Berry

Sauniuniga o viburnum mo le taumalulu, o mea sili ona lelei

E toatele o loʻo faatalitali mo le taumalulu, aua o se taimi o vavega, taulaitu ma kiona. Ae, ala, o se taimi foi o le malulu alualu i luma. I le gasologa o le tausaga, ua matua faʻavaivaia la tatou puipuiga ma manaʻomia le faʻamalosia atili e ala ile natura na tuʻuina mai ia i tatou. E toʻaitiiti tagata e le masani i meatotino aoga o viburnum. Na te togafitia le tele o faamai, ae i le taumalulu e matua faigata lava ona maua. O le seleseleina o viburnum mo le taumalulu o se faʻagasologa faigofie, ia mafaufau muamua o le a e manaʻomia i le taimi o le malulu malulu. I lenei tusiga o le a tatou faʻaalia mea lilo uma o le sauniuniga o lenei "fomaʻi tausi" mo le tele o masina.

Sauniuniga o viburnum mo le taumalulu: auala e filifili ai vine mo le teuina

Po o le a lava le auala o le faasaoina o viburnum e te filifilia, Aua nei galo e mulimuli i ni tulafono faigofie mo le pikiina ma le sauniaina o vine:

  • vine e tatau ona fou;
  • aua neʻi faʻaogaina fua o vine ma fualaau aina;
  • fuamini ma le pala e tatau ona lafoai;
  • vine e tatau ona matutu;
  • aveese ia ponaivi, mago, lala ma soʻo se otaota;
  • fufuluina o vine, mago ma amata le faagasologa;
  • Saunia le koneteina ma le nofoaga e teu ai ao le i faia.

E te iloa? O le igoa faasaienisi o le laau Viburnum e sau mai le Latina 'viere' - e fusifusia pe lalaga. I aso anamua, sa faʻaaoga lala o viburnum mo lalaga.

E faʻafefea ona faʻaalu le viburnum mo le taumalulu

O le auala pito sili ona faigofie e puipuia ai le aoga o le viburnum berries mo se taimi umi o le tafeina. E mafai ona e faia lenei mea i ni auala eseese: tuu ia fuʻu i totonu o atigipusa pe afifi i totonu o taga ma tuu i totonu o le pusaaisa; E mafai ona e filifilia fualaau aina ma faʻapalapala se mole manifinifi, ona togi lea ma vaevae ia pusa i ni vaega tutusa.

O tagata faʻapitoa e faʻaaogaina mea e faʻaleleia ai mea faʻavevela e fai mai o le vevela i le vateatea o -23 ... -18 ° C e talafeagai mo le faʻamaisa. I lenei vevela, viburnum, pei o isi fua, fualaau faisua ma vine, o le a teuina ana meatotino i se atigi anufe mai le valu masina i le tausaga. O lea, o le ai ai sau sapalai o vitamini ile vaitau e sosoo ai. E mafai ona e togiina fualaʻau ma i le vevela o -8 i le 0 ° C, naʻo le tolu taimi e faʻaitiitia ai le ola ile ola.

O pipi e sili ona tausia i totonu o le pusaaisa i se mea talafeagai mo oe. O se tamaitusi laitiiti e sili atu ma vave ona faʻaalu, ma, o lona uiga, e teuina umi. Aisea e taua ai lenei mea? O le mea atoa i oloa toe faʻafeiloaʻi, lea e matua faasaina ona faia, e pei o viburnum o le a le toe aoga. Vaevae vine i totonu o ia vaega e vave saunia ai mea uma o loʻo i totonu o le atigipusa poʻo le afifi.

Ina ia puipuia le foliga o vine, e sili atu le faʻaaoga o taga o le cellophane ma ni ipu palasitika laiti ma ni faʻamau faʻapipiʻi. O nei mea uma e mafai ona maua i totonu o le supermarket masani i totonu o le matagaluega. Ona o latou foliga, o ia koneteina e fetaui lelei ma tuʻufaʻatasia i totonu o vaisaisa. Afai e te manaʻo e togi i fafo se aofaiga tele o vine, o le a le faʻalavelaveina se ola laitiiti i luga o le faʻapolopoloina o avanoa i le initaneti. O pusa uila e mafai ona faʻaaogaina e fai ma siaki mo taga palasitika.

Fai faigofie. Liligi sina tamaʻi laʻititi o vine i totonu o le ato ma tuʻu i totonu o se atigipusa, faʻasoa tufatufa fualaau aina. Tuu mea uma i totonu o le'isaisa. Pe a oʻo mai le viburnum i totonu o le ato ma liliu i luga o se fasipepa faʻafaʻamau, faʻaoga le pusa ma faʻaauau pea seia maeʻa le seleseleina o vine. O le mea moni, o le faagasologa o le a sili atu le taimi nai lo le faʻaaogaina o koneteina mo lona faamoemoega faamoemoeina, ae o le avanoa avanoa e manino.

O le metotia lenei o le a faʻafefe ai vine ina ia latou le pipii faatasi. I le kisaisaisa filifili se tasi pe sili atu foi fata. Ufiufi i latou i le paʻu uila. Saunia fua - faʻasolo, fufulu ma faʻamamago. Ona tuu lea i ni vaega i le pusaaisa, tufatufaina atu i se pusa se tasi i luga o le fata. A maeʻa ni nai itula, ave le fasi pepa ma gaugau i totonu o koneteina poʻo taga ma toe faafoi atu i le faleisa.

E te iloa? Sa talitonu ia Healers e viburnum ua maua i meatotino mataga. Ma na taʻu atu e fafine i le laau o latou mafatiaga ma faanoanoaga.

O le filifiliga o le faʻasaoina o viburnum ua faʻamamaina i le suka

O le eleele fou viburnum, e seleseleina mo le taumalulu i le suka, e le na o le soifua maloloina lelei, ae e matua manaia foi. Mo le sauniuniga o se togafitiga togafitiga, e na o le lua mea e te manaomia: suka ma, i le mea moni, o fua o viburnum.

Muamua lava, vavaeeseina uma vine mai lala ma fufulu mama. Tuu vai faʻafefe. Faʻamasala atu sua mama i totonu o se pesini tele ma tatuʻu ma se mea faʻaleleia seʻia oʻo ina faigofie. O lenei lafoaʻi le mamae i totonu o se teuteu lelei i totonu o se isi pesini mama. O le faagasologa o le taimi e alu ai, ae aoga.

I kilo kilokalama uma o viburnum e tatau ona tusa ma le 700 glama o le mamae mamā. Liligi iai i le 1 kilokalama o le suka ma ola seʻia oʻo ina faʻamaʻi. Sasaa le manogi suamalie i totonu o fagu vailaau mama ma faʻamalo i le paʻu uʻamea pe faʻapipiʻiina e pei o le faʻasaoina. Tuu i totonu o le pusaaisa.

E taua! Kalina, eleele ma le suka, e te manaʻomia naʻo se sipuni mama ma mamago.
Faʻaopopo le masini i le vai mafanafana ma faʻanofo ina ia maua ai se meaʻai lelei ma maloloina. Kaleina, seleseleina e tusa ai ma lenei fua mo le taumalulu e aunoa ma le kuka, e mafai ona teuina i totonu o le potu. Mo lenei, e tatau ona pasteurized, tuʻuina i faletupe, mo le afa itula. Kalina, eleele ma le suka, o le a taofia ai mea uma na tofoina, ina ia oʻo i le taumalulu e te fiafia ai i na o mea aoga aoga.

Faasao o le sua viburnum

E oʻo lava i aso anamua, latou te iloa e mafai ona e kukaina meaʻai manogi mai viburnum, mo se faataitaiga, o le vai sili ona aoga mo le taumalulu! Fua suamalie mai viburnum mulimuli ane:

  1. Fufuluina fua i luga o paʻu, ona vavaeese lea ma suʻi i totonu o se vailaʻau poʻo se gau gau.
  2. Pepa o pusa pusa tapuni vai inu, ufiufi ma se tapuni ma faʻafefete i luga o vevela vevela mo le 10 minute.
  3. Faʻasusu le supa, faʻafefiloi ma le sua, faaopoopo le suka e tofo ma vevela i le 85 ° C.
  4. Liligi i totonu o fagu po o fagu ma ufiufi i kosi pipi poʻo pulou. E mafai ona teuina le sua mai le viburnum i le fale ile pito i lalo o le pusaaisa, poʻo totonu o le pulou.
E taua! Viburnum suamalie e matua aoga tele, ae e le mafai ona faʻaaogaina i se ituaiga faʻaogaina. Ia mautinoa e faʻaalu i le vai.

Faʻaaogāina o le sua, e mafai ona e faia se sipuni mai viburnum, ma o le fua o loʻo faapenei:

  1. Ave mea nei: vanilla, vai, 1 lita o le suamalie ma le 1.5 kilokalama o le suka.
  2. Aveese le viburnum mai lala, fufulu fualaau mai otaota ma peduncles. Faʻasoʻoto i lalo o le vai malulu ma tuʻu i totonu o se ipu fafie. Faatumu i vai malulu mama ina ia ufiufi ai fua.
  3. Tuu le masini i luga o se afi ma sefe seia maeʻa le viburnum. A amata ona fai le sualaau, ona faamalamalama lea.
  4. Aumai se fagu ma tuʻu se mea e teu ai i luga, ma ufiufi i se mafiafia laulau o gau. Liligi le suamalie na gaosia i le fala. Vaʻai lelei le keke. Viburnum o le a tatau ona tu mo le itiiti ifo i le tolu itula.
  5. Ona sasaa lea ma le faaeteete mea uma i totonu o se isi apa mama ina ia le maua ai iina. Faʻaopoopo uma suka i ai. Fufulu le afi ma faʻaosooso pea, faʻavevela seia maeʻa uma le suka. Ina ia faaleleia le tofo, ia faaopoopo le vanilla.
  6. Aumai i se vevela ma sasaa i totonu o fagu vai, ona fuli lea i luga. Lili ia fagu i lalo ma se tapuni ma afifi se palanikeke mafanafana. Teu i totonu o le pusaaisa poo totonu o le pulou.

E faʻafefea ona kuka viburnum mo le taumalulu

I le vaitau o le taumalulu e taua tele le mataʻituina o lou soifua maloloina ma faʻaogaina ni puipuiga e faʻamalosi ai lau puipuiga. I lona tino mamā, o viburnum o vine e aoga tele, ae na o fua na o sina taimi faapitoa, ma o lona tofo o le oona ma le oona. O le taimi lava e oʻo mai ai le vaitaimi o le matua atoatoa, e mafai ona e kuka viburnum mo le taumalulu.

Morse mai viburnum

O le sukalani o se ipu suamalie e tumu i vitamini maloloina. E fautuaina e ave fomaʻi mo le puipuia o le malulu. E le gata i lea, o le sua mai le viburnum e ofoofogia le afaina ai le puipuiga ma faaleleia ai le gaioro o le gaioiga. Talu ai o vine o le viburnum tart ma sina mea patino i le tofo, o le ae manaomia e teu i luga o le tele o suka.

Mo le 1 kilokalama o fua o le viburnum o le ae manaomia ai le 700 g o le suka. O pipi e mafai ona faʻamalosi ma faʻamaʻi. Fufulu i latou i le malulu. Afai e te faʻaaogaina viburnum ma ni afifi, ona vavaeese lea.

E taua! E tatau ona faia lenei mea i se tulaga lelei e mafai ai, ina ia le faʻaumatia le sili ona taua o le Kalin.
Lanu le vine i totonu o se sieve. E tatau ona e tusa ma le 0.5 lita o le sua suamalie ma se lelei lelei. Liligi le keke i le vai ma aumai i se vevela ile afi. Palu mo le 4 minute. Somi le keke ma lelei.

I le gaʻo maeʻa, sasaa le aofaiga saʻo o le suka ma faʻaali seʻia oʻo ina faʻamaʻi. Ona faʻaopopo lea i ai o le kalin vai. Ufiufi le ulo ma alu e faʻaaoga mo le tolu itula i se nofoaga malulu. Ua saunia le sua mikini. E mafai ona sasaa i totonu o tioata ma vave faʻatumu i le soifua maloloina pe sasaa atu i totonu o fagu vai, tapuni ma se tapuni ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. Morse e le o teuina mo le umi, ae mo ni nai masina e mafai ona e fiafia i ai.

Kalinovo jam

O filifiliga mo le faia o siamu mai viburnum e tele naua, o ia mea uma o le a talosagaina i latou uma oe sa le talitonu muamua i lenei vasega. Ina ia faʻamalosia ai mea aoga uma o viburnum vine, Taumafai e faʻaitiʻitia le faʻaogaina o le vevela. O le mea lea, o se fua mo le viburnum jam e aunoa ma le kuka na faia.

O lenei fua e manaʻomia ai fua na aoina pe a uma le kiona muamua. O lenei togi o le a maua ai le ita tele. E vave ona saunia vave Jam, e foliga mai e manaia, ae o loʻo i ai se tamai fale ola, e ui lava e mafai ona faalautele tele pe a teuina i totonu o le pusaaisa. I le taumalulu, o le masi kulupu o se meaalofa sili mo lou tino, na o se faleteuoloa o vitamini ma meaʻai.

I le kukaina o keke mumu, e tatau ona e filifilia ma le faaeteete viburnum ma saoloto mai lala, fufulu lelei i lalo o se pusa ma uu i luga o se mea e fai ai meaʻai pe gaosi foi i se mea e gaosia.

Liligi le masini e mafua ai le suka ma faʻafefiloi lelei seia maeʻa. Faʻaauau mea totino 1: 1. Faʻamasusu le tuʻu i totonu o fagu vaʻa mama, ia vavalalata faʻatasi ma le faʻavaa ma tuʻu i le pusaaisa.

O le a le mea e le faia viburnum - eseesega faʻatasi ma isi vine, fualaau suamalie, meli, ae o le masani masani o loʻo tumau pea le manaʻoga. Ina ia kuka le kulimi masani viburnum, e te manaʻomia vaega nei: 1 kg o le viburnum fou, 2 ipu vai ma le 800 g o le suka.

  1. Faʻasolo le vi vivi i lalo o le vai tafe ma vavae ese mai afu. Alu ma lafo ese le mea vevela.
  2. Tuu le fua i totonu o se masini vevela ma sasaa i totonu o le ipu e tasi. Vaʻai le ogaumu i le 180 tikeri ma tuʻu le tane ma viburnum iina. Simmer seia faʻamaluluina fua.
  3. Ave se apa, sasaa le suka i totonu ma faatumu i se ipu vai lona lua. Faʻafefiloi lelei, aumai i se vevela. O le taunuʻuga e tatau ona avea ma vaovao mafiafia.
  4. Ave fua o vine ma tuʻu i totonu o se pusa o le sipuni. Kuki mo le afa itula ile vevela vevela, faʻaosooso i taimi uma.
  5. Aveese le siamu mai le ogaumu ma faʻaliliu ma faʻaiʻu mo le ono itula. A maeʻa le taimi, tuʻu le mumu i luga o le ogaumu ma aumai i le sauniuni, faʻaosoosoina ma aveese le fulu.
  6. Sasaa pea le vevela vevela i luga o fagu fufulu. Faʻamau i luga mea ufiufi ma le ki mo le teuina.
E te iloa? I le taimi muamua, na talitonu tagata e viburnum e aveesea mata leaga ma tuliesea agaga leaga. O le mea lea, latou te tautau ona lima i le tulimanu o le fale, lea e taua o le mumu.

Kissel

O Kalina e sili ona aoga e avea o se tama aoga tele, o lea la o le tele o fualaʻau e faʻaaoga ai mo le taumalulu le tele o vaega o le kuka i le fale. Mo se faʻataʻitaʻiga Kalinova Kissel - o se tasi o fualaau sili ona lauiloa. O lana sauniuniga e le tele se taimi ma ni tupe, o se mea e sili ona fiafia i ai le toatele, ma i se tulaga sili atu - tamaiti. Kalinov kissel e mafai ona onā ma na ona kuka ma manava. Mo le 200 g o le viburnum, 2 sipuni tele o le suka, 6 lepuni puno o le maso ma le 4 lita o le vai e faʻaaogaina.

Kalina lelei fufulu ma vavae ese mai lala. Faamalamalama. Tuu i totonu o se fagu, ufiufi i le vai ma aumai i se vevela. O le sefulu minute, o le vevela i le vevela. Ona tosoina lea o le susuga ma toe tuu i luga o le afi e faʻapipiʻi ai. Faʻaopopo le suka, faʻanofo. Faʻateʻa le masini i se ipu vai malulu. Sii lemu i totonu o le decoction, faʻaosoosoina i taimi uma. Aumai le manoa i se vevela ma tape le ogaumu.

E faʻapefea ona saunia le compote o viburnum

Masalo o le faʻamalosi o le mea sili ona faigofie, suamalie ma faafouina e mafai ona faia mai i le lanumumu mumu. Mafaufau i se fua masani o kuka.

E taua! Ae leʻi amataina le kukaina mo lenei fua, ia e iloa o le a le faʻaumatia le ita o le Kalina, ae mafai ona faʻamaluluina. Na ona faaopoopo i le tofo mint ma cloves. O le a tuʻuina atu foi sina mea manogi i le vaiinu.

Mo le saunia o le Kalina masani o le a e manaʻomia mea nei: 2 kilokalama o viburnum berries, sugar, 800 ml o vai. Fufulu fua o vine i lalo o le vai malulu. Mumu ma fesiitai i totonu o se pesini loloto. Liligi 100 g o suka. A maeʻa le afa itula, faʻafefe le fua ma faʻafefe le sua. Berries ma le suka, tuʻu i totonu o se fagu, faaopoopo vai inu malulu ma tuʻu le vevela maualuga. A uma le fufuluina ona aveese le pulu ma faataitai le vai.

Afai e tatau ai, faʻaopopo leisi suka. Faʻaoso ma faʻaitiitia le vevela. Salu 7 minute, aveese le fulu. Faʻaopopo le sua suamalie, faʻafefiloi ma ufiufi i sina mea itiiti. Suauʻu mo le 5 minute i le vevela vevela. Aveese le apa mai le ogaumu ma ia vaʻaia lelei. O le vai inu e tatau ona tuʻu i lalo o le tapuni seia maeʻa maeʻa. A uma lena, tuʻu i totonu o le pusaaisa.

E faʻafefea ona kuka viburnum jelini

Matou te mafaufau i le mea masani mo le viberum jelly:

  1. Lanu le vine i totonu o se sieve. Ina ia aveese le ita, tuu i lalo i le vai inu mo le lima minute.
  2. Faafefiloi le kalin puree ma le suka i fuainumera 1: 1 - e mo i latou e fiafia i le suamalie, poo le 2: 1.
  3. Aumai le gelini i se mea e le faʻafefe ma faʻafefete i luga o se afi maualalo, faʻaosooso, seia oʻo i luga o pa o le apa.
  4. Liligi i totonu o fagu vaʻa mama ma faʻamalosi mau.

E mafai ona e kuka tila mo le itula le umi, pei o le jam. Afai e te faaluaina le suka o le suka ma ufiufi i pulou afifi, e mafai ona teuina lenei teuina i le vevela vevela. Afai o le pulou o le nailoni, o le suka e faʻaopopoina i lalo ifo, ma o le vevela o togafitiga e itiiti ifo, o lea la e tatau ona na o totonu o le pusaaisa po o le potu.

E te iloa? Talu mai aso anamua, viburnum - o se faailoga o le lalelei o teine. I Rusia anamua, na taʻua ai o se faʻaipoipoga, ma e masani ona auai i sauniga uma o le faaipoipoga. Fualaau o viburnum teuteu teuteu, laʻau fiafia ma ipu.

O le viburnum paʻu mama mo le taumalulu

I fafo ma i le fale e mafai ona e faʻamago viburnum. E pei o ia e mafai ona umi ona taofi ona meatotino aoga ma le tofo.

Ave ni pulumu o viburnum ma fufulu lelei i lalo o le vai malulu. Ufiufi le falaoa tao i luga o se pepa tao ma tuʻu le viburnum luga. Vaʻaia le ogaumu i le 60 ° C ma faʻapipiʻi le ogaumu e faʻagogo. Tuʻua le faitotoa e fai si laʻititi.

I le matala, filifili se nofoaga malulu ma tuu ni totini o viburnum i luga o ie pe nonoa i latou i ni afu ma tautau i latou.

A maeʻa le suamalie o vine, tataʻesea ma gaugau i taga tioata po o pou. E sili ona lelei le teuina i se nofoaga matutu ma vaʻaia.