Laʻau

Tatou te ola i le susulu e aunoa ma ni faʻalavelave, pe faʻafefea foi ona faʻauʻu i le pulu faʻatau

O le kulimi o se tasi lea o uluai fualaau faisua lea e fiafia ai le au faifaatoaga ma ona fua o le ola maloloina. E toatele tagata e tulimatai atu i lona seleselega - o a latou vitamini mai le togalaau e ese le agavaa mai greenhouse fuālaau aina o loʻo faʻatau atu i faleoloa. Ae tele taimi e le ausia ai o tatou faʻamoemoe ona o se iniseti leaga, o se tamaʻi fale, lea, e ui lava i lona manava, e mafai ona faʻaumatia uma o tatou faʻamoemoe susulu i se mea o aso.

Manua faasatauro: ata o se manufeʻai

O le pest na maua le vaega muamua o lona igoa ona o gastronomic predilections - e fiafia i laau mai le aiga pepelo i isi uma aganuu lanumeamata. Faʻatasi ma le fiafia e faʻaogaina ai se iniseti i luga o vao o lenei meaola: colza, taga o le leoleo mamoe, fulufulu laisa, yarok. I totonu o togalaau togavao, e sili ona fiafia i le kapisi, fuifui, masipi. Ae o le uluai taumafataga o loʻo faʻapipiʻiina i luga ole laʻititi laiti ma mumu o faʻavela. Latou te faaigoa se iniseti moa ona o le ufiufi o vae vae, e pei o fusi, e ui lava e leai se mea e aʻafia ai i le toto toto.

E laiti le fusi tui - o le umi o le tino e le sili atu i le 3 mm - o se pusa felelei ma se tino oona ma umi antennae. E iai ituaiga eseese o nei iniseti: ova, moli, vae, lanu moana, lanumoana, ma isi. Muamua, e eseese i le lanu o le elytra, lea e mafai ona uliuli, maua ni lanu lanu po o ni lanu samasama umi.

O le meaola e masani ona fai i laʻau o le laʻau - e faaleagaina ai laʻau e ala i le tipi mai luga o le pito i luga o le lau laʻau, faʻamaʻi maʻi-o le fatuina o le maʻi, ma e mafai ona ufiufi lau laʻau. Ole tele ole iniseti e fafaga i luga o aʻago o laau. O i latou ia o meaola sili ona matautia o faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma ua salalau solo i le vaega atoa o Europa o lo tatou atunuu, sei vagana ai itulagi o le North North.

O pusi e sili ona malosi i le vaitau mai le 10 i le 13 itula o le aso, faʻapea foi i le aoauli - mai le 16 i le 18 itula.

I le taumalulu, o faʻalavelave faʻamaʻi pipisi e faʻaalu i fualaau aina, i le pito i luga o le eleele, e mafai ona faʻaoga i totonu o laʻau o greenhouses ma greenhouses. I le amataga o le tautotogo, o le taimi lava e amata ai ona pala le palapala, e alu ese le pulu ma amata ona fafagaina. Ona tuʻuina lea e tamaʻitaʻi a latou fuamoa, o loʻo iai i totonu o le eleele ni manua anufe mo 2-3 vaiaso, ona pupate lea ma a maeʻa le 1-2 vaiaso o loʻo iai se osofaʻiga fou i pepe laiti.

E mafai ona tupu mai se pusi faʻasalalau mai le tasi i le tolu augatupulaga i le vaitau.

Faʻaaliga ata: ituaiga o fusi faʻasalalau

Faailoga o le faʻamalositino ma faʻaleagaina faʻasalaga

E ui lava e laʻititi le pulou faʻasalalau, e faigata ona le matauina lona i ai i luga o faʻatoʻaga. O loʻo faʻaalia i tulaga nei:

  • vaaia vaaia o iniseti lea e oso i itu eseese i sina tulaga lamatia;
  • laiti e ala i pu e aliali i luga o lau;
  • o le tele o le lanu lanumeamata ua faʻaleagaina, skeletonizes, faasolo malie lemu;
  • O loʻo vaʻaia i totonu o le pupu laʻau.

E matua faigofie lava ona malamalama o se pulu faʻasalaga na faʻaalia i luga o le susulu: o laulaau uma o le laau ua gaogao, ma laiti, susulu susulu oso i le va oi latou

O le lamatiaga o le manufeʻai o le i ai lea i se taimi pupuu e mafai ai ona faʻamaʻotiina uma fualaau laiti. O vave totogo e vave tutupu, o le muamua lea e oso ai le osofaiga a le tagata sauā, aua e naʻo le taimi lava e tulaʻi mai ai le aganuu, o le a faʻataʻapeʻapeʻa ai vaʻa pe a maeʻa le taumalulu. O le salalau lautele o le pest e matautia e le gata mo fualaau laiti, ae faapea foi mo laau totō matutua: o le a 'ai fualaʻau ma le pito i luga o le paʻu i luga o pou, ma o le a faʻaumatia aʻa o le laau.

Faʻatasi ma le fiafia e faʻaosoina ai ni faʻataʻitaʻiga o le radish e faʻataunuʻuina ai faʻataʻitaʻiga: o le a faaleagaina ai le tumutumu, faʻasusu ai lua ma lua i totonu o pusa.

E faʻafefea ona faʻaumatia faʻamalolo pepelo i le radis

Muamua, o loʻo faʻaaogaina metotia faʻasolosolo ma faʻasaʻo, ma naʻo le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi e tatau ona faʻaaoga sauniuniga kemisi.

Pest Prevention

Puipui faʻatoʻaga faʻamalama mai le fusi faʻasalaga ao le i oʻo i luma, e aunoa ma le faʻatali mo foliga mai o le manu. O le lisi lenei o mea puipuia e fesoasoani ai i le fai togalaau e puipuia ai tamaiti laiti i le moega:

  • toto laau i tafatafa o le coriander na totōina i le kalaka poʻo le tao i le taumalulu. O le manogi o nei laau totō na teʻa ese mai le pulou pepelo. Afai e te totoina se susulu i le faaiuga o le taumafanafana, ona toto lea i autafa o marigolds, nasturtium poʻo calendula. O laau toto e faʻasao meaʻai i le ea e le mafai e toleniga laʻau ona faʻafefe;
  • faʻaopoopo mea manogi manogi i le vai mo le faʻasuina: carvalol, tinio valerian, paʻu o le fir (10-15 drops per bucket of water). E le fiafia se puao i mea manogi;
  • taoto i luga o le moega;
  • o se moega e iai se uila e mafai ona ufiufiina i lala lala, vavae ese i luga o laulau tamato;
  • aveese vao i taimi uma;
  • ia faia le tau o le toinaina o le togalaau. O pusi o totoe i le eleele mo le taumalulu o le a latalata i luga ma o le a oti i le taimi o le malulu malulu;
  • ia tuʻuina atu i ai laau e lava meaʻai ina ia latou malosi malolosi, malosi. O togavao lelei ua atiaeina e le sili atu ona manaia i le meaola nai lo le vaivai po o le laiti;
  • lūlū le radisa i se taimi vave e mafai ai aʻo iai pea le meaola i totonu o le fale.

O le tausisia o faiga faifaatoaga pe a tupu aʻe le radishes o se tasi lea o aiaiga mo le puipuia mai meaola faalafua

O nisi tagata fai togalaau e fautuaina e totō vao mai le aiga pepelo i luga o le nofoaga o loʻo nofoia e le radish. O le fua lenei e faʻamaonia ai le meaola mai vao faaleaganuu. O sea laasaga e tatau ona amanaʻia e matua lamatia - pe a uma, e le mafai ona e faʻamatalaina le pupuʻu faʻasalalau lea e faʻatatau i ai togalaau ma o loʻo faʻateleina e lē e anaina lona lava taumafa.

Fofo faʻapitoa mo le fufuluina ma le aveeseina o fusi faasatauro

O le tele o fai togalaau e mumusu e mumusu e faʻaaoga fualaau kemikali o le puipuia o radishes mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi ma i le taimi lava lea e ausia ai taunuuga lelei. O fua faʻatatau ua fuafuaina e sili ona talafeagai mo i latou e mafai ona faʻaaluina le tele o taimi i la latou togalaau ma faia nei togafitiga e leʻo tasi, ae faʻalapotopotoga, iloiloga o taunuʻuga ma suiga, pe a talafeagai ai, o faʻavae ma metotia na faʻaaogaina. O vailaau sili ona faigofie ma sili ona masani ai tagata mo le puleaina o le pulou pepelo.

Faʻatoʻa togavao

E fiafia le pest i le vevela ma le vevela o le tau, ma e le faʻafefe le mimiti. O le mea lea, e fautuaina e filifili mo le lūlūina o le susulu o vaega sili ona susu o le togalaau, faapea foi ma le tele o vai i laau.

I totonu o le vai mo le fafagaina o se susulu, e mafai ona e faaopoopo i ai ni nai mataua o se vailaʻau ma se manogi malosi, mo se faataitaiga, o laʻau o le valerian po o le uila

Le paʻu mūmū o mea totō faʻatasi ai ma vailaʻau eseese

O fai togafiti poto ua latou faapea mai o le pest cruciferous e le fiafia e ai laula eleelea. O le mea lea, o le auala sili ona taatele o le faʻamamaina o vaʻavaʻa o le faʻaleagaina o mea totō. Mo lenei faʻatulagaga, e mafai ona e faʻaogaina mea faʻafefiloi o fatuga eseese:

  • uʻu + pefu o le tapaa;
  • uila + lime fluff;
  • uʻu + auala eletise.

O vaega uma e faia i le tutusa tutusa. O le paʻu o le tino e maua ai se aafiaga pe afai e faia i le vaveao pe a maua le sau i luga o laulaau, pe a uma ona faʻamusuina laau. O lea o le paʻu o loʻo taoto i se mea manifinifi ma e oʻo lava i le papa, e sasaa atu i totonu o se taga gau ma lulu lemu i luga o lau.

Afai o le pefu pe a uma ona faʻamaluina le moega, ona faʻapipiʻi lea o vaega o le efuefu ma le pefu i le lau mo se taimi umi

Mai i se palota e tasi, e le mafai ona faʻamoemoe se puipuiga faapitoa. E mafai ona puipuia faʻamaonia le totoina o le radish pe afai e faia i taimi uma, pe a uma timuga pe fafaga. O le isi tulaga mo le lelei o le togafitia ma le faʻaeteete pe a le pefu le gata i luga, ae o le vaega pito i lalo o le laulau.

Faʻapupulaina mea totino e faʻamafanafana ai mea e leʻi faʻapipiʻiina

Mo lenei mafuaʻaga, e sili atu le matagofie o spunbond, lutrasil ma isi mea faapena, lea e faʻamalosia ai le malamalama, ea ma le susu, ae aua neʻi faatagaina vaʻaia e oʻo atu i laau laiti. Ma afai o le moega i luma o le malu puipuia o le a solo i le efuefu, ona maua ai lea o le aafiaga o le puipuiga faʻalua. Pe a tutupu ae le laau, o le a avea la latou laʻau ma mea e sili atu ona mamafa ma o le a le manaia i le meaola, e mafai ona aveese le fale.

O le mama ma le umi o laʻau e puipuia e le gata i le malulu ma vao, ae mai le tele o faʻamaʻi

Pest mailei

O le tataina o se pulou faasatauro e mafai ona faia i le faʻaaogaina o se fuʻa paʻu. Fai le mea lenei:

  1. Ave se fasi ie ma faapipii i luga o se laau.
  2. Ona ufiufi lea o le ie ma soʻo se mea totino (mo se faʻataʻitaʻiga, suauu pipi).
  3. Tufa atu i le togalaau, sina paʻi i le laulaʻau laulaʻau.
  4. Talu ai o iniseti faʻamaʻi e masani lava ona oso pe lele ese mai mea matautia, o le a mautinoa lava latou pauu i luga o le fasi mea.

E sili atu le puʻeina o vaʻa i le maualuga o le aso ile vevela ma le vevela o le tau. E tatau ona alu i luga o le moega i ni taimi pupuu i ni vaitau pupuu.

O le faʻaleleia o se fuʻa faʻamalosi lelei e faʻaititia ai le numera o fusi faʻasalaga i luga o le faʻamalama.

E mafai foi ona faatulaga mai mailei mailei e faʻaaoga ai le suauu afi. I lenei oloa, ua faʻamaluluina le ie ma faʻapipiʻi i luga o pepa pepa poʻo laupapa teuteu i le tai 3-4 m latalata i se moega ma se radis ua totoina. Mo le sili atu le lelei, o nei mailei e tatau ona faalua pe faalua i le aso.

Faʻapipiina ma teuteu o laʻau ma isi mea faʻaleaga

Ash ma le tapaa e mafai ona faʻaaogaina e le gata i foliga vevela, ae ia saunia foi mea e maua mai ia i latou:

  • 1 lita o le vai e kuka ai le suavai + o se ipu ufi o loo taofiofia mo aso e lua, faaopoopo le suavai poo le paʻu o le tagamea, teuteu ma faaaoga mo le pulumu;
  • 200 g o le pefu o le tapaa ua sasaa atu i se pakete vai vevela, ua tauanau mo se aso, 100 g o fasimoli ua faaopoopo, faamamaina ma ua totoina togalaau.

Faatasi ai ma isi faiga masani mo le susuluina o susulu mai se pulou pepelo, e mafai ona taʻua mea nei:

  • 1 le ipu gaosi gaosi + 1 cup omato tumato e sasaa le 10 lita o le vai mafana, faamalosi mo le 6 itula, afaina, faaopoopo le 1 tbsp. se sipuni o fasimoli vai;
  • faaopoopo 1 le ipu o le 9% vinika i se pakete vai. O le faʻaaogaina o lenei tuufaatasiga e tatau ona faia i le tau vevela;
  • o laʻau ma laʻau o le filati (500 g), faʻamalosi mo le 4 itula i totonu o se pakete vai, aʻa, faaopoopo le 1 tbsp. se sipuni o fasimoli vai;
  • pateta (2 kilokalama) sasaa se pakete vai, kuka, afaina, faaopoopo 1 tbsp. se sipuni o fasimoli vai. E sili atu le manava i le afiafi. Nai lo pateta, e mafai ona e faʻaaoga laasaga o tamato.

O faʻamaumauga uma ua lisiina na tofotofoina e le faitau selau o fai togalaau. O se tasi na lelei le taulimaina o palu anufe, o le isi e sili ona fiafia i le vailaau oona, ae e mafai lava ona tatou fai atu le mea lenei: ina ia iloa ai se metotia aoga mo lau togalaau, e tatau ona e taumafai i ni metotia, ona toe foi ai lea o le pusa.

Fautuaga o tagata fai togalaau

I le tausaga ua mavae na ou faitau ai i se nusipepa, faapipii i luga o se pakete se pu i totonu o se pakete vai, ma o lea latou te suavai ai ma fufulu ai. Na ou taumafai i le kapisi a Beijing. 3-4 aso leai flears. Ona e manaʻomia lea e toe fai.

OlgaP

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=5383.20

Sa ou fufuluina mea uma i le efuefu o le nifo, na amata ona itiiti ifo!

Eva77

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=5383.20

Acetic essence, 1 tsp 2 lita fagu - faʻaleleia i aso uma.

barbariska

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php/topic,5383.0.html?SESSID=c8pdumks61p5l3shv7lvua0sv4

Sa ou fufuluina le susulu i se paluga o le lanu mumu ma le uliuli, e tele naususu ma e le paʻi atu le pulu mataga i le radisa.

Murka

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php/topic,5383.0.html?SESSID=c8pdumks61p5l3shv7lvua0sv4

O le tausaga ua mavae na suʻe ai. E tolu taimi faatasi ma le vaeluaga o le 8-10 aso, na folasia ai se vaifofo o le pulupulu pasese mo manu. Sa leai ni vaʻa! Ae e leʻi fesoasoani le efuefu ma le vineta. Vaevae 3 sipuni i luga ole pulumu 8 lita.

Kae

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php/topic,5383.0.html?SESSID=c8pdumks61p5l3shv7lvua0sv4

O fualaau ulaula e fesoasoani tele i le tau faasaga i le va o le fatu laau vavalaʻau: e pefu le eleele i tafatafa o le laau ma laʻititi le laau lava ia. Mo le tele o natura, e fetaui lelei le paʻu eleele. E tofotofoina, ae e le faigofie ...

Ryabinkina

//dacha.wcb.ru/lofiversion/index.php?t660.html

Tatou te feutagaʻi ma fasilaau faasatauro i ni auala se lua. Muamua, pefu le moega ma le pefu. O le lona lua, o laau uma "tamaʻiva" e alofa i ai le puaa, o loʻo ufiufi vave lava i mea e le o lalagaina. E tusa ai ma aʻu mea na matauina, o le fusi cruciferous e aʻafia ai tumutumu laiti, tuputupu aʻe tipu tipi i lalo o soʻo se mea e ufiufi ai, matou te aloese ai mai le fusi tui i kāpeti ma radisa.

SAD

//dacha.wcb.ru/lofiversion/index.php?t660.html

Ou te totoina le salati lona lua i luga o le radish. E le mafai ona ou fai atu ou te le o vaai ia te ia i lenei moega, ae o le mea moni o le fuʻa e laitiiti tele ma o le tuputupu aʻe o le talavou e maua le taimi e sili atu ona malosi ae leʻi 'aina, e mautinoa lava. Ou te fautuaina oe e te taumafai.

Nitka

//dacha.wcb.ru/lofiversion/index.php?t660.html

I le tusi The Amazing World of Beetles, na ia faitau ai i le ala na taulimaina ai e tagata nuʻu Rusia se fusi tui. Latou te totoina ni vaega tetele o kapeti, o se pulu faʻasalalala ua leva, ae leai ni vailaʻau. Na faia e tagata o loʻo faia mea nei: latou ave se fasi laau, faʻapipiʻi se tapoleni i luga (se mamanu i le tulaga o le fuʻa na maua), o le vaega pito i luga o le fuʻa na faʻafefiloi ma se mea e pipii ai (o se ituaiga ta). Na ave e se tamaloa se laau i lona lima ma pasi i luga o le togalaau, ma taitaia le vaega pito i lalo o le tapoleni i luga o laulaau kapisi, na felelei ma lele ai le taʻavale. Ina ua maeʻa le tele o vaʻa, na faʻamamaina, toe faʻafefiloi i tapoleni, ma isi. E tatau ona faia lenei mea i aso uma (i le vevela ma le timu). O tagata Siamani na nonoina lenei manatu, na o le tagata galue na suia e se solofanua, o lona uiga, latou te faia le solofanua. O le a le taimi! Ma e leai se kemisi!

Yakimov

//dacha.wcb.ru/lofiversion/index.php?t660.html

O se taunuuga lelei o le togafitiga o lau laisa (ma isi faasatauro) faatasi ai ma le paʻu paʻu (patele masani). O ato na seleseleina i le taimi o le fugalaau ua faʻamagoina, paʻu i totonu o se paluga e maua mai ai le paʻu lea e paʻu ai laau - 10 g paʻu (box box) i le 1 m2. O mea vaivai o loʻo aofia ai i totonu o le paʻu o meaola faalafua. E mafai ona e puʻeina ni fusi faʻasalaga i se fasi ie ua faʻamamaina i le tele o otaota i totonu o le taavale poʻo le suauu tiso. E tatau ona tuʻuina i luga o fagu faʻalava suauu i luga o fagu taofi i luga o tuaʻoi i le 4 mita. A maeʻa aso e 3, e manaʻomia le toe faʻaaogaina o le ie. E mafai ona e fefefe mai luga o fusi o le cruciferous ma se paʻu ua saunia mai celandine pe afai e te ulaula pe viliina laau totō. E pei ona mafai ona e vaʻaia, e mafai ona e faia atoatoa e aunoa ma ni vailaau e tineia ai manu. I le taimi lava e tasi, o le a e faʻasaoina le siosiomaga ma lou lava soifua maloloina e ala i le 'aiina o fualaau' aina faʻamaʻi.

Uliya

//fialka.tomsk.ru/forum/viewtopic.php?t=17093

Faʻafofo Faʻaumilo

O fale faʻatau oloa faʻapitoa e ofoina atu ai le tele o ituaiga meaola e puipuia ai manu, e aofia ai le pusi faʻasaʻo. O se tasi e sili ona lauiloa o:

  • Actellik;
  • Karbofos;
  • Aktaru;
  • Filifili;
  • Bankol;
  • Tatalo;
  • Karate, ma isi.

O togafitiga faʻamaʻi e naʻo le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi e faia ma ia tausisia tulafono uma o le saogalemu

O le laisa e togafitia i nei fualaau oona i le tau malulu, toʻafilemu, e sili atu i le afiafi, pe a tele mea e afaina i luga o lau o le radish.

Tuuina atu o le fualaau faisua e maua mai i laau toto, ma e mafai ona faaaoga fualaau aina mai le togalaau pe a uma ona fai ma togafitiga o vailaau e leʻi muamua atu i le 20-25 aso, o le faaaogaina o iniseti i le tulaga o le susulu e tatau ona amanaia e le manaomia.

Vitio: faiga faʻafefe - faʻataʻitaʻiga ma puipuiga

Cruciferous fleas o iniseti pito sili ona matautia mo le susulu. Ae afai e te mulimulitaʻi i togafitiga, faʻapea foi le iloa ma faʻaaoga auala e faʻafefe ai, e mafai ona e aloese mai faʻafitauli i lenei vave fualaʻau ma totoina se fua lelei ma lelei.