaga. I le pito i tua o laʻau po o le pito i luga o laʻau, o fugalaau faʻamaʻi e tele lanu samasama, lanu viole, mumu, lanumeamata poʻo le moli. O fugalaau auro po o le lanumeamata ei ai lona tino foliga. E tafe mai e le pulumu se manogi malosi e le fiafia i ai tagata uma. O le mea lea, o fugalaau e le faʻaaogaina e masani lava ona motusia, fiafia i laʻau e le masani ai.

A uma ona tupu, o pusa pupuʻu vavalalata ma fatu uʻamea umi, ma faʻasolo i luga oo latou pito.

Ituaiga o Ginura

E tusa ai ma faʻataienisi faasaienisi, e tusa ma le 50 ituaiga o ituaiga i le genus o ginura, ae na o ni nai tagata ua tupu i le aganuu.

Ginura o le moli. E nofo i vaomatua o vaomatua i luga. Java I luga o se laau mago ma lala laau mama, o lanu lanumeamata lanu lanumeamata ma le lanu violē. O le lau ovoid e eseese ona nifo i itu taʻitasi. Inflorescences i le tulaga o ato e i ai fugalaau laiti ma peti vaapiapi. Fugalaau e valiina i lanu auro.

Ginura Orange

Ginura wicker. O le laau e taatele i Aferika i Sasae ma e iloga i laʻau laiti lanu lanu meamata. Faʻasalaga e faʻapipiʻi ma le lilac pile. O lo latou umi e le sili atu ma le 60 cm. Fugalaau lanu samasama poʻo moli fuʻa i pito o pana.

Ginura wicker

Ginura pinnatis Se togafitiga e le masani ai i toga Saina. E umi, fusi ufiufi e ufiufi i lau lanu lanumeamata lanumeamata. O loʻo i luga o se faʻavao umi le faʻaogaina o inflorescences, e pei o se moli lanumoli-lanu moli o le saʻo saʻo. Mo ona mea totino, pinenatipore ginura e masani ona taʻua o le "pseudo-ginseng."

Ginura

Ginura ua tulai. O lenei ituaiga e le masani ai o le a avea ma foliga o se laau. O laʻau petiole masani e iai ni pito faʻamau ma e lanu lanu-enaena. I le pito i luga o le lau laulaau, i luga o veins, o lanu lanumeamata susulu ia.

Ginura ua tulai

Ginura variegate. O le laau e iloga i laʻau e le masani ai. Laʻau laʻitiiti o loʻo valiina atoa i se paolo piniki piniki, ae o le a faasolosolo malie lava ona maua mai i luga o ni ata lanumeamata lanumeamata. I luga o laʻau pito i lalo, o lanu piniki e tumau pea i autafa.

Ginura variegate

Toe gaosia ma le gafa

O le toe gaosia o le ginura o loʻo faʻatinoina e se togalaau vegetative. Mo lenei mea, o le apical cuttings ma le 2-3 laulaʻau ua tipi. E mafai foi ona e faʻaaogaina lau laau. O le taina o loʻo faia ile vai vevela. A maeʻa le 7-10 aso i se nofoaga mafanafana ma susulu, o aʻa malolosi e aliali mai i le laau. Ua totoina i totonu o tamai fagu ma eleele mo laau matutua.

O le totoina o Ginura e tatau ona faia i le tautotogo i le taʻi 1-3 tausaga. E le sili atu le lapoa o le fagu, a faʻapea o le fugalaau o le a faʻateleina le maualuga o le aʻa, ma o le eleele atonu o le a maʻi ma oʻo lava ina oti. I le pito i lalo o le ulo o loʻo tuʻuina ai se vaega o mea faʻaleleia. O le palapala ua filifilia lelei ma mama. E mafai ona fatuina vaega nei:

  • eleele eleʻele;
  • pepa palapala;
  • laʻau humus;
  • oneone.

A maeʻa le gafa, e tatau ona faʻafeiloaʻi le ginur i se nofoaga e faʻasalalauina mo le tele o aso ma faatapulaaina le fafaga. E masani lava ona tupu ma totogo le laau, ma aveesea lona malosi teuteu. Ua fautuaina le au faifaatoʻaga tomai e toe faʻafouina ile 2-3 tausaga.

Filifiliga nofoaga

Filifilia le nofoaga saʻo mo le ginura o le a fesoasoani i le tausia o lea mea e itiiti le mamafa.

Malamalama Ginura o se mea faʻapitoa. E manaʻomia ona ia filifilia se nofoaga lanu, ae i le vevela tele e paolo ai laulaau mai le la o le aoauli ma se ie puipui. Faʻaleleia le lelei ile faamalama o le itu i saute poʻo sasaʻe. I le taumalulu, e tatau ona faʻalauteleina moli, aemaise lava i se mea mafanafana. A le o lena, e tosoina ma faʻapipiʻi vave puʻu.

Lulu I le taumafanafana, o le ginuru e tausia i le + 20 ... + 24 ° C. E mafai ona e tuʻuina i luga o se faletusi lautele poʻo totonu o le togalaau. O le nofoaga e tatau ona malupuipuia mai faʻatau ma timuga mamafa. I le taumalulu, e tatau ona tuʻu ifo le vevela o le ea i le + 12 ... + 14 ° C. Faatasi ai ma se faaitiitia i le ao o le ao, o le malulu o le a puipuia ai pupu mai le taoto.

Totogi. E iloa e Ginura le auala e fetuunai ai i le natura masani o le ea, ae sili atu ona lelei i le va o vai (aquarium, puna, vaituloto). O le fufuluina ma le fufuluina o laulaau e le manaomia.

Tausia Tulaga

O se lagona filemu e le o se mea e tasi, o le tausiga o le fale o loo i totonu o le mana o se tagata e leai se poto masani.

Faʻasa. Vai le fugalaau i taimi uma. E tatau ona mafanafana ma faamama le vai. E taua le mataʻituina o le tulaga o le eleele. E tatau ona faʻagogo i le afa, peitaʻi, e le manaʻomia mo laulaau ona faʻaitiitia le tauvaga. E fautuaina le suʻeina o le ginura i totonu o se pani ina ia le faʻaputuina le vai i luga o laulaau ma lata ane i au.

Fertilizer. I le tautotogo ma le taumafanafana, o le ginura e faʻamaʻaina i le 10-14 aso. O le taimi atoa, tasi e fafaga i le 4-6 vaiaso e lava. E mafai ona e faʻaaogaina mea faʻalautele ma mea faʻalautele. E fafagaina i latou i le tele o vai ma tuʻu i le eleele.

Teuteu. Mo le faia o se pale matagofie, e tatau ona teuteu ma tapuni le ginur. E amata ona latou faia lenei mea mai le amataga, pe a fuga le fugalaau e 4-5 laulaau. Ua lava le aveeseina o lau lauusiusi ma se atigilima ina ia mafai ai e le fana ona lafoaia ni auala masani. I le tautotogo, e mafai ona sili atu lau teuteuina ma faʻaaoga mea faʻapipiʻi mo le faʻaleleia. E mafai ona e faia se fusi o le uaea ma faʻapipiʻi totogo i filo. O nisi fai togalaau latou te fiafia e totō se fugalaau i totonu o se fugalaau, ma mafai ai e le laʻau ona ola i le umi e manaʻomia.

Maʻi ma faʻamaʻi. Ginura e mafai ona mafatia i faʻamaʻi faʻamaʻi pe afai o le vai e masani ona paʻu i le palapala pe faʻaputu i luga o laʻau ma lau. E seasea ona laveaʻiina se laau toto. Na o le pau lava le ala e alu ese ai. E taua le faʻaumatia atoa o le anufe: sui le eleele, faʻapala le ulo ma togafitia le pale i le filogide.

I le tautotogo ma le taumafanafana, e mafai ona maua ai i luga o le laau se paʻu, se ufiufi, mūmū poʻo se mealybug. Insecticides o le a fesoasoani e faʻaumatia faʻamaʻi. E tatau ona faʻatau mai i se foliga o se sulu ina ia tumau ai i luga o laulaʻau ia mea leaga.