Laʻau

Laʻau fugalaau - ola ma tausi i le fale

Callas o se fugalaau manaia ma matagofie lea e fetaui i totonu o soo se fale i totonu o se fale poʻo se fale mautotogi.

Tuputupu ae ma le tausiga o callas i le fale

O le fugalaau e taua foi o le apaau apaau. I le siosiomaga masani, e taatele i Amerika i Saute ma Aferika. O tagata Etiopia e lalagaina po o Zantedeskia e tupu aʻe i totonu o togavao i totonu. O le laau na maua lona igoa e faʻaaloalogia ai le faletalimalo Italia o Giovanni Zantedeschi.

Paʻepaʻe paʻepaʻe ma le lanu ua tupu. O fuga matagofie e faia i fafo mai ona fugalaau.

Nofoaga Calla

Mo le lili, ola ma tausi ile fale e le faigata tele. E tatau ona faia ni tulaga lelei mo le atinaʻeina o se fugalaau: faʻaleleia pea eleele ma moli mo le 10-12 itula. Ae ui i lea, e le fiafia o ia e alu i le susulu o le la. E sili atu le malamalama o le malamalama mo se laau toto. Vai le fugalaau i le tautotogo ma le taumafanafana 1 taimi i le aso.

Ua sasaa le suavai i totonu o le fagu pe a uma ona faʻamaligi le vai. E talafeagai lea mea e puipuia ai le pala.

Faʻalogo! O le fugalaau e fiafia i le palapala, ae le faʻafefe. Afai ei ai se tulaga o le vai, e mafai ona pala le fatu.

Afai e vevela tele le fale, o le a fuga le fugalaau i le vai mai se fagu vali. I le tulaga pe a maualuga le vevela o le potu ma le ea vevela, e faʻaalua ona sasaina i totonu o ipu ile faalua i le aso. Zantedesci ma fugalaau paʻepaʻe e pei o le ea malulu sili atu. Mo i latou, o le maualuga o le humidity o le a 80%, ao le lanu, o le fuainumera e 50%.

Lafoaʻi o le eleele ma le lautele

Ina ia faia ni tulaga lelei mo le ola o laau, e tatau ona filifili le tuufaatasiga o le paluga eleele. Lafulemu, lauʻeleʻele palapala eleʻele e sili ona talafeagai. E tatau ona i ai le paʻu i le faʻafefiloi palapala. I faleoloa faʻapitoa, e mafai ona e faʻatauina ni mea teuteu sauniuni mo togavao.

Zantedeschia aethiopica

Mo le sauniuniga ile eleele tutoatasi e alu i le 2 vaega o le turf ma le 1 le vaega o le peat, lau laʻau ma oneone. E mafai ona e faʻaopopo le omea ile masini.

Ina ia faʻamamaina le vai i totonu o le fugalaau, e faʻatulaga se alavai, lea e mafai ona faia i piliki paʻu, pepelu o le vaitafe, faʻalauteleina o le oneone poʻo le pua.

O le malosi mo le tuputupu ae e le tatau ona loloto ma lautele. Mo le fagu, e tatau ona e pikiina se paʻu loloto lea e sasaa ai le vai pe a faʻafeinu.

Lelei maualuga

Zantedesci - fugalaau thermophilic. O se tasi o mea autu o le tausiga i le fale mo se fugalaau paʻu o se pulega lelei o le vevela filifilia. E filifilia e faʻatatau i le taimi o le tausaga. I le vaitau o le tuputupu ae, ua seti le vevela i le va o le 22 ° C i le + 24 ° C.

Fertilizer ma le faʻamalolo

I gaoioiga mo le tausia o le fugalaau i le taimi o le tuputupu aʻe, e aofia ai foi le faʻaaogaina o le faʻamalosi. E faia i vaiaso uma e lua. E masani lava o isi mea faʻamalosi faʻasalalau ma minerale.

Pe a faaopoopoina le vailaʻau, o le fugalaau o le a fausia ai le lanu meamata. Ae ui i lea, o le a ia le lafoina ni fugalaau. Seiloga ua aliali mai pupuʻu i luga o le fugalaau e mafai ona faʻaauau le Urea i totonu o vailaʻau faʻafefiloi.

Talosaga Calla i le taimi o totoe

I le maeʻa o le autumn, e amataina e callas se vaitaimi umi, lea e faaiuina ia Fepuari. O le tausia o se fugalaau i lenei taimi e talafeagai foi. O le vevela i le taumalulu e pau i le + 15-18 ° C. A o faagasolo lenei vaitau, o le a le toe ola le zantedescia, ae taofi pea laulaau, poʻo laʻau uma lava e mate.

Faʻalogo! I le taimi o le malolo, o le faʻasusuina o laau e le maua.

Home Calla Disease

Zantedesia e mafai ona aafia i aphids, fuainumera iniseti, pseudo-scabs and spider mites.

Faʻaleagaina le laʻau ma se paʻu sese ma se paʻu.

Afai o nei atiseti o maua i luga o le laau, o laulaau ma le au e fufulu i se fasimoli solution. E mafai ona e toe faia lenei taotoga.

Afai e le fesoasoani lenei metotia, ona togafitia lea o le fugalaau ma iniseti.

I le faʻaleleia o le eleele, o le malosi tele o le ono mafai ona maua ai faʻamaʻi faʻaleagaina e mafai. O faʻamaʻi masani:

  • pala: lauulu, enaena, aʻa ma siama;
  • anthracnose.

A aʻafia i le lauulu enaena, o laulaʻau ma puʻu e ufiufi i se ufiufi grayish. O lenei faʻamaʻi e mafai ona faʻaliliu atu i eleele leaga ma laau toto. Mo togafitiga, e togafitia ai le togafitiga i le fungicides Rovral ma isi.

Afai e matutu lau, ona ono aliali mai lea o le lanu enaena i luga o le fugalaau.

O le gasegase o le pala e faʻaalia i le fesuisuiai o laulaʻau ma peduncles i le faʻavae. O aʻa, tagi ma pala, o lanu enaena e aliali i luga o pusa. O le fugalaau ua afaina e tatau ona faaleagaina. E le togafitia se faʻamaʻi.

Se laau e aafia i le siama siama

O le faʻaleagaina o le Anthracnose e mafai ona faʻamoemoeina i lanu enaena e aliali i luga o lau. O nei laumei e faateleina le lapopoa i le taimi ma e foliga tutusa i foliga i lanu mumu ma se nofoaga tutotonu, tafe ma malogo. Mo le gaioiga, faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi.

I le tulaga o le faaleagaina e ala i le aʻa, e matauina le lautele o le fugalaau. E mafai ona e iloa le faʻamaʻi e le afaina ua afaina.

Afai e mafua mai lenei eleele ile eleele, ona faʻafefe lea o le vai, e faʻapipiiina le paluga i le eleele.

Aiseā ua liu samasama ma mamago ai lili paʻu

Lanu samasama o lālā e tupu i mataupu nei:

  1. Mo le laau, e amata ai se taimi moe. Afai e lanu samasama i le maeʻa o le autumn, o lona uiga o le fugalaau o loʻo sauniuni mo le taumalulu. O se faiga masani lea. E tatau ona faʻaitiitia le vevela pe ave le laau i se potu malulu.
  2. Afai e lanu samasama i le vaitau o le tuputupu aʻe, e mafai lenei mea ona o le le lava o le susu. E tatau ona tafe le fugalaau. Afai o le eleele e susu, ona faʻavelaina lea o le fugalaau ile vai mafanafana.
  3. E mafai foi ona tupu pe afai o le eleele e matua suavai. I lenei tulaga, o le susunuina o le vai e taofia seia maeʻa le pito i luga o le eleele i le 1 cm.

Yellowed Leaves o Zantedesia

  1. Atonu e vevela le potu. Afai na tupu lenei mea i le vaitau o le mafanafana, ona tuuese lea o laau mai le faʻamafanafanaina o maa.
  2. Lea lanu samasama pe a tupu mai le susulu o le la.
  3. O vai malulu, lea e faʻaaogaina e faʻafefe ai laau, e mafai ona faʻaalia ai le samasama o laʻau.
  4. E le mafai ona maua le lanu samasama ile lau.

Fuga o fua

O le Zantedescia e na o le lua taimi vaʻaia: tautotogo ma le autumn. Afai o le taimi lea e le togi ai e le lili fale le fugalaau, ona mafai ai lea ona tupu mo mafuaʻaga nei:

  • o se fugalaau e masani ona fesiitai mai lea nofoaga i lea nofoaga;
  • ua tupu tele fualaʻau;
  • suiga faifai pea i tulaga tuputupu ae, mo se faataitaiga, gaioiga tumau;
  • E leiloa le malosi o le Calla;
  • leai ni meaʻai ona o eleele leaga po o le le lava o meaʻai.

O lenei mea e mafua mai ai le mafuaʻaga o le lūlūina o le lili palafe.

Faʻalogo! Ma o le suia o le nofoaga o le fugalaau e le aʻafia ai le fuga o le laau, latou te taumafai e le suia le tulaga o le fugalaau i le taimi o le felauaiga.

Afai e leʻi vaevaeina le rhizome mo se taimi uumi (e masani ona vaevae tasi i le 3 tausaga), atonu o le mafuaaga lea o le leai o fugalaau. Ina ia fuga le laau, e tatau ona e maua le pulufana, vavalalata ma le faaeteete tamaiti ma faʻavasegaina le uterine tuber ma tamaiti i ipu eseese.

Mo le totoina lelei o se fugalaau calla, e manaʻomia lona faʻatulagaina faaletausaga. E mafai ona e faʻaogaina le ipu e tasi. E taua le suia o le fanua i le tele o meaʻai ma meaʻai. E le fautuaina le toe totoina o le zantedeskia i le tele o taimi, aua o le a afaina ai le fuga o le laau.

Faalauiloaina o le Calla

Amaryllis fugalaau - tausi fale

E mafai ona faʻaleleia se fugalaau i le tele o auala:

  • e ala i fatu;
  • tubers;
  • vaevaega o le rhizome.

O le auala pito sili ona faigofie o le fausiaina o fatu ma le vaevaeina o le rhizome.

E faapefea ona tupu se fugalaau mai fatu

A uma ona fuga le fuga, ona fai lea o suega i lona tulaga, e mafai ona maua ai fatu. E mafai foi ona faatauina i le faleoloa.

Fuga fatu

Faʻatoʻa totoina le totoina:

  1. E susunuina fatu mo le 6-8 itula ile vai mafanafana. E mafai foi ona e togafitia i latou i se mea e faatupuina ai le tuputupu ae.
  2. Ina ia faatelevaveina le tulaʻi mai o fatu laau, e manaʻomia ona totoina fatu. Ina ia faia lenei mea, ua tuu i totonu o se pesini i luga o se ie susū, ua ufiufi. O le koneteina o loʻo tuʻuina i se nofoaga mafanafana aʻo lei oʻo i le germination, mo le tusa ma le 1 le vaiaso.
  3. Saunia le fagu. O le faia o lenei mea, o tamai fugalaau fugalaau e tumu i le paluga o le turf, eleele lanu, peʻa ma le oneone, ua faia i vaega tutusa, e talafeagai. E mafai ona e faʻaaoga le masini ua maeʻa.
  4. A o lei totoina, e tatau ona susu le eleele.
  5. Germinated fatu ua tuu i totonu o le lua 3 cm le loloto. E tele ni fatu ua totoina i totonu o le tasi ulo, o le a mafai ai ona e filifili le sili ona malolosi o laau toto.
  6. I le pito i luga o ipu e ufiufi i le polyethylene, lea o le a aʻafia ai le aʻafiaga o se kiona.
  7. Seia vagana ua tupu mai laau toto, o le greenhouses e masani ona galala, o le eleele e teu susu.
  8. A maeʻa ona faʻamalosi le fatu (pe a ma le 2 masina), fai le totō o fatu. O nisi o fai togalaau na totoina fatu vave i se nofoaga tumau. E le tatau ona faia lenei mea, talu ai i lenei tulaga e sili atu le faigata ona faʻatulaga lelei tausiga mo le tulaʻi mai. E le gata i lea, o le pikiina o le a mafai ai e oe ona maua le mea sili ona lelei.
  9. O tamaʻi malolosi ma malolosi malolosi o callas e tatau ona totoina i tioata. I totonu o le tasi tioata totō se tasi laau.

Pulu faʻatoʻaga

I totonu o lili lalata, tamai puʻupuʻu po o tamaiti o loʻo faʻataʻamilomilo i luga o le pusa autu, lea e faʻaaogaina e avea ma mea e gaosi ai le fatu. Ua filifilia le tubers ina ia mafai ona faʻaleleia, faigofie ma faʻamaualuga.

Zantedescia tubers

Ia mautinoa ia i ai le itiiti ifo ma le tasi le fatu i pepe taʻitasi. Afai na manua le pusi i taimi o le valavala o tamaiti, o nei nofoaga e sosolo i le paʻu o le malala ma faʻagogo mo le tele o itula. A o lei totoina, ia tuu i totonu o pusa i le 6 ° C.

Faʻalogo! Aua nei teuina ni pulu i totonu o taga palasitika.

A o lei totoina, e mafai ona e uuina pusa mo le 2 itula i se vaivaiga vaivai o le manganese. Mo germination, lautele, potopoto vasa ma le eleele mo togavao faʻasaina ua saunia. Pulu e manaʻomia ona toto i le loloto e tutusa ma ona tafaʻi tolu. O le vevela o le potu e tumau i le 20 ° C. A maeʻa le vaiaso, e faʻataunuʻu le vai muamua.

Saplings o Zantedesk

<

O le isi tausiga o le tausia lea o le eleele lelei. O se tamai laau e fuga i totonu o le tausaga.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o tekinolosi faigofie tau faʻatoaga, e mafai ona e olaola matagofie i le togalaau ma i totonu o le fale.