Laʻau

Sima teuteu i le mamanu o le laufanua: mea ofoofogia mataʻina mo le susulu o le susulu

Aʻo vaʻavaʻai i le matagofie o teuteuga o puipui, ala savali ma pa puipui, e faigata ona mafaufau e faia uma i mea masani - sima. Ae o laei i ona po nei, e le pei o latou "tuaa", ua lauiloa ona o le foliga lanu enaena matagofie, ei ai a latou mea faapitoa faapitoa. Faafetai i ona meatotino faʻaalia, o le sima teuteu e faʻaaogaina e le gata i le fausiaina, ae faʻapea foʻi i le mamanu faʻafanua.

Mo le taimi muamua, na faʻaaogaina e tagata Amerika i le amataga o le 60s o le seneturi mulimuli i le fausiaina o auala i vaalele a le militeli. Na feagai i latou ma le galuega o le fatuina o se mea fau fale lea e tuʻufaʻatasia ai le lelei o faʻatinoga ma mea teuteu teuteu. O le mea e aofia ai le sima, vai, tuufaatasiga, vali ma faʻaopoopoga, ua usitaia uma nei manaoga ma o lea na faʻaaogaina lautele i le tele o alamanuia.

I aso nei, o sima teuteu e mafai ona vaaia i paka o taavale, auala ma ala savali, auala o vaituloto. E faʻaaoga i le toe faʻaleleia o fausaga teuteu.

Faʻafetai i taumafaiga a tagata atinaʻe i aso nei, o loʻo iai le tele o faʻafitauli e le mafai ona faʻamaonia, o le autu o nei:

  • Faʻaauau i aʻafiaga o mea tau suauʻu, vailaau ma vailaʻau faʻamalosi;
  • Le malosi e faʻafetaia ai le avega (2-3 taimi sili atu nai lo paʻu paʻu paʻu);
  • Mautu o UV ma le mafai gafatia e oʻo atu i le 300 piliki malulu;
  • O le gafatia e faʻafetaia ai le fesuiaiga o le vevela mai le -40 ° C i le 40 ° C;
  • Tetee atu i le ita ma le masini.

Faʻaaogāina o le sima, e mafai ona fatufatuaʻi lavalava matagofie ma umi. O faʻaopoopoga faʻapitoa o vaega ia o le fesoasoani faʻapitoa e puipuia ai le faʻamavaeina ma le tosoina o luga.

E le pei o sima masani, o le tekinolosi lea e faʻaitiitia i le faʻaaogaina masani, sima teuteu e aofia ai le faʻaaogaina o se mamanu faapitoa i le pito i luga ina ua maeʻa le sasaa.

O isi tagata oti ma isi meafaigaluega faʻapitoa e faʻaaogaina e teuteu ai luga. E mafai ona e faia ni mea teuteu faʻapitoa, ma laina lamolemole e faia i sikoa ma taimane e mafai ai ona tuʻuina atu le faʻamalamalamaga ma le manino i le ata.

Faʻafefea ona faʻaaoga lenei vavega i le mamanu o le nofoaga

O le faʻaaogaina o tekinolosi faʻaonapo nei mo le gaosia o sima sima, o gaosiga e gaosia mea e mafai ona faia ai le aʻafiaga e le gata o maʻa masani, ae faʻapea foi laupapa, piliki, taʻavale teuteu ma isi mea e faʻaalu ai le toomaga.

I totonu o le mamanu, o loʻo faʻaogaina le sima teuteu i le faʻatulagaga o nofoaga e faʻafiafia ai, o le mamanu o auala o le togalaau ma le fausiaina o mea e teu ai laufanua.

O lea sima e talafeagai e le gata mo le faʻatulagaga o nofoaga ma auala. E faʻaaogaina i le fausiaina o pa ma le gaosia o pepa laiti.

O pa puipui teuteu teuteu e mafai ona i ai ni mea, e amata mai i piliki masani ma maa, ma faaiu i se faataitaiga i le vaega o Bashenon.

O taʻavale ata, foliga tutusa o laʻau maualalo, ma nofoaafi faʻafetai e le maualalo i le matagofie i maamora faʻapitoa ma alapaita

O paleni e faia i le sima e foliga matagofie e pei o pa o arbors ma verandas, lagolago mo nofoaafi. O koluma nofofua na mimilo e ala i le aʻeina o laau totō, fugalaau fugalaau ma fugalaau fugalaau e mafai ona teuteu matagofie i le togalaau. O se suauu stucco e faia i le sima o le ai ai i le mea e iloagofie ai.

O laufanua togalaau e lafo mai i le sima o nisi ia o togalaau e sili ona aoga. Faʻalagolago i le faiga o le faʻatinoga, e mafai ona faigofie ona aofia ai i le mamanu o le laufanua, faia se faʻaopoopoga matagofie i luga o le 'upega tafaʻilagi.

O lenei pusa malupuipuia e faʻapipiʻiina le matagofie ma le aoga - e lelei tele le nofo i lalo ma malolo ai

Eseesega o le faʻaaogaina o mea

E tolu ituaiga taua o mea teuteu teuteu e iloagofie i luga o filifiliga mo vaega o le mea ma le aafiaga na ia fatuina.

Lanu lanu

O lanu lanu o lanu vali e faʻaaogaina i le gaosiga o sima teuteu, e sili atu ma le luasefulu ata.

Faʻafetai i le tele o lanu, o le lanu lanu e mafai ona faʻaleleia lelei le fausaga ma le fugalaau o le lauʻeleʻele, e fai ma teuteuga matagofie o le alatele, nofoaga paka ma togalaau togalaau

Mo le mauaina o sima lanu, e faʻaaogaina e tagata gaosi penivali lanu faapitoa, lea, faʻafetai i se faʻamalosi faapitoa, e mafai ona faatumauina le televave o le lanu e tusa lava pe i ai tulaga le lelei o le siosiomaga. O le tele lava o taimi, o ia ituaiga o meaʻai e faʻamalolo ma masima o metala eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia tuʻu faʻamalosi se lanu lanumeamata, faʻaopoopoina le oxium oxide, uʻamea mumu - uʻamea uʻamea, ma le paʻu-manganese oxide.

Faataʻitaʻi le maʻa masani

I le faʻaaogaina o tekonolosi mo le gaosia o taimane, e mafai ai e tagata gaosiga ona gaosia le sima, lea e mafua ai le aoga o le tausisia atoatoa o mea na faia mai mea masani na tuʻuina i le fiaselau tausaga talu ai.

I lima lima o le matai, o le sima e mafai ona ave le foliga o soʻo se mea masani, pe o maʻa maa, piliki, pa, maa maama ma

O le faʻataʻitaʻiga e matua talitonuina e tusa lava pe maeʻa maeʻa suʻesuʻega e leʻo taimi uma e mafai ai ona iloa pe o se maʻa masani pe o se ata na faia lelei.

Faʻaofuofu Faʻatasi

O le sima teuteu ma se fausaga manino e faia e ala i le faaopoopoina o le tuufaatasiga tele i le tuufaatasiga. O le manaʻoga e manaʻomia e ala i le faʻalauiloaina o fatu e oʻo mai i luga pe a uma ona faʻaaogaina meafaigaluega poʻo ni fofo faʻapitoa o le pito i luga.

O ia sima teuteu e mafai ona uia se ala savali masani i totonu o se laupapa tuai, ma le patio i totonu o se patio Spanish televave

Pe a fatuina se sima ma se fausaga fesoasoani, e faʻaaogaina faʻaputu o marble paʻu, granite, anthracite, limestone ma basalt. Faʻafiafiaga pito i luga e maua mai e ala i le faʻaogaina o lanu uliuli, mumu ma le piniki.

Faʻapipi teuteuina e le tagata lava ia

O sima teuteu e lelei mo le faatulagaina o ala savali ma le teuteuina o se togalaau. Faatasi ai ma uiga aupito sili ona lelei, e sili ona matagofie le matagofie. I le faʻaopoopoga, e faigofie le ufiufi o le sima mo le faʻamamāina, ma e faʻamalosi i gaʻo uma ma suauu. E le manaʻomia ona faʻapipiʻi se laupepa ma faʻasolosolo faʻatasi ai ma se mea faʻapipiʻi, o lea e mafai ai ona e faʻasaoina se mea itiiti i le fausiaina.

E le manaʻomia ona faʻapipiʻi se laupepa ma faʻasolosolo faʻatasi ai ma se mea faʻapipiʻi, o lea e mafai ai ona e faʻasaoina se mea itiiti i le fausiaina

Afai e manaʻomia, e mafai ona faia ni sima teuteu i ou lava lima. O le vevela vevela ma le fomu mo lana sauniuniga e mafai ona faʻatau i soʻo se faleoloa mea totino.

O le filifiliga mamanu e faalagolago i lou fiafia. I luga o le faʻatau, e mafai ona e maua ni pepa palasitisi po o ni vailaau, e aofia ai le faʻaopoopoina o faʻasalalauga ma sikuea, ata tusi "fan", "exec", "paʻu o manu," "lalaga vili".

O le tekinolosi mo le fatuina o se mapusaga fesoasoani e aofia ai ni laasaga:

  • Faʻavae sauniuniga. I le faia o se togalaau i le nofoaga e vaʻaia, o se palapala eleele e 10 cm le loloto ua aveeseina, o le pepa o loʻo tuʻuina ma o se vaega o lapisi ua sasaaina.
  • Suauu sasaa. I luga o luga o le palapala ua sosolo le sima ma lamolemole.
  • Faaaogaina o le lanu lanu. Ina ia tuʻuina i luga le paolo o loʻo manaʻomia, o le fofo o loʻo faʻafefeteina i mea masini matagogo poʻo togafiti faʻamalosi, e faʻaopopo i le valivali o pigments e aofia ai se penisini poʻo se quartz sand filling.
  • Faʻamamaina le faʻamalosi. I luga o le uʻamea, ae le o se mea ua maeʻa ona faʻasua, faʻapipiʻi pepa, vavalalata le tasi i le isi. Mo le maua manino o le lolomiina o le mamanu, o le faaputuga o fomu e fai si pisi. E mafai ona e fuafuaina le sauniuni mo le faailogaina o paipa tuʻufaʻatasi e ala i le paʻi i lou tamatamailima. E sauni le faʻafefiloi pe a le oʻo i ai.
  • Faʻamamaina le fufuluina. A maeʻa ona tu mo le 2-3 aso, latou te mulumulu le pito o le sima ma se pulumu faʻafefeteina i se vaifofo ma le kulimi chloride. A maeʻa maeʻaeʻa le pito i luga, ona faʻaogaina lea o se puipuiga e taofia ai le faʻaʻosoʻoina o le susu mai luga ole sima fou.

I nofoaga e foliga mai o le a malepe, e tatau ona tuʻuina faʻalautele faʻalautele e ala i le faia o latou mamao i le mamao e 6 mita mai le tasi ma le isi ma faʻapipiʻi solo i se paʻu le lanu.

Ina ia faʻalauteleina le soifuaga o le sima ma faʻaleleia le lelei o meatotino faʻalelei o meafaitino, e manaʻomia le togafitia o le tino i se mea faʻapitoa e faʻataina ai le tino e fausia ai se ata puipui.

E mafai ona faʻaaogaina le sima teuteu i totonu o le 10-15 aso. O le mea e lelei ai, e manaʻomia le togafitia o le sima faʻatasi ma vaifofo faʻapitoa i tausaga taʻitasi.