Laʻau

O le hazel (nut) o se laau poʻo se vao

O le lauʻeleʻele o hazelnut e mamao mamao atu i Asia, ae mafai ona e faʻatauina lenei laau toto i le teritori o le Caucasus, Amerika ma Europa. O le tofo o le kulimi, o lona aoga ma mea teuteu ua leva ona talisapaia e le au fai togalaau.

O Hazel o se laau poʻo se vao.

E le iloa e tagata uma le mea o le hazel, pe o se laau poʻo se togavao? O le tele o taimi, o le laau o loʻo faʻatusalia e se laau. O lenei ituaiga meaola e tele naua ituaiga meaʻai, o loʻo i ai ni laau. O se vaega tele o se laau o se paʻu anufe.

O Hazel i le vaomatua e ola i le tele o itulagi

O lenei laau e umi, o lona pale matagofie. Ae o le tele lava o tulaga, o loʻo ola pea Hazel i foliga o se togavao. I le natura, o loʻo faia ai se mea eleelea, e masani lava i totonu o laʻau tetele.

Mo faʻamatalaga! O se tasi lauiloa lauiloa o se ituaiga o vaovao o le vao - o se vaomatua iloga.

O le ā le foliga o le hazel

Laʻau masani, nut poo hazelnut - pe faʻapefea ona tupu aʻe le hazel i le atunuʻu

O le tele o ituaiga o hazel o se laau toto. O le laau e ufiufi i lau lapopoa lapotopoto ma lanu lanu meamata. Ua ola lelei Isaeli i eleele lafulemu ma le lelei lelei. O tuaoi lelei o oak, maple ma elm.

Faʻalogo lelei! I lalo ifo, o le hazel o se vao e fai ai se puipui tele ma siosiomia le tuaoi o le vaomatua. I le foliga o se vao vaovao, e tupu le ola i le vao.

O le fufuluina o le tele o fuʻa e tupu saʻo mai le rhizome. O le foliga mai o le hazel e faigata ona fenumiai ma isi laau afu:

  • i le maualuga, hazel ile 5 m;
  • O le galu e gaosia ma le lelei vegetatively poʻo fatu mai a latou fatu;
  • E faigata le faʻafefeteina ma isi laau toto, aemaise ile taumafanafana. O laʻau e foliga mai o loʻo i ai se pito mafolafola ma pito i luga;
  • O se faʻaopoopoga o le mea totino o le gaosiga o le togavao.

Toeitiiti lava o ituaiga uma o elemene i le pito i luga o laau vao. O le maualuga e mafai ona oʻo atu i le 5-6 mita i vao vao, o le paʻu o 'ie e lamolemole. Ua valiina i luga o lauulu lanu meamata, i le faaopoopo atu, e mafai ona e vaʻaia ni lanu samasama.

E mafai ona fenumiai ia Hazel i le vao o le elm. O le paʻu ma laʻau o laau e tutusa lelei ma le fua ma le fua. Mo se faʻasesega, e tatau ona e gauai atu na o le pusa. Elm e na o le tasi le fuʻa autu, ae o ni nai laisa. E i ai foi foliga eseese o le taamilosaga, i laulaau latou lanu meamata ma lapotopoto, ma i le elm o latou maamaʻe ma mumu.

Lanu lanu mumu ma lanu meamata

O le hazel-laved hazel, po o le hazel, o se laau laʻau e foliga manaia i ni mea teuteu. Faʻasaga i tua o isi laau, e iloga, ioe, i le lanu o le laʻau. O nei fasi laau lapopoa e oʻo i le 4 mita le maualuga. Laʻau lanu violē o loʻo i luga o lālā. I taimi o togavao, ua faia ai ni nusipepa, ua teuteuina i se mumu mūmū. O fatu o nei fatu e mamago.

Leafy hazel

E masani lava ona faʻaaogaina le launiu mumu e fai ma mea teuteu. Latou te tutupu vao i le itu i saute, aua e le mafai ona latou onosaia le malosi o Rusia i le ogatotonu o latitude. E tusa lava pe e te ufiufi le laau mo le taumalulu, o mea faapena o le a le fesoasoani. O le moa nut nutby o le a le oti lava, ae mulimuli ane o le a le aoga le faatali mo le fuga ma fua. I lenei tulaga, o le vao o le a na o se teuteuga teuteu o le saite.

Taua! E tatau ona totoina ituaiga eseese o meaola i totonu o tagata.

O le lanu mumu lanu e lata ane e tatau ona iai Tambov vave ma ulumatua. O nei ituaiga o sui o laulaau laulaau lanu meamata ma e manatu lelei o le au pollinators o le lanu mumu.

O laʻau lanu meamata e lanu meamata e sili atu ona lelei le faʻafefe o gutu, o lea e masani ona totoina i Rusia Tutotonu.

Eseese o Hazelnut

E sili atu i le 20 ituaiga o ituaiga e iai le ituaiga o le hazelnut. O le tele o aganuu o lenei ituaiga e matua ofoofogia lava. E iai ni eseesega tele o vaomatua, ae toetoe o mea uma lava e masani ona talia laugutu ma e iloga i lo latou umi.

Viburnum mumu o se laau laʻau poʻo se laau, - faʻamatalaga

Ua ola lelei Isaeli i ituaiga uma o eleele, e le lelei, ae e sili atu le fua i fua lelei. E le fiafia le paina i le susu, ae o lona tele e mafai ona afaina ai le laau. I se laufanua matala lanu, o le a teuteu matagofie ai le ulu ma o le a maua ai se seleselega lelei. Faatasi ai ma ituaiga uma o niisa, o nisi o mea taatele e iloga.

Common hazel, po o le hazelnut

E masani ona maualuga le 6 mita le maualuga o le hazel. O le laau e matua matagofie lava lona pale. E masani ona iloga lanu mai ituaiga eseese e ala i le fugalaau, lea e amata aʻo leʻi tatalaina laulaau. E sili ona fiafia le pi i luga o lenei laau.

Faʻalogo lelei! Aʻo amata ona sauniuni isi laau mo le faʻamavaeina o fugalaau, ua uma le fuga o le hazel ma avatu le nectar i iniseti.

Taʻu Nut, poʻo le Laau Filbert

O le anufe anufe, po o le laau oisa, o se fale moni i ituaiga uma o vao vao. O lenei laau e ola e oʻo i le 20 mita le maualuga. O le lautele o le pale kalani e 8 m. O se ogalaau matagofie ma le matagofie o se mea iloga. O le laau e lauiloa e le lautele o foliga o le pale. I le gasologa o le vaitau, e maua ai se siʻitia tele. E faʻasaina e le laau le lamala, o le paʻu o le tuputupu ae ma le malulu.

Hazel nut

Hazel ma hazelnuts: o le a le eseesega

E masani lava ona tutusa le laʻau ma le launiu o le olive, ae e mamao ese mai le mataupu. O nei fatu e lua o le aiga Berezov. O se vao vao e tutusa lava le hazel. O laulaau ua filifilia ituaiga eseese o hazel e maua ai le maualuga o le gaosiga. O vailaʻau faʻapipiʻi e faʻaaogaina foʻi i laʻau.

Pe o le sami buckthorn se laʻau poʻo se ogalaau? O le tuputupu ae o le sami buckthorn i le fale

E le pei o le la, o le lau o le vao o laau ia e vevela. O fua o le hazel e foliga lanu, ae i totonu o le eletise ua sili atu le lautele ma lautele ma le maualuga o le gaosiga.

Taua! E le o ituaiga uma e talafeagai mo le galueaiina i le ogatotonu ole latusia o Rusia.

O alotini ma hazelnuts e tutusa lava le mea e tasi o meaʻai ma vitamini. O ulu o Hazelnuts e sili atu le tofo ma le kalori, o le vasega o nei fatu e sili atu. Ae o loʻo i ai pea le aoga o launiu, talu ai ona o le togavao e tupu i tulaga masani.

Tuputupuina o le galu i le togalaau

E ui lava i le mea moni e tupu ae Hazel i le vaomatua e aunoa ma se fesoasoani a se isi, a o tuputupu aʻe i totonu o le togalaau, e tatau ona tausisia nisi o tulafono o meaola. Mo se faʻataʻitaʻiga, e taua le tausisia o le tulaʻi mai. E tatau ona i ai le itiiti ifo ma le 3 m avanoa avanoa i le va o laau. A le o lea, o le laau o le a na o le faalavelaveina o le tasi ma le isi.

O ulu o Aseta na ola i le togalaau

Taua! O se taimi lelei mo le totoina o niu o le autumn.

Afai o loʻo sauni le lua tulaʻi i luga o le eleele leaga, e tatau ona faʻaopoopo nisi sipuni o le faʻalaʻau i le taimi muamua. A uma ona toto se fatu laau, e tatau ona e faʻatulagaina lenei nofoaga ma faʻamalie lelei i le vai. E le gata i lea, e mafai ona e ufiufi le palapala o le mulch e faʻamautu ai le susu.

O le tausiga o le Hazelnut o se seti o fuataga saʻo - faʻamaʻapeina le palapala, faʻafeinu, teuteu, laʻei pito i luga. Ae maise lava i taimi malogo, e matua taua tele le faʻafefe. O le a lelei pe afai e mafai ona e faʻafefeteina le eleele aʻo leʻi oʻo i le taimi e faʻamago ai. Afai e timu mai lea taimi i lea taimi, e le manaomia le suamalie mo le kulimi, ae afai e vevela le tau ma e leai se timu mo le vaiaso, e tatau ona e suavaiina tele.

Tipi nati

<

O le tolo o se laau e manaʻomia e le itiiti ifo ma le 3 ofu pito i luga i le tausaga. I le tautotogo, e mafai ona faʻaaogaina le nitroammophosk. I le masina o Iuni, e faʻaaoga ai le maso o le fafie, superphosphate ma le masima. Ia Iulai, e mafai ona e faʻaaoga le superphosphate i le aofaiga o le 1 tbsp. sipuni mo laau taʻitasi. I le amataga o le tautotogo, e tatau ona faia se teuteuga mama, mo isi mafuaaga, i le mataupu faavae, e le manaʻomia. O le tipiina o pati matutu o le pale o le a faʻaitiitia le mafiafia, lea o le a faʻaleleia ai le tulaga o le fale i le lautele.

E le gata o se fale teuteu, ae pei foi o se laau e maua ai fatu maloloina, ua tupu aʻe ai le vao i ona saite. I le vaomatua, e le itiiti ifo le seleselega o seleselega e maua mai i le vao, nai lo le fale. O le mea taua o le filifili lea o se ituaiga e talafeagai mo le eria, totoina saʻo le fatuga ma tuʻuina atu i ai le tausiga manaʻomia.