Laʻau

Faʻataʻitaʻiina ma faʻataina i le laufanua, teuteuina

I le faaopoopo atu i fualaau aina masani, e toatele tagata fai togalaau latou te gauai atu i ituaiga ma ituaiga eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi nei o loʻo taumafai le toʻatele e totō fig i la latou togalaau. O lenei faiga e matua faigata lava, e taua le filifilia o ituaiga eseese ma ia masani lelei ma uiga uma o le tausiga. O lea la, o le autu o le tusiga o aso nei o fig, tausiga ma le galueaiina i le malae vaʻaia, teuteuina, tekonolosi mea totō ma nai nai togafiti laiti mai i latou ua maeʻa manuia lenei uaina.

Fua i totonu o Rusia Tutotonu

E tele selau ituaiga o mati i le lalolagi. O nei mea, e mafai ona e filifilia i latou o le a tutupu i Rusia Tutotonu. Naʻo le maualalo laʻititi o le fuaina o fua. O le faʻamatalaga lenei i le mea moni e faapea, mo le faʻafefeteina o fugalaau o le fugalaau e te manaʻomia ni tagata e ola ai fatu. Ma o loʻo latou nonofo faʻatasi i se nofoaga faapitoa. Ae o loʻo i ai se ala e alu ese ai - e tatau ona totoina ma totoina ituaiga o meaola e ola ai le tagata lava ia.

Faʻatoʻagaina o fig

O le vasega e filifili

Ina ia foia le faafitauli o le fuaina o fig i totonu o na itulagi o Rusia lea e le o ola ai le tagata e teu ai vao, na totoina e le au faifaatoaga ni ituaiga o mati, ia e sili ona lelei.

O le aso e tele naua:

  • Dalmatian
  • Nikitsky;
  • Abkhazian lanu viole;
  • Paʻu pouliuli;
  • Le fiafia;
  • Tuai vave;
  • Brown Turkey ma isi.

O faifaatoaga i le totonugalemu o Lusia e sili i figota Dalmatian, o lona galueina e le aumaia ai ni faafitauli faapitoa. O ona fua e matua suamalie lava, i se faaopoopoga, e gafatia le vevela o le vevela. E lagona e ia se mea lelei e tusa lava pe faʻaitiitia le faʻatinoga i le 15 ° C.

O le gasegase sili e maua i luga o le mama o le 3-4 tausaga. O le fua, o fua e fua mai i le 150 i le 200 g, ei ai le foliga tutusa ma se lanu samasama-lanu samasama.

Fig Dalmatian

O le sili ona faigata o le taumalulu o loʻo faamatalaina e Brown Turkey. E mafai ona tuʻuina atu le mafanafana mo sina taimi puupuu i le 20 ° C. Fua tele. O fua e fua mai i le 100 g. Lanu mumu-lanu enaena.

E talafeagai mo le pito i totonu ma fig mai Crimea. Fualaau aina i le paʻu lanu violē e tusa ma le 100 g. O le totoina e maua ai iuga sili i Crimea, Stavropol ma le Krasnodar Territories, ae i le ogatotonu ma le Moscow Region e mafai foi ona totō ina ia mafai ai ona maua ni fua suamalie. Ae o le fausiaina i Siberia e masani ona faʻaumatia i le toilalo - e sili atu le filifilia o se ituaiga eseese.

Vaega o le totoina o mati

Aʻo leʻi totoina mati i totonu o le togalaau, e tatau ona e faamasani ia oe i faʻaaliga uma. E tatau ona tatou taumafai e faia ni tulaga mo le gaʻo e latalata i mea masani. E faigata, aemaise i le taumalulu. O le fautuaga o le totōina ma le faʻalagolago i polofesa mo fig o le a fesoasoani e puipuia le fatuina, ma iu ai ina maua se seleselega lelei.

Totoina o laau

Pe o se mati o se fualaau aina po o se fatu? O le a le mati poo le mati

O se matafaioi tele o loʻo faia i le atinaʻe saʻo o le vao i le taimi o le totoina. E tatau ona e taumafai e tausisia lelei.

O le totoina o mati e fautuaina i le faaiuga o Aperila, amataga o Me. O le taimi lava e amata ai le mafanafana o le tau ma le taufaamatau o gutu o le po e pasia.

Faʻalogo! E fautuaina le faʻatau vave o laʻau ma totōina i le eleele i le taimi lava e maua ai e le tau tulaga lelei.

Sauniuniga o le faʻafefiloi o palapala mo le totoina o mati i totonu o le eleele

A o leʻi totoina fua o vao i le avanoa, e tatau ona saunia le paluga eleele. O le laau e le o se mea e uiga i le setete o le palapala, ae o le a sili atu ona lelei pe afai e faʻamaualaloina i meaʻai.

I le sauniuni o le malolo mo le totoina, ua filifilia le eleele ma fefiloi ma mea ola - meaʻai, palu poʻo le humus. Ona toe lafo lea o le paluga i le lua, ma fai se polo o le paluga palapala ile tusa ma le 20 cm. O le isi o loʻo tumu pe a uma ona toto.

Faʻatomuaga muamua o le faʻafefiloi o le palapala aʻo lei totoina fig

Tekinolosi mo le totoina o mati i totonu o lua

O le nofoaga mo le totoina o mati e filifilia e tapunia mai faʻataʻitaʻiga. A o leʻi totoina fig i totonu o le atunuu, o le lua ua saunia muamua. E talafeagai lenei mea mo le faʻaaoga muamua o meaʻai.

Taua! O faufautua latou te fautuaina pe a totoina ni laau e saunia ai se faaputuga, ae le o lua mo fatuga taitasi eseese.

Totoina o se tasi o laau, saunia le atuatuvale ma le maualuga o le 1.5 × 1 m, ma i le loloto o le 0.6 - 0.8 m.

Faʻamalo i le pito i lalo:

  • superphosphate - 200 g;
  • fuālaʻau masini po o le pefu laupapa - 200 g.

O se paluga lelei ua saunia lelei e 20 cm le mafiafia ua sasaa i luga, ua fausia ai se faaputuga i le ogatotonu. Ona tuu lea o le 'au i se auala e maua ai aʻa i luga o le komi ma amata ona moe ile palapala. O le faʻafefiloi faʻataʻoto i le seedling ua lelei faʻatusatusa ma faʻafeinu lelei i le vai.

Tulaga tuputupu ae

A maeʻa ona totōina, e manaʻomia e le laʻititi talavou le tausiga faʻapitoa. Muamua lava, o le masani ma le tele o vaiinu ua saunia.

E faʻapefea ona vai vai i le taimi lava e uma ona totoina? E tatau ona sasaa mai le 5 i le 8 lita o le vai i le vaiaso i lalo o laau taʻitasi. O faʻataʻitaʻiga matutua ua faʻaitiitia sina vai, ae o le tasi-taimi le fua faatatau ua faateleina i le 10 lita.

Taua! E leai se mea e tatau ona faʻatagaina e faʻamago le eleele. O lenei mea e mafua ai le toilalo i le tofo o le fua.

A maeʻa taʻitasi faʻavaivai, pe a maeʻa le palapala, e taua tele le tatalaina o le moega. E matuā faʻaitiitia le faʻaleleia ao faʻamaʻaina fualaau aina. O le taimi mulimuli e sili atu le suavai le palapala ina ua maeʻa le seleselega. O lenei faiga e faʻatagaina ai oe e faʻateleina le tetee atu i le malulu i le taumalulu.

E faʻafefea ona faʻafefiloi fig

I le faʻaopopo i le masani ona faʻasusu, fig e pei o meaʻai ma meaʻai.

E iai ni vaitau taimi e fautuaina ai le fugalaau:

  • Nitrogen fertilizers o le mea e mafai ona e fafagaina ai fig i le tautotogo, i le sefulu tausaga muamua o le tuputupu ae o le vaitau. E mafai ona latou faʻateleina le tuputupu ae o le laumei lanumeamata.
  • Ia Iulai, e oʻo mai le taimi mo phosphates, lea e nafa ma le fausia o ovaries fua.
  • I le sefulu tausaga mulimuli o le vaitau o le tuputupu ae, e le o aofia ai vailaau oona, ma taulai atu i fugalaau falai, fesoasoani i le atinaʻeina o fafie.
  • Faʻaauau, 1 le taimi mo le 2 masina, faʻafefiloi luga o le pepa ma se fofo faigata.

Taua! Ina ia aloese mai le susunuina o le aʻa, ao le i fafagaina fua o fig, o le togavao ua matuai malulu.

Tausia o mati aʻo leʻi oʻo i le taimi o le fualaau aina (muamua 2 tausaga)

Fua o laau - tuputupu aʻe o le fale

O le tausiga muamua o vao vao e le ese mai le totoina o fualaau aina o isi laau toto.

Faʻamaumau mea taua:

  • Taimi vave ma lelei ona faasusuina.
  • Fafaga fafaga.
  • Mafaufau i le pale ma le totoina i le tautotogo.
  • Saunia mo le taumalulu, malulu mai le malulu.

I le taimi muamua, e taua tele le pineina o taimi o talavou. Aua le soona galue i luga o le laau ao ola le aʻa. Ua lava le tuua o lālā laiti e 4 i le afa mita le umi.

Tausiga o se fatugaina vine

O le teuteuina atoa e fai pe a uma le masina pe a uma ona lafoina laulaau. A o faagasolo, ia mautinoa e leai ni tumutumu o totoe. Ua aveesea lala i lalo o le faavae.

Faʻavaeina o le Crown ma le faʻataʻoto

O se mea taua i le amataga o le 2 tausaga o le faagasologa o le paleni. E lua auala:

  • Faailoga. E talafeagai mo laau toto na totōina i itulagi ma se tau malulu.
  • Fan. E talafeagai mo laau totō ola i itu i mātū.

Faʻatasi ai ma se faʻatulagaga masani i le 2 tausaga muamua, e le o paʻi le pale o le vao. Na o otaota ua mama ma mamago ua aveesea. A maeʻa le 2 tausaga, ona vavae ese uma lea o lala ile pito i luga. Lafoa na o paina ua tupu aʻe. E fafagaina i latou i itu ma nonoa i le au.

Faʻalogo! Pe a faʻatau e le tagata le tuʻuina o 3-4 lima. O le mea sili lena, o le malosi sili ona lelei ma sili ona lelei ona tupu. O isi lala ua faʻapuupuu i le 10 - 15 cm.

O le aʻoga e masani lava ona faia i le amataga o le tautotogo, seia oʻo ina amata le tafe. O le taumafanafana e le talafeagai mo le teuteuina. I le tautotogo, na o le paʻu mama e mafai ona faia - aveese otaota ma aʻago.

Faʻafefea ona malulu mo le taumalulu

Anemones - togavao i fafo ma tausiga

E ui i le mea moni e faʻapea o ituaiga o mati e mafai ona faʻafefe malulu ua uma ona gaosia, e le mafai ona le amanaia le auala mo le puipuia o vao mo le taumalulu. E amata i le taufaʻaiuiuga o le autumn, pe a faʻamautuina le malūlū, e le sili atu i le 2 ° C.

  1. Latou te amata i le mea moni e faapea, o puʻupu uma i le pito i matu o le laau e aoina i se fusi, fesoʻotaʻi ma i latou ma punou i le eleele.
  2. O se fale malulu e fausia tuusao i luga o le eleele e faʻaaoga ai plywood poʻo vaega o laupapa.
  3. O le Polyethylene ua tuʻuina i le pito i luga o le ala laupapa ma ufiufi i se palapala palapala.

O sea ituaiga fale malulu o le a mafai ai e oe ona faʻafesoʻotaʻi lelei uma faafitauli taumalulu.

O ni faʻafitauli faʻafitauli i le totoina o mati

Faʻafitauli i mati e amataina pe a le lelei le tausiga o le laau. E pei lava o so o se laau totō ua totōina ile laufanua, e mafai ona gasegase laau toto i faʻamaʻi.

Faʻalogo! Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona faia le togafitiga fuafuaina mai meaola faalafua. Vaavaaia lona tulaga ma i se faailoga itiiti o meaola faalafua, faia ni auala talafeagai e foia ai i latou.

Aisea e le fua mai ai mati i le togalaau

I le faʻaopoopoga i foliga vaaia o faʻamaʻi ma meaola faalafua, e masani lava ona i ai se faʻafitauli e pei o le leai o fua.

O le mafuaʻaga lenei e mafua mai i le filifiliga sese o le eseese. Mo le totōina i totonu o le togalaau, e tatau ona filifili ni faʻataʻitaʻiga o le tagata lava ia. O le palotaina o ituaiga o figu masani e mafai ona taulimaina e ala i ni afifi o ni vaega laiti, e le o ola i itu uma.

Aisea e lafo ai fig

O le isi faafitauli e feagai ma tagata fai togalaau pe a tutupu fua o mati o le faamaligiina o fua. O lenei mea e tupu ona o le le tausia lelei o le vao. Le leai o se vaiinu masani e afaina ai le tulaga o le fua.

O le mafuaaga lona lua atonu o le eleele leaga lea e tupu ai le vao. Faʻasaʻo le tulaga i le fafagaina masani.

O le mulimuli i fautuaga a tagata tomai faapitoa o le a maua ai se pale pale ma fua tele o mati

<

E ui lava o figu ua vaʻaia o laau e le lelei i aʻafiaga ma aʻafia, e tatau ona saʻo le tausiga o fualaau laiti. E tatau ona faʻalogo i fautuaga a tagata tomai faapitoa, ona faʻafetai tele ai lea o le togavao i le mafiafia ma le matagofie o lau, ae o se 'oa tele foi o fua suamalie.