Laʻau

Pelargonium Aussie Pink Rosebud

Pelargonium Rosebud Ausetalia o se ituaiga lalelei i fugalaau tetele, lea o loʻo faamatalaina i lau lapopoa. Na aliali mai i Ausetalia ma e foliga foliga tutusa ma se laʻau vao. Le fiafia i le tuua ma toetoe o fua uma o le taumafanafana. E fefe le laau i le malulu ma mo le taumalulu e tatau ona eli i luga.

Faʻamatala puupuu, Faʻamatalaga Talafaasolopito

O lenei ituaiga fugalaau e lauiloa i le au faifaatoaga ona o lona foliga mai ma sina taimi faʻaalu i le tausiga ma le faʻaleleia. Pelargonium australien pink rosebud e mafai ona tupu i le fale poʻo totonu o le togalaau e aunoa ma se faigata. I Europa, na fuga mai se fugalaau i le seneturi sefuluiva. I le Rusia, na aumaia mai Ausetalia, ma o se ituaiga fou na folasia mai i le 1827 ona o se suiga pe a pasia le geraniums ma le pelargonium, lea na muamua atu i taumafaiga uumi e fatufatu. I luga o fugalaau e tele tele petals o loʻo faʻaopoopoina i corollas, lea e foliga mai e pei o rosa. E leai so latou manogi.

Fugalaau alofa

Taua! O le filifilia o se ituaiga meaola fou na faia seia oʻo ina maua mai se fugalaau matagofie ma matagofie. O lona taua taua o le mafai ona faamama ma faamama le ea mai siama.

Faʻafefea ona tausia se Rose Rosebud Ausetalia ile Aiga

Aotelega pelargonium poʻo geranium - faʻatupulaʻia ma tausi i le fale

Mo le pelargonium, o le rosebud Ausetalia e toʻa i le ea o le ea e le itiiti ifo i le sefulu tikeri Celsius. I le taumafanafana, e mafai ona e teuina le fagu fugalaau i luga o le auala, ae aumai i le fale pe eli i fafo pe a malulu.

Faʻalogo lelei! E le fiafia o ia i se fugalaau ma le susulu o le la, o lea e sili ai le aua le tuʻuina i luga o se faamalama i le la.

Fuga i tulaga lelei

E tatau ona manatuaina o le laau e fiafia i le malamalama, ae le fiafia i se malamalama tele, o le mea lea e sili atu le lelei o le faʻasalalau. O se filifiliga lelei o le a susulu i luga o le windowsill pe a susulu malosi le la i le tele o itula i le aso.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

E le fiafia lenei ituaiga pelargonium pe a tele le suavai o le palapala. E le taliaina foi le microclimate mumu. E fautuaina le suavai o le laau mai le aʻa e ala i le siaki muamua o le tulaga o le eleele. Afai e susu le eleele, ona leai lea o se vaiinu. O le a toleniina e le laau le leai o se vai e sili atu ona faigofie nai lo le suavai. I le averesi, o se laau e fafagaina i le tele o taimi i le vaiaso i vai i le vevela o le potu. A maeʻa ona totoina, e faʻamalūlūlū lemu ae le faʻafefe.

Faamatalaga faaopoopo! E tatau ona mafanafana le vai mo le faʻavaivai, ma le tele o le vai e faʻafefe. Afai e te le puleaina le eleele, e mafai ona taʻitaʻia ai aʻa ma le atinaʻe o faʻamaʻi faʻaleaga.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

Pelogonium swanland lanu piniki e fiafia tele i le alalaʻau ma le eleele eleelea ma le eletise le taua. E fautuaina le faʻaaogaina o le eleele faʻaputuina aʻo le i totoina ina ia leai ni parasi i totonu. E amata ona faʻaaoga le fuga i le tautotogo. Ina ia faʻavavevave le alualu i luma, e mafai ona faaopoopo atu le vailaʻau i la latou tuufaatasiga, lea o le a fesoasoani i le atinaʻe malosi o lau. Talu mai le aliali mai o pamu, o le eleele ua fafagaina i le phosphorus ma le potassium. Atonu e le totogo le laau ma le le lava o meaai.

Taua! O le laau e sili ona fafagaina i le tautotogo ma faʻamaʻa faalua i le masina. O fusi nila e lagolago ai le fugalaau i le vaitau mafanafana. Afai o tatou talanoa e uiga i se fale toto, ona totoina lea i luga o le eleele mo le taumafanafana, ma i le tautoulu i totonu o se ulo ma faʻafefiloi ma vailaʻau oona.

Pelargonium i luga o le eleele

Fugalaau Taligalaau

E sili le lelei o le fagu e faʻaaoga ai se mea itiiti, ae faʻapena ona faʻaopoopoina le siʻosiʻomaga. O lenei mea o le a faʻaleleia ai le totoina o le laau, ae le o lona tupu aʻe. O le tele o le ulo e afaina tele ai le atinae. Afai e laʻititi nai lo le aʻa o le lapopoa, e ono tulaʻi mai le pala ma le tuputupu ae. O le tele o se ipu o le a faʻaleleia ai le fugalaau, ae le o le fuga.

Teuina ma le totoina

E televave le fugalaau ma e manaʻomia ona faʻafesoʻotaʻi soo. A o lei totoina, e togafitia le ipu ma fomaʻi. Ina ia fausia se togavao o se foliga matagofie ma le masani, e vavae ese le taamilo mai itu e amata ai ona amata mai fou fou.

Faʻalogo lelei! Fugalaau fesuisuiai i le tautotogo. E mafua lenei mea i le mea moni o le taimi nei ua malolo le fale. A maeʻa ona totoina, e le faʻapalapalaina le fale pe a ma le lua masina.

Pink rosebuds pelargonium vavae ese ina ia maua ai se pale paleni. O le tele o lala o loʻo faia ia Fepuari, ma le taimi atoa - pe a manaʻomia.

Faʻaputuga o laau totō

E totogo le laau i le taumafanafana. O inflorescences e tele lanu lanu ma le tikeri o le fugalaau e faalagolago i tuutuuga o loʻo i ai le fugalaau. I le averesi, pe a ma le 20 pe sili atu fugalaau e mafai ona aliali mai i luga o se vaomatua i le vaitau, faatasi ai ma le maualuga o le 3 to 4 cm.

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

Pelargonium South Shukar, Aksinya, Aialani ma isi ituaiga

O le vaitau o le gaioiga i le fugalaau e matauina mai masina mulimuli o le tautotogo ia Oketopa, ma le nofo tumau mai le amataga o Oketopa e oʻo i le tautotogo. I le taumalulu, e tuu le fugalaau i se mea pogisa ma faaitiitia le tele o le faasusu.

Faamatalaga faaopoopo! O le vaitaimi o le malologa loloto e amata mai ia Novema ia Fepuari. A maeʻa se taimi malolo, ona amata lea ona alu ese le laau ma ua aliali mai pine.

Ituaiga ma foliga o fugalaau

Pelargonium pink astralia fugalaau lanu piniki. O pamu e mama i totonu ma vali paʻepaʻe, ma piniki pe mumu i fafo. Fugalaau e aoina i le polo. O pulupulu e pei o rosa, ma o le mea lea na aliaʻe ai le igoa rose-rose. O laulaau o le laau e tele lanu uliuli.

Faʻapenaina o le fugalaau e ala ile tipi, pe a sili atu ona fai

Pelargonium Aperila Snow - tuputupu ae geraniums

Faʻapipiʻiina e geranium swanland lanu piniki. O lenei faʻatinoga e faia i le tautotogo, talu ai o le taumafanafana o le vaitau sili ona lelei mo le aʻafia. O le faʻasologa o faʻasologa e aofia ai laasaga nei:

  • e tatau ona e tipiina mai le 5 i le 10 cm le umi;
  • aveese uma tumutumu ma lau mai le ogaumu;
  • luga aʻe o le fatuga ma i lalo ifo o le fatuga, faia se mimiti;
  • tuu le au i se mea pogisa;
  • tuu ipu i luga o le windowsill ma a mavae vaiaso e lua e tatau ona aliali aʻa.

E mafai ona tuʻuina vave afaina i le eleele, aua o le mea muamua e togafitia i se fomaʻi. O le laau totō e tupu i le vevela o +20 ℃.

Tuputupu ae tuputupu aʻe, faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Ausetalia o le pelargonium o loo i totonu o faamaʻi faapitoa. E mafai foʻi ona faʻaleagaina e faʻamaʻi ma vailaʻau. Pelargonium o le rose Roses pink rosewud e lanu samasama ona o le leai o se malamalama po o le vevela i le potu. Ina ia faʻaumatia nei faʻaʻailoga, e tatau ona e faʻasalaina fugalaau ma toe faʻaopoopo le ipu i totonu o se nofoaga ma faʻamalamalama lelei. O fugalaau mataga ma le le lelei e mafai ona mafua mai i le tafe ma le pala o le vai i le aʻa. Ina ia faʻaaogaina faailoga, o le pelargonium swanland o le piniki e le faʻamaina mo sina taimi.

Pelargonium cultivar Australian pink

O le vave faʻamagoina o fugalaau atonu e foliga mai ona o le i ai o se anufe e faʻaumatia le fugalaau. E togafitia i le fualaau faasaina Fitosporin. Brown faailoga e faailoa ai le faaleagaina o siama. E manaomia le totoina o le laau i se isi eleele ma togafitia i le fiva. Insecticides o le a fesoasoani i le tau faasaga i aphids.

Faamatalaga faaopoopo! Ina ia mautinoa o loʻo i ai se lamatiaga i fugalaau i foliga o palatini poʻo se anufe, e tatau ona e faʻavasega le tulaga o lau ma fugalaau. I se fugalaau maloloina, o laulaau e le tatau ona faʻafefete ma faʻafefe i ni mea e le lelei.

O faʻamaʻi masani e aofia ai le gaosi Botrytis, lea e amata ona tupu ona o le tele o le inu. E foliga mai i ni foliga ma se fulufulu gutu i luga o le laʻau, e fesootaʻi atu i ai e vave ona paʻu'ū. Ina ia lavea le laau, e tatau ona e tipi uma lala ma lala ua faaleagaina, ia suluina le laau ma sauniuniga mai le ogo.

Auala e togafitia

I le i ai o le siama, o le mea e pogisa. Ina ia faʻaitiitia lenei maʻi, e tatau ona e veleina le eleele, ma faʻamalo le laau ma vailaau faʻasaina faʻapitoa. O faʻataʻitaʻi lanu samasama i luga o le laau e faʻaalia ai le i ai o siaki. Latou te aliali mai ona o le ea e le mautonu. O le fasimoli lea e togafitia ai le laau, faapea foi le sauniuniga o le Lulu, o le a fesoasoani e faasaʻo le tulaga.

Taua! E faʻataʻitaʻia le pala, lea e aliali mai i luga o le aʻa mai le aʻa i le apex ma o loʻo faʻaalia i lanu enaena lanu uliuli pe lanu uliuli, toe suia le eleele i se isi eleele mama.

Aphid o loo faaalia i le mea moni e faapea o laulaau e feusuaʻi. Ina ia faʻamaʻo ese faʻamaʻi, e tipiina laulaʻau mama, ma o le isi e togafitiina i se fasimoli solution.

Faʻalogo lelei! Ina ia taulimaina togalaau, lea e foliga mai i luga o laulaau ma lafoaia, latou te togafitia le laau ma tapenaga a Aktara ma Biotlik.

Ausetalia o le pelargonium lanu piniki o se foliga matagofie, e le lelei i le tuua, e faigofie i le toe gaosia ma leai se manogi. Ua tupu aʻe e fugalaau fugalaau e tusa lava pe leai se poto masani i le totoina o fugalaau. I le taimi lava e tasi, e fiafia i lona matagofie ma le matagofie o ona foliga.