Laʻau

E faʻapefea ona faʻapipiʻi le barberry - tipi, vaevaega

O se laau teuteu matagofie e teuteuina ai se fale vevela. O le faʻatauina o laau mo le faʻaleleia o fanua e taugata tele. E sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o le laau. E mafai ona faʻatinoina le auala i auala eseese: tipi, tilati, fatu, taina. O metotia taitasi ei ai ona lava uiga. E faʻafefea ona faʻapipiʻi siaki vine, faʻamatalaina auiliili i lalo.

Afai e mafai ona faia le toe gaosia: ata

O taimi faʻaleleia mo barberry e faʻalagolago i le auala na filifilia. A faʻapipiʻiina, e faʻatinoina le faʻatinoga i le amataga o le tautotogo, pe fesoʻotaʻi, mo le taumalulu. O lālā talavou e matua aʻafia uma lava i totonu o laufanua lauʻeleʻele.

Barberry o Thunberg

O le vaevaega o le vao e faia i le amataga o le vaitau. A amata ona vevela gaʻo, ma fuga lau. O laʻau e le faʻalavelave i le vavae ese o le vao. I lenei auala, e mafai ona e filifilia le vaega manaomia.

O afu aʻa e aliali i le amataga o le vaitau. Na te aveina se vaega o meaʻai mai le eleele, e taofia ai le atinaʻeina o le vao vao. E fautuaina e aveese pupu ina ia sili atu le matagofie o le barberry. Ae afai ei ai se sini e faʻailoa le laau, ona tuʻuina lea o pulu seia oʻo i le taufaʻaiuga o le vaitau. I le tautoulu, amata le faʻatinoga.

O le faʻapaʻiaina o fatu barberry o se faʻagasologa o galuega. E saunia masina mo le tele o masina. E faigofie le faʻasaoina. E fautuaina i le amataga o le vaitau e mafai e le autumn ona totoina se vaomatua fou e mafai ona suia i se nofoaga fou.

E taua le iloa! O le Access Varietal o loʻo faʻaliliuina atoa pe afai e faʻasalalau le barberry e ala i le tipiina po o le tipi.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O barberry masani e sili atu ona faigofie ona tipi i le taumafanafana nai lo le autumn. O le thunberg barberry ua manatu o se ituaiga faapitoa. O loʻo i ai fugalaau manaia ma fualaau aina tetele. Mo le faʻalautele, e le sili atu i le 10 tausaga le vao. A maeʻa lenei tausaga, o aʻafiaga e aʻafia aʻa ma o le a sili atu ona faigata le faʻatoʻaina o le barberry. E faʻapefea ona tipi lelei le barberry?

Faʻafefea ona faʻalauteleina thva - cuttings and transplantation

O le tuputupu aʻeina o le faʻaogaina o se laau talatala teuteu e faigofie. O le faagasologa o le faʻaaogāina e faia e tusa ai ma le algorithm:

  1. I le amataga o le vaitau, asiasia le togavao, filifili vine laiti 15-20 cm le umi. O lālā tuʻufaʻatasia, e iai 3-4 internodes, e talafeagai foʻi.
  2. E faia ni pili i soo se taimi o le tausaga. O le faʻaleleia o eleele e faia i le amataga o le taumafanafana.
  3. O le pito maualalo o lala ua faia i luga o le mea. O lea e faʻafefe tele ai le vai ma maua aʻa.
  4. Afai ei ai ni laulaau, e vaeluaina i le afa.
  5. I le aso muamua, tuu le tipi i le vai faatasi ai ma le faʻaopoopoga o se aʻa e faaosofia.
  6. I le isi itu, o le tipi o le a tuʻuina i le eleele pe tuʻu i totonu o le vai seia oʻo i aʻa muamua.
  7. Afai e totoina lala i le eleele, e ufiufi i totonu o se fagu moli po o se fagu palasitika i luga. I totonu e fausia ai se gaosia ile aulama.
  8. E mafai ona e vave totoina ni meaʻai i totonu o se lau.

Faamatalaga faaopoopo! A aunoa ma se aʻafiaga o aʻa, e maua malie e rootberry aʻa.

O le tipi o le barberry i le taumafanafana e maua ai le ola lelei. O lala o le taumalulu e sili atu ona leaga.

Bush division

Barberry Cobalt - faʻamatalaga o le vasega ma le tausiga

Faʻafefea ona faʻateleina Barberry i le vaevaeina o le vao? E faigofie ona foia le mataupu. E vave ona maua aʻa i vao fou pe a:

  1. Fuʻe i luga le vao vao.
  2. Ave o ia i lalo o le paolo.
  3. Faʻaaogā seleulu, e manaʻomia le vaevaeina o le laau ile 2 tutusa pale. Pe a ma le 3 togi e tatau ona alu ese mai tamaʻi tama teine ​​taitasi.
  4. 2 lua ua eli i le togalaau. Ua faʻafefiloi le palapala ma fugalaʻau ma faʻamamaina lelei.
  5. Ua totoina pasi i se nofoaga fou.
  6. A maea le 2 vaiaso, ona toe malosi lea o laau.

Barberry i le tautoulu

Faatasi ai ma lenei metotia, e sili atu le totoina o vao laiti. O le tiliina o se ogalaau matua matutua e faigata. I le taimi o le taotoga, e mafai ona e tipi, taʻe lala ola maloloina ma afaina ai le laau.

Vaalele i le ea

Barberry Ottawa Superba - faʻamatalaga ma le tausiga

E faʻapefea ona faʻalauteleina le barberry ma o le a le mea? O mea uma lava e sili ona faigofie. O se tagata matua matutua na totoina i le togalaau. E i ai ona lala e tautau saʻo i le eleele. O se ulugalii e tumau i le eleele. I le taimi lava e tasi, e le mafai ona vavae ese mai le tina. I totonu o lenei pepa latou te aofia ai le faatalanoaina seia oʻo i le faaiuga o le vaitau.

O le faaputuina o lala laau o le a maua mai ai meaai mai le palapala ma mai le laau i le taimi e tasi. O le mea lea, o le maualuga o le ola e maualuga. Laasaga tulitatao ma tausi mo le taotoina:

  1. E oʻo atu i le faaiuga o le taumafanafana, latou te siaki le lelei o aʻafiaga o aʻafiaga. O aʻa e tatau ona togi.
  2. O pito i luga e vavae ese mai le togavao, ina ia le itiiti ifo i le 3-4 inisiua tumau i le fale fou.
  3. E tatau ona e totoina ni pitonuu fou ia latou lava pu.
  4. A o aʻa le aʻa, latou te vaʻaia taimi. O le tele o eleele i le faʻavae, o le sili atu lea o le faagasologa.
  5. O vai totō e fafagaina i vaiaso taitasi ma le 500 ml vai. E le mafai ona e fufuluina i latou ina ia aua neʻi faʻaumatia le eleele i autafa o le ogalaau.
  6. O luga o laei e faia i luga o le tulaga lava lea e tasi ma tulaga uma.

Fualaau Barberry

E tatau ona e iloa! A uma ona fufulu ese, ona vavaeeseina lea o le pito i luga. Tuu se vao fou i autafa o le tina ina ia sili atu le faigofie ona fetuunai i se ituaiga ituaiga meaai.

Fatu

E faʻapefea ona faʻatapulaʻa le barberry i fatu mumu? E tutusa ma isi ituaiga. I le faaiuga o le vaitau, o nisi lala ma fua e totoe seia maeʻa. E oo atu i le ogatotonu o Setema, e fausia ai pusa fatu. Aoina ma faʻamago lelei. O le fatuina o fatu e lua tausaga.

Faʻalogo lelei! O le faʻaleleia o fatu e tumu i mea faʻafuaseʻi. E leai se faʻamautinoa o le a maua e le fale fou mea uma o le vao vao.

O le totoina o fatu e faia mo le taumalulu po o le amataga o le taumafanafana. E sili atu le maualuga o le fatuina pe afai e te toto fatu fou mo le taumalulu. O le faagasologa e faia i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. O se moega e 20 cm le maualuga ua saunia muamua mai eleele mama ma eleele matutu.
  2. Fuʻu lua. Faia se mamao o le 15-20 cm i le va o latou, ma le 30 cm i le va o laina.
  3. O se aso ao lei totoina, o fatu o loʻo faʻafefiloi i le vai ma le palatini e masani ai.
  4. O le aso e sosoo ai, e tasi le fatu e tuu i totonu o vaieli taitasi.
  5. Kuni ia pu ma le humus overripe.
  6. Nofoaga mo le taumalulu ma le agrofibre poʻo le spandbond.

O tupu muamua o le a faʻaalia i le tautotogo. E le o fatu uma o le a vave ona tupu, o nisi o le a aliali mai i luga aʻe o le eleele i le amataga o le taumafanafana. Aʻo 3-4 laʻau i luga o le meaʻai, e totoina ni vao fou i se nofoaga tumau. Muamua o vaomatua ua lelei ona faasūsūina ina ia mafai ai ona maua le tauvaga o aʻa.

Pe a toto fatu i le taumafanafana, o fatu fatu e muaʻi faʻamaonia. Ia Mati, o loʻo tuʻuina atu i totonu o se pulu susu, faʻapipiʻi i cellophane ma auina atu i le pito i luga o le pusaaisa. Germinated i le fale i luga o se susu malulu. I le amataga o Me, o le luluina o loʻo faia. E oo i le faaiuga o le vaitau e tupu mai ai aʻa. Tuuina atu o fualaau o le taumalulu i luga o le taumafanafana i le 20%. O vao fou e mafai ona tu mo sina taimi, ona oti ai lea pe a tutupu aʻe ni aʻa malolosi i talaane oi latou.

Mea teuteu eseese o barberry

Laʻau aʻa

O se aganuʻu le aveeseina o pusi lapoa ona e faʻalavelave i meaai masani a le barberry maternal. Ae afai e te manaʻo e faʻaleleia le laau, ona lelei lea o pupu. Latou te maua uma uiga o le togavao.

I le gasologa o le vaitau, o tamaiti e vaavaaia i le auala tutusa e pei o laau matutua. E oʻo atu ia Setema, saunia se nofoaga mo le fesiitaiga. Faʻamuʻu le palapala ma mea faʻaopopo minerale. Tili le pepe ma tuʻu i se nofoaga fou.

Fiafia! Afai e avatu e le barberry ia tamaiti fou, ona lelei lea o ia, ua tumu i le malosi, ua sauni mo le toe gaosia ma le fugalaau galue.

O totoa o ni togavao moni. Ona o lo latou ola e maualuga. I le tausaga muamua, o le laau o loʻo faʻamalosia lelei, faʻafeinu ma ufiufi mo le taumalulu. O le a vave ona fuga ma fua mai. O le faʻaopoopoina o se tuputupu aʻe faʻaleleia e fesoasoani ai aʻa barberry.

Mea masani masani

O le faʻapenaina o barberry e faigofie. Ae ui i lea, o tagata amata e faia mea sese. O mea taatele o le:

  • Filifili le saʻo le tipi. O le umi ma le fuainumera o tulafono faʻavae e matua tapulaa lava. E umi se taimi o le a le mafai e se paranesi ona 'ai atoatoa, ma o se mea puupuu e le aʻafia i taimi uma.
  • O le aʻafiaga o le greenhouse e manuia ai le ola. Ae tasi i le aso e aoga le faʻamafolaina o le fale koli. E manaʻomia e le Sprouts se ea fou.
  • O le tele o le faʻamalosi i totonu o le eleele fou e mafai ona mu ai aʻa o le gaioiga. Faʻaopoopo faʻaopoopoga e tusa ai ma faatonuga.
  • Faʻaaogaina togafiti fou e fafaga ai laau fou. O loʻo aofia ai le tele o le nitrogen, lea e mafua ai le mu.
  • E tele le suavai e lelei. Ae o mea uma e tatau ona i ai i le faʻalelei. Afai o le tele o le susu e maua i le eleele, ona aʻafia ai lea o aʻa ma le pito i lalo o le au.
  • Pe a filifilia ni mea e toso ai, e na o se mea e faʻaaogā faʻamaʻi. E le mafai ona e momotu ese lala. O le paʻu e tatau ona faʻafefe, ae le saʻo.
  • Ia mautinoa ia faʻaaogaina se sui aʻa, aua o aʻa fou e le mafai ona e faʻatali.
  • Ufiufi tamai vao mo le taumalulu, seia oʻo i le tolu tausaga, faigata hard winter e le o faʻaalia atoatoa.

Yellowberry barberry

<

Barberry o Thunberg ma lona faʻaleleia e ala i le tataina e toetoe lava a le eseese mai isi ituaiga. Mulimuli i tulafono ma fautuaga aoga ma laau fou o le a mautinoa lava ona aʻa.

Barberry o se laau matagofie e fiafia ai i togalaau e le gata i ona fugalaau, ae faapena foi i fua. E faʻaaogaina mo faamoemoega e matua ese lava: latou te faia ni fualaau suamalie, siamu, tao tao ma saunia ni sipuni. O lapisi e manaia mo le faʻaogaina o fanua. Ua totoina i luga o le pa (o le a avea ma se lanu lanumeamata matagofie).