Laʻau

Epiphyllum - mea faʻatauvaʻa ma fua o le vaomatua mo le fale lauʻeleʻele

Epiphyllum e talitutusa lava ma le Decembrist masani, ae o le a le faʻasalaina i le tausiga, ma o ona fugalaau e sili atu ona manaia ma susulu. O se sailiga lenei mo i latou e le mafai ona faʻaaluina le tele o taimi i laau totō. O le faatulagaga masani o tulafono mo le tausiga o le epiphyllum o le a fesoasoani i le tuputupu ae o se togavao ola maloloina ma le matagofie ma laulaau lanu meamata mai se tamai laau po o se faagasologa.

Mai meaola i le fale

Epiphyllum o le aiga cactus, i le vaomatua latou te nonofo i luga o ogalaau ma lala o laau. Ae ui i lea, e le pei o ituaiga parasitic, latou te maua mai a latou lava meaai mai le ea ma timuga. O le "foai" i lenei tulaga e le mafatia lava. O le igoa epiphyllum e nonoina mai le gagana Eleni, i se fetalaiga e faatatau i le faaliliuga o lona uiga - "o se fugalaau i luga o laulaau." O lenei mea e atagia mai ai foliga vaaia o le vaomatua. O ituaiga o meaola e maua i Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu, pe a faʻapea o le tau o le telefoni poʻo le mea faʻapitoa.

I aso nei, o le epiphyllums ua avea ma fale e ala i le faʻafetauiina o ituaiga meaola. Faafetai i lenei mea, na latou nonofo i le tele o fale ma fale mautotogi. E faʻaaogaina e teuteu ai gazebos, auala togalaau, fanua, toto i totonu o fagu tetele. Latou te lagona le manaia i le ea fou, ae i le taimi mafanafana. I totonu o fale mautotogi, o fale faʻapitoa e faʻatagaina ile balcony ma le loggia. Vaavaai i totonu o ipu faʻalava, e pei o laulaau uumi ma fugalaau e tautau io latou pito.

Eseesega mo le tuputupu ae o le aiga

Epiphyllums e ese, ae e tele naua mea tutusa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fugalaau e naʻo le paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo se lanu, e pei foi o le mumu. Latou te ola i luga o faiga masani e pei o laulaʻau ma ni vaitusi. I le aotelega, e sili atu ma le 22 ituaiga, ma na o ni nai mea e talafeagai mo le fale.

I fugalaau lanumumu:

  1. Filantes - e iloa e fugalaau tetele, fuga, e oʻo i le 18 cm le lautele. O le laau lava ia e laʻititi, o vaʻai e aunoa ma se faʻalavelave malosi.
  2. Faʻamau - o fugalaau e tetele (e oʻo i le 12 cm le lautele), ma e tele laumei mumu. E vave ona tupu, ma tuʻuina atu se fuainumera tele o tipu.
  3. O le Tupu Mitiana o se laʻau tele-tele ma fuga vine. Manaomia le susulu lelei ma le faʻamaina.
  4. Sabra - fugalaau lanumoana susulu e fuga mai i le po. O loʻo faʻatulagaina i luga o faupuega, e masani lava ona tatalaina faʻatasi i le taimi lava e tasi i luga o le fana lava e tasi.

Faʻatasi ma paʻepaʻe ma kulimi:

  1. O le Lau --lala na faasaoina i luga o ona fasi ie. O fugalaau fugalaau lanu enaena ma lanu felafolafoloa lautele e fuga mai i le afiafi.
  2. Jennifer Ann - O se foliga muamua ma fugalaau lapopoa. O le vaega tutotonu o loʻo vali paʻepaʻe, ma o petals pito i luga e lanu samasama-lanumeamata.
  3. Faʻaauau - o le tele ma sili ona le masani ai i lenei vaega. O ona fugalaau e paʻepaʻe ma lapoa (e oʻo i le 16 cm le lautele), ma o lauʻau e pei o laʻau lau ma le faʻamafanafana.

Eseesega o le epiphyllum e faigofie ona iloga e foliga o pupu, lapopoa ma ituaiga o fugalaau:

Tuputupu Aʻe ma Tupulaga Tupulaga

Epiphyllums, e pei o le tele o cacti, o loʻo feagai ma se vaitau vave vave ma le toʻa. I le tau malulu, o loʻo i ai se mimita mo i latou, o faiga uma lava ua taofia. I le tautotogo, totogo ma le tuputupu ae o tipu amata.

Tulaga taua mo epiphyllum

TaimiFaʻasaFugama ole ea, tikeriFertilizerIsi tausiga
Winteritiiti10-13leaileai
Tautotogotele20-25complex complex
mo cacti vaomatua
teuteu le tipi lena
fuga i le tausaga talu ai
Summertele
felafolafoaʻi lau
22-25nitrogen fertilizers
complex complex
fana teuteuina
e aofia ai tafatolu
Pautalafeagai15-20i le tulaga o faafitauli
complex complex
totoina i tua
fualaau faʻaiʻu

O le malamalama i soo se vaitau e tatau ona faʻasalalau.

O le le mautonu ma le faigofie o le tausiga e iloga i le gaioiga. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i lenei laau: //diz-cafe.com/rastenija/tradeskantsiya-uhod-v-domashnih-usloviyah.html

Lauluina ma le totoina

Epiphyllum e fetaui lelei ma le eleele ua saunia mo le vaomatua o cacti. Afai o le laau e laʻitiiti, ona faaopoopo lea o le peatusi masani ma sina oneone i le eleele. Faʻalautele le faʻaaoga e faʻaaogaina e pei o se alavai. O loʻo i ai se filifiliga mo le sauniuniga a le tagata lava ia i le eleele, aua o lenei mea ua faʻafefiloi i tutusa tutusa:

  • turf land;
  • oneone;
  • pamu paluga;
  • laupepa palapala.

O le eleele e siakiina mo le friability, e tatau ona tufatufa atu le vai i totonu, ma o aʻa o le epiphyllum e tatau ona lava le okesene.

E fautuaina e filifili se fagu e faia i le sera poʻo isi mea paila. Mo fugalaau masani, e manaʻomia se pusa uʻamea ina ia le faʻaalu le malosi o le epiphyllum i le tuputupu aʻe o le sitaili o le solofanua, ae mafai ai ona fuga. O le ipu e tatau ona maualalo ma laugatasi, faʻatasi ai ma pupu tetele. Ole maualuga o le pusa e faalagolago i le tele o le fugalaau. O aʻa e tatau ona vaeluaina.

O se ipu mo epiphyllum sili atu ona lelei e filifili ai i lalo ma sela

Faʻafouina faatoa faia pe a uma le epiffilum. Aʻo lei faia lenei mea, e le o faʻafeinuina mo le 2-3 aso, o le a fesoasoani lea e vavae ese ai aʻa ma se faaputuga eleele mai puipui o le ulo.

Faʻaliliuina o tulaga:

  1. Sauniuniga o le eleele ma le ulo (fufulu
    antifungal poʻo le tele o vailaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, Actallik).
  2. Ua aveeseina le fugalaau mai le ulo, ma taumafai e aua le afaina aʻa.

    O lenei faataitaiga o lo o faaalia ai o aʻa ma se faaputuga eleele ua aveeseina lelei mai le ulo

  3. O se vaega o le fanua tuai ua vavaeeseina ma le vaʻaia e lima mai aʻa.

    E tatau ona aveese ma le faʻaeteete se vaega o le eleele tuai ma ou lima, lea o loʻo i fafo atu o aʻa, e pei ona faia i lenei fugalaau

  4. O nofoaga faaleagaina i luga o aʻa ua luluina i le efuefu, o le a puipuia ai i latou mai siama faʻaleagaina.

    I le efuefu o aʻa, faʻaaoga se pine o le efuefu

  5. Paʻu moe i le pito i lalo o le ulo.

    Laititi po o le laʻititi laititi e faʻalauteleina

  6. Suʻe le epiphyllum i se fagu fou.

    Suʻeina o le epiphyllum

  7. O loʻo faʻapipiʻi solo i le eleele ua saunia e aunoa ma le faʻafefeina.
  8. O aʻa e le faʻalolotoina, e tatau ona tutusa i le maualuga e pei o le fagu tuai.
  9. O le epiphyllum o loʻo faʻapipiʻiina e tuʻuina i totonu o se nofoaga malulu ma malulu mo le 5-7 aso e pasia ai le tulaga faigata.

    O le epiphyllum e faʻapipiʻiina vave o le a vave ona toe faʻaleleia i le isi itu o sea faamalama.

  10. E le faʻasuina le laau pe a uma ona faʻatulagaina mo le tusa ma le 5-7 aso.

A uma ona faʻasusu, o le a faʻaalu se vaega o le eleele fou. Ona mafai lea ona e faʻaopopo sina mea itiiti seia oʻo ina tumu le ulo.

Tausiga

O le tulafono autu o le tausiga mo le epiphyllum o le tuʻuina atu lea o faʻasalalauga, ae faʻamalamalama lelei, ma ia puipuia ai le faʻamamaina atoatoa o le eleele.

Faʻaiga ma fafaga

Liligi le epiphyllum ma se vai mautu pe timu i le vevela o le potu. O le vai mago i totonu o le ulo o loʻo taʻu mai ai le le lava o le susu. EPyphyllum e manaʻomia le tele ma faʻafeinu i taimi uma, sei vagana ai le taumalulu. E le fiafia o ia i le ea malulu, o lea e tele lava lona sosolo mai le tautotogo i le ogatotonu o le autumn, aemaise lava i le vaitau o le vavao. E i ai le aoga o aafiaga i luga o pulumu ma fugalaau.

Epiphyllum e fiafia tele i le totoina

Fertilizers ua filifilia mai le faasologa mo cacti vaomatua ma le au fai togafiti. I le tulaga masani, e fafagaina i latou i ni faʻalavelave faʻalavelave, ma faʻatasi ai ma paʻu paʻu ma faʻalavelave tutusa, e faʻaaoga ai le vailaʻau. Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e leai se mea e faʻaosofia ai.

Trimming ma teu fatu

O le uiga ese o le epiphyllum o fugalaau i luga o le ala, latou te tutupu i le va o vaitusi, ae o le tausaga a sau e le o toe maua ai e nei pulu fua. O le mea lea, e vavaeeseina uma vaipuna uma, aʻo lei amataina le gaioiga. I le lumanaʻi, e mafai ona faʻamamā tasi i le taimi. Triangular stems e foliga mai e le fua mai. E faʻateʻaina foi, e pei o fugalaau māgogo, maʻi mama poʻo uaea mate, o lenei mea e faʻaleleia atili ai le alualu i luma.

O le Epiphyllum e taua o se laau tele. E le manaʻomia le lagolago. latou lava latou ave le foliga sili ma le tulaga lelei.

Tuputupu ae ma vaitau fuga

O le fugalaau ua faamoemoeina i le faaiuga o Fepuari po o le amataga o Mati. Aʻo leʻi faia lenei mea, o le teuteuina o fuālaau tuai, o loʻo faʻatagaina e faʻaopopo le eleele. Faʻamalosia faʻamalosi faʻamalosi mo le vaomatua i le vaomago i le vai i le taimi o le fausiaina. O le leai o se vaʻai e faʻaalia ai faafitauli, ma e mafai ona e faʻaleleia i auala nei:

  1. Faʻaliliu i totonu o se fagu.
  2. Fafaga ma faʻamaʻi faʻamaʻi.
  3. Faʻaleleia le faʻamalosi.
  4. Tuu i se nofoaga lanu.
  5. Sui le eleele i se mea talafeagai.
  6. Suauu masani i le vai.

E ave le Epifillum i le auala pe a oʻo i le vevela o le ea i totonu o le 20-25 tikeri, e aofia ai le po. O le taimi atoa na aumai ai i totonu o le potu.

Taimi e malolo ai

O le taumalulu o se vaitau o le malologa atoa. O le Epiphyllum e faʻafefe i le vevela o le 10-15 tikeri. E le sili atu ma le 1 le taimi i le masina, e maualalo ai le vai, e leai se vai. I luga o se loggia e tapunia mai faʻataʻitaʻiga po o se terrest ma le malamalama atoa, e tupu i le taumalulu e aunoa ma ni faʻafitauli.

Mea sese i le tausiga ma a latou faasaʻoga

Le faafitauliMafuaʻagaFofo
Lafoaʻi laule lava le suāvai
  1. Faateleina le faasusu.
  2. Faʻaopopo fomaʻi faʻamalosi.
Tauvaina le tuputupu ae o le fana
  1. Laititi le malamalama.
  2. Lafitaga le talafeagai.
  3. Faʻasaina tele (faʻatasi ma le fesuiaʻi o aʻa).
  1. Faʻafoʻi i luga o le faamalama mai sasaʻe poʻo le itu i saute.
  2. Sui le eleele.
  3. Suia le eleele, faʻafeusuaʻi mama.
Le afi mumususulu malamalama o le latoe fetuunai i lalo o le malamalama.
E le totogotagai i le palakalafa "Tuputupu ae ma vaitau o le vaitau"tagai i le parakalafa "Tuputupu ae ma le vaitau o fua".
Fugalaau e le fuga pe paumea le lelei:
  • fafaga;
  • meaʻai.
  1. Faateleina le faasusu.
  2. Faʻaopopo faʻamalosi ma faʻamalolo.

.

E masani lava ona vave maua mai ma fiafia le epiphyllums ma o latou fua.

Maʻi ma meaʻai

Faʻamaʻi poʻo le meaʻaiFaailoga mai fafoMetotia o togafitiga
Mealybugs
  • lanu paʻepaʻe ma fulufulu i luga o upega;
  • solo vevela;
  • tuputupu ae o le tuputupu ae;
  • sugary secretions;
  • liona o aʻa;
  • fufuluina o lau i vai;
  • togafitiga ma le ava malosi;
  • tolu-taimi e tosoina ai i se fasimoli solution, faʻafefeteina o le kalaka mo le 10-14 aso.
Shield
  • lanu enaena i luga o atigipusa;
    toilalo laau;
  • lanu lanu;
  • faʻatasi ai ma le sipuni o le cotton ua tuʻuina i totonu o se vailaau inisalicide solution (Fitoverm, Aktara, Actellik), aveese faʻamaʻi;
  • togafitia le laau atoa i se vaifofo suamalie;
  • sosolo i le iniseti tutusa.
Spider mite
  • lanu enaena lanu enaena i luga o upega;
  • fana faʻamaʻi;
  • apogaleveleve web;
  • fufulu masani;
  • togafitiga ma le ether sulfonate solution
    poʻo karbofosom.

O faʻamaʻi faʻamaʻi uma e mafai ona faʻamalolo pe a uma ona togafitia le togafitiga i mea oona. O le epiphyllum faʻamaʻi e aveesea mai isi fugalaau seia maeʻa faʻamalolo.

Faailoga mai fafo o le maʻi epiphyllum

Epiphyllum Reproduction

O lenei laʻau fale e faʻaolaina e ala i le vavae, vaevaeina o vaega ma fatu. O auala mulimuli e lua e sili ona tele le taimi ma e le aoga i taimi uma. O seleni e filifilia e le tele o le au faifaatoʻaga.

Epiphyllum o loʻo faʻalauteleina i lenei auala i nisi o vaega:

  1. Tipi le afifi.
  2. Latou te tuʻuina i se nofoaga malulu ma le paolo, ma tuʻu ai le pito faʻaputu.
  3. A mavae ni nai aso, e mafai ona toe totoina.
  4. O le tipi e tatau ona ufiufi i se mea manino, maoaʻe.
  5. Saunia le eleele.
  6. Faʻavae aʻa, e le aofia ai le faʻaloloto loloto.
  7. A maeʻa le tausaga, ona totoina lea o le epiphyllum i totonu o se ulo ma le eleele tumau mo laau matutua.

E seleseleina i le tautoulu, o le taimi lea e sili atu ona aoga. E tatau ona e filifilia le soifua maloloina ma sili ona malosi. O le tapenaga o le eleele e aofia ai le gaosia i le vevela maualuga, mo se faataitaiga, i totonu o le ogaumu. Ona faʻasalalauina lea i se sui faʻamalo.

Epiphyllums e masani lava ona maua aʻa i le vai, ae o le eleele sauniuni o le a maua ai ni iuga sili atu. O le a e manaʻomia se tamai ipu - e iʻu i le 10 cm, palasitika poʻo le suka. O le a faʻaalu le sili atu ma le tasi le tausaga i totonu. O le palapala mo le cacti e faʻafefiloi ma sina vaega o oneone, peʻa mo tipu. O le pito i lalo e ufiufi i le tele o le ele po o isi mea faʻaleleia o se vaega sili ona lelei, ma o ni nai laumei mo orchids o loʻo tuʻu i le pito i luga. O lenei mea o le a fesoasoani e tausia ai le susu i le palapala. Taua - 7 aso e le faʻamaʻaina ai le totoa pe a uma ona toto.

O le laau talavou e faigofie ona pala, o le mea lea, faatasi ai ma se aga malie, ua tosoina. Afai e malosi le aʻa, ona faigata lea ona faalautele le aʻa. A le o lena, o le faagasologa atoa e toe faia fou, amata i le teu ma le faamalologa i se nofoaga malulu mo 2-3 aso. O le epiphyllum e totoina i lenei auala o le a olaola mo 2-3 tausaga o le olaga.

Saunia ma totoina togalaau e tusa ai ma le ata

Fautuaga Matagofie mo le Epiphyllum Reproduction

Faʻamatalaga e uiga i le tuputupu aʻe o le epiphyllum

Ou te tumau i laʻu taumalulu i mea ou te i ai, e sili atu i se isi tagata pe a le toʻa. Latou te toleni lelei i le taumalulu ma e lelei mo le vevela o le vevela o le 5-10 g. Ae paga lea, e le mafai e tagata uma ona saunia ia nofoaga mo le taumalulu i le fale. O le mea lea, latou te lalafi i totonu o se potu ma le laumei i le taimi e tasi 17 gr. Bye. I le taumafanafana, e savavali tagata uma i luga o le auala. Ina ia moli, ou te lei faia lenei mea mo se taimi umi, e mafai ona ou aveina i le taele e fufulu laulaau, ae e seasea lava. O le malosi o le vevela e ese mai i le taumalulu ma le taumafanafana, o le sili atu ona matagofie o le fugalaau.

Kaktus//forum-flower.ru/showthread.php?s=4d96db4502b08d9811d7c9de66827b49&t=118&page=3

O lenei epiphyllum ua sili atu ma le 40 tausaga le matua, ua leva ona ia totoina, na ia maua ni fanau, na ia totoina ni nai taimi. Na ou matauina o fulahyllums laiti e le vave tupu nai lo le 2-3 tausaga o le ola tutoatasi ma le itiiti ifo. E tolu taimi o le a tupu mai i le taimi nei mai ia Aperila e oo i le masina o Iuni. E tele tausaga na le toe fia fuga ai, e pei o le tulafono, o le taimi o le tautotogo na tuua ai o ia e aunoa ma se malamalama ua lava, o lea e tatau ona ou i le itu i saute. Faatasi ai ma isi mea, o fugalaau nei o vailaʻau - latou te fiafia e nofo i totonu o faga O le mea lea, o laei pito i luga e lelei foi le aʻafiaina o le fugalaau. Ma le mea mulimuli, ou te fia faaopoopo atu o aʻa o nei fugalaau e ola e le sili ona loloto e pei o le lautele ma le ipu mo i latou e sili atu ona filifili tele. Ou te fia faailoa atu le fulafula o fugalaau e fuga mai laulaau pe a tumau pea i luga ia i latou - e le na o le tasi! Pe afai ua uma ona fuga i luga o le laupepa uma, ona mafai lea ona selesele. en.A uiga i faasusu - i le tatau ona faainu sili atu ona malolosi o le tautotogo i le tautoulu 1 - 2 i le vaiaso, e le spraying bolshe.A e alofa o ia.

shvilenok//forum.bestflowers.ru/t/ehpifillum-epiphyllum.20406/page-2

Sa ou aʻafia aʻu tipi i le vai ma le eleele. ae muamua ona vevela laitiiti - pe tusa ma le aso, ma: 1. i totonu o le vai, seia oʻo mai aʻa, e mafai ona e togiina le aʻa i totonu o le aʻa, e ui lava latou te aʻafia lelei! sasaa i totonu o le eleele sina siʻosiʻomaga ma ou fausiaina se fale kati mo se ipu ma se au, o nisi taimi ou te lele ai. E leai ni ou faafitauli i le epiphyllums, e oo lava i vagogogo na ola ola !!!

Ka @ hatch//forum.bestflowers.ru/t/ehpifillum-epiphyllum.20406/page-8

I le lautele, latou te fiafia i le tumutumu, a o ou tuputupu ae, sa ou manatu o loo ou toe totoina, ae na ou vaai i tumutumu ma e lei paʻi i ai. Ona ou faitau lea i se mea e sili atu le tataina o le potilata (i le mataupu faavae, e pei ona alofa uma ai cacti) - ma toe tuu pea i totonu o le ipu e tasi, na o nisi taimi ou te fufulu ai ma sasaa le eleele.O le taunuuga, ua fuga mai mo le tolu tausaga i le faasologa, e le gata i lea, mai ia Me e toetoe lava a oʻo i le faaiuga o Iulai ... Ma ou te le susu tele i taimi uma.

StrekoZka//forumodua.com/showthread.php?t=455192

Atonu o le a manaomia e se tasi loʻu poto masani. Sa i ai se epiphyllum i le faamalama o le tausaga 3-4. Maua le itiiti ifo o le gauai. E leʻi fuga. Ou te manatua - polya, ou te le manatua (i le taumalulu, aemaise lava) - leai. I luga o le faamalama - sa matuai malulu lava i le taumalulu, o le tioata na malulu. I le tautotogo, sa manaomia e violet se nofoaga i luga o le windowsill, ma na ou toe faatulagaina le epiphyllum i luga o se mea e le latalata i le faamalama. Ina ua maeʻa le 2 vaiaso na ou matauina le afifi o le mea sili ona taua: i luga o lala e mamao atu mai le faamalama o loo i ai le 2-4 buds, ma i luga o le paranesi e paʻi i le tioata (e ese le tele o le malamalama) - 9 fatu! Faaiuga: afai ou te leʻi aveesea le ipu mai le windowsill, o le a ufitia i fugalaau! Ma e le o fugalaau uma e ala mai ... na o le 19 fasi vaega

Tanita//frauflora.ru/viewtopic.php?f=278&t=2759&sid=2aa36d41fb8af94a8870d906ca85e038&start=40

Epiphyllum tausi mo tagata amata

Epiphyllum o le a teuteuina se fuafuaga a le tagata lava ia i le taumafanafana pe faaopoopo ni lanu susulu i luga o le faletupe, loggia. E le lelei, e naʻo le manaʻomia o le suāsusu masani. E faigofie ona faʻasalalau i le fale. O fugalallum fugalaau e susulu, manogi, o mai i lanu eseese.