Laʻau

Blueberry garden Elizabeth: uiga o le totoina, tausiga ma le toe gaosia

Blueberries lata mai talu ai nei na faʻafeiloaʻi ai le faʻafeiloaʻi i le tulaga o se laau tele. O le laau na maua ai le lauiloa i le va o faifaatoaga i itulagi ma ni vaitau malulu ma vevela ona o lona teteʻe malosi. O le lisi o ituaiga taʻutaʻua e aofia ai le fua o le faʻatoʻaga o Elisapeta.

Filifiliga filifilia

Varietal blueberries e sau mai Amerika i Matu, lea na seleseleina ai vine i le vao seia oo i le 19 seneturi. Naʻo le 1906 na amata galuega i le galueaina o laau. O le na faavaeina le fomai o Frederick Vernon Covill. O le ituaiga o Elisapeta o se tupuaga o fatu, na maua i le laasia o ituaiga Katarin ma Jersey.

Faailoga o le vasega

O le togavao saʻo o blueberries Elisapeta e maualuga i le 1.6 i le 1.8 m ma o loʻo faʻaalia i le faʻalauteleina o lala e fegalegaleai ma isi, faia ai se pale paleni. O laʻau ua i ai se lanu mumu lanu mumu, e faʻaalia ai le maualuga o le malulu o le laau. O laulaau o le ituaiga e laʻititi, lanumeamata, faʻatasi ai ma se paʻu vevela. O fugalaau e paʻepaʻe ma se tulu piniki.

O vine o le ituaiga o Elisapeta e lapopoʻa, e aoina i se tamai pulumu lafoaʻi

O fua muamua na amata i le amataga o Aokuso; o le fualaau aina e tumau mo le tele o vaiaso. Mai le tasi togavao, i le averesi, e mafai ona e oʻo i le 5 kilokalama o le seleselega. O vine e lapotopoto (faʻapipiʻi i luga o pou), lapoa, ma le lapoa o le 22 mm, mea eleelea, e aoina i se pulupulu lafoaʻi. O le paʻu o le fualaau aina o se lanumoana manaia ma se uila vaivai, i luga o luga o loʻo i ai se tamai sikaiti. A maua le seleselega, e faigofie lava ona vavaeeseina mai le 'au. O fai togalaau i le tofo e tu mai o se tasi o ituaiga sili ona lelei.

Uiga o Blueberries Garden Elizabeth

Faatasi ai ma se numera ofoofogia o le lelei, blueberries Elisapeta e tele ni faaletonu e mafai ona aafia ai le filifiliga o lenei ituaiga mo le totoina i luga o le saite.

Faʻamatalaga:

  • vave fua fuaina - o le tele o fua o vine (5-7 kg) e masani ona ausia i le 5-6th tausaga, e ono mafai i le 4 tausaga faʻatasi ma tomai faʻapitoa tau faʻatoʻaga. I le 2-3 tausaga muamua, e le faatagaina le laau e fua mai, taumafai e taitaia uma malosiaga i le fausiaina o se vao malosi ma le tuputupu ae o laau;
  • tofo suamalie, lea o loo i ai ni ata manino vine-vine-vine;
  • matua ma valivali faauoga ma le toniga, e aunoa ma ni vaeluaga;
  • tetee i femalagaaiga;
  • vailaau o le malulu (e oo atu ile -32 ° C);
  • tetee i suiga ogaoga o le vevela;
  • fugalaau fugalaau e le faʻavaivai i le taumalulu, ae e itiiti lava le pagatia mai le malulu;
  • o le vailaʻau e teteʻe atu i faʻamaʻi faʻamaʻi (tuai o le paʻu, aʻa ma pala ai le kanesa);
  • O fualaau e le pa'ū pe a matua.

O le ituaiga o Elisapeta e lauiloa i le au faifaatoaga ona o le malosi o le malulu ma le tofo lelei.

Cons:

  • o le tele o le seleselega na maua mai le vao e faalagolago tonu lava i le aʻafiaga o le toe foʻi mai o le puna i luga o laau;
  • olaga pupuu;
  • i le malulu o le tautoulu, o fua e le maua i taimi uma le taimi e fua ai.

Laufanua Faʻamasinoga

O le ki i se laau malosi ma se seleselega tele, i le faaopoopo atu i le tau, o le filifiliga sao lea o le totoina o mea, se nofoaga mo se fatuga i le lumanaʻi, faapea foi ma le taimi o le totoina. E tutusa foi le taua o le mataituina o tekonolosi.

Filifiliga o mea e totoina

O le tele lava o taimi, e faʻatauina ai mea totō ile fale tausi maʻi faapitoa po o nofoaga faʻatoʻaga. E masani lava latou te faʻatau atu laau lanumoana ma se aʻa faʻamau. E taua tele le palapala lea e le faʻamagoina aʻa.

E masani lava o loʻo faʻatau atu i totonu o pusa o loʻo i ai se faʻalaʻau aʻa.

A e faʻatau, e tatau ona e gauai atu i le vaega eletise o le laau: o le tulaga o laulaau, pi, paʻu. Afai o le pupuʻu poʻo le matagogo, ia i ai sina ituaiga o mimiti pe na o le faʻavalevalea, ona e aloese lea mai le faʻatau. E foliga mai, o le a maʻi se ituaiga laau mo se taimi umi ma iu ai ina oti.

Afai i luga o se 'upega tafaʻilagi poʻo se tasi e te iloa ua i ai se togavao o blueberries Elisapeta, o mea totō e mafai ona maua na o oe.

Faiga faʻavae o fatu

O fua i lenei mataupu e maua mai fua lelei. Mo lenei mea, o fualaau aina e filifilia ma fufulu, e tatau ona fufuluina le suamalie e maua ai: e tuʻuina i totonu o se atigipusa vai ma faʻafefiloi lelei. Na o fatu na totoina i lalo e talafeagai mo le totoina, ua aveeseina ma faʻagogo. A maeʻa lena mea, e mafai ona gaugau i totonu o laupepa poʻo tagapepa ma tuʻu ai e teuina seia oʻo i le tautotogo i se nofoaga malulu, mago. 3 masina aʻo lumanaʻi le faʻatulaʻiina, ua tuʻuina ato i le pusaaisa mo le faʻamalosi.

O fatu laulaau e maua mai fua lelei.

E le gata i lea, o fatu vave pe a uma le sapalai e mafai ona toto i pusa. Aukuso ua manatu o le taimi sili lea ona lelei mo le luluina. O le eleele lamolemole o le a gaosia i le taimi muamua, e fefiloi ma le peat. O fatu e totoina i le loloto e tusa ma le 1 cm, faʻasusu i le pito i luga ma le faʻafefiloi o oneone ma peʻa, ma o le atigipusa e ufiufi i se ata tifaga. E faia faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai se fana fana.

E fautuaina le toe totoina o totogo i totonu o pusa eseese pe a mavae le foliga mai o 2-3 laulaau moni, ma totoina i le eleele avanoa e faia mo le 2 tausaga talu ona totoina.

O le itu le lelei o lenei auala o le toe gaosia o le fua o le fua. O le fua muamua mai laau toto e tupu mai fatu e mafai ona maua pe a maeʻa le 7-8 tausaga.

Auala faʻaleleia fua

Blueberries maua e ala i le vegetative auala e masani lava ona amata ona fua mai i le 4 tausaga.

  1. Faʻapenaina i tafatafa o togalaau: o lenei metotia ua manatu e sili ona folafolaina. I le tautotogo po o le amataga o le tautotogo, o le vaeluaga poʻo le vaega o le malosi o le vaitau sili ona malosi o le tausaga talu ai ma le lapisi o le 0.5-1.2 cm ua filifilia mo le vaʻaia. O le umi o le seleselega e mai i le 8 i le 15 cm. Pe a tausia le tipi mo le masina i le vevela o le 1-5 ° C, o le tele o aʻafiaga e matua faateleina. O le totoina o loʻo faʻatinoina i totonu o se moli malamalama ua faʻafefiloi ma le peat. O fualaau e totoina i se nofoaga tumau i luga o le eleele i le tausaga lona lua.

    O vaega o le lala o vine mamago ua avea ma mea e faʻaumatia ai

  2. O le mauaina o le taotoga o se tasi lea o auala sili ona taatele e faalauiloaina ai lanu. O le faia o lenei mea, e tele ni laʻau e punou i le eleele, o loʻo faʻaputu i polo faapitoa ma fusi i palapala. A maeʻa ni nai tausaga, ona maua ai lea o le aʻa, ma mulimuli ane ona vavae ese le taoto mai le tina ma totoina.
  3. I le vaevaeina o le laau - o se togavao o laumei, e faʻataʻapeʻapeina, ona vaevaeina ai lea o le aʻa ina ia tofu le vaega ma se paʻu o le itiiti ifo ma le 7 cm.

Totoina o le Toto

O le totoina o togalaau aina e mafai ona faia i le tautotogo po o le autumn. E le gata i lea, e mafai ona e taulai atu i le setete o le fatuina:

  • vevela ma vaivai laau toto ua totoina i le tautotogo;
  • o le a sili atu le malosi o kopi o le a tu i le tau i le tautoulu.

E sili ona lelei le totoina o vao i le tautotogo ao lei tupu le taamilosaga. I le taimi o le taumafanafana, o gaosi laiti e puleaina le malosi ma maua aʻa.

Mo le totoina o togalaau e filifili ai nofoaga susulu ma puipuia mai le matagi. E tatau ona manatuaina e le fiafia le laau i eleele mamafa ma pala, o lea ua totōina i luga o le maualuga ina ia aua nei ufiufi ai laau ma ogalaau tetele. O eleele mo laumei e tatau ona faʻamaʻa, susu-ma manava. Mo le faia o lenei mea, o le totoina o pusa e faatumulia i se mea e faʻaaogaina ai le peat, eleele mai lalo o fualaau oona poʻo le oneone oneone i se fua faatatau o le 1: 3. O le maualuga o le eletise o le pH 3.5-4.5. E taua foi le faʻalauiloaina o faʻalavelave faʻapitoa o le faʻamalolo i le palapala. E le faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻasusu, pe a faʻapipiʻi le eleele.

O lua faʻasaina mo le tulaʻiina ua saunia muamua:

  • loloto - 0.6 m;
  • lautele - 0.1 m;
  • laasaga o le tulaʻi - a itiiti ifo i le 2 m.

Faʻamasinoga faʻalelei:

  1. I le pito i lalo o le lua, o se alavai faʻavaivai o pebbles, lapisi, sisi piliki poʻo le iliili.
  2. Aʻo lei totoina, o loʻo i ai pusa faʻatoʻa tuʻuina i totonu o le vai pe faʻamaligiina lelei ina ia mafai ai ona aveese se eletise eletise e aunoa ma le faaleagaina o aʻa aʻa.
  3. Ona tuʻu malie lea o le meaʻai i totonu o le lua, mulimuli ane ona ufiufi lea i se mea e saunia ai, ma faʻatusatusa.
  4. O le lio o le poloka o loʻo mulched with sawdust, o le uʻamea laupapa, fafie laupapa, vaomago. O le laulau o le mulch e faia i le itiiti ifo ma le 5 cm ina ia mafai ai ona taofia le faʻafefe o le palapala, faʻafefeteina o le aʻa i luga o vao, faʻapea foʻi ma le pala.

A uma ona totōina, e tatau ona ufiufi le poloka poloka i mea e faʻaaogaina e faʻafefe ai le pala.

Vitio: tapenaga o eleele ma totoina togalaau vao

Tausia Tulaga

O le soifua maloloina e faʻalagolago i le tausiga o blueberries, le tele ma le lelei o fua o fua. E tatau ona fafaga taimi ma faʻafeinu le vao ina ia mautinoa ai le masani o le ola o le laau.

Faʻasa

Blueberries Elisapeta e manaomia le tele o le suāsusu e faʻamaʻa. O le faʻamaualalo e taua tele i le vevela ma le vevela o le tau. O le suavai e faia i le le itiiti ifo ma le 2 taimi i le vaiaso, e taofia ai le faaleagaina o le susu, faapea foi ma le tosoina o le eleele. Lua pakete vai e faalagolago i luga o le tasi togavao: muamua sasaa i le vaveao, le lona lua - i le afiafi, pe a ma le 19 itula.

I totonu o le itu i saute, e manaʻomia e laumei le suʻeina o le pale i aso taitasi.

I totonu o le itu i saute, atonu e manaʻomia e laau toto le fufulu. E maua i le aoauli, pe a uma le goto o le la, o lea e le maua ai e le pale le mu.

Laʻei pito sili

O le faʻaofiina o meaʻai e faʻatino e tusa ai ma tausaga o le vao, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le palapala.

Laulau: taimi ma le aofaʻi o fugalaʻau, faʻalagolago i le tausaga o laumei

Totogi tausagaLe taimiLaʻau faʻatauVailaʻau
Totoga o tausaga10-14 aso talu ona totoina.10 l o le fofo ua maeʻa
  • 1 tsp superphosphate;
  • 1 tsp Uro
  • 1 tsp potassium sulfate;
5 kilokalama o peat or compost.
Le isi tausaga talu ona tulaʻiLeai se tupe e manaʻomia
2 tausaga le matua vaoAperila, Iuni.1 tbsp. lMalosiaga o minerale fomaʻi.
3-4 tausaga vao vao2-4 Ata. l10 kilokalama peat poo le faapalaga
5 tausaga matua vao7-8 Art. l
6 tausaga le matua16 tbsp. l

Teuteu

E tatau ona faia se siakiina lelei o le pale i tausaga taʻitasi - e aveese ai le gau, maʻi, le totoina lala. Aveese o tuai tuai e le o ni fualaau aina, ae na o le ufitia o le pale, e mafai ai ona e toe tufatufa atu le tafe o meaʻai i le vao o blueberries. O le faʻatinoga e faʻatino i le amataga o le tautotogo po o le taumalulu, pe a malolo le fale. O le teuteuina muamua o le a manaʻomia 5-6 tausaga talu ona totoina.

Aʻo le i faia le faʻatonuga, e fautuaina e tago ma le totoa le faʻamaumauga: faʻamalosi ma faʻamaʻiina ina ia aloese mai le faʻamaʻiina o le togavao.

Faʻamatalaga

O vine i lenei ituaiga e tele tele, suamalie ma manogi. I loʻu tulaga e le tele lava - o se tasi lenei o ituaiga sili ona lelei.

vasso007

//otzovik.com/review_5290929.html

O vine e tele, e oo i le 2 cm le lautele. Mo loʻu tofo - o le ituaiga sili lea ona manaia. E tutusa lelei le va o le suka ma le suka.

Laʻu mafaufau

//otvet.mail.ru/question/75133958

O ituaiga meaʻai e pei o Elisapeta, Darrow ma isi mea e tele-e fua tele ma e lelei le tofo.

Karl sson

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=5798&st=380

E tusa ai ma taunuuga o se suʻesuʻega tutoʻatasi o laʻu tama teine ​​ma le toʻafa o ana paaga faigaluega, na ave e Elisapeta le nofoaga lona lua (o lona tofo na sili atu ona faigofie pe a faatusatusa i le Vaitafe, o loo atagia mai le paolo vine, e ui lava latou te fai mai e uiga i lenei ituaiga mea e manaia ai le suamalie). O le a ou taumafai e taofiofia Elisapeta i luga o le togavao, masalo o lona tofo o le a sili atu ona faaalia atoatoa, a leai, na ou suʻeina o ia i le vaiaso ma le afa i le maea ai o le lanu moana. O vine ua teuteuina ua liua vave le lanumoana e aunoa ma ni vaimoega laiti ma le fuaina malie o vine (na o le tasi - ma liliu mai le lanumoana), na o sina tamai laau lata ane i le lala laau e faailoa mai ai o le pipi e le o matua.

lanumoana lanumoana

//forum.vinograd.info/showthread.php?p=1181912

... sa i ai tagata mai le Moscow Region lea na malamalama i le lanu vine, latou te fai mai e leʻi maua e Elisapeta le taimi e fua ai.

Leo Brest

//forum.vinograd.info/showthread.php?p=1181912

Blueberries o le ituaiga o Elisapeta e lauiloa i Amerika, Siamani, Polani. I le itu i mātū o Belarus, Iukureini, ma Rusia i le vaitau o togavao, e le o atoatoa, lea e faʻaalia ai le fiafia o le au fai togalaau mai le seleseleina. Pe a totoina i totonu o le Urals, o nisi o vine o le a mautinoa lava le mou ese atu. E ui lava i lea, o le eseesega o Elisapeta o loo tumau pea le tasi o mea lauiloa ma i luga o le manaʻoga.