Laʻau

Brunner bigleaf

O le fugalaau a Brunner o se laau lalelei matagofie lea na manumalo ai i fugalaau fugalaau ma le le mautonu ma foliga vaaia. O lenei aganuu, ona o lona teuteu, i se vaitaimi umi, o se mea moni lava e maua mo le faʻaaogaina i fugalaau ma moa, o le a avea ma se teuteuga o le togalaau ma faʻamaopoopoina soo se tuufaatasiga.

Faamatalaga o Brunners

O le fugalaau a Brunner (i le Latina - Brunnera) o se lauʻau masani. O le aganuu e faaigoa i le tagata malaga mai Suiselani ma le susuga S. Brunner, o le na mauaina i le 1831 ao femalagaaʻi i le Crimea. I le vaomatua, Bruner e salalau solo i le Caucasus, Siberia, ma Altai. Faʻaaoga tele i fugalaau e teuteuina e fai ai ni paʻu alpine, o moega fugalaau malulu.

Fugalaau a Brunner

O Brunner e lauiloa e pei o se sese le galo-au-leai, Brunner o se galo-leai-leai, ua faaigoa e tagata Siamani ia le Caucasian faagalo-au-e le. E le o se mea e ofo ai, aua o nei fugalaau e talitutusa lava ma le galo-me-nots ma lau lapopoa: lanu vaivai, laiti (pe tusa 0.7 cm le lautele). Na o le ogatotonu o Brunners, e le pei o se galo moni-ou-leai, e le samasama, ae papaʻe. O fugalaau e aoina i ni mea faʻalavelave faʻalavelave e tulaʻi i luga aʻe o le vao vavao i le 50 cm le maualuga.

O le aʻa o le aʻa e lelei ona atiaʻe, faʻala, faʻalatalata i luga. O laulaʻau e tele, fatu-fatu, ma sina laititi i luga o le fogaeleele. Tu i fafo i ni lanu eseese: lanumeamata lanumeamata, ma se paepae paʻepaʻe, faletusi vaʻaia siliva. O laulaau o loʻo i ai le taua sili ona teuteuina i le faʻamatalaga o le tamaitai faipule, latou te taofiofi pea foliga fou fou i le gasologa o le vaitau: mai le amataga o le tautotogo i le muamua gutu. O le vaitau o le vaitau o le faaiuga o le tautotogo - o le amataga o le taumafanafana. E i ai tulaga o le fuga mai pea i le tautoulu.

Brunner laau - faʻailoa, e mafai ona ola i le tasi nofoaga e aunoa ma le toe gafa ma vaevaeina i le 15 tausaga. E maua ai le maualalo o le vevela, ola lelei i vaega malulu.

Le tuufaatasiga o tamaʻitaʻi i le togalaau fugalaau

Ituaiga ma ituaiga o tamaitai lanu

E na o le tolu ituaiga aganuu: laʻau tele Brunner, Siberian ma sasaʻe. O ituaiga muamua e lua ua totoina i le togavao - o le susunifo i sasae e le iloga i se tulaga mataʻina, ae le o le mafaufau ma le le mautonu.

Hydrangea mūmū mūmū mūmū lanu mūmū tele

Vaʻaia ituaiga ma ituaiga o faipule:

  • Faʻaaliga o le Sirenia brunner (brunnera sibirica). O le nofoaga e talafeagai ma le igoa - East ma Sisifo Siberia. O loʻo iai ni laʻau tele, 40 cm le maualuga, e oʻo atu i le 60 cm.It e faʻaleleia se aʻa, e vave ona tupu, e faia ai se fala i luga o le fogaeleele, o vao e le tupu mai (o se mea tele tele pe a fai ni fugalaau fuga tele). I le togalaau, e talisapaia e le lanu lanumeamata o laulaʻau ma le matagofie o le fuga; e sili atu i le masina. A maeʻa ona totogo le laau, o le a le afaina ai le lau laau ma ua malogo. I le faaiuga o le taumafanafana, e aliali mai laulaau fou. O lenei meaola e fiafia i susu susu, eleele palapala.

Tip. O le brunner Siberia o se fale mausali ma malosi tele, e mafai ona ola i se taimi puupuu i luga o se teritori tele, ao taofiofi isi mea totō. E fautuaina e totoina i vaega e le aofia ai i le togalaau.

Siberian Brunner

  • Faiga faʻapitoa o le susuga tele-taloina. O le atunuʻu o lenei aganuu o le Caucasus. O le laʻau lapopoa Brunner o loʻo faʻaalia i le faʻatusatusa o le vao - e oo atu i le afa mita le maualuga ma le lautele. E ufiufi foliga ma valivali lelei i le gasologa o le vaitau, ma e taugata mo lona teuteu ma foliga muamua.

Brunner bigleaf

O ituaiga eseese o Brunner macrophylla brunnera macrophylla:

  • Brunner suiga eseese (Variegata). O se fugalaau manaia tele e tu i fafo ma laʻau faʻasolosolo ma se lanu meamata lanumeamata, lanu paʻepaʻe poʻo le kulimi. Brunner variegate e sili ona fiafia i nofoaga paolo, i le la e mafai ona lafoaʻi laulaau. O le umi o le vaitau o le la, o le susulu atu lea o lanu o le laau.

Brunner ua suia

  • Alexander Great (Tupu o Alexander). Brunner na fafagaina e Belarusian breeder Alexander Zuykevich, e iloga i lau lapopoa o fatu ma se pusa uila paʻepaʻe.
  • Jack Frost O le vailaʻau e sili ona lauiloa i le au fai togalaau, faʻafetai i laʻau matagofie ma se faʻalaʻau siliva ma vela lanumeamata, faʻalelei le liua i le lau lanu meamata. O le laau e fiafia i le susu, e mafai ona totō i nofoaga e taatele ai le vai.
  • Mr. Morse. Uluaʻi fua tele-fuga i laʻau siliva. O le mea autu autu e le lanumoana, ae paʻepaʻe sinasina, fugalaau tetele tele.

O isi ituaiga eseese o tamaitai lanu e masani ona lauiloa: Lucking glass (faʻatasi ai ma le gaosiga o silver), Kings Ransom (lanu enaena), Millennium Zilber (e tele lanu paʻepaʻe i luga o le lanu meamata).

Landing Brunners i luga o le avanoa

O le totōina ma le tausiga o Brunner i luga o le avanoa e le faigata e oʻo lava i le amataina o fai togalaau, pe afai e te mulimuli i nai tulafono.

Taimi mo le tulaueleele

Aiseā e le tupu ai le ola o le laau, o le laau-pei, o le lau-lau lapopoa

O le taimi aupito sili ona lelei mo le totoina o ni brown brunners o Iulai-Aukuso (pe a uma le fale). Aganuʻu e le faʻaaogaina le malosi i luga o le fuga ma le tuputupu aʻe, ae o loʻo lava pea punaoa e faʻaleleia ai ma faʻaauau le atinaʻe.

Tip. E le fautuaina i fugalaau fesuisuiai i le tautotogo - i le taimi lea e matua nofouta lava Brunner i suiga, e mafai ona aafia i faʻamaʻi poʻo mea faʻamaʻi.

E sili ona lelei le faʻafeiloaʻi i le afiafi poʻo luga o le ao malulu, malulu.

Fanua

O le fuafuaga mo le tuputupu ae ua filifilia e fuafua i le ituaiga o tamaitai faipule. Siberian brunner e fiafia i eleele mamafa palapala, tele-talofa - sili atu le mama. Aganuʻu e atinaʻe lelei i nofoaga faʻapipiʻi, faʻapala i le la. E mafai ona ola i laufanua malulu, pe a iai e iai se vaituloto lata ane. Afai o le mea e totoina ai o loʻo i totonu o se ata mataga, ona leai ai lea o lona fale, teuteuina le lanu meamata, leai se taimi e sauniuni ai mo le taumalulu. E le gata i lea, e le taliaina e Brunner ni tusi, e sili atu le totoina i se teritori puipuia mai le matagi.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

O le tulaʻi mai ma le tausiga o Brunner e mafai ona iloga i tulaga autu:

  1. Laua ma laʻau ua vaeluaina i le maualuga o le 1 cm i luga o le palapala.
  2. Faʻataʻituina ma le faʻaeteete le vao faʻatasi ma le rhizome.
  3. Ua fufulu aʻa i lalo o le vai tafe.
  4. Ua aveese nofoaga ua faaleagaina.
  5. O le aʻa e vaevaeina i le pau o le laina (e taua le faʻamautinoa e sili atu ma le tasi le fatugaʻo o loʻo vaevaeina).
  6. O le palapala ua eliina, ua susu tele.
  7. O le loloto o le 3-4 cm ua saunia i se mamao o le 25-30 cm mai le tasi.
  8. Delenki ua totōina i pupu, faʻasusu i le palapala, sina pamu, faʻafefeteina tele.

Taua! Ia mautinoa ia mautinoa o le taimi o le totoina o le fatuga e le o loloto i totonu o le eleele - e tatau ona tatala le ua uʻu, a leai o le a amata ona pala le laau.

Faʻatoʻaina o ni tagata lalelei

Laʻau faʻafefete i luga o luga o luga o pupu o le tausaga oi ai nei

E mafai ona faʻalauteleina Brunner i ni auala se lua: e ala i fatu ma le vaevaeina o le vao:

  • Faʻapena e ala ile fatu. O se auala sili ona umi ma umi. O fua e amataina ia Iulai, e manaʻomia ona aoina ma totoina i le taufaʻaiuiuga o le autumn. I le taimi o le tautotogo o le toto, e tatau ona fai le vevela o fatu (teu i le maualalo o le vevela) mo le 3-4 masina. E masani lava ona tupu le faipule o le tagata lava ia, ae e le mafai i taimi uma ona atiaʻe lelei le taamilosaga.
  • Faʻaleleia o meaʻai (vaevaega o le vao). Le ala pito sili ona faigofie ma sili ona lelei e ola ai brunner. E le gata i lea, o le tele o ituaiga eseese o aganuu, aemaise, o le brown brunner, e na o vegetative lava e gaosia. I le faaiuga o le tau mafanafana, e taoto ai pupufana mo le tausaga e sosoo ai - o le taimi sili lenei mo le vaevaeina o le vao.

Tip. I le taimi o le vaeluaina o le rhizome, ua fautuaina e togafitia nofoaga faʻataʻapeʻape i le gaosiga o loʻo galue - o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻamaʻi o le laau.

Faʻatoʻaina o ni tagata faipule

Brunner tausi

Manatua-ia-e le Brunner o se fale e le mafaamatalaina le lelei, lea e masani lava e le manaʻomia ona tausia.

Tulaga faʻatau

Brunner e tatau ona fafaga pe a uma ona totō ma i le vevela o le tau, matala. O le tele o le taimi e lava ai le natura o le fale, e faʻapupulaina atoa ai meaʻai i le fesoasoani o aʻa ma lau.

Laʻei pito sili

Brunner e toetoe lava a le manaʻomia ni fomaʻi faʻapitoa ma ofutalaloa pito i luga, aemaise lava le siperenisi. Mo lapisi lapopoa, faʻapalapala pe humus e mafai ona faʻaopopo i le palapala i le amataga o le tautotogo. Organics e fesoasoani i le atinaʻe o aʻa, faʻamalosia le fale. O laulaʻau e sili atu, o le lanu e manaia, faʻaalia.

I le taimi o le fuga

Na pau le togafitiga e mafai ona fesoasoani i le aganuu i le taimi o le fugaina o le veleina. O lenei mea e faʻaaoga i tamaitai lautele - e faʻalosolo malie, ae le o le faʻamalosi. O ituaiga o Siberia e le manaʻomia le vevela o otaota.

Taua! E le mafai ona e faʻamalo le palapala i tafatafa o le vao - o ona aʻa e latalata latalata i le mea, e faigofie lava ona faaleagaina.

I le taimi malologa

I le faaiuga o le fua o le fugalaau, ua aveʻesea ai paluga mago ma vaega ua faaleagaina. Afai e vevela le taumafanafana, e faia le mulching ma le sawdust. O lau o tamaitai Siberia e mamago i le ogatotonu o le taumafanafana, e tatau ona vavaeina ina ia maua ai e le laau se foliga vaaia lelei pe a aliali mai lau laititi.

Laʻau tipi

Tului. E le masani ona tuʻuina atu Brunner i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae i le timuga vevela o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi faʻaleagaina e ono mafai: o le paʻu paʻu, mea lanu enaena. O le paluga Bordeaux ma le phytosporin e mafai ona sau e laveai.

Brunner maʻi

<

Sauniga o le taumalulu

I le faaiuga o le autumn, e tatau ona e aveese lau mai le vao (o le a latou le pauu) i le maualuga 10 cm mai luga. Brunner o le taumalulu-faigata, e le manaʻomia se malutaga faaopoopo. Mo le faʻasaoina sili atu, e mafai ona mulumuluina le laau i humus, lau paʻu poʻo le vao.

Mulching Brunners

<

Brunner o le a avea o se elemene matagofie o alpine mauga, auala, fugalaau fugalaau eseese. E lelei tele i ferns, juniper, hosta, hellebore. O fatuga muamua na faia i le tuufaatasiga o le hyacinth, primrose, astilbe, hydrangea.

Vitio