Laʻau

Fugalaau Cosmea

O lenei laau e lauiloa e le toʻatele e pei o le chamomile a Moscou. I le tulaga aloaia, e taʻua o le cosamu flower poʻo le cosmos (o le faaliliuga aloaia mai le Eleni o le teuteuga). O le tele lava o taimi e mafai ai ona e vaʻaia le tausaga faʻaletausaga i kulupu kulupu o le fabatok. O nisi taimi latou te tuputupu aʻe ai e tipi i totonu o vevete.

I le natura, e sili atu ma le 40 ituaiga o laau. I le avea ai o se fuga o le fuga o le cosamine o loʻo i ai i le tele o itulagi o Amerika. Ae maise lava o le tele i Mekisiko. I totonu o Europa, o le matagofie na foliga mai o loo taatele ma e masani ona maua i luga o auala, i vaomatua ma e oo lava i eleele.

Beauty Cosmeas

I Rusia, e 3 ituaiga o laau e mafai ona maua i soo se mea: bicoporidae cosmea, sulfur-samasama ma le toto mumu. E ui lava i tausaga talu ai nei, na amata ai e le au faifaatoaga fugalaau ona totoina ni togalaau o Moscow i le tachas, lea e eseese i le tele o itu.

Faʻamatalaga

O le togavao e maua mai i le aiga Asteraceae. Ina ia iloa po o le a le aganuu, suʻesuʻe ma le totoʻa le fausaga o fafo. Vaʻavaʻa e iai se mea lamolemole, faʻafefeteina, e oʻo i le maualuga o le 0.5 i le 1.5 m. E mafai ona e iloaina le aster Mexican e ala i faailoga nei:

  • Tulu e lamolemole, susulu lanumeamata i lanu ma lanu mumu;
  • mea e tatala ai lau laʻau e leai se mea e tu ai; o loʻo i ai ia papatusi o loʻo i ai se pito pito i luma ma se mea faʻalanu manulele;

Toto faʻatasi ma lau lau

  • I lalo o ato o ato o ato o loʻo i ai le lapoa o le 6-12 cm.

E maua e Cosmea fugalaau o lanu eseese: paʻepaʻe, auro, piniki, mumu, lanu viole. O peti o Reed e faʻapipiʻi ai le fulufulu mafiafia, o nisi taimi o le lanu o lanu uliuli po o le uliuli ma isi samasama samasama.

O Cosmey e amata ona fuga i le amataga o le taumafanafana ma e manogi i gutu malulu. O le iʻuga, e tuʻuina atu i totonu o le togavao ia mea ua faʻafefeteina, ma e vave ona ave e le matagi i totonu o le togalaau.

Meaola ma ituaiga

Fualaau laʻau

I Rusia, o ituaiga o vailaʻau e 3 e masani ona maua. E ese i latou i le foliga ma le paolo o mea e le maua.

O ituaiga autu o avanoa

IgoaFaʻamatalaga
Lua lua CosmeaO se faʻalauteleina o le vao vao e oʻo i le 1 mita le maualuga. E tele ni ato na valiina i le paʻepaʻe, lanu piniki, lilac, lanu mumu i luga o le eleele, samasama i totonu o mea laiti. O petals o loʻo i ai ni pito i luga poʻo ni itu
Sulfur Yellow CosmeaE mafai ona ola i luga o se moega fugalaau e oo i le 1.2-1.5 m. Vaega lautele o lapisi e sili atu nai lo le ituaiga o fulufulu mamoe. Inflorescences e laiti - e oo i le 8-10 cm le lautele. O le sameli samasama na aoina mai fugalaau fuga ma fuga uamea
Toto totoE iloga i fugalaʻau tetele ma petals petals e siomia ai le uliuli. O latou foliga e matte, toetoe lava a le mafai. Laʻau e leʻi totogia na valiina i le lanumeamata lanumoana

O le toto mumu-toto na maua ai le isi igoa - o le sukalati sukalati, ona o le manogi faapitoa na faʻaolaina e fugalaau.

Kolati koko

E ala mai i taumafaiga a le au faifaatoʻaga, e leʻi leva ona maua ai le avanoa e totoina ai se isi vaega o fugalaau samomile o Moscow. O le mea moni, o le terry cosmea i totonu o le faʻaupuina aloaia e le i tuʻuina atu o se ituaiga eseese. E mafai ona e iloaina e ala i le lanu piniki, lanu samasama, lanu moli, lanu mumu.

E faavae i luga o ituaiga o meaola, o ituaiga matagofie o le cosamu ua gaosia, lea na vave ona lauiloa i le au fai togalaau.

Eseese o Cosme

IgoaFaʻapitoa
SeashellO mea e foliga mai o folasisi e fausia i luga o le mita mita. E telē, e tele lanu.
Cosmea SensationE eseese i le vave fuga mai. E iloga i luga o laina uumi (e oo i le 1.2 m), faʻapitoa e oo atu i le 10 cm le lautele, lea e mafai ona monophonic pe lua-leo
Na tulai BonbonE aʻafia i le vaega tele o cosmas. Tuʻuina atu fugalaau o le astropod o se kulu piniki mumu
CarouselLaʻau moa teuteu ma le laʻau e sili ona leaga. O le mea autu o paʻu paʻepaʻe i le lanu piniki
Lanu moliPupuu, leai se sili atu i le 30 cm, o vao faʻamalosi e faʻasaina. O laʻititi laʻititi laʻititi e oʻo atu ile taʻi 6 cm
Terry ButtonE tele vailaʻau na faia i lalo o lenei igoa:
· O se vao masani e 1,2 mita le maualuga - ma ni ato ma ni fasi lanu eseese e lua-lua;
· Burgundy - ausia le maualuga o le 0.8 mita, e maua ai le lautele o le 7-10 cm;
· Lua-lanu - ma fuga lanu paʻepaʻe papaʻe-paʻepaʻe
PicotiO le ituaiga e tosina atu i le lanu ese. A o tilotilo i fugalaau, e foliga mai o le matai o le teuteuina o le ie - o paʻu paʻepaʻe na faia e se uʻamea mumu-mumu e matua teuteu e le natura

Faʻalogo lelei! O nisi taimi, i le sailiga o ituaiga o cosme, e tautevateva le au fai togalaau i luga o se faleoloa i le upega tafaʻilagi o le igoa tutusa. E le fesoʻotaʻi i lanu teuteu - o le 'upega tafaʻilagi e faʻapipiʻi faʻasaʻo mo foliga ma isi mea teuteu.

Faʻateleina le laʻau mai fatu

Tradescantia lau fugalaau matagofie: o le a le ituaiga fugalaau

O le aukilani Mekisiko i le natura e faʻataʻitaʻatasi, faʻasese fatu e siomia ia lava. O fai togalaau e fiafia e fafaʻi le cosima e avea o se laau taʻitasi. O le mea lea, latou te taumafai e aoina fatu i le tautoulu, ina ia mafai ai e le isi tausaga ona toe amata le galuega.

Laufanua Faʻamasinoga

O le faʻaleleia o le cosmea o se faʻagasologa faigofie, e oʻo lava ile amataga e mafai ona faigofie ona feagai. O fatu laau e taofi le lelei o le germination mo le 3 tausaga talu ona latou aoina.

Afai e fiafia le cosmu e totoina mai fatu pe a totoina, ua fuafuaina i se tasi o auala:

  • afai e fuafua le auala e totoina ai fatu, ona faia lea o le tau i Mati-amataga o Aperila i pusa;
  • i totonu o le eleele avanoa i le tautotogo latou te totoina i le taimi lava e paʻu ai le kiona;
  • o nisi o fai togalaau o lo o galue e totoina aʻo lei oo i le taumalulu, ma mafaufau i le auala masani o le faalauiloaina o le seleselega.

Terry Rose Bonbon

O fualaau Cosmea e malulu, o lea e le mafai ona e popole i gutu o le po. Ae tusa lava pe i le itu i saute, pe a lūlūina i luga o se moega fugalaau, o le a amataina le tupu aʻe nai lo Iulai. Mo tagata o le mafanafana o loʻo nonofo i le itumalo Moscow ma le tele o itu i matu, e fautuaina e faʻaoga le metotia o fatu.

E faʻapefea ona tupu toto

Ina ia fiafia i fugalaau o le cosima i le amataga o le taumafanafana, latou te ave pusa papaʻu ma faatumu i se paluga oneone. O loʻo mulimuli mai le algorithm o mulimuli mai:

  • o fatu taitasi e tosoina i totonu o le eleele e aunoa ma le loloto - o le malamalama e tatau ona pau i luga ia i latou;
  • faʻamamaina le eleele;
  • o le atigipusa e ufiufi i se ata manino ma tuʻu i luga o se windowsill.

I totonu o le potu, taofi le vevela o + 18-20 ° C seia oʻo i le faʻaalia. O le a tupu lenei mea i nai vaiaso. I le taimi lea, ua aveese atoatoa le fale ma ua oso aʻe le totogo i se maualuga e 10 cm.

Faatoaga Mamomile o Chamomile

O fualaau e filifilia i isi pusa, faʻasaʻo va o vaovao o le 10-15 cm. Aʻo le i tuʻuina atu i luga o le eleele, e teuina le cosimo i totonu o se potu ma le vevela o + 16-18 ° C.

Ina ia le faʻataʻitaʻiina le faʻaogaina, o le mea muamua e mafai ona e toto fatu o le 2-3 pcs. i ipu eseese.

Toto i fanua tatala

O le malosi o le teteʻeina o le laau e mafai ai ona faʻasusu saʻo le moa i totonu o fugalaau. O lenei faiga e faʻatinoina i le tele o itulagi ia Aperila. I le itu i saute, e mafai ona e faʻatulagaina faʻaletupe mai le faaiuga o Mati.

Soʻo se fuafuaga e faʻaaogaina: masani poʻo sikuea. E tatau ona e totoina i se auala e le sili atu i le 6 laau i le 1 sq.m, a leai o le a latou faalavelaveina le tasi ma le isi. O le vaeluaga lelei i le va o le cosmeas 0.3-0.5 m.

Taua! E tele le mamao e le manaomia, a leai o le a amata e le vao ona fausia se laumei lanumeamata i le afaina o le fua.

Ole vaʻa e le loloto - e oo i le 1 cm. Suavai ma le faaeteete, ina ia le fufuluina fatu mai totonu o lua. Pe a aliali mai laau, latou te tausia laau, e pei o vao matutua.

Cosme tausi

A o le totoina fatu i se moega fugalaau, ia saunia ni lua papa. O le mamao i le va oi latou o le a faalagolago i le maualuga o le ituaiga. Mo vao uumi, e fautuaina le vave faatuina o se lagolago e ala i le aveina o se laau lata i pu.

Amaryllis - fugalaau fugalaau ma ona ituaiga

E faʻamamaina le faʻaaogaina o suavai ma e naʻo le faʻapipiʻiina o laʻau i totonu. E totoina fua ma toe faʻafeinu. O loʻo faʻaauau le faʻavaivai e pei ona tatau ai.

Gaoioiga Tausi:

  • i totonu o se vevela vevela, mafanafana, mafanafana le vai i le vaiaso, aumai 3-4 pakete vai i lalo o le togavao;
  • i luga o eleele lafulemu, e tasi le taimi e fafaga ai meaai (i le tautotogo po o le autumn); i luga o eleele palapala, superphosphate, fuga o vao po o faatoaga vao ua faaopoopo i masina uma;
  • i le taimi atoa o le taumafanafana, e masani ona salalau le cosmea i le faatupuina o le tuputupu ae "Bud";

Faʻalogo lelei! Pe a oʻo atu le vao i le maualuga o le 50 cm, e fautuaina e tui le pito i luga. O lenei mea o le a maua ai le tele o laʻau.

  • ua vave ona teuteu ia mea vaivai ina ia faaosofia ai foliga vaaia o fou fou.

Filifilia o ato aupito tele i luga o le vao, pe a uma le matua matua tuʻuina i taga gau. O lenei mea o le a taofia ai le mama o fatu ile eleele.

O le mea e le tatau ona faitioina pe aisea e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le cosimo bushes i le tuputupu ae, latou te faʻaauau pea le tatalaina o le palapala ma le puleaina o otaota.

Cosmos Garden

Mo faʻamaʻi ma meaola faalafua, e le tatau ona popole tagata o le mafanafana i lenei mea. O malosi o Cosmea, o se tasi lea o mafuaʻaga mo le faʻalauteleina o aganuʻu.

I luga o le lauʻeleʻele, e mafai ona iloa ai slugs ma gata. E aoina i le lima pe faʻapipiʻi latalata i le fuga o se pia pia (o pusa e matua naunau lava mo le inu inu). Mo le puipuia, e mafai ona e sosolo le eleele i luga o vao o fuamoa oona ma le efuefu.

I le itu i saute, ua ola le laau e pei o se mea taua. Aʻo leʻi i ai le kiona, e tipi le vao, ma tuʻu ai ni nai koluma e 10-15 cm.

Taua! A oʻo mai le tautotogo, e tatau ona vave aveeseina le fale ina ia leai ni aʻa.

I totonu o le itu i mātū, e le faʻasaoina vao i le taimi o le taumalulu. Ua matua aveeseina mai le fugalaau, ua eli le eleele.

Ma o lea mai le taumafanafana seia oo i le malulu e fiafia ai le cosmea i lona matagofie, totoina ma tausia i le eleele avanoa e faia ma le malamalama i tulafono o le tekinolosi tau faatoʻaga. Aua e te tilotilo i le mea moni o le aganuu e le lelei i le galueaiina. Mo le tausiga ma le gauai atu, o le a ia faʻafetai i taimi uma i le fugalaau vave.