Laʻau

Raspberry Zyugana - o se tulaga manuia toe faaleleia

O le Raspberry Zyugana o se tasi o ituaiga o mea e sili ona lelei e toe faaleleia ai. I le faaleleia atili o uiga, e sili atu i le tele o isi ituaiga o fualaau oona, matagofie ma le tofoina o vine. O le suamalie, faʻatasi ai ma se foliga matagofie ma se manogi manogi, e manaʻomia tele i latou e faʻatau, lea e mafai ai e faifaatoaga o loʻo tutupu vine mo le maketi ona maua se tupe lelei. Ma e fiafia le au fai togalaau e fiafia i fugalaau fou mai le taumafanafana i le faaiuga o le autumn ma faia sauniuniga matagofie mo le taumalulu.

Talafaasolopito o Zyugan ituaiga eseese

O ituaiga muamua na toe teuteu na foliga mai i le 200 tausaga talu ai, ae ui i lea, o le vaega o le fualaau aina o le autumn fua e le taua. I le filifiliga a le lalolagi, o le galuega na faʻatinoina ma le faʻamoemoe e fausia ai ni fua fou fou o le fesuiaiga o le ituaiga, o loʻo i ai ni vine lapopoa ma lelei le faʻafefeina o femalagaiga. I le 1999, o se taunuuga o le laasia o fugalaau Terri-Louise ma Joan Squre, na mafai ai e le Luisera Suetena ona maua se ituaiga lautele o Zyugan. Talu mai lena taimi, o lenei fugalaau fou ua ola lelei i luga o togalaau aina ma i luga o fale gaosi oloa, ae le o le agai atu i le tulaga lauiloa o ituaiga fou na faia.

Zyugana - o se fesuiaiga o meaola na faia e tagata faʻatoʻaga a Suiselani

Faailoga o le vasega

O Zyugana o se fugalaau fugalaau e fesuisuiai e fua mai ai fua i le taumafanafana ma toe fua mai i le faaiuga o le taumafanafana, seia oo i le malulu. Ae ui i lea, mo le tele o itulagi ma le vave oʻo mai o le taumalulu, e sili atu ona lelei le totoina o lenei fusi ma le toe foʻi mai tasi. O le galu lona lua o le fuaina o fualaau suamalie e tupu i le faaiuga o le vaitau, a oʻo i le tele o itulagi o Rusia ma Belarus e manava ma malulu. Faatasi ai ma le umi o le toʻulu po o fua ua maua i le kiona, o le a sili atu ona malulu ma sili atu ona vaivai, ma atonu e pala ai le tagata. Ae ui i lea, e mafai ona foia le faafitauli i le toe foʻi mai o le vao toto i totonu o greenhouses po o le ufiufi i luga o se solo ma mea e lei faia.

I se malulu, malulu, e sili atu ona lelei le totoina o ravine Zyugan i totonu

O le tele o ituaiga vine e sili ona lelei e faaalia i le itu i saute o Iukureini: ona o le vevela o le vevela ma le faapalelaina o le lamala, e le taoina ai le sua i le la e aunoa ma le ufiufi (lea e taua tele mo le gaosiga faapisinisi i luga o faatoaga tetele) ma maua le taimi e selesele ai pine i le faaiuga o le vaitau, talu ai o le tau iinei e malu ma mafanafana.

E le paʻu le suamalie vine, ae na o le pogisa laitiiti

Raspberries e tupu i luga o vine e lua-tausaga-o le lua tausaga o Iuni, o le lona lua o seleselega e amata i le ogatotonu o Aokuso ma e tumau seia oʻo i le taimi o le tautoulu. O faifaatoaga ma faifaatoaga latou te iloaina le eseesega e matua lelei lava ona o le maualuga o le gaosiga - mai le tasi vao i le vaitau e mafai ona e aoina i le 9 kilokalama ma le tofo lelei o le fua.

Faatoagaina e le Faatoaga le tele o fualaau o le Zyugan mo fualaau matagofie ma fua maualuga

Uiga o Zyugan Raspberries

O vao e malosi, faʻatusatusa, 60-70 cm lautele, 1.5-1.7 m maualuga, ma e mafai ona ola e oʻo i le 1.9 m. E iloga i latou i le sao lelei o le ola, latou te faatelevave vave. O le malosi malosi o lala laau e le mafai ona punou i lalo o le mamafa o le seleselega ma e mafai ona tupu e aunoa ma se lagolago faaopoopo. O laulaau e laiti-prickly, lala lelei, ituaiga 250-300 ovaries fua. O lau lanu lanu meamata lanu lanumeamata e fai siʻimiti.

O vine vine a Zyugan e malolosi, umi, o mea uma e ufiufi i vine

O fua o se foliga ua uma ona liʻo, mumu mumu ma se fuga vine, susulu, lapoa, ma le mamafa o le 5-7 g, i le noatia ma le fai fuafua i le tekinolosi mea taufaatoaga e mafai ona oo i le 12 g. O le pulupulu e manaia, ma se manogi manogi, suamalie ma se mea e foliga mai o le le fiafia, ma le manuia o le faamamafaina o le tofo mauoa. E itiiti ifo i le Polka i le aofaʻi o suga, ae o loʻo i ai se manogi sili atu ona tumu, ma faʻamalolo. O fualaau suamalie e le malepelepe mai lala, e sili atu le tele i le fausaga nai lo Polka, ma le taliaina o femalagaaiga lelei.

O le foliga o vine o le Zyugana e lapotopoto, ma o le lanu e mumu mumu ma le lanu o le suka

Eseesega o mea lautele, faʻaaogaina mo le taumafa fou, faʻamaisa, faia o siamu, fufuluina o fua o fualaau suamalie. E taua tele ona o le lelei o le tausiga lelei - e le maumau ona uiga tau pisinisi i totonu o le 4 aso, ma e mafai ona teu vine i totonu o le pusaaisa mo le vaiaso. O le fugalaau e malulu le malulu malulu, ae i le malulu (sili atu i le -300C) e manaʻomia le vaʻavaʻaina o vao faʻamaʻi.

O vine tetele ma pulupulu pipi e lelei ona teuina pe a uma ona pikiina.

O Zyugan i le asō ua manatu o se tasi o ituaiga o mea e sili ona lelei e toe faʻaleleia ai, ae o loʻo i ai foʻi ona toso. Faatasi ai ma le moa, e mafai ona matauina le tuai o le taumafa i le autumn. O le mea lea, i le itu i mātū o loʻo sili atu ona lelei le totoina e avea o se seleselega faaletausaga, e tipi uma ai taʻau mo le taumalulu. E le gata i lea, i se eseesega i se manava, malulu, ma le faʻaitiitia o le teteʻe i le aʻa.

Vitio: Raspberry Zyugana - toe faaleleia ituaiga-taimi

Tulafono faʻavae

Ina ia mafai e Zyugan ona ausia lona malosi atoatoa, e tatau ona faia ni tulaga sili ona lelei mo ia.

Le nofoaga sili mo le fusi

Mo le tuputupu ae lelei ma le matua, e manaʻomia tele e le berry le malamalama i le aso atoa. Manaia filifili se nofoaga lanu, puipuia mai le itu i matu e ala i le pa, fale, laau aina, ae le tatau ona i ai i le paolo ia vao vao. Pe a filifilia se nofoaga, e tatau foi ona amanaʻia le nofoaga o le vai o le eleele - e mafai ona mou atu fugalaau i eleele maualalo.

O le nofoaga sili mo fugalaau e malamalama lelei, tapunia mai le matagi e le pa

O le aganuu e fiafia e ola i luga o eleele mataga lelei ma le tulaga le tutusa o le eletise. I totonu o se siosiomaga oona, e le lava le gaosiga o le eletise, lea e mafua ai le le lelei o le atinaʻe o le aʻa, lea e le mafai ona tuʻuina atu laau toto ma mea e tatau ai ma le susu. E faʻamalu le palapala i le taimi o le eli, lime (500 g m2) O le eleele sili ona lelei mo fugalaau o le oneone mafiafia ma le paʻu. Nofoaga i oneone mama oneone e talafeagai foi, ae o le a manaʻomia ai le faʻalauteleina o gaʻo o le faʻamalolo ma le mamafa o le faʻavaivai.

E tatau ona manatuaina e le mafai e fugalaau ona faapalepale le paolo ma fiafia e ola i luga o le eleele lafulemu mataga.

A filifilia se nofoaga mo se fugalaau, o le tusitala o nei laina e tatau ona amanaia aganuu ua mavae. O fugalaau e tupu lelei pe a uma pi, paluka, zucchini, siderates (phacelia, sinapi, lupine). Ae a maeʻa le isalaʻelu, tamato, pateta ma strawberries, e sili atu ona lelei le aua neʻi tupu. I le maeʻa ai o le 8 tausaga, o le vao e totoina i se nofoaga fou, talu ai ona o mea aoga o le eleele ua faʻaitiitia i le taimi.

O le fetaui lelei o fugalaau ma isi mea totino e tatau ona iloiloina. E lata ane i le pusi e mafai ona momotuina moega ma kapoti, kukama, kaluka, totō vao o le fuamū mumu, blackberry. Itumalo e le manaomia i le sami buckthorn, jasmine, vine.

Raspberries e vavalalata i tafatafa o se blackberry

Ae o le totōina o vaomatua e lata ane - manogi mumu, marigolds, keleti e mafai ona puipuia ai togalaau mai meaola faalafua. O lo latou manogi malosi, faʻasalalau i le ea, faʻateʻa ese le tele o iniseti leaga.

Taimi faʻaleleia

Ua totoina raselese i se aʻa i le amataga ma i le faaiuga o le vaitau. Totoina o le tautotogo e tatau ona maeʻa aʻo leʻi amataina le mata. O fualaau e mafai ona aʻa ma maua ai se seleselega. Ae ui i lea, latou te faʻaalu le tele o taumafaiga i le toe faʻaleleia ma le atinaʻeina o le aʻa, o le tuputupu ae o vaovao e le matua malosi ma o le seleselega e le o se lima agalelei.

O aso e totoina ai fualaau e faalagolago i luga o le tau ma le tau ma le maua o mea totō

O le taimi aupito sili ona lelei mo le totoina o le seleselega o le autumn. I le taimi o le totoina o le autumn, na faia i le 3-4 vaiaso aʻo le i muamua le malulu, o le a maua e laau laau le taimi e maua ai aʻa, nofo i se nofoaga fou ma amata ai le amataga o le tautotogo e amata ona atiae lelei. O fualaau aina ma se aʻa e tapunia e mafai ona toto e ala i le faʻafefeteina i luga o le saite i le vaitau atoa.

Auala e filifili ai ni fatu

E taua tele le maua o mea e totoina ai le soifua maloloina. O le mea lea, muamua, e tatau ona mafaufau ma le totoa le aʻa o le fatuina. E tatau ona afaina, ma le tele o lala, e leai ni faailoga o le pala po o le tuputupu ae. O lanu e le tatau ona matutu, faigofie, pe tusa ma le 1 cm le mafiafia ma e le o se mea umi. O le laʻititi o le fatu, o le faigofie ma le vave o le a aʻa. O laau tetele, pe a uma ona totō i le tausaga muamua, o le a faʻaalu uma a latou punaoa i luga o le tuputupu aʻe o aʻa, ae le o le atiina ae aʻa.

O fualaau e tatau ona i ai se aʻa faʻalaʻau e aunoa ma ni faailo o faʻamaʻi

O se fatu laau e iai se aʻa e tapunia e tatau ona aveeseina mai le koneteina ina ia mautinoa o le faaputuga o le meaʻai e le malepelepe ma totogo i aʻa. O le fua o le ola o ia laau toto e 100%, pe a totoina, o lo latou tuputupu ae e le faaitiitia.

O fualaau aina faʻatasi ma se aʻa faʻapipiʻi e iai le 100% o le ola ola

E mafai ona faʻatau mai i le fale tausi maʻi ma faleoloa faʻatoʻaga le lelei o vailaʻau. O le filifiliga pito sili ona lautele e masani ona tupu pe a uma le tau, pe a tuai ona tau. Mo le teuina, o laʻau vine e faataatia i se popo e faia i se tulimanu filemu o le togalaau. Ina ia faia lenei mea, ia saunia se vaeluaga i se loloto pe a ma le 15 cm, ma faia le isi itu ile itu. O lala, saoloto mai laulaau, o loʻo faataatia i luga, ua ufitia i le eleele mo le 2 3 le umi ma le lelei ina ia le aʻafia ai le matagi malulu. Faʻasolo lala laʻau. I lalo o se laulau o le kiona, o le a le malulu laau i le malulu malulu, ma o le a puipuia ai lala laau mai i meaola.

O le a lelei le faasaoina o fualaau o le strawberries i le prikop seia oʻo i le tautotogo

Tulafono faʻavae

A uma ona eliina ma fufulu vao, o le vaega i lalo o le fusi e faʻataunuʻuina i mea faʻalaʻau (20 kilokalama o humus) ma faʻamalaʻau minerale (60 g o le superphosphate ma le 30 g masima masima). I luga o mea e leai ni tama, eleele vaivai, e aoga tele le faʻaaogaina o le biofertilizer AgroProst (12 kg m2), lea e faʻapupulaina ai le gaioiga o le meaola o le eleele ma faʻateleina ai. Mo le alkali, ua faaopoopo le lime i eleele malosi (500 g m2).

O laufanua mo le totoina o fugalaau e faamasani i le humus ma le mineral fertilizers

I totonu o vaega laiti, o le totoina e masani lava ona faia e le togavao, i luga o laʻau tetele e sili atu ona faigofie le totoina o fugalaau i le metotia taʻavale. I lalo o le togavao e tasi, iali lua 60x45 cm, ma tuu i latou i se mamao e 1 m mai le tasi. Mo le faʻaogaina o fale gaosi oloa, ua saunia ai ni vaʻai ma se loloto o le 45 cm, ma tuʻu ai se mamao o le 1.5 m i le va o laina.

Faʻatasi ai ma le faʻaleleia o laina laina, ua saunia ai vavae ma le loloto o le 45 cm

A o le totoina, o aʻa o laau totō o loʻo tuʻuina i totonu o se fofo o le heteroauxin - o se tagata e faatupuina le tuputupu ae, ma ina ia puipuia ai le atinaʻe o aʻa, ua faaopoopoina le Trichodermin (1 g 1 l).

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

  1. Laufanua lafulemu ua sasaa ifo i totonu o le lua po o le uamea ma se komi.
  2. E tuu se laau talatala i le ogatotonu o le lua, ua tuu i totonu o vaimea i vaitaimi o le 70 cm.

    O le seedling e tuu saʻo i le totoina o le lua.

  3. Sue aʻa i itu eseese. O se fatuga mai le afifiina ua totoina i se faaputuga eleele.
  4. Salu laau, tuu le ua u. Faatusatusa le palapala i le aʻa.

    Fafaso le fuʻu i le eleele, ma tuʻu le ua uʻu

  5. I totonu o le vao e fai ai se fagu ma sasaa i ai le afa pakete vai.

    A maeʻa ona totōina, e lelei le vai

  6. E faapuupuu pulou i le 25-30 cm.
  7. Faʻamama le palapala ile laufanua vao, vaovao poʻo le humus.

Afai o le totoina o loʻo faʻatino i le amataga o le vaitau, e manaʻomia ona ufiufi laau laiti i aso muamua e aunoa ma se lalaga e faʻaogaina e puipuia ai mai le sun vevela malosi.

Vitio: totoina lelei o togalaau teuteu i le 2017

Agrotechnics Raspberries Zyugan

E sili atu le malosi o fualaau faiʻai i meaai ma le susu. E naʻo le fafagaina ma fafagaina o fafie, e mafai ona e faʻalagolago i se seleselega lelei.

Faʻasalaina ma faʻamalo

O le vevela o le vevela o Zyugan e faʻafefe ai le vevela vevela i le itu i saute o Rusia, e le taoina e le suka i le la, ae o le a sili atu le mamafa o le suavai. Faatasi i le vaiaso, ma le tolopoina o le timu ma le tele o taimi, e tatau ona faasusuina vaivave (o le masani o se pakete i le laau), susu o le eleele i le loloto o le 40 cm.

O le eleele i lalo o laʻau vine e tatau ona susu i le loloto o le 40 cm, o loʻo i ai aʻa autu

Talu ai ona o le faʻafitauli o le vailaʻau i faʻamaʻi o le aʻa, faʻafefe o le vai i timuga o le tautotogo ma le faʻavaivai o le vai i le vaitau timuga e tatau ona alofia. I le autumn, pe a fai e vevela le tau, i le afiafi o le malulu, e matua susu le vao (20 l / laau).

O tagata o le tau mafanafana e masani ona susulu vao i luga o togalaau o loʻo tuʻuina i totonu o le vavae pe faia faataamilo i laau taʻitasi. E faʻafeiloaʻi le vai i totonu o le togavao ma le loloto o le 10 cm, ma a maeʻa ona susu, e tapunia. I le vevela vevela, e sili atu ona lelei le faʻaogaina o le auala o le sprinkler, lea e faʻafefe ai le vai mai se pulupulu ma se pamu moli pe mai sprinkling i lalo o le maualuga o le mamafa, i luga o le vao. I le taimi lava e tasi, o laʻau, lala, palapala e lelei ona susu ma fufulu le ea. Ae i le vaitau o le suamalie o vine, ina ia latou le oona, e le o faaaogaina lenei faiga o le faasusu.

A faʻafefeteina, faʻafefe le vai i luga o vao, faʻamamaina lala ma laʻau, palapala ma le ea

Soʻo se fausua e tatau ona faia i le aoauli, ao taeao po o afiafi, ina ia faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le susu ma ia aloese mai le susunuina o laulaau i lalo o le vevela o le la.

I totonu o le gaosiga o fualaau aina, o loʻo faʻaaogaina se faʻavaivai. Vailaau faʻasoa i laʻau o loʻo faʻalauteleina i luga o laina i luga o le eleele, lea e oʻo atu ai le vai i totonu o laau. O ia ituaiga vai e faʻaaogaina atoa ma mafai ai ona e tausia pea le susu o le palapala.

O le suavai e faia i le faʻaaogaina o paipa o loʻo tuʻuina i laina o fugalaau.

A maeʻa le timu poʻo le timu, e tatau ona vaʻaia le eleele faʻataʻamilo i le loloto o le 7 cm, ma taumafai e aua le paʻi i aʻa, i totonu o le laina, loloto i le 10-12 cm. I le mulch, e mafai foi ona faʻaaoga le AgroProst biohumous, faʻaalu le 5 l o le faʻafefiloi i luga o se togavao.

Lauina o fugalaau ma meaʻai e fesoasoani i le puipuia o le susu i le eleele

Faʻatoʻatoʻa Faʻatoʻai Meaʻai

Mo le tele o tausaga e maua mai ai le tele o seleselega mo le tele o vao, e tatau ona tausia lelei meaʻai. O fai togafiti poto i le faʻaalia o laau e mafai ona iloa ai le le atoatoa o elemene ma vave ona faʻaaogaina le mafuaaga i le fafagaina o falesaito talafeagai. O laupepa e aliali mai i le tautotogo e le faateleina le lapoa, liliu lanu samasama, e tutupu lemu lemu - faailoga o le matelaina o le vevela. Faatasi ai ma le le lava o le potassium, o lau laʻau, e lanu enaena, e pei o le mu. Faatasi ai ma le leai o se uʻamea, o le lau laulaau e liua samasama, ma vevela veins.

O le matelaina o le Nitrogen e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻe o chlorosis

I le amataga o le vaitau, mo le tuputupu aʻe o vaomatua, e tatau ona fafagaina fugalaau i fugalaʻau. O le taimi lava e paʻu ai le kiona, o le ammonium nitrate (40 g m2) po o le urea (30 g m2) e salalau faataamilo i le vao ma e tele le suāsusu e faia. Nai lo le tuufaatasiga o minerale, e mafai ona e faʻaaoga organics - o se vaifofo o mullein (1:10) poʻo ni moa moa (1:20) faʻatasi ai ma le faʻatulagaina o le 200 ml i le faʻalaʻau. A maeʻa le faʻamalolo o le faʻamalolo e faʻamalolo ai le palapala, e tatau ona fufuluina le aʻa o le vao ma 200 g o le pefu.

Urea e faʻaaoga i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe

O togafiti toe teuteu e matua maaleale lava i le chlorine, o le mea lea e le tatau ona filifilia ni fomaʻi e le o aofia ai se mea e tatau ai.

I le taimi o le faatulagaina o ovaries, o le manaomia o fugalaau i fuakula ma le potassium e faateleina. E sili atu le lelei o le fofo (30 ml 10 l) i lalo o le vao po o granulini o superphosphate (60 g m2) ma le sulfate efota sulfate (30 g) ua salalau i laina. Ina ia faʻamalosia ai faʻatoʻaga ma minerale, o loʻo faʻapipiʻiina i luga o se laupepa se faʻaogaina o le Crystal (20 ml 10 l), Berries (20 g 10 l). A maeʻa ona fua, e manaʻomia e le vao ona vave toe maua le malosi ina ia mafai ai ona sauni mo le isi vaitau. I le tautoulu, ua faʻaopoopoina se faʻafefiloi o le superphosphate granular (40 g / m2) ma le sulfate sulfate (20 g).

Faʻasologa faʻapitoa O Berry o loʻo i ai mea uma e tatau ai fualaau

Ina ia faʻaleleia le tamaoaiga o le eleele, ou te faʻaaogaina le muti lanumeamata. Ia Iuni, luluina sina sinapi, lupine lanumoana i totonu o le vavae, ma i le faaiuga o le autumn, pe a eliina, ou te tuufaatasia le laumei lanumeamata ma le eleele.I le taimi o le taumalulu, e tafe, faʻamalosia le eleele ma meaʻai.

Taʻu ile itu i le faaiuga o le vaitau ma faʻapipii i le eleele i le va o laina o fusi

O se meaʻai lelei mo fualaau aina, o meaʻai ia o laau afu (nettle, dandelion), o le decoction of chocolate onion, bread kvass. O le suavai suamalie e faʻamamafa i le vai (1:10) ma faʻaaoga faʻa-tasi i le masina i le fafaga.

Vitio: o le muamua ovary o fugalaau fesuisuiai + meaʻai ma puipuiga !!!

Trellis mo togavao

O le mea lea e le mafai ona vavaeina le togavao ma o lala ua tumu i le fualaau aina e le faalagolago i le eleele, e tatau ona totoina rato vine a Zyugan i se pusi i le lagolago. Mo lenei ituaiga, ua fautuaina e faʻapipiʻi se taʻi lua-laina ma se maualuga e 2 m. I luga o se laina i se mamao e 3 mita mai le tasi ma le isi, o laʻau e eliina ma eleelea i le maualuga o le 60 cm ma le 1 m 40 cm, lea e faamautu ai lala. Faatasi ai ma le auala masani o le tuputupu ae, o tulaga lelei e faia mo le vao: o loo lelei lelei, maua le aofaiga talafeagai o le malamalama ma le vevela, ma faafaigofieina galuega mo fonotaga.

A oʻo ina tupu aʻe i luga o se vaʻa, o le tulaga sili ona lelei mo le toe faʻaleleia o vine

Mo faʻatoʻaga e tasi, e mafai ona e faʻaaogaina le cola poʻo le faʻaoga o le maʻa. I le tulaga muamua, o se siteki ua seti i le ogatotonu o le vao lea e nonoa ai lala. Ae ui i lea, o pamu na puʻeina i fualaʻau e faʻamalamalamaina le le talafeagai, ona o le fafati, o loʻo i ai le lamatiaga o le atiina ae o faʻamaʻi, o fua o loʻo i totonu o le togavao e faʻateleina ma faʻalemu lemu. O le mea lea, o le mea e sili ona taliaina, o le mea lea e faʻapipiʻiina ai le lagolago i le laina vaʻa, ma o nisi lala o le tasi vao ma le vaega o le mama o le isi o loʻo faʻapipiʻi i luga o siteki taʻitasi.

A faʻapipiʻiina le togavao, ona faʻapipiʻiina lea o le lagolago i totonu o le vavae ma naʻo se vaega o lala o le tasi laau ae o le vaega o le isi o loʻo pipii i ai

Laʻau teuteu

O le teuteuina o fugalaau faʻasalalau, o le tuʻuina atu o meaʻai faʻalua i le vaitau, ei ai ona lava uiga. I le tautoulu, a maeʻa le seleselega, e seleseleina lala vavae ma i le taimi lava e tasi o le faʻatalanoaina o le seleselega faaletausaga, o loʻo faʻaaogaina, aveeseina o mea laiti ma vaivai. 7-10 sili ona malolosi lala o loʻo totoe i le vao. I le tautotogo, a uma loa ona paʻu le kiona, o le togavao ua lūlūina o loʻo suʻesuʻeina ma le totoʻa, ua tipiina faʻamaʻapeʻapeina, ma ua tipiina i lalo faʻamalosi, ma ua faʻamaʻapeʻaina vaega paʻu o lala ma ua paʻu i lalo le vao.

Pe a fuafua e maua le seleselega faʻalua i le vaitau e sosoo ai, i le tau toʻotogo e na o pine e fuʻe ese ua aveeseina

A oʻo atu le vaomatua i le maualuga o le 90-100 cm, e mafai ona e aveesea tumutumu o laau, lea e faʻaleleia ai le faʻalaina ma le fausia o le tele o ovaries. I le taimi lava e tasi, o le tapulaa mo totogifuapauina o le autumn e laʻititi ona tolopoina, lea e le manaʻomia mo le tele o itulagi. Ae ui i lea, o le tui e le talafeagai, talu ai o Zyugan ma e aunoa ma le aveeseina o le tulaga tuputupu ae e maua ai le tele o lala itu.

Afai e ola le fugalaau e pei o se seleselega faaletausaga, o le a vavae ese uma lava ni vaovao latalata i le eleele, ma le tuua ai ni meaʻai laau e mafai ai e meaola faalafua ona taumalulu.

O le tuputupu ae o vine e toe fua mai i le tausaga, o lala uma lava ua uma ona selesele i le faaiuga o le vaitau

Vitio: auala e faʻapipiʻi ai fugalaau

Tofiga

A faʻapupulaina fugalaau, e seasea faʻaaogaina le metotia o fatu, e faigofie lava ona faʻalauteleina i laau. O aʻa e mafai ona eliina ma faʻaaoga pe a totogo aʻa. E vavae ese i latou mai le vaomatua ma totoina i le eleele.

O le auala aupito sili ona lelei o le faʻalauteleina o le vaʻaia. I taimi o le autumn, e seleseleina le seleseleina o le rhizomes i ni vaega 10-15 cm le umi, ma ua totoina i lalo i le loloto o le 3 cm. O fualaau e masani ona susulu ma fafagaina, ma o le autumn, e ola ai fatu malolosi, lea e totoina i le nofoaga ua saunia.

Laʻau muamua e totōina i totonu o se fale lauʻeleʻele

E faigofie ona faʻalauteleina le ituaiga mea e sili ona fiafia i ai ma le fesoasoani o le vavae ese o mea. I le masina o Iuni, e seleseleina ai moli, e 5 cm le maualuga i luga aʻe o le eleele, ma a uma ona pefu le pefu i lalo ifo o le kenele Kornevin, ua totoina i totonu o se fale. O laulaau lanumeamata e tatau ona faʻaleleia, faʻaleleia, ma a mavae le 2 vaiaso o le a maua aʻa. O le tausiga mo i latou e faia tutusa ma laau matutua, aʻo faʻaitiitia le tele o le vai ma le faʻamaʻi. E oʻo i le autumn, ua saunia laau mo le totoina i fugalaau.

E seleseleina le kulupu i le 2 vaiaso

O le seleselega vao e seleseleina i le tautoulu ma teuina uma taumalulu i le susu mafanafana. I le amataga o le tautotogo, ua totoina i luga o se moega pepe ma mulimuli ane tupu aʻe i le auala lava lea e tasi e pei o le lanu meamata.

E faʻafefea ona puipuia fugalaau mai le malulu

Faatasi ai ma le malulu lelei o le kiona, e mafai e laʻau o Zyugan ona tatalia se pa'ū taua o le vevela. I le itu i saute, o le a lava lelei pe a uma le teuteuina ma le muaʻi taumalulu i le mulch le aʻa aʻa ma humus, ma i le taumalulu e lafo le kiona i le vao. Ae i fulu malulu i luga aʻe o le 300C, aemaise lava ile taumalulu ma sina kiona, e mafai ona selesele. O le mea lea, i totonu o le itu i mātū o le a manaʻomia ai nisi faʻasusu. O le fufuluina o fuifui i laʻau e lūlūina i le eleele ma ufiufi i le paʻu. I le oʻo mai o le tautotogo ma le faʻafefe o le kiona, e faʻasaʻolotoina vao mai le malutaga ma nonoa i se lagolago.

O fugalaau vao o le a tumau le tigaina i fugalaau e oo lava i le paʻu o le kiona

Maʻi ma Puipuiga Pest

O le fugalaau a Zyugan e maua ai le puipuiga lelei, e seasea lava o le anufe. Ae ui i lea, o se malulu ma le timuga e mafai ona faʻaitiitia ai le tetee i le aʻa, ma o le lāmala tele e mafai ona oʻo atu ai i le salalau tele o meaola faalafua. Ina ia puipuia le faamatuu mai o faamai, e tatau ona faaaoga fualaau maloloina ma ia aua nei galo e uiga i togafitiga puipuia mo le fusi.

Laulau: Rasipi Tipi

Maʻi Faailoga PuipuigaTogafitiga
Laʻu aʻaO le atinaʻeina o le faʻamaʻi e mafua ai ona faʻavaivaia le vai i totonu o le palapala, totōina o fugalaau i eleele maualalo ma le latalata ane o le vai. O laau e afaina ai e avea ma vaivaiga, tuumama ma e faigofie lava ona afaina ai le manua o le taumalulu. Ua i luga o laupepa alifi, o le lanu o laulaau, suiga o le lanu, e leai ni fugalaau fou. O le lalolalo o lalo o le aʻa ma aʻa e lanu enaena ma lafoaia le taimi.
  1. Faʻaaogā mea totō faʻatoʻaga.
  2. Faʻaleagaina fatu laau i le solution Trichodermin.
  3. Aua le tuʻuina atu ni fugalaau i luga o laufanua papaʻe.
  1. Fufulu ma susunuina ogalaau.
  2. Lafoaia laau ma palapala ma se vaifofo o le fualaau faasaina Ridomil Gold (25 g 10 l), toe a mavae le 7 aso.
O le kanesa aʻaO le faʻapogai o siama o siama i totonu o le palapala poo luga o fualaau. O meaola faʻapitoa e matua gaioiga i le vevela, vevela o le tau, aʻafia ai aʻa ma le vaega pito i lalo o le aʻa. E tupu mai le tuputupu aʻe o aʻafiaga i luga o aʻa, o fualaau oona e maua ai le vaivai, o vine e laiti, o lo latou tofo o loʻo faasolo ina leaga.
  1. Faʻatoʻaina fatuga ma faʻailoga o le kanesa.
  2. Aua e te totoina vine i le nofoaga e tasi mo le silia ma le 10 tausaga.
  3. Lafoaʻi togalaau i nofoaga na maua muamua ai foʻio le faamai, e le muamua nai lo le 3 tausaga.
  4. Aloese mai le faʻaaogaina o masini i aʻa i le taimi e tatalaina ai le palapala.
  5. Le togafitia o aʻa o laau toto ma se vaifofo vailaau (Fitosporin, Trichodermin) aʻo lei totoina.
  1. Aveese tuputupu ae.
  2. Taulima aʻa i le 1% o vaifofo o le sulfate copper, ona fufulu lea i le vai ma le susu.
  3. Afai e salalau le faʻamaʻi, e tatau ona faʻafouina le totoina i le isi tulimanu o le togalaau.
Malosiaga malosiO le vevela vevela i le maualuga o le toʻimamafana e mafai ona mafua ai le gaioiga o spores spores - pathogens. O se fugalaau fugalaau e foliga mai i luga o laulaau, e tupu lemu le tuputupu ae, o aʻafiaga e le afaina ai e le faia ni ovaries.
  1. Pe a filifilia se 'upega tafaʻilagi, ia mautinoa e te amanaʻia fuaʻaga na muamua atu, aua e te totoina pe a maeʻa.
  2. Fai le aofaiga o le faʻamalolo faʻasa.
  3. Laʻau vao, selesele lau lau.
  1. Fai se togafitiga faʻalua i se faʻamaʻu paluga (100 g o le pefu, 5 g o le fasimoli 1 l).
  2. A o lei tupu, pe a uma le fuga ma pe a mavae le 2 vaiaso, faʻamalolo i le solution a Topaz (2 ml 10), Tiovit Jeta (30 g 10 l).

Faʻasologa o Ata: Faailoga o le Rasipi O le maʻi

Laulau: O meaʻai faʻamaʻi pipisi

Pests Faʻaaliga Puipuiga Fua
ChaferO se vaalele tele e tupu i le taimi o le vavao o fugalaau. O tagata matutua e faʻaleagaina le tumutumu, o se taunuuga, e le faia e ovaries. Laʻau faʻafefeteina e aʻafia aʻa o vao, lea e masani ona mafua ai le oti o laau laiti.
  1. Fufulu palapala.
  2. Tui lima ma piʻu lima.
  3. I tafatafa ane o vao o loʻo taofiofi mailei i luga o le palapala.
  4. Le togafiti o aʻa o le vine i mua o le totoina ma se 0.5% vaifofo o le Actara.
I le tautotogo, fufulu le eleele ma vao i se vaifofo o Nemabakt (1: 100), Antichrush (20 ml 10).
Moli fualaauO le anufe e alu mo le taumalulu, natia i laulaau paʻu ma pito o tausaga. I le amataga o le tautotogo, ua osofaia e le anufe le fulafula, lea e tau atu i le vaivai o le tuputupu ae o tipu, o se faaitiitia o fua.
  1. Oti ese lala lala susu i luga o le eleele.
  2. Aua le tuua le oti oti laau ma lau i luga o le 'upega tafaʻilagi, lea e tele taimi e malulu ai faʻamaʻi.
  1. A o lei amataina, togafiti i le susu o le lime (1 kilokalama o le lime 10 l), 3% le faʻamalolo o le DDT.
  2. A maeʻa le seleseleina, faʻamalo i se vaifofo o le Tapalala (100 g 10 l), Karbofos (75 g 10 l).
AphidsI le mafanafana ma le vevela o le tau i luga o vao vine, e mafai ona e vaʻavaʻai i nuʻu uma o aphids, fafaga i luga o sua o laʻau talavou. Laʻau ma fufulu lauʻau, e mamago mai fatu, o fualaau o fualaau oona e le faia.
  1. Aveese laulaʻau paʻu mai le togalaau, faʻateʻa ese vao.
  2. Ina ia tosina mai aphids - faapipiiina i totonu o le togalaau o fili masani, fale tautau, inu pusa ma fafaga fagu i le togalaau.
  3. Fufulu ni iniseti mai le vao i le vai.
  1. Pamu ma le fualaau aina (yarrow, chamomile - 600 g 10 l) ma le faaopoopoina o le fasimoli vai (40 g).
  2. Aʻo leʻi amataina pupuʻu, faʻamalolo i se vaifofo o Nitrafen (30 g 10 l), Antitlin (500 g 10 l), toe togafitiga aʻo leʻi fuga.
  3. I le faaiuga o le vaitau, togafiti ma le solution a Kemifos (10 g 10 l), 0.5% Aktara solution.

Faʻasologa o ata: Faʻailoga faʻasalalau

O le auupega masani e faasaga i aphids o se tamaʻitaʻi, lea e mafai ona faʻaumatia e oʻo i le 50 parasite i le aso. Ae o le mea sili e faʻaumatia ai anufe o ona vaega ia, o le mama lea o le togalaau e 800 iniseti i le taamilosaga atoa o lo latou atinaʻe. Ina ia tosina mai ladybugs latalata i le fusi, ou te totoina daisies, yarrow, ma tasi i le vaiaso ou te totoina togalaau aina i vai suamalie.

Ladybug per season e mafai ona faʻaumatia e oʻo atu i le 4,000 aphids

Faʻamatalaga

Faʻapitoa: o le fale tele, e le mu i le la, e le paʻu le togavao, e le o se meaʻai, e toe faʻaleleia lelei. Mea le lelei: e sili atu i le prickly (o mea laiti) O le Zyugan o se ituaiga o fualaau oona (fualaau aina i luga o vine iti mai Aokuso i le kiona). Ou te ola i lenei ituaiga mo le 3 tausaga, sa ou maua aʻa mai le polani mai Polani. Ole lapisi e matua tele (o le fua muamua ma fua mulimuli e oʻo ile 10 g), ma le ponaivi. E itiiti ifo i le tofo i ituaiga taumafanafana (itiiti ifo le suamalie ma le suamalie), ae i le taimi lava lea o le tofo e matua mauoa, ae le o le ufiufi. E matua malosi lava, o le paʻu paʻu e le malepelepe (e faigofie ona oʻo i le 5 aso, e oʻo lava i le timu ma le matagi). O fugalaau e matua vevela, e le manaʻomia ai le faʻamalosi ma masani ona faasusu. O le vailaʻau na faʻaalia ai le lelei o le faʻatinoga o fualaau aina e lua-taimi, ae faʻatasi ai ma lenei faʻatoʻaga e manaʻomia ai le tele o le totoa (aveeseina o vailaau faʻamalosi, lalaga pito i luga, togafitiga mai faʻamaʻi). Gaioiga moni - 120 kilokalama i le tasi le selau. Sili mo se fale taumafanafana!

Fermera

//otzovik.com/review_4044656.html

O laʻu Zyugan lenei tausaga. Totoina i le tautoulu ma ni fasi manoa, ma le lapoa o le 3-5 mm. Ae o aʻa e le leaga, faatasi ai ma le amataga o laau. E toetoe o aʻa uma na aʻafia. O le tuputupu ae lelei, na taloina i le 2 m. O fua muamua, i loʻu manatu, e sili atu i le 5 g. Ae paga lea, e le mafai ona ou ave muamua fua, i le ata o loo i ai le 2 vine o le fualaau ogatotonu. O muamua na sili atu le tele. I le ata, e 1 le vao i le amataga o le fualaau aina. E lelei le tofo, o le mea e sili ona lelei e mafai ona maua. Iloiloga ile numera o laʻau - o le gaosiga e tatau ona maualuga. I le tulaga lautele, ou te fiafia i le ituaiga.

Oleg Saveyko

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4436

Na faamaonia loʻu lelei i lenei tausaga. Ole lapisi e sili atu nai lo le Fale, ae e le suamalie. E tusa ai ma le mea moni e saʻo, o le a ou fai atu i ai ma le matagi malosi o le 2011, o le Faatoaga uma o loʻo taoto i lalo, ma o Zyugan ma Phenomen o loʻo tumau (sili atu pe itiiti ifo), pe a tulaʻi i luga i se aso mulimuli ane. O se tautotogo tautotogo.

Sortosad

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4436&page=5

Tele ituaiga eseese. Faʻamalieina le maualuga o le gaosiga ma le maualuga o le tofo. Faia se suʻega. Na ia tuʻuina le Zyugana i totonu o se afifi mai lalo o le Spaniap strawberries ma tuu i totonu o le pusaaisa. Ina ua mavae le 6 aso sa ou aumaia i fafo, sa foliga mai na o le vao na foliga mai ai na o le laau!

Tezier

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4436&page=7

O le tofo o Zyugana na amata ona faasolo ina leaga. Aʻo leʻi faia lena, na sili atu ona suamalie nai lo le taumafanafana. Faʻaauau ona fuga i le masse, E leai sou taimi e teu ai. I le vaiaso sa ou le pikiina ni fua, ae timu. I luga o le Brusilovskaya ma Khanty-Mansiysky Khanty-Mansiyskiye o nisi o laʻau na taoto i luga o le eleele - e le o se tasi i Zyugan. A mavae le vaiaso o le teuina i totonu o le pusaaisa, ou te le iloa pe faapefea ona fai le maketi, ae o le tagata lava ia ou te leiloaina se eseʻesega ma na o le mea na saeia. E tatau ona ou nonoa: o le pito i lalo e tupu tele. O nisi taimi e te le vave malamalama ai e le o le ofisa autu lea. O lea e tatau ona nonoa i latou ina ia latou le taoto i le eleele.

Arsenal

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4436&page=7

Suia le isi aso Zyuganu. O aʻa malolosi, faʻaleleia lelei i aʻa, e maua ai le tele o tipu o le sui. Mai le 1 laau, totō i le tautotogo, i le tautoulu i le 10 togi o le fesuiaiga + o le tele o le totoina o aʻa.

Vladimir-76

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4436&page=7

Raspberries Zyugan ei ai sona aʻa malosi

O le eseesega o vine o Zyugan e maua ai se fua lelei, e lauiloa mo lona gaosiga ma le manaia o le tofo o fua. O le faatoʻaga e tosina atu i le avanoa e taumamafa i fua o le manogi seia oʻo i le malulu, e talisapaia e le au faifaatoaga le eseesega mo lona tetee atu i tulaga matuia o le tau, o le gafatia e faatumauina lana ata i luga o le auala ma le tofo lelei. Ae ui i lea, i itulagi ma le maualuga o le timuga ma le timuga o le autumn, o lenei fusi e sili ona olaola o se seleselega faaletausaga.