Laʻau

Pelargonium Norland

Pelargonium Norland e aofia ai ituaiga eseese ma mea manogi, lea e sili ona taua i le fugalaau fale ona o le maualuga o lona teuteuga. O se fugalaau manaia e manaomia ai le tausiga faapitoa, lea latou te amata fuafua ao le i faatauina mai ni fatu.

Pelargonium Norland - o le a le ituaiga fugalaau, o lona aiga

Pelargonium Norrland o se laau na maua e ala i le sopoʻia o fualaau aina ma mea matagofie.

Faʻamatala puupuu, talaʻaga o le amataga poʻo le filifiliga

O le uiga autu o le fugalaau o le tele o mea lanu mumu lanu piniki, e pei lava o peonies. O tamai laupepa pepa e leaga. E valiina i se moli malu lanumeamata lanumeamata ma susu i le paʻi.

O le vailaʻau Norland e tele ona fugalaau.

Tuputupu ae Pelargonium Norrland i le fale, tulafono mo le tausiga

Afai e te mulimulitai i tulafono uma o le tausiga, o le fugalaau e le mafua ai ni faafitauli ma aʻafia.

Malamalama ma le vevela

Pelargonium Tuscany ma ona ituaiga Edwards, Bernd ma isi

Geranium Norland e fiafia i le tele o le malamalama, ma ua le toe tupu susulu ma le tele pe a leai. E aoga le vaʻavaʻai i le filifiliga o foliga o mumu i luga o laupepa laʻau o le vao, ma tuu le fugalaau i se nofoaga ma le malamalama e faʻasalalau pe i luga o le faamalama i sasae.

O le potu e tatau ona mafanafana, ae le o se mea vevela. I le tau mafanafana, e aoga tele le fafaguina o le togavao a itiiti mai faalua i le vaiaso. I le taumafanafana, o le vevela sili ona lelei o le pelargonium content is + 18 ... +25 tikeri, faatasi ai ma le oʻo mai o le taumalulu ua faasolosolo malie lava ona faaititia i + 12 ... +14 tikeri.

Taua! Lafoaʻiina o le laau, e le o se mea e tatau ona faia ai ni faʻamalosi malosi, e leai se aafiaga lelei i le fuga.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

E tatau ona susu le palapala i le palapala, o lea e tatau ai ona e faʻafefe i taimi uma. Ole taimi e masani ai ona faalagolago i le vaitau: i le taumafanafana i le vevela o le fugalaau e faʻamalo pe tusa ma le 3 taimi i le vaiaso, ae i le oʻo mai o le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le taimi ole fafaga i le 1-2 taimi. O le tele o vai e le faʻapipiʻi i le eleele, e faʻamaʻalea pe a maeʻa ona faʻavaivai.

E tatau ona maualuga le suavai ma mama, aua nei faʻaaoga vai vai. Muamua, mo le lata i le 5-6 itula, e puipuia i se mea lautele ma papaʻu. E afaina mai lea taimi i lea taimi e aveese uma ai chlorine. O le vevela o le vai e tatau ona tutusa ma le vevela o le potu.

E manaʻomia le faatumauina o le faʻamamafana i le 70%. Ina ia faateleina, e fautuaina e sulu le vao mai le pamu moli.

O le eleele mo le totoina e tatau ona lelei ma vaʻaia.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

Mo le fafagaina o Pelargonium Norland e faʻaaogaina na o meaola faisuala. E tele naua aʻafiaga i aʻa o ituaiga uma o geraniums. O luga o laei e faia i totonu o le vai faʻapipiʻi faalua i le masina.

Taua! O fualaau faʻaaoga e naʻo le taimi o le tuputupu aʻe o le vaitau ma le fugalaau.

O se fugalaau e manaʻomia se meaʻai fua. E saunia e ala i le faʻafefiloi o le eleele mumu, peʻa, humus ma oneone paʻu. O le vaega mulimuli e tatau mo le manava manaia ma le faʻamamaina o le suavai. Mo le faʻaleleia o alavai palapala, o loʻo faʻapipiʻiina ai se alavai faʻavaivai i le pito i lalo o le fagu: faʻalautele le gaʻo po o piliki piliki, tamai laumei, iliili.

Fugalaau Taligalaau

O le fagu mo le tuputupu ae e tatau ona filifilia e faalagolago i le lautele ma le uumi o le aʻa. E te le manaʻomia ona e filifilia se vateatea tele lava, o le mea lea e mafai ai ona tupu le fugalaau.

Teuina ma le totoina

O le vao e tatau ona seleseleina i taimi uma e aveese mai ai tuai tuai ma mamago, ma faʻapipiʻi foʻi. Mo lenei mea, ua aveeseina ai taʻavale talavou poʻo totonu o tagata matutua. O lenei faiga e faʻaleleia ai le lelei o le fuga.

O le vaega pito i luga o le togavao e vave ona maua le tuputupu ae, ae o le aʻa e amata malie lemu, o lea ua lava ai le gaosi 1 taimi i le 2-3 tausaga. E le fiafia le Geranium i le gaosiga masani.

Faʻalogo lelei! Pe a totoina se laau i totonu o se fagu fou, e tatau ona toe sui atoa le eleele tuai ma faatumu uma vavave i le va o rhizomes ma se meaʻai fou.

Faʻaputuga o laau totō

Pelargonium Odencio Symphonia - Faʻamatalaga

O le Pelargonium e lauiloa ona o lona susulu ma le tele o fugālaau, lea e mafua ai ona lauiloa le fugalaau. O le togavao e amata ona faʻamavae uluaʻi fuʻa pe a uma le taumalulu i le faaiuga o Aperila poʻo Me. Fuga e faaauau pea seia oo i Setema.

O fugalaau tetele o Pelargonium e faʻaputuina i lalo le 20 pou. E lua ituaiga lanu: o piniki ma mūmū. O le Red Pelargonium Norland (Red Sport) o loʻo i ai se faʻamatalaga ese o le mai i le lanu piniki - e laʻititi la latou lapopoa ma e le o iai foi i totonu o le faʻaletonu.

Auala e fuga ai se fugalaau pe a sili ona lelei

Pelargonium Millfield Rose (Milfield Rose)

I le fale, o le aganuu e faʻapupulaina e ala i le taina o tipi, e ui o nisi taimi e faʻaaogaina foi le metotia o fatu.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

E mafai ona vavae ese mai i soʻo se pupu, ae fautuaina e faʻaogaina le malosi ma le ola maloloina. O le umi o vaega taitasi e tatau ona le itiiti ifo ma le 10-13 cm ma ia i ai le itiiti ifo ma le 3 laupepa. E togiina mo ni nai itula i se fofo-faʻaleleia le fofo ma e na o le taimi lava lea e tanumia ai i latou i le faʻafefiloi ma faʻafefiloi palapala eleele. Laʻau uma aʻa i le 1-1.5 masina.

O le tipiina o le auala faigofie lea e faʻalauteleina ai geraniums

Fanauina o fatu

O le totoina o laau totō, o le totoina o mea totino ua faʻafefeteina i se vaifofo faʻamaʻi ma tanumia i le loloto o le 1-2 cm i le mea e sui ai. E sili atu le manavaina o le eleele mai le fana, ae le o le vai. I le pito i luga o le pusa e tatau ona ufiufi i se ata tifaga ma tuu i se nofoaga mafanafana ma susulu.

Tuputupu ae tuputupu aʻe, faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi masani masani o le pelargonium:

  • Laʻau pala - afai e le togafitia, e mafai ona liua i totonu. O le mafuaʻaga o le faamai o le suavai lea o le eleele ma le maalili o le togavao.
  • Faʻaleagaina grey o se faʻamaʻi pipisi. E vave ona afaina le togavao ma e faʻaalia i le faʻapouliuligia o pu ma foliga mai o lanu uliuli i lau.

Fugalaau vela:

  • Whitefly - 'ai i ni meaʻai, ma mafua ai ona faʻafefete ma taofi le tupu o le vao.
  • Mealybug - faalilolilo paʻu paʻepaʻe, lea e ufiufi ai luga o laupepa lau. I le aluga o taimi, ua amata ona latou pogisa.

O se laau e aʻafia i luga o le anufe e tatau ona togafitia vave

Auala e taulimaina ai

A oʻo mai maʻi faʻaleaga, e tatau ona e faʻapipiʻi le vao i se eleele fou. E sili atu le vave faʻaumatia le ipu tuai. O aʻa o le togavao e tatau ona faia i se vaifofo faʻapitoa, ma tipi ese mai le oti ma nofoaga afaina i se naifi.

Taua! I le tau faasaga i iniseti, e sili atu le vave faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa - iniseti.

Pelargonium Norland o le a teuteuina uma totonu ma lona foliga teuteu. Faʻatau faigofie togavao e manaʻomia ai le tausisia o tulafono ma le masani o mea e tutupu.