Laʻau

Ledeburia - tausiga i fale, ata o ituaiga ma ituaiga

O le Ledebouria o se tamaʻi laumei o le aiga Lilein. O le laau e fai si faigata, ae i se vaitau lelei e totoina faʻapitoa e pei o se fale fale. O le lauʻeleʻele o ledeburia ma lona natura masani o nofoaga o le taumafanafana o Aferika i Saute.

O ituaiga laau uma e iai laulaau laumiumi umi e faaputuputu i le tele o alalaupapa; o la latou lanu e eseese (mai se lauusiusi lanu meamata i se siliva-lanu i se lanu meamata ma le green emerald i se paʻu lanu viole).

O faʻauluuluga o ledeburia o le ituaiga racemose i ni uumi uumi, latou te faʻapotopotoina le tele o fugalaau faʻataʻitaʻi laʻitiiti i se lanumeamata lanumeamata, lanu violē poʻo le lanu piniki mumu.

Ia mautinoa foi ia iloa pe faapefea ona tupu chlorophytum.

Tau maualalo maualalo. 3 pepa i le tausaga.
E fuga mai i le tautotogo o le tautotogo i le faaiuga o le taumafanafana.
Faigofie ona tupu le toto. E talafeagai lava mo se tagata amata.
Laʻau tele.

Ledeburia: tausiga ile

Tulaga o le vevelaI le vaitaimi o le alualu i luma ola - e tusa ma le + 21 ° С, i le taimi o malolo - e tusa ma le + 14 ° C.
Faʻamamaga o le eaLelei - faʻalelei, e ono tupu i le ea malulu.
MalamalamaLulu faʻasalalau ma ufiufi mai le la susulu.
FaʻasaI le taimi o le tautotogo-taumafanafana, faʻalelei (taʻitasi 5-7 aso), e seasea lava i le taumalulu (2-3 taimi i le masina).
Laʻau mo le lobeuriaPusa faʻapisinisi mo pufusi poʻo se faʻafefiloi o le fanua o le togalaau, peʻa (humus) ma le oneone (perlite) i tutusa tutusa.
Fertilizer ma le faʻamaloloI le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu ae, 1 taimi i le masina ma le afa afa o se sauniuniga faigata.
Ledeburia totoinaLedeburia i le fale e totoina pe a tatau ai: pe a faʻaitiitia le lelei o le meaʻai poʻo pe a faʻapipiʻi le pulou i totonu o le ulo.
TofigaFatu fatu po o tama teine.
Tulaga TutupuO laulaau tuai e tatau ona aveeseina i se taimi talafeagai, ma laulaau laititi e tatau ona faʻamamaina mai le efuefu ma le palapala ina ia le maumau ai lona malosi.

Ledeburia: tausiga ile. Auiliiliga

Bloom Ledeburia

O le Ledeburia e toto i le fale e masani lava ona fuga i le ogatotonu o le tautotogo. I le taimi lea, o le tele o pupuʻu ua tumu i le patipati racemose, lea e aofia ai le tele o fugalaau logo o se lanu uliuli, lanu viole ma le lanu-piniki (faalagolago i le eseesega), e sau mai le ogatotonu o laulaau lau.

Tulaga o le vevela

O le maualuga o le vevela o le laau i le taimi o le tuputupu ae o le + 18- + 22 ° C, i le taimi o le malolo - e tusa ma le + 14 ° C.

O le loloto o le vevela (aemaise lava i le faʻafefiloi ma le inu tele) e mafai ona faʻaleagaina ai le pala o le togalaau ma lona isi oti.

Lafoaia

Le laburia i totonu o le fale e fiafia i le maualuga o le suamalie, ae mafai foi ona ola i le ea o fale o taulaga, ae tali lelei i le fufuluina o laʻau ma vai mama vevela vai. E tatau ona faia le faʻataʻitaʻiga i le vaiaso.

Malamalama

Mo le valivali lanu o laulaau ma le fugalaau masani o le leburia, e tatau ona i ai i taimi uma le malamalama felafolafoaʻi (ma le ufiufi mai le susulu o le la). Ina ia tuu le laau, e sili atu le filifilia o le itu i saute, sasaʻe poʻo sisifo.

Faʻasaina o le Ledeburia

O le tausia o le laburia i le fale e manaʻomia ai se faʻaeteetega lelei i le faʻavaivai. I le tau mafanafana, e faʻaitiitia le vai (i le 5-7 aso), faʻapipiʻi ni vaitau pupuu o le palapala i le va o vai. I le taumalulu, e faʻaititia le vai i le 1 taimi ile 2-3 vaiaso.

O le faʻateleina o le faʻamaina e matautia i soo se taimi o le tausaga e mafai ona faʻafefe ai le pala o goto.

Ledeburia ipu

Pe a filifilia se poti mo ledeburia, e tatau ona tuʻuina atu i le tele o tane tanoa ma se alavai e faʻafefe ai le tele o susu mai aʻa o le laau.

Soo

Ledeburia e mafai ona tupu i se fugalaau fugalaau faʻapitoa mo laʻau popo poʻo totonu o se faʻafefiloi eleele ua saunia i le fale ma e aofia ai lau togalaau, peat (humus poʻo le lau laʻau) ma le oneone oneone (perlite), ua faia i tutusa tutusa. E taua tele mo le laau toto le lafoaia o le palapala, faʻapea foi ma le vaalele ma le susu.

Fertilizer ma le faʻamalolo

Ledeburia i le fale e le manaomia le fafagaina e le aunoa. E manaʻomia ona faʻamaʻiina i na o le vaitau o togavao faʻatasi i le masina ma le afa afa o soʻo se mea tau suavai mo fugalaau.

Suiga

O le gaioiga o ledeburia e faʻatinoina pe a manaʻomia: pe a oʻo ina aʻafia le aʻa o le laau i totonu o le fagu pe afai o le lelei o le mea tuai ua matua pagatia. E masani lava, o le faʻatinoga e faʻatinoina i le 3 tausaga, mo faʻataʻitaʻiga tagata matutua - e oʻo lava i le tele o taimi.

Pe a totoina pamu i totonu o se fagu fou, e le mafai ona tanumia atoa i le eleele, o le fea tulaga e mafai ai ona latou pala ma o le a mate le laau.

Tuputupu Ledeburia mai fatu

O fatu e totoina i le amataga o le tautotogo i totonu o se paluga oneone i luga aʻe, e aunoa ma le faʻalauteleina ae le o le sufuluina. O le fagu faʻatoʻaga e ufiufi i tioata poʻo ata. Afai o le fatu o le fatu fou, o le a foliga mai o le a foliga mai pe tusa o le 15-20 aso (o le fatu ua vave ona leiloa lona malosiaga, ae leai se lagona e lulu ai fatu tuai).

O fualaau toto e ola malie, o lea e mafai ai ona e togi i totonu o ipu taʻitasi pe a uma le 1-2 masina.

Faʻapenaina o le Ledeburia e tama teine ​​teine

I le taimi o le tuputupu ae, o le tina o ledeburia e tele ni tamaʻitaʻi teine. E mafai ona vavaeeseina i le taimi o le gafa ma totoina i ipu taʻitasi. O le totoina o mea e naʻo le afa na tanumia i le eleele. Afai o laulaau laiti e aliali mai pe a uma le 2-3 vaiaso, ona maua lea o aʻa e le pusa.

Maʻi ma meaʻai

O le atinaʻeina o faʻamaʻi poʻo le leaga o foliga mai o le leburia e mafua mai i sese matuia i le tausiga o le laau. O faafitauli nei e pito sili ona taua mo fugalaau:

  • Ledeburia leaves ua leiloa le lanu ma le fusi - e le lava le malamalama o le laau. A faʻafeiloaʻi le fagu fugalaau i se nofoaga e sili atu ona susulu, ua toe faʻaleleia le teuteuga o le leburio.
  • Ledeburia e le fuga faʻapea foi i le maualalo o le malamalama. Ina ia mafai e le laau ona gaosia fugalaau, e tatau ona teuina i le susulu o le la.
  • Brown sikola i luga o lau o ledeburia - o mea mu ia mai le susulu o le la, e tatau ona malulu le fugalaau aemaise lava aso vevela vevela.
  • Liliuina o polotini e masani lava o se taunuuga o le sili atu o le faasusu ma le aafia i le ea malulu. I lenei tulaga, o mea ua faaleagaina ua vaeluaina, mamago, togafitia i sauniuniga o le pese ma ua totoina le laau ile eleele fou.

O le faʻamaʻiina o ledeburia ma meaola faalafua e tupu faʻafuaseʻi, ae o nisi taimi e fai ai iniseti, mealybugs poʻo ni apogaleveleve e "faʻaputu" i ai. E sili atu le faigofie ona faʻateʻaina i latou e ala i le fesoasoani a le iniseti.

Ituaiga o ledeburia fale ma ata ma igoa

Ledebouria lautele (Ledebouria socialis)

O se laau faʻatautaia ma le umi, lau laʻau na faʻaputuina i le mafiafia. O paʻu lanu meamata-lanu meamata e ufitia i le tele o lanu meamata lanu meamata o ituaiga eseese. O faʻaupuga i luga o ni uumi uumi uumi e faʻaopoopo i luga o le tele o fugalaau laititi e pei o ni fugalaau lanumeamata.

Lweredbury laʻitiiti ifo (Ledebouria pauciflora)

O se mea e maualalo le tuputupu aʻe ma laulaʻau lautele o lau lanu lanumeamata, i luga o le fogaeleele o loʻo tele ai le vaʻaiga lanumeamata lanumeamata ua salalau solo. O faʻauluʻaloga o le taamilosaga i luga o ponuncles uumi, o fugalaau e laiti ma lanu violē lanu enaena o loʻo siosiomia e vavao lanumeamata.

Ledeburia Cooper

O se laʻau laʻitiiti laʻitiiti o loʻo i ai ni laʻau matamato-lanu meamata, o ona luga e lalagaina i fasi lanu mūmū sesega i luga o le umi atoa. Inflorescences e tele, e aofia ai le tele o fugalaau lanu piniki ma le lanu samasama-samasama.

Faitau nei:

  • Gasteria - tausiga o fale, ata o meaola, toe gaosia
  • Chlorophytum - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Kislitsa - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Zhiryanka - tuputupu aʻe ma tausi i fale, ata o meaola
  • Eonium - tausia ma toe gaosia i le fale, ata o meaola