Totogi

Coronate chubushnik: totoina ma tausia se togavao i totonu o le togalaau

Coronate chubushnik o se ogaoga vaivai o laau o le aiga o Hortensia ma fugalaau manogi paʻepaʻe. O le igoa lona lua o le togalaau togavao. E masani ona maua i le itu i saute o Europa i Sisifo.

O le laau e talafeagai lelei mo le teuteuina o le dacha, ma o lona faʻamatalaga o le a faʻafiafiaina ai le fai togalaau faʻatoʻaga.

E te iloa? Mo le taimi muamua e uiga i le chubushnik o loʻo taua i le papyrus Aikupito anamua.

Faʻafanua

Chubushnik pale uma ae le o le saʻo i le tulaga o le totoina ma le tausiga. E tele taʻiala lautele o le a fesoasoani ia te oe e ola aʻe i se laau ola maloloina, malosi.

E taua! E manaʻomia lou filifilia o laau toto ma se aʻa, e mafai ona vavaeina lālā talavou.

Filifilia se nofoaga e tulaueleele ai

O tulaga e tatau ona faʻalelei, e pei o le paolo e tupu aʻe ai laau, ae e fulafula lemu, ma i le eleele matutu ona fugalaau e laiti. O le i ai o laʻau palamole po o oneone i totonu o le palapala ua faʻafeiloaia. Aua neʻi faatagaina le faʻafefeina o vai. Afai o le eleele o le eleele, ona tatau ai lea o alavai.

Faʻavae tulafono faʻavae

O le totōina o le punavai chubushnik i le eleele ei ai nisi o mea: e tatau ona totō le vao i le vave e mafai ai ao lei tupu laulaau, - a leai e mafai ona oʻo atu i le oti o le laau. E ui lava o le taimi aupito sili ona lelei mo le totoina i le eleele tatala, o le mea moni, o le autumn.

E taua! Taulaʻi faapitoa i le mea moni o loʻo i ai aʻa i totonu o le eleele, tusa pe tusa ma le 50 cm, - e mafai ona pala le prikopanny stem.
Le faia o se laʻau matagofie o le mamao sili ona lelei i le va o vaovao 0.5 - 1.5 m i totonu o se nofoaga lelei. A maeʻa lau taʻaloga, e tatau ona e liligiina tele Chubushnik.

Fautuaga ma fautuaga mo tausiga lelei

Chubushnik coronal e matua le lelei lava. E faʻasaga i le malulu ma le lamala. E le manaʻomia foi e le eleele le faʻaaogaina o fomaʻi.

Chubushnik coronary masani faʻaaogaina i mamanu faʻafanua. I tafatafa o lea mea e mafai ona e tuʻuina ai le vao, viburnum, hydrangea, lilac, weela, rosa.

Faʻaiga ma fafaga

O le tausiga e masani lava ona faia i le taimi e tatau ai le faususu ma le faʻalalaʻau. E tatau ona faʻaleleia le faʻatau, aloese mai vai inu. O lenei mea leaga e afaina ai laau toto ma e mafai ona oo atu ai i le pala.

E tatau ona faʻafefete faalua i le tausaga: pe a uma ona fafagu le laau i le tautotogo ma iʻuga o le tautoulu. Fertilizing e sili atu ona lelei le faʻatinoina o faʻamalaʻau. O lenei la o se tele tele i soʻo se faleoloa totō. O le palealii chubushnik lava ia o le a taʻuina atu ia te oe le mea ma pe a manaomia ona fafaga, i luga o lona tulaga lautele, ma le tuua i le tautotogo ma le autumn e na o se fiafiaga lava.

E te iloa? Mai i le paʻu o le vao e fai ai paipa ma faʻamaʻi.

Auala e fai ai le teuteuina

Pruning chubushnika - o se tulaga taua tele i le faagasologa o le tuputupu aʻe o laau vevela. A uma mea uma, o le faamamaina masani o fuālaʻau tuai e afaina ai le lelei o le togavao. E mafai ona fuga seia oʻo i le loloto o le tautoulu, ma o le taimi o le a tatau ai e teuina ai tuai tuai e mafai ona fesuisuiai.

Ae e sili ona lelei i le tautotogo, ona saunia ai lea o le togavao mo se fua fou, sili atu ona tupu. A uma mea uma, o le aveeseina o tuai tuai na faafaigofieina ai le togavao ma mafai ai ona tupu lala laiti.

E taua! O le teuteuina i le tautotogo e tatau ona faia ao le i amata le tafe o le suavai.
O le teuteuina e taua tele, ma i le tautoulu o le polokalame e talitutusa lava i le tautotogo: faapuupuu nisi o ogalaau autu i le 30 cm ma tipi le toe, vaivai, i le maualuga o le palapala. O mea e momotu ai e manaʻomia ona togafitia i se togalaau. I le tautotogo o le togavao e iai mana fou o le a maua ai se laʻau matagofie ma lelei.

E te iloa? O mea taua o suauʻu mai fugalaau chubushnika faʻaaogaina i le cosmetology. Ma i Saina, e faaopoopo atu ai ia petals i lauti.

O le a le taimi ma le auala e faʻafefe ai

O lenei faiga e tatau ona togafitia lelei. Muamua, e tatau ona e filifili i se nofoaga fou, eli se lua ma faʻasao le eleele. Lona lua, ia saunia le mea o loʻo e faʻaaogaina: vai vai tele ma faʻapipiʻi lala e tusa ai ma le polokalame. A maeʻa le faʻavasegaga, e tatau ona e faʻaleleia lelei le vaomatua.

O le pale chubushnik i lenei vaitau e matua vaivai lava, o le mea lea, tausiga ma le galueina e tatau ona sili atu le migao. E mafai ona e toe totoina mai ia Setema ia Oketopa poo le tautotogo, ae sili ona talafeagai le toe totoina o le vao i le tautotogo.

Tofiga

O le faiga e tasi le faigata, faapea foi ma le tausiga, o le faagasologa o le toe gaosia o le chubushnik. E lua auala e toe gaosia ai: fatu ma vegetative.

E taua! O le metotia o le fatu e faigofie tele, ae leai se faʻamautinoa o le a maua e le fale fou ni uiga faʻaanatura.

Faiga faʻavae o fatu

Chubushnik o se laau totō, e tupu tele mai le fatu faiga faigata ma le galue malosi. Muamua e te manaʻomia le faʻatinoina o le fatuina o fatu. Ia Ianuari, e tatau ona e faʻatumu le faʻafefiloi o le oneone ma fatu i totonu o se fagu ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. Ia Mati, o fatu e tatau ona siitia i totonu o se atigipusa ma peʻa ma ufiufi i le tioata.

I le eleele, e mafai ona e faʻaopopo le oneone ma pala lau. I le taimi lava e tasi, ia fufuluina i taimi uma le vai. I totonu o le vaiaso e tatau ona tupu pine muamua. A maeʻa foliga o laupepa e mafai ona faʻapipiʻi i totonu o le eleele.

E te iloa? I Initia, o laulaau o chubushnik chubushnik na faʻaaoga i le faʻavasegaina o salakeke. E talitonuina o lona manogi e susulu ma maua ai le malosi. I tua atu o vaaiga, ua taua foi o ia o le "tupu o le siʻufofoga."

E faʻafefea ona faʻaleleia le moa vegetatively

E mafai ona sili ona aoga le toe gaosia o fua. Mafaufau i ni nai auala. O le taimi lava e maua lelei ai le pale o le kalapu i le palapala, e mafai ona faia le toe gaosia e ala i le tipi.

O le toe gaosia e ala i auala e sili ona faatuatuaina. O faʻatauga ma mulivae e sili ona talafeagai - o se laʻasaga laʻititi lea i luga o le fana o le tausaga talu ai. E tatau ona tuʻu i totonu o se atigi apa ma oneone ma ufiufi i se paʻu palasitika ina ia mafai ai ona maua ai ni fale lanu meamata. A maeʻa ona totoina e mafai ona totō ile laufanua.

E taua! I le faagasologa o aʻa, o le chubushnik e tatau ona susu susu i taimi uma.

O le isi metotia faatuatuaina o le toe gaosia o laau toto o le toe gaosia e ala i le taoto. Ina ia faia lenei mea, eli le eleele faataamilo i vao ma faapipii. Toe faʻafoʻi le taʻaleʻale ma le uaea ma tuʻu i totonu o le alavai 2 cm le loloto. I le tausaga, o le a mafai ona vavaeese auala mai le vao o le tina.

E mafai foi ona e nofo i lalo o Chubushnik e ala i le vaevaeina o aʻa. O le taimi e sili ona talafeagai o le i luma o le amataga o le tafe o le sua pe a maeʻa le pa'ū o le lau i le tautoulu. O fatuga e tatau ona vave faia vave ina ia aua le faʻamamaina le aʻa.

Maʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o le coronate chubushnik

Chubushnik coronary - matua faʻasao i meaola faʻamaʻi. Ae o nisi taimi e mafai ona osofaʻia e le aphid poʻo le apogaleveleve. E mafai ona togafitia se laau i se togafiti faigofie.

Chubushnik poʻo le jasmine e le gata i le va, ae o totonu foi o totonu.

Faʻafeagai ma aphids talafeagai "karbofos" poʻo le "Rogor". Faʻatasi ma le apogaleveleve - "Keltan" ma le "Phosphamide". Ma o Chlorofos o le a laveaʻi mai nai pusi. O fualaau uma e tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga.

O sea tausiga faigofie, ae o Chubushnik matagofie ma le manogi o le a avea ma se fesoasoani tele i le laufanua o lau eria laufanua.