Laʻau

Loto vaʻai: pe faʻapefea ona maua se fualaau suamalie tele i ni vaega laiti

E tusa lava pe o le a le tele o le mea, o fai togalaau e fiafia i le totoina o fualaau faisua, fualaau aina ma fualaau aina e masani lava ona le lava le avanoa mo a latou suesuega. Ma afai o le pule o le faatoaga ua avea ma sela o le sili ona sili ona fiafia i ai, ona manaomia ai lea o le tele o avanoa e tuu ai, aua o lenei mea e fiafia i avanoa ma malamalama. Ina ia totoina nisi togavao, e mafai ona e faʻapipiʻi le moega i luga.

Vaega o le totoina o laau

E tele filifiliga mo le fausiaina o moega faʻavave. O lenei metotia e fetaui mo le tele o laau totō, ae o strawberries e sili atu ona lelei i luga o se togalaau muamua, ma e oo lava foi ina fatuina foliga matagofie. O le faʻaaluina o sina taimi ma tupe, e mafai ona fausia ai moega faʻataʻitaʻiga mai meafaitino lelei. Pe a faʻatusatusa i le faʻaleigaina o aganuʻu, o loʻo i ai le tele o itu lelei i luga o le vaʻaiga:

  1. Tele le faasaoina o avanoa i luga o le saite.
  2. O vao mamago e tumau i le mama i le gasologa o le vaitau ma e le afaina ai le paʻu.
  3. Berries e le mafai ona faʻaaogaina i le tele o faʻamaʻi.
  4. O vao e leai se mea e tupu ai, e leai se manaʻoga mo le veleina pea.
  5. Fertilizers na tuʻuina mai i le ituaiga o se vai e ala i se faʻavaivai faʻavaivai e faʻafefeina e laau i le maualuga.
  6. O le faʻapotopotoina o vine, e te le tau aʻapa atu i le eleele, e teu ai lou tua.
  7. O se laulau faʻasaga faʻatasi ma le uluola vave ma fualaau aina e mafai ona avea o se teuteuga o le saite.

Ae ui i lea, e iai foi ni faaletonu i le totoina o laau i luga:

  1. O le faʻamagoina vave o le eleele e manaomia ai le faʻaauau pea, o le masani ai ona faʻasusu.
  2. E tāua tele le faʻatinoina o laʻei luga ole vai, aua e le mafai ona tuʻuina faʻamaʻi masani i totonu o le moega ua maeʻa.
  3. I le taumalulu, e oʻo lava i le malulu tele, e mafai ona faʻamaʻaloto uma lava laau. O loʻo faʻatulagaina moega i se auala e mafai ai ona faʻanofoina i totonu o le potu poʻo afifi lelei.

Metotia mo le totoina o fualaau

Afai ole laʻititi, ae e te manaʻo e totō le tele o togalaau vine, pe a mafai, ona tatau lea ona e taumafai e tupu i paipa, paʻu palasitika poʻo paʻu.

Loto i paipa

O se auala taatele e ola ai strawberries i luga o le itu i luga ole moega mai pipili pipili. O ia fausaga o le a manaʻomia ai tupe teu faʻafaigaluega mo le mauaina o vaega, ae o le umi o le auaunaga o paipa PVC o le a totogiina uma tau.

Vaʻaia fualaʻau faʻatoʻaga i paipa o se mea sili lea i le moega matagofie

Mo le faia o se faʻavao o le paipa o paipa o le a e manaʻomia ai mea e fai:

  • paʻu palasitika mo galuega faʻapipiʻi ma se umi e le sili atu ma le lua mita ma le lautele o le 20 cm;
  • se paipa poʻo se paipa PVC ma le diamita 2 cm (o le umi e tatau ona 10-15 cm le umi nai lo le paipa paipa);
  • afaina pe vaeluaina foi.

Hacksaw ma fofo ma se paso mo le tipiina o lio - meafaigaluega mo le faia o moega e mafai ona maua i totonu o soʻo se fale

Aʻo leʻi amataina le galuega, e tatau ona e saunia maʻaili mo alavai, fualaau ma fanua mo le totoina o vao. O loʻo faʻafefiloi le eleele mo le gaʻo mai eleele palapala, fafie, peat ma le faapalaga ile tutusa tutusa.

  1. I totonu o le tele o paipa, ua vaeluaina liʻo ma le 10 cm le umi. O pu e puʻeina i se puʻu faʻapitoa, ma matau le siaki siaki. O laina e tuu i se mamao e 20 cm. O le pito i lalo ole paipa e tuʻuina e aunoa ma ni pu. Afai e manatu o le fausaga o le a malulu i luga o le 'upega tafaʻilagi, e le vavaeina liʻo mai le isi itu o le paipa.

    Mo le atinaeina o laau masani, o le lua o le 10 cm ua lava

  2. 5 mm pupuni e puʻeina i totonu o se puitiiti vavalalata e 2/3 o le uumi, o le vaega pito i lalo ua tapunia ma se polo.
  3. O se maea vavalalata ua afifiina i se afu poʻo se vaeluaina ma tuʻuina atoa i totonu o se paipa tele.
  4. O le fale atoa ua eliina i le palapala. O le vili e sasaa i totonu i se maualuga e tusa ma le 10 cm ma fafo atu o le paipa.
  5. Amata ona toto laau. Liligi le eleele i le pito i lalo, sina pulapula. O loʻo tuʻuina le vao i luga o le eleele, ma faʻalautele le salalau o aʻa. Ona faʻapipiʻiina lea o le eleele i totonu o le paipa i isi pu ma togafitiga ua toe totoina. O lenei faiga e toe faia seia oʻo ina tumu le pusa i fualaau.

    O se mea faʻaputu e faia i le paʻu palasitika e talafeagai lelei mo se faletalimalo

  6. O faʻafou fou taʻitasi o le eleele e faʻafeinu.

Vitio: faatonuga mo le fatuina o se moega o pipisi PVC

O le isi fausaga e fausia mai pipili PVC. E vaeluaina paipa, o le mea lea e filifilia ai le lapoa lautele. O tuʻufaʻatasiga o paipa e faʻagata i luga o puipui o fale e faʻaaoga ai le uaea poʻo maea. O lea la e tele tulaga o moega. Afai e te faʻaoga faʻamau e faʻapipiʻi ai afa o paipa, o le mamanu o le a sili atu ona mausali.

Vitio: faia se paipa mo se moega tautau

Tuputupu i totonu o fagu palasitika

O lenei mea e matua taugofie ma taugofie e faʻaaogaina e faʻatulagaina ai le faʻaogaina o laufanua. Mo moega masini e manaʻomia ona saunia:

  • fagu palasitika lima;
  • pusa mo fagu (uaea);
  • le faʻavaa e faʻapipiʻi ai fagu;
  • vali, pe afai e te fuafua e vali le fausaga;
  • fasipi, fasi ma le pulumu.

I le saunia o mea uma talafeagai, amata:

  1. O fagu e vaeluaina i ni vaega se lua.
  2. O le tapuni e le tatau ona feliuliuai, e mafai ai ona sili atu le susu ile vai.
  3. Ua sasaaina le eleele i totonu o se fagu ma se pulou ma totō strawberries.
  4. O le vaega pito i lalo o le fagu o loʻo faʻapipiʻi i luga o le faʻavaa ma se atigipusa o loʻo tuʻuina ai se togalaʻau i totonu.
  5. O le fausaga atoa e mafai ona valiina i vali paʻu e faʻaleleia foliga.

O le tele o le coma i totonu o se fagu paʻu e matua laitiiti lava, o lea e tatau ai ona e pulea lelei le vevela o le moega vavalalata

Pe a totoina le strawberries i fagu palasitika, e tatau ona e faʻapipiʻiina le hydrogel i le palapala. O le a gauai atu ai le susu tele ma avatu i laau toto pe a manaʻomia.

O se pusa tioata e lelei mo le faʻatupulaia o le strawberries i luga o le windowsill

Vitio: strawberries i fagu palasitika

Tuputupu Aʻau i le Pale

I lalo o fualaau vaovao e mafai ona fetuunai paʻu o soʻo se tele, fou pe tuai, lea e masani ona maua i luga o le nofoaga o le togalaau. Mātauina taualumaga nei:

  1. Fufulu le paʻu palapala, lapisi, vali tuai.
  2. Oti tipi i lalo o le paʻu mo alavai (2 cm i le lapopoa).
  3. ◊Oti◊oti ni lio ma le 30 cm i le puipui, ia tausia se mamao e 30 cm i le va oi latou.
  4. Faʻatutu se moega i le lumanai i se nofoaga lanu.
  5. Lulu o piliki poʻo lapisi e taatia i le pito i lalo.
  6. O se paipa ma pu e faʻapipiʻi i le mea e pala, e tatau ona 1/3 le lautele o le paela.

    O le pito i totonu ua fuafuaina mo le faʻafefiloi o le suavai o le palapala i totonu o le paʻu, faʻapea foʻi ma le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi vai

  7. Lafoaʻi maa laiti i le paipa.
  8. Faatumu le fagu i le palapala lelei i le pito i lalo.
  9. O laʻau vao e taatia i totonu o sela, faʻalautele aʻa.
  10. Faʻaopopo le eleele i le laina e sosoo ai o pupu ma toe totoina fatu.

    O pu i totonu o le falala e mafai ona faia i soo se foliga, ae sili atu le faʻaopoopoina i totonu o se siaki siaki

  11. O lea faʻatumu uma le paʻu ma le palapala. O laulau taʻitasi o le palapala e faʻamalūina i le vai mai le faʻafeinu.
  12. I luga o le falala, e mafai foi ona e totoina vine vao.

O faufautua faʻapitoa e fautuaina le totoina o laʻau manogi, calendula poo le basilini i laina pito i lalo o paʻu e aloese ai mai le faʻamalolo o le eleele.

A o lei amataina le taumalulu, e tatau ona puipui mai i le malulu ia laupepa tutotonu ma fasi strawberries. Faataamilo i luga o paʻu faatulaga le laina i luga o ala. O le va i le va o le pa ma le togalaau e tumu i le faʻamalo (laulaʻau, mutia matutu) ma ufiufi i mea e le mafai ai e le vai ona pasia.

E faʻafefea ona faʻafefe vai i luga o le moega

O le totoina o strawberries i luga o le moega i luga o le va o le a manaʻomia ai tagata fai togalaau ina ia gauai faapitoa i le fausua, aua o le a vave ona mamago ia moega, ma le le lava o le suasusu e mafai ona oti uma ai togavao. Pe a totoina i paipa poʻo paʻu i totonu, e tatau ona faʻapipiʻiina se faʻaleleia i le foliga o se paipa ma le tele o pu. E tatau ona tuʻuina atu le suavai e le gata i paipa i totonu, ae ia faʻafefe foi le moega mai luga, talu ai o loʻo i luga o le vao le tele o le lāmala. E tasi i le vaiaso, e faʻafefiloi le vai ma le faʻamaʻiina o meaʻai faʻamaʻi (faʻapitoa faʻafefiloi faʻapitoa).

Mo moega e faia i fagu palasitika po o isi atigipusa laiti, e tatau lava ona e faʻaaogaina se vailaʻau. E fefiloi ma eleele aʻo totoina togavao. Faʻasaʻo le tele o le vai ma tuʻuina atu pe'ā manaʻomia, o le gel o le a fesoasoani e faʻamautu ai le eleele ma faʻaitiitia le tele o le faʻamafa.

I aso muamua talu ona totoina strawberries, aemaise lava i le vevela, o le moega e faaluaina i le aso seia oʻo ina maua aʻa. Ona faʻaitiitia ai lea o le susu.

Faʻasoʻatoa Tifuga Strawberry

Mo se moega faʻatapulaʻa, o loʻo faʻaleleia ituaiga eseese o fualaʻau, o loʻo latou seleseleina i le tele o taimi i le taimi o le taumafanafana. O le Masiofo o Elisapeta eseese e sili ona lauiloa. O ona fua o ni mea manogi, o le pulupulu tele, lautele, masani ona foliga. Vaʻaia faʻalauiloa, mo se faʻataʻitaʻiga, Alba, foliga lelei i luga o moega faʻava. O se ituaiga muamua lea, o ona vao e matagofie lava le matagofie, o le a latou teuteuina soo se tulimanu o le togalaau.

O le totoina o fualaau o strawberries o le a faatagaina ai le faaaogaina tatau o fasi fanua taitasi i luga o le togalaau. E faigofie ona fausia ni moega. I le mafaufau ai i le faiga o le faʻavaivai ma le maua o le malutaga o moega mo le vaitau taumalulu, e mafai ona matua faateleina le gaosiga o fualaau. Ma o le faigofie o le tausiga o togalaau ma foliga matagofie o moega o le a fiafia ai i le togalaau.