Laʻau

Peach Golden Anniversary - o se mea tuai mo se mafanafana o le tau

Peach o se fua e alofaina e tamaiti uma ma tagata matutua. E masani lava ona tupu aʻe i le vevela mafanafana, e ui lava o le faʻalauteleina o le laufanua. O ituaiga fou e aliali mai, ae o le ituaiga lea ua lauiloa mo le toeitiiti atoa le seneturi, o le Golden Anniversary, e le aveesea lona lauiloa. E iloga i le maualuga o le gaosiga ma le faigofie o le tausiga.

Faamatalaga o le ituaiga ma uiga

Peach Golden Anniversary e le fetaui mo itulagi malulu, ae i le itu i saute o le matou atunuu ua lagona ai le mafanafana.

Amataga o le ituaiga

O le Iupeli o le Peach e oso mai America, Jersey, lea na fafagaina i le amataga o le 1920 e faavae i ituaiga o Elbert ma Greensboro. Na taumafai tagata faʻatoʻa ia maua se mea faigata e fua mai ai fua o se tofo lelei; e leʻi fuafuaina mo le lautele lautele o le faitau aofaʻi, ae na oʻo mai ina ua salalau. Na vave ona felelei le ituaiga i isi konetineta ma amata ai ona tupu, e faaopoopo atu i le tele o setete Amerika, e faapena foi i Europa ma Asia.

O le ituaiga e leʻi mauaina le faʻasalalauga i togavao faʻatoʻaga, e masani lava ona maua lana talosaga i faatoaga tumaoti. O le fetuunai i tulaga eseese o le tau e mafai ai ona maua uma i se vevela, vevela vevela, ma i le itulagi susu. E naʻo mo laufanua malulu, o le ituaiga e le talafeagai. O le mea lea, ina ua faamauina i le 1947 i le Setete Resitara o lo tatou atunuu, na o le itu i Matu o Caucasus na faʻamoemoe e avea ma ona nofoaga. Ma i le taimi nei, e mafai ona e faʻafetaia lenei mea e sili atu nai lo le latitude o, fai mai, Voronezh: o le a tupu ma fua mai, ae e matua faigata lava ona ufiufi laau matutua mo le taumalulu.

Totoga o mea

O le Iupeli Fugalaau e ola i foliga o se laau e sili atu nai lo le maualuga, e oʻo atu i le lima mita, ma se pale paleni lapopoa, i tausaga muamua e tupu tele vave. O laulaau e lapopoa, lanu-lanumeamata, ma le pito faʻamau.

E sili ona lelei fugalaau, ma fugalaau matagofie

E fuga mai i le ogatotonu o Me ma le tele o fugalaau lanu piniki mafiafia, faatasi ai ma paluga o concave. Fuaina o fualaau aina e maualuga, e le manaʻomia ni elemene. I le taimi lava e tasi, e maitauina e le au fai togalaau pe afai o le felafolafoaiga o felauaiga ma ituaiga e pei o, mo se faataitaiga, Stavropol pink, Volcano poo Inca, o le gaosiga e siitia tele.

O laau lafoaʻi e fua mai ai fua: o tausaga aoga e mafai ona fesuisuiaʻi ma mea e maualalo.

O fua muamua e aliali mai i le tausaga lona tolu, o le fua o le fua o loʻo ola vave, oʻo mai i tulaga lelei tele. Mai se tagata matutua e tausia lelei, e mafai ona e aoina mai le silia ma le 50 kilokalama o fua. Eseesega o le vave o le ola: o fua ua sauni mo le seleselega i le afa muamua o Aukuso. O le mea e leaga ai, o fua o fualaʻau e le umi ona ola i luga o laau, ma e toetoe lava tutusa i le taimi e tasi. O le mea lea, o le seleselega e tatau ona tatau ai: o le tuai mo se vaiaso e faʻamataʻuina ai le leiloa o le tele o fua.

O le faigata o le taumalulu ma le teteʻe atu i faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaola faalafua e maualuga le maualuga, ae o laʻau laʻau e masani ona matauina. Ua tuʻuina atu faʻamatalaga e mafai e alofilima ma pana ona tatalia le vevela e oo i le -25 e uiga iC, ae i totonu o le tele o punaoa o nisi numera sili ona taua e valaʻaulia. I tulaga o le kiona e leai ni laasaga o vaega o Crimea o le a manumalo i le leai o se mafanafana. E masani mo le tau vevela.

Fualaau Faʻamatalaga

Peka Golden Anniversary e faatatau i ituaiga laulau. O ona fua e tele tele, e oʻo atu i le 120 g ma le maualuga, e lautele lona foliga, e tupu i luga o ni aʻa. Le lanu samasama auro, le meli, i luga o se vaega taua o fualaau aina o loo i ai se mumu mumu lanumumu. O le paʻu, veveve, vavae ese lelei mai le pulupulu. O le poneni mumu lanumumu, lea e laʻitiiti, e faigofie foi ona vavaeeseina. O le aano e samasama-lanu moli, faataamilo i le maa - lanu piniki, mea malie, ma se manogi malosi.

O fualaau o le pi pi auro e masani lava mo le tele o ituaiga o foliga ma lanu

O le tofo o se mea manaia-suamalie, ua taua e sili ona lelei. O fua e taua o le suamalie: e aofia ai i le 9.5% solids, e oo atu i le 7.5% suga. E teuina mo se taimi puupuu, e le silia le vaiaso; na o le aoina o mea e masani ona feaveaia, ae o aso uma e faʻaitiitia ai le faʻatupulaia. O fua faʻateleina ua faʻatagaina vave mo le gaioiga. E talafeagai uma mo le faʻamago ma le faʻafefe, ma mo le faʻataʻamilo.

Le lelei ma le le lelei

O le mea lea, o mea sili ona taua o le Peach Golden Anniversary o:

  • maualuga le gaosiga;
  • tofo lelei;
  • faaaogaina masani;
  • foliga matagofie o le fua;
  • lelei faigata taumalulu;
  • loto fuatiaifo;
  • tetee atu i faʻamaʻi pipisi.

O mea le lelei e taua le taʻua:

  • ola pupuu o le seleselega;
  • le lava le fuaina o fualaau aina;
  • tuinanau i fualaau suamalie sese.

Totoina o ituaiga pi Tausaga talo

E le o ni laau totō ia laau pi: e masani ona totoina ituaiga eseese o pi i luga o le peleni, plumoni poʻo apricots, e le manaʻomia ona e fefe i lenei mea. E taua tele le totoina o le fatu maloloina, ua totoina aʻa ma ua i ai ni lala skeletal (e ui lava e mafai ona totoina se laau lauulu), ma o le nofoaga o tui na tau le mafai ona iloa, ma e le o se mea na afaina.

E mafai foi ona e tupu se pi mai fatu, e aofia ai i le fale, ae sili atu ona faatuatuaina ona totoina ai lea o le laau manaomia

I le itu i Matu o Caucasus e fautuaina e pepa aloaia, e masani lava ona totō le pi i le tautoulu, pe a uma ona paʻu lau. Afai e te filifili e toto le Golden Anniversary i matu, e lelei tele le faia o lenei mea i le amataga o le tautotogo, pe a malolo le fatu. O le pi e ola lelei i na o moli vavalavave, manava manava ma loams, faatasi ai ma le loloto o le alia o le vai. Peach lautele o le a le mafai ona togi i le taumalulu nai lo le fausiaina o le ua i le malulu ma i le amataga o le tautotogo. O le mea lea, e leai se mea e totoina i eleele maualalo, ma e masani ona faʻatulagaina se faaputuga mo ia.

E tatau ona susulu le la i le la, ma mai le itu o le matagi matagi o se fausaga puipui poʻo puipui. E le tatau ona e totoina se peach i le tausaga na sosoo ai pe a uma fualaau, suamalie ma suamalie: masani i lenei tulaga, o le a maʻi le laau ma tupu ai le leaga. E fautuaina e teli le nofoaga i le taimi muamua, aemaise lava le atiaeina: o rhizomes o vao vao e tatau ona aveeseina ma le totoa. A eli, fai se pakete o le humus i sikuea mita o fanua.

O le lua folau, faapea foi i lalo o isi laau, ua toe eli muamua. E le tau tele naua, e na o le afa afa le tele i vaega taʻitasi. Ae peitaʻi, afai e mamafa le palapala, e lelei tele le eliina o se pu i le loloto o le 70-80 cm, ma i le pito i lalo ma se vaega e tusa ma le 20 cm vaivai: faʻalautele le gaʻo, maʻa mafiafia po o piliki gau. O le vaega pito i luga o le palapala (i vaega eseese, o le eleele lafulemu e mai le 20 i le 40 cm) ua faʻafefiloi ma fugalaʻau ma toe foʻi i le lua. Mo talo, pei o le faʻamalositino e ave 2-3 pakete o le humus ma se ipu fafie. I vaipanoa o Chernozem, e itiiti ifo le faʻaaogaina o fomaʻi. Afai o le eleele e matutu, 1-2 pakete vai ua sasaa i totonu o le lua ma ua mafai ona tu mo le itiiti ifo ma le lua vaiaso. I le aso o le tulaueleele faia mea nei.

E fefe le peach i le susu, o le alavai i totonu o le lua e faʻatagaina i eleele palapala

  1. I le taimi o le totoina o le tautotogo, o le aʻa o le fatuina ua gase mo le tele o itula i le vai; i le taimi o le autumn, o lenei faiga masani e masani ona misi. Laʻu aʻa i totonu o le masa o le omea ma mullein.

    O le faʻafefiloi o mullein, o le palapala ma le vai e faʻaaoga i aʻa e faʻaleleia le totoina o le fatu

  2. Latou te aumaia mai le lua le aofaiga o eleele e tatau ai mo le tuʻuina o aʻa o le fatuina ma le tietie i le ogatotonu o se siteki malosi, lea e sosoo ai le fusia o le seedling. E tatau i le siteki ona tafe 70-100 cm i luga ae o le eleele, e fuafua i le tele o le fatu. O nisi taimi e faigofie le faʻaaogaina o siteki e lua.

    O le siteki e mafai ona tulituliloaina ma, pe a oʻo ina manino le tele o le fatu: e le tatau ona afaina ai lala lalata

  3. O se pakete vai ua sasaaina i totonu o le lua ma ua tuu se laau i luga o le susu o le eleele ina ia o le ū o le 3-4 cm i luga o le eleele. Afai e le aoga, faʻatonutonu le aofaiga o palapala ile lua.

    O le tulaga o le ū o le matua e taua tele, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se taʻavale e pulea

  4. E faasolosolo lava, o aʻa e ufiufi i eleele ua uma ona faia, mulimuli i le tulaga o le aʻa aʻa; o se taimi mulimuli ane ona totoina, o le a goto ifo i le palapala, ae o lea e tatau ona tulaʻi mai i luga ni nai senitimita luga. A maeʻa le toe faʻaleleia o aʻa ma le faʻatusatusaga o le eleele, e faʻafefe le suauʻu i se vae seʻia oʻo ina faʻaumatia le vai.

    E faalagolago i le palapala palapala, e mafai ona alu le 2 i le 4 pakete vai

  5. Faʻamau se taʻavale i tafatafa o le lua mo le faʻamautu mulimuli ane ma mulch le lio faʻataʻaliʻoliʻo ma le humus, mimiti paʻu poʻo le vao. I se mafanafana o le tau, o se vaega o le 5 cm le lava, i se mea e sili atu le vaivai e mafai ona faaluaina.

    O se vaega o mulch e taofia ai le vevela o le palapala ma le malulu o aʻa

I le taimi o le totogoina o le autumn, e leai se isi mea e manaʻomia ona faia, ae ao le i amata le taumalulu, e tatau ona afaina le uʻamea i luga o vaʻai po o ni nailoni, ma i le malulu e mafai ona tosoina mo le taumalulu. A oʻo i le totoina o le tautotogo, e tatau ona e mataʻituina muamua le eleʻele o le eleele ma puipuia le vavave.

Tulaga Tutupu

O le Iupeli o le Peach o se sui masani o le ituaiga o loʻo iai ona le atoatoa ma o loʻo faʻaalia ai le uiga o le tausiga, ae i le lautele o le tausiga e tutusa ma isi ituaiga. E manaʻomia e le pi se 3-4 faʻavaivai i le vaitau i se fualaau o le 5-6 pakete vai: e tatau ona faʻafefete le eleele i le afa mita. Fafagaina i le taeao po o, i se isi itu, i le afiafi, pe a uma le la. E taua le faʻamaʻi 3-4 vaiaso ao le i tupu le fua: e afaina ai le tele ma le lelei. A maeʻa vai inu, e tatau ona faʻamalo le eleele: o le pea e manaʻomia ai le okesene i aʻa. A maeʻa lena mea, e faʻasaina le vai mo le masina. I le malulu, o le taumalulu e faʻamalosia ma faʻateleina le vai.

O faga e fafagaina i tausaga taʻitasi: i luga o chernozems e tele lava na o mineral fertilizers, i luga o eleele le lelei latou te tuʻuina atu ai foi meaʻai. I le amataga o le tautotogo, faia le 50-70 g o Uria i lalo o le laau. I le tau mafanafana, e fafagaina i latou i le fugalaau faʻapitoa e tusa ai ma faatonuga i luga o le afifi, ma le laei pito i luga e maua ai ni mea lelei e ala i le sasaina i lau. I le vaitau o le matua, e lelei le fufuluina o laau ma se vaifofo o le sulfate sulfate (30 g i le pakete vai). I le autumn, 40 g o le potassium sulfate ma le superphosphate ua faaopoopo i le sikuea mita o le poloka poloka.

A maeʻa le seleselega, e totoina e le toʻatele o fai togalaau le mutia lanumeamata i lalo o le pi.

Peach Golden Anniversary e manaʻomia ai le fausia o se pale i le fa tausaga muamua o le olaga. A maeʻa lenei mea, na o le faamamaina lelei e tatau ai: o le tipiina o gasegase ma pama momotu, faapea foi i latou e vavalalata le tasi i le isi. Otioti se pi i le va o le lūlūina o pua ma le tatalaina o fugalaau. O nofoaga uma e tipi e tatau ona ufiufi i togalaau.

Pe a faia se laau pi, o le Iupeli Auro e le mafai ona maua ai se pale "tagatanuʻu" e foliga mai e sili atu ona talafeagai le tausia ma aoina fua i le tulaga o se ipu. Afai o le teuteuga e tatau ona faia i le tautotogo, ona lelei lea, pe afai e tatau ai, e mafai ona faia uma i le taumafanafana, pe a uma le seleselega, ma le autumn, pe a sauni se laau mo le taumalulu. Ae peitai, i le taumafanafana, e aunoa ma se manaoga faanatinati, o se tagata matua matua e sili atu e le paʻi i ai.

I le vavaeina o le taitai tutotonu ile taimi, e mafai ona e faatapulaaina le tuputupu ae o le laau ma avatu ia te ia se pesini

O le Iupeli Auro o loʻo i le itu i saute e faigofie ona faʻafeiloaʻi i le taumalulu, ae i le ogatotonu o le laina e tatau ona saunia lelei mo le taumalulu. Afai o le taumalulu e laiti tele, a uma ona fufulu le laau ma le suavai, ona lava lea o le poloka o le ogalaau i le afa mita le maualuga, a le o lea o le a latou saunia se pusa o laau ma afifi i luga o le taualuga, mea faapipii poo le pepa malo. O mea nei e le o ni mea lalagaina ma ni laau laʻau e aoga tele. O laau talavou e taumafai e afifi uma, tagata matutua - a itiiti mai i lala paʻu. E sasaa le paʻu poʻo le humus i totonu o le poloka poloka mo le taumalulu e oʻo atu i le 15 cm.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi, o le taua faasaga ia i latou

Mai faʻamaʻi uma e iloa i maʻi, o le Iupeli Auro e matua fefe lava na o laʻau paʻu, o isi mea e seasea ona tupu. O le palasi o se faʻafitauli sili ona matautia. I le tautotogo, o se taunuuga o le gaioiga o le fuga, o paʻu e aliali i luga o laulaau laiti, ma o le tiʻetiʻe o gutu e amata mai i manuʻa i luga o pupu. O le a le pine ae mumu mumu, e foliga mai i luga o le paʻu. Lafoaʻi faʻamamago ma paʻu vave. Paʻu mai le gao ma le pulupulu.

Curl o se faʻamaʻi tuga lea e aafia ai e le gata i mea faigaluega laulaʻau

E tele pine, 1-2 tausaga le matutua, e aʻafia. A maeʻa laʻau, ona oʻo mai ai lea o lala: latou te lanu samasama, punou ma malogo. O le toilalo e mafai ona matua ogaoga ma o le a oʻo atu ai i le oti o le laau atoa. O le mea lea, o le taimi lava e iloa ai se faʻamaʻi, o le a vavaeina ma susunuina aʻa laau. O le laau atoa e togafitia i le 1% Bordeaux vai poo le kopa (chloride) (2% solution). O le itiiti ifo o togafitiga e fa o le a manaʻomia, faalua i le masina.

Puipuiga faʻasaina i le amataga o le tautotogo ma le Bordeaux vai poʻo le copper sulphate e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi.

O le Iupeli Auro Lelei o laʻau e puipuia i mea faʻamaʻi, ae o nisi taimi aphids, sovils, moth fruit, poʻo le moth i sasaʻe e mafai ona faʻapipiʻi ia i latou. Aphids - o se meaola lauiloa mo tagata fai togalaau - suamalie sua mai vine. I nai vaega laiti, e faigofie lava ona faʻaumatia e le lima poʻo togafitiga faʻavae. O weevils o loo tauivi ma tumutumu ma fugalaau e tauina e ala i le faʻamalosia o fusi tulimanu ma le faʻamamā taimi o laau mai le paʻu oti. E mafai foʻi ona faʻaumatia le moa o le moa faʻatasi ma le fesoasoani o fusi paʻu. E seleseleina ma susunuina fualaau moa fua, ma o se vaega taua o caterpillar ua faʻaumatia foi.

Afai e tele le tele o meaola faalafua, e tatau ona e faʻaaogaina vailaʻau faʻamalosi. O le tele o meaola faalafua ua faʻaumatia e faʻaaogaina ai meaola faalafua (Fitoverm, Fufanon, Iskra, ma isi mea), ae e tatau ona faʻaaogaina umi ao lei seleseleina, e faʻaaoga ai mea e puipuia ai le tagata lava ia ma e tusa lava ma faatonuga mo le fualaau faasaina.

Iloiloga Aʻoaʻoga

Eseese mo le agaga. O se tofo uiga ese (ou te fiafia lava i ai), e faigofie ona aveese le paʻu ma vavae ese le ponaivi. O le mea aupito sili ona lelei e faʻaaogaina o le toesea ma vave 'ai. Ae e ese le agaalofa: o le aumaia i le maketi o se faafitauli. Faʻaalia vave.

Nikolay

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=9432

O le tausaga lenei, o le Iupeli Auro na mafai ona faʻamamaina i le aso 12 o Iulai, e le pei o tausaga talu ai (i le aso 20 Iulai). I le tautotogo, o pupufana na maisa ma o le laau lava ia na fai mai ai fua o fualaau mo au.

Lataria

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=9432

O le pi e lelei i le tofo, na tuua ai le 1 laau, ae e tele naua mea le lelei, o le malosi o le fugalaau o le fugalaau ma le fafie, o le faʻamaʻi o maʻi e laʻititi ifo i le fua, o le vave fuga o le fugalaau e masani ona pa'ū i lalo o le malulu ma o le mea mulimuli lava e afaina ai nai matagi uma i luga o le fogaeleele e tatau ona nofo i le "toʻafilemu" ma lagona pea lava pea fua i le taimi o le matua.

Crocus

//lozavrn.ru/index.php?topic=815.180

O le aso faamanatu auro ina ua maeʻa fiafiaga malulu o le taumalulu ma le seleselega.

Andrey, Sevastopol

//www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?p=409558

O le Faʻailoga Auro "- ma le tiga, ou te fiafia lava i ai, ae e le o loʻu tina.

O.K.

//forum.sevastopol.info/viewtopic.php?t=127288&start=22250

O le Iupeli Auro o le ulumatua ma masalo o le laʻau sili ona lauiloa. Ae ui i lea, e faamalieina lelei manaoga masani o le au faifaatoaga, e sili ona lauiloa i le itu i saute o lo tatou atunuu.