Laʻau

Malamalama faʻataʻitaʻi o le pito i luma o le fale: faʻataʻitaʻiga o le manaia o le manogi

O le faʻamalamalamaina o ata o le pito i luma o le fale o se lauiloa iloga lea i le matata o le mamanu. O le galuega o le faʻamalamalamaina o fausaga o le faamamafaina lea o le tulaga ese o le fausaga ma le matagofie o mea faitino. O le faʻamalamalamaina o ata e mafai ai e oe ona faʻaalia lelei le ata o le fale e faʻasaga i tua o isi fale, ma faʻamalosia ai le tulaga o tagata e ona le fale. Ae le gata i le matagofie o le galuega, o le susulu o le fausaga o le fale e maua ai foi ni tulaga mafanafana mo le ola ma le malolo i le pogisa.

O ituaiga autu o moli ata

E ala i le faʻatulagaina o le faʻamalamalamaina o fausaga fale e fatu ai se ata faʻatagata, e faʻaaogaina e le au tusitala le tele o auala e faʻamalama ai.

Filifili # 1 - malamalama i le lolo

O le susulu tele o le susulu o le sami e mafai ai ona e faʻaalia le faʻailoga o fale o le au foafoa ma faʻamalosia lelei le uiga o le fale. E faʻaaogaina i le faʻamalamalamaina o le maʻa poʻo le faʻamautuina o fale tutotonu ma talafaasolopito o talafaasolopito. O masini malamalama e tuʻuina i tumutumu o fale lata ane pe faʻapipiʻi i luga o le eleele.

O le faʻaleleia o le malamalama e fausia i le tele o laupepa, ae maualalo le malosi o lologa, lea e faʻapipiʻiina i le itu o le fale

Ae o le moli o le toto e na o le faʻatasi ai ma le malamalama faʻalauiloa, o le galuega o le faʻamalamalamaina o auiliiliga sili ona taua ma "mea taua" o le fale. O le faʻamalamalamaga o le malamalama ua faia ma le fesoasoani o masini masini laiti ma le vaivai vaivai, lea ua faʻapipiʻi i luga o lagolago faapitoa i le nofoaga o le fale.

Filifili # 2 - faʻalauiloaina i le lotoifale

O lenei ituaiga o moli e faʻaaogaina e faʻamalamalama ai elemene sili ona mataʻina o le fale: mapusaga, koluma, papatusi.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le malamalama i totonu i le pito i luma o le fale, e mafai ona e fatuina ai se mea e sili ona lelei e teuteuina ai le malamalama o auala o togalaau, o laau taʻitasi ma isi elemene o le teuteuga o le fale

Filifiliga # 3 - nusipepa natia

I le mamanu, e tolu ituaiga o faʻamatalaga natia ma faʻalauiloa i le lotoifale:

  • Silhouette - fatuina ni otootoga e aunoa ma le auiliiliina o elemene taʻitasi.
  • Faʻatauga - tuʻuina atu i le fale se mumu malu. Mo le mafuaʻaga lenei, o loʻo faʻasolosolo i luga o le itu o le facade ia fasi uʻamea ma le uila.
  • Valivali lanu - o se tuufaatasiga tuʻufaʻatasi o le tua, e mafai ai ona e suia le malosi o le malamalama, lanu paʻepaʻe, ma taia ai aʻafiaga o ata malamalama.

O le auala lea e foliga mai ai:

O le faʻamalama natia ua mamanuina e fatuina ai se mamanu faʻapitoa faʻaleleia, o le tuʻuina atu o le geometry o le fale o se vaaiga vaaia le masani ai ma faʻaalia manino ai le matagofie o faʻailoga tusiata.

Taʻiala lautele mo le faʻavaeina o faʻamalamalamaga

Pe a mamanuina le malamalama i totonu o se fale tumaoti, e mafai e le pule ona foia ni faafitauli se lua i le taimi e tasi: ia mautinoa le teuteuina o le fale ma faia ai ni tuutuuga mo le saogalemu ma le saogalemu o feoaiga faataamilo i le nofoaga i le pogisa.

O le faʻatulaga lelei o masini faʻaleleia o le a ufiufi ai ni faaletonu laiti ma vaivaiga o le fale, faʻamalosia ai lona tulaga ese ma le faʻamuamua

Po o le a lava le pito i fafo, pe a lelei le taʻalo ma le malamalama, e susulu ma i le taimi lava lea e le mafaamatalaina, faʻaonapo nei, ae o se paʻi o le Vaitausaga Tutotonu.

Ina ia ausia le manaʻoga e manaʻomia, e ofoina atu e le matai o le mamanu mamanu ni filifiliga se lua:

  • O le faigofie lava, o le tuʻufaʻatasiga o moli sulu i luga o le teritori lea o le a lolovaia ai le fale mai itu uma i le malamalama mamana.
  • Faʻasaʻo le tuʻuina atu o masini i luga o le ata, lea e mafai ai ona e faʻamaonia le lelei o elemene tusiata.

E tatau ona manatuaina e le o ituaiga uma o moli e faʻaaogaina e teuteu ai fale o le taulaga e talafeagai mo le faʻamalamaina o se fale tumaoti. Mo se faʻataʻitaʻiga: o le faʻamalama o le lolo e le fetaui mo le mafuaʻaga e mamanuina le moli mai le sailiga mo se maualuga maualuga, lea e masani ona le lava mo fale tumaoti. E le gata i lea, o le susulu o le malamalama o le a faasino atu i pupuni o le fale, ma na o le laveaiina ai o le le fiafia i ona tagata.

Ina ia faʻamalamalamaina puipui o le fale, e sili atu le faʻaogaina o faʻamalama i lalo-malamalama, lea e faigofie ai ona suia le pito o moli. O le nofoia o se avanoa maualalo, e mafai ona latou tuʻuina atu le malamalama tutusa lava e pei o se laititi.

I le faʻamalamalamaina o fale o le atunuʻu, pe a manaʻomia ona faʻamamafa elemene, faʻalelei tele le faʻaaogāina o moli matala ma le lane

I le faʻaaogaina o faʻamalamalamaga faʻamalamalamaga faʻapipiʻi ua tuʻuina atu i molī halogene, e mafai ona e fatuina ni aʻafiaga e le masani ai e ala i le fetuutuunai o le itu ma le laina o le faataapeapeina o le pusa o fafo. Uila, faʻaaogaina se laʻititi o le malosi, e mafai ona faia se mamana mamana ma faʻamalamalama le malamalama. E sili atu le faʻamalamalamaina o le fale i le faʻaaogaina o moli uila.

O Bollards, faitotoa ma malamalama lanu e lelei ona tuʻufaʻatasia ma fagu fagu. O loʻo teuteuina faʻamafanafana ma teuteu faʻamalosi e faʻamalamalama lelei ai le nofoaga i luma o le fale.

Ona o le tele o ituaiga sitaili ma foliga o faʻamalama, o le aotelega o le fale e mafai ona tausia lelei.

Ina ia faʻamalamalama le vaega tauaso o le fale ma lona poletito, e sili atu le filifilia o lamepa faʻasalalauina, lea e mafua ona o faʻataʻitaʻiga faapitoa e mafai ona faʻatumuina se nofoaga faapitoa. O le filifiliga sili lava o le faʻaaogaina lea o se ituaiga o ituaiga uma o moli, o fale fausaga ma faʻataina o le malamalama. E na o lalo lava o sea tulaga, o le faʻamalamalamaina o le malamalama i le laufanua o le a foliga gatasi ma matagofie.

E tatau ona maitauina o masini faʻamalama i luga o uumi uumi i le taimi o le ao e mafai ona faʻaleagaina foliga matagofie o le fausaga o le fale.

O lama i luga o le fausaga o le maota e mafai ona suia moni ai le fale: liliu le fale i se faamoega faʻafefe, pe, i se isi itu, i totonu o se fausaga matagofie

Pe a mamanuina le faʻamalamalamaina o fausaga, e taua le tausisia o tulaga uma o le malosi o le taumafa, faia le faʻasologa o mea tau tamaoaiga, ae i le taimi e tasi e tatau ona faʻaaogaina. I lea itu, ua vaevaeina i ni vaega se lua: o le auala autu ma le itu, faapea foi ma elemene elemene e faʻaaogaina ai masini e moli ai.

E faʻapefea ona filifili mea saʻo?

O le filifiliga o se seti atoa o masini malamalama e fuafua ile fua o le teritori ma foliga o le fale. O vaega taua o le a:

  • le faamoemoe o meafaigaluega;
  • ituaiga o moli;
  • ituaiga o le faʻamau;
  • auala faʻatulaga.

Talu ai o le galuega autu a meafaigaluega eletise o le faamamafa lea o le matagofie o le fale ma lelei le saogalemu o le nofoaga, e tatau ona e faʻalogo muamua i uiga faʻapitoa o masini.

E tatau i le masini faʻamalama ona mulimulitaʻia atoatoa tulaga manaʻomia. Lenei e aofia ai le saogalemu o le eletise, susu ma le pefu, teteʻe mai le mamafa o masini, faʻapea foʻi le talafeagai o le faʻaoga i nisi o tau.

Ina ia faʻamalamalamaina facades, faʻamalamalamaina halogene ma moli uʻamea e masani lava ona filifilia, o le auaunaga o lona soifuaga o se faasologa o le umi e umi atu nai lo aga masani. Ae ui i lea, o pati e sili ona umi le ola

O manatu autu e tatau ona e gauai i ai pe a faatulaga le moli o ata:

  • Ina ia faʻamalamalamaina le fale, faʻaaoga mea faʻapitoa i le puipuiga o le IP65;
  • O loʻo tuʻuina atu i le faʻamalamalamaina o masini i mea alumini;
  • Le mana e faʻamalamaina ai le mana e ala i se tagata faila;
  • E mafai ona maua le maualuga o le ata vaaia e ala i le faailogaina mai le pito i lalo;
  • O faʻafefete ma luga o le eleele ua faʻafefete i luga o le facade ua faʻamaonia lelei i le faʻatumu o lanu eseese.

O se isi mea i le aluminiumini e mafai ona faia i faʻataʻitaʻiga "palasitika" e faia i le acrylic poo le polycarbonate.

Aua nei galo e faailoga le laulau o le fale. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻatau se moli faʻapitoa lea e faʻaalia ai le numera poʻo le faʻapipiʻiina o se pa puipui laiti, o le tuatusi ma le numera o loʻo faʻaaogaina ona o faʻailoga faigofie.

Faataʻitaʻiga o le Malamalama o le Malamalama

Filifiliga mo le teuteuga fiafia o se fale o le atunuʻu:

I le faʻamalamalamaina o foliga o se fale o le atunuʻu, o le mea autu e le o le faʻaaogaina, pe a le o le fale matagofie o le a leiloa lona mamalu fausaga i totonu o le pogisa, ma liliu atu i se mea teuteu matagofie o le 'upega tafaʻilagi.