Laʻau

Auala e momotu ai se togalaau fugalaau i luga o se tafe: faatulaga se fugalaau fugalaau

O se faufauga ma se faʻaituau itiiti mo le tele o fai togalaau faʻatoʻaga o se mea e tautevateva ai i le faʻatulagaina o le ata o le laufanua. Ae sili atu le poto masani o faʻatoʻaga togalaau, i le isi itu, mafaufau i fanua faʻapitoa i fanua e sili atu ona manaia mo le fatuina o laufanua matagofie: faʻaleleia togalaau fugalaau, teuteuina o galu ma alpine slides, ma le tuʻuina o fanua. Sei o tatou taumafai ma o le a tatou iloa po o le a le togafiti latou te faʻaaogaina e liliu ai se mea e leai se avanoa e avea ai ma se faʻafeiloaiga tulaga ese o le fugalaau.

Le fatuina o se fugalaau mananaia, lea o le a fiafia i ona foliga matagofie ma e le manaʻomia se tausiga faapitoa faapitoa, e tatau ona e mafaufau i ni numera o mea. Faʻamatalaga autū o vaega faʻapitoa:

  • Suavai e fufulu i tafatafa o vaitafe ma vaitafe o timuga e tafe mai i lalo;
  • Le manaʻoga e faʻatūina puipui ma puipui;
  • Eseesega i le microclimate e fuafua i le faʻatulagaina o le faʻaoga e tusa ai ma mea taua.

I eria o loʻo i ai le maualuga o le manaʻo ile 5-7 °, e fesoasoani ai laʻau laiti e puipuia le taʻeina o palapala. O loʻo eliina i tulimanu o togalaau fugalaau, ua faʻamalosi puipui, ona faʻapipiʻiina lea i totonu o ni faatanoa vai. O le vai e tafe atu i totonu o "taga" e faigofie ona faʻaaoga mo le faʻafeusuaʻiina o laau ma le faʻamamaina o le eleele.

O le fofo aupito sili ona lelei pe a faʻapipiʻi nofoaga i le 7-15 ° o le totoina lea o se mutia, o le mutara emerald, e faaopoopo atu i lona galuega teuteu, o le a avea ma aʻa e taofia ai le fufuluina o le eleele e ala i vai.

E mafai ona e aʻoaʻoina le auala e totō ai le mutia vao mai meafaitino: //diz-cafe.com/ozelenenie/kak-pravilno-posadit-gazonnuyu-travu.html

Pe a mamanuina ni vaega lemu ifo ma le fiafia i le 20 ° pe sili atu foi, na o le pau lava le fofo i le faafitauli o le faatulagaina lea o vaega pito i lalo o le terraces e faamalosia i puipui puipui.

O fugalaau i luga o le tumutumu e foliga mai e ese le manaia ma le matagofie, manatuaina o kapeta lanu felanulanuaʻi, o loʻo alu malie ifo i vae o mauga

O le faafitauli ogaoga o le faatulagaina o moega fugalaau i luga o le taumatau o le taufaʻatau o le faʻaaogaina o le palapala ma le timu ma faʻafefe vai. O le foiaina ma le manuia o lenei faafitauli e fesoasoani i le faʻaleleia o le alavai.

Papa papa - o se mea matagofie o fatu ma maʻa. O lenei togalaau fugalaau o se elemene taʻutaʻua o le mamanu o le laufanua ma teuteuina le tele o eria.

Afai mo le faʻatulagaina o luga o mauga i luga o laʻau lamolemole e manaʻomia le faaopoopoina o ni eletise laiti, ona tuʻuina lea i luga o se tulaga masani, e tatau ona faia na o sina taumafaiga e fatu ai se laufanua masani.

O fugalaau e faʻatulagaina i luga o slopes e manaia i latou e sili atu ona iloa ma e le o se mea faʻapitoa pe a faʻatusatusa i ni mea faʻavae. O elemene faalenatura e fesoasoani e faamamafaina ai ata o laau totō na totōina i luga o se mauga.

O le fatuina o se togalaau fugalaau i luga o se mauga, faapea foi ma le faatulagaina o soo se isi fugalaau, e aofia ai le tele o laasaga faavae.

Filifiliga o laau totino, ia mafaufau i mea taua

Pe a faʻapipiʻi se togalaau fugalaau i luga o se mauga, e taua le taulaʻi i lona tulaga e fesoʻotaʻi ma mea taua. E taua tele le matauina o lenei tulaga pe afai o loʻo e feagai ma se mauga e sili atu i le 10 ° lona maualuga. O le nofoaga o le togalaau fuga e fuafua ai lona microclimate.

O le tolotolo i saute o le vaega mafanafana ma sili ona manaia o le mauga. E sili atu le mafanafana i le susulu o le la. I luga o le kiona e paʻu vave i le tautotogo. Ae i le taimi lava e tasi i masina o le taumafanafana, o le fure ma e le talafeagai mo laau uma.

Naʻo le itu i saute o loʻo i ai fugalaau e faʻafeiloaʻi le la e mafai ona faʻaali atu le lalelei ma le matagofie o le fuga i le tikeri sili ona maualuga

I luga o le itu i saute ma saute sisifo e sili ona lelei le vavaeina o togalaau papaʻe - o rockeries ma togalaau. Mo la latou mamanu, o ituaiga eseese o laau teuteu e lelei: o le dorf gorse, o le pine, o le broom, the St. John's wort, pine pine. O le suavai "aluga" o mamoe e felafoaʻi ma lanu lanu o phloxes o le a avea o se teuteuga matagofie o moega fugalaau.

O le fasi fasimoli e lagona lelei foi luga o mauga papa. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i lenei laau: //diz-cafe.com/ozelenenie/saponariya.html

Pe a fai ni fugalaau fugalaau i luga o le itu i saute, e le mafai ona e faia e aunoa ma ni laupepa e ufiufi ai le la: malamalama o le la, minu, eschscholzia, Iberis, faʻailoga

O le mauga, liliu i sasae ma sautesasae, e le itiiti ifo le malamalama i le susulu o le la. Ae o le eleele i luga o lea mea e mafai ona taofia ai le susu ile umi. O nei tulaga foliga lelei e mafai ona afaina ai laau e ala i le amataga o le tautotogo: o le vaega aerial o fugalaau e paʻu i lalo o le vevela o le la, aʻo le eleele tafa o loʻo tafe i lalo e le liusua le kiona. I luga o le itu i matu ma sisifo o le a latou ola lelei: astilba, faʻasaina, meaʻai ma mea manogi manogi.

O le itu i sisifo e sili atu ona afaina i le matagi. Le palapala i luga o le eleele e paʻu ma faʻapala vave. Ina ia mamanuina lea tulaga, e sili atu le filifilia o fualaau vevela e le mafai ona fefefe i matagi ma tusi. Ia iinei o aʻa e maua aʻa: saxifrager, vaʻavaʻa, sima, laupapa fafie, pipiʻi.

E mafai ona e aoao atili e uiga i laau toto toleni lauʻeleʻele mo le togalaau mai meafaitino: //diz-cafe.com/ozelenenie/zasuxoustojchivye-rasteniya.html

O laufanua lanumeamata i le itu i matu, mauaina o le le lava o le vevela, e le eseese i le matagofie faapitoa o le fuga. O le susu e le vave alu ese i le itu i matu. Faafetai i lenei mea, o tulaga lelei e faia mo le totoina o fugalaau fiafia. Soo-faapalepale ma malu malu-faapalepale laau toto o le a lagona le mafanafana iinei.

O motu lanu i totonu o le penumbra o le a faia e lili lakapi o le vanu ma meaola, faʻalauiloa hydrangea ma le geranium, St. John's wort ma Lunighort. Ma o mea e tatala ai laʻau o fern, faapea foi ma vaovao e faatau ma mea manogi e fesoasoani e tuʻuina atu ai le siʻosiʻomaga i le tuufaatasiga.

I le faaopoopo atu i le faʻalautelega o le taulalata e fesoʻotai i mea taua, e taua foi le mafaufau i le vaega pito i luga o le togalaau fugalaau o le a sili atu le paʻepaʻe o le lalolagi nai lo le pito i lalo. O le mea lea, o laau i totonu o le moega fugalaau ua faatulaga e tusa ai ma le mataupu faavae: totoina o fugalaau matala i luga o se mauga, fugalaau alofa-i le vae.

E le gata i lea, o mea i le filifilia o laau mo mauga maualuga o le a aoga: //diz-cafe.com/ozelenenie/podbor-rastenij-dlya-alpijskoj-gorki.html

Puipuiga o lologa

O timuga ma timuga o le tautotogo o le faafitauli autu lea o poloka fanua.

O vai e tafe mai vaitafe i luga o le laufanua o le fugalaau e fai ma faailoga i luga o le eleele i le tulaga o le loloto o vaituloto, lea e mafai ona liua i le galu

Faatasi ai ma le vai e tafe, o eleele palapala lelei e fufulu. O le mea lea, o se tasi o galuega muamua e tatau i le tagata e ona le mea e tatau ona foia pe a fuafua e "talepeina" le laufanua matagofie o le faatuina lea o se alavai. Mo lona faʻatulagaga, e mafai ona e faʻaaogaina se tasi o auala e lua.

E mafai ona e aʻoaʻo e uiga ile auala e faʻapipiʻiina ai se alavai faʻavaivai i se 'upega tafaʻilagi mai meafaitino: //diz-cafe.com/voda/drenazh-uchastka-svoimi-rukami.html

O le auala muamua o le eliina o alavai i luga o le tau. O le 'aveʻese' 'sasaʻe' o loʻo taatia i se mamao e 2-3 mita mai le tasi. O le taua o alavai e mafai ona faia e pitonuu papaʻu e lua, o lona pito i lalo o loo ufiufiina i se kesi e leai ni vai, ma ni tane tanumati laiti, o le vai lea e faigofie ona faʻaaoga mo le fausiaina o tu.

O le auala lona lua o le faʻaaupuina lea o le "puipui," ma tuu i luga o le togalaau. O ia ituaiga alavai e sili atu ona talafeagai pe afai o le lelei o le suavai lafoai e tele mea e manaomia, mo se faataitaiga: pe a pasia se auala tele i luga o le nofoaga. O taotoga e faataamilo i le nofoaga o le saite, tuu i luga ae o moega ina ia le pa'ū le suavai i luga o le 'upega tafaʻilagi, ae faʻaputu i totonu o faatanoa faʻaputu-faʻaputu e faʻatulaga i autafa.

Pe a faʻapipiʻi le faʻaleleia o alavai, e taua le tausia o foliga o tane e teu ai, teuteu i luga o le pito i fafo ma fugalaau e faʻafeusuaʻi ma susu pe teuteu lauusiusi

Faamalolosia o le eleele ile togalaau

O loʻo faʻataʻitaʻia le lauʻeleʻele, o se togalaau teuteu matagofie e foliga mai e ese lava le matagofie ma mataʻina. Ae o le eleele i luga o mauga e masani lava ona i ai se vaega manifinifi o le eleele lafulemu, lea ua fufulu foi i timuga. Fofoina o faafitauli e fesoasoani e faamalosia ai le eleele e ala i le faapipiiina o puipui tumau ma le faatulagaina o fanua. E mafai ona faʻatamaoaigaina le palapala i le nofoaga o le faʻatulagaga o le togalaau o le lumanaʻi i le faaopoopoina o le eleele lanu uliuli.

Aotelega o auala sili ona sili e sili ona lelei e faamalolosia ai tulimanu ma pito i luga: //diz-cafe.com/plan/ukreplenie-sklonov-na-uchastke.html

O le fatuina o terraces o se faʻafiafiaga ma fatufatuaʻi gaioiga. E mafai ona faʻatulagaina i se laina, tuʻu faʻamalosi poʻo se mamanu siaki. O le numera ma le maualuga o terraces e fuafua i le tele o le fasi fanua ma le maualuga o lona maualuga

Soo se mea masani ma mea e fau ai fale: maa, piliki, poloka sima, laupepa laupepa ma ogalaau e lelei tele mo le faaleagaina o le palapala ma le teuteuina o fanua.

Ina ia mafai ona tuufaatasia lelei le puipui puipui ma le aotelega o le mamanu o le saite ma ia vaʻavaʻai lelei i le pito i lalo o le mauga, e tatau ona filifilia mea e faʻaaoga mo lona mamanu e faʻaaogaina ai le faʻatulagaga o le togalaau atoa. Luga o le fugalaau ma se faamamafa i le matagofie o le natura o le a lelei ona foliga mai e fausia i maʻa faanatura po o le natura.

Ina ia faia se aafiaga o se laufanua natura, o le taofia o puipui e faasolosolo ona fai sina faasolosolo i taimi faatulagaina. O puipui puipui e mafai ona tulaʻi mai le eleele pe soʻotaga lelei ma le toomaga

Mo se fugalaau i le toga Art Nouveau, o se mamanu piliki ma le fausiaina o elemene e lelei. Pe a mamanuina se togafiti i se auala mataʻutia, e matua matagofie lava le faʻalelei, e faʻamalosia e ala i mea faʻapipiʻi ua mamanuina i foliga o le mata. Auai i na puipui lagolago ma faigofie o le gaosiga.

Ina ia faʻamalosi le puipui o le malifa, na o oe e manaʻomia le tietieina o ni nai siteki malolosi, tuʻuina i latou i se mamao e afa mita le tasi mai le isi. I le va o siteki e pei o luga o le mauga, e na o le fuliina o lala moli vaivai na totoe ina ua uma ona teuteu laau i le togalaau.

O loʻo i luga o le laufanua o loʻo avea ma faʻavae lelei mo le fausiaina o moega fugalaau. I luga o nofoaga e le lelei, e lagona e tagata totoa le mafanafana, ma o le maualuga o eseesega e maua ai se tala lelei o le la ma lanu.