Laʻau

Fugalaau o le ceropegia

Ceropegia o se laau totoa lea e avea ma se vaega o le aiga. E tusa ma le 200 ituaiga o meaola e vavae ese, ma o le tele o nei mea e tupu i luga o le vevela. I Rusia, o le gaosia o le ceropegia o loʻo faia i le fale.

Faʻamatalaga

Mai le Greek Greek ceropegia ua faaliliuina o le "candelabrum." O lenei igoa na tuʻuina atu i le fugalaau ona o lona foliga uigaese, lea e masani ona fesuisuiai e faalagolago ile ituaiga. O nisi ei ai ni aʻa, o isi e aʻe ma fetolofi.

O lau e pei o le fatu, malamalama lanu meamata ma lanu ma lanu meamata lanumeamata. Ceropegia o loʻo i totonu o fugalaau fesuisuiai, o lona uiga. i ai ni sela manua e le mafai ona gaosia chlorophyll. O le upu variaegata i le Igilisi o lona uiga e vaʻaia.

Faʻaaliga i Totonu

E tele ituaiga o laau o loʻo i totonu, e mafai ona maua i le laulau.

VaʻaiFeʻau
Wood (Voodoo) (ceropegia woodii)O se tasi o mea e sili ona taatele, faigofie ona maua. O le lanu o laulaau o le maamora; i le foliga le faʻaaoga, e foliga mai o lanu viole ma lanu meamata. E aofia ai i le numera o lanu ampel ma e tutusa ma se kolisi Galein.
Le Ceropegia a SandersonUa i ai le lanu, lanu tino ma lamolemole o lanu uliuli lanu meamata. Faʻasoʻo taitoalua i luga o le ala. O lala e matua leaga lava, o lea e manaʻomia ai e le laau le lagolago. E fuga mai i le tausaga atoa. E lima paʻu faʻasolosolo e faia ai se polo e pei o se moliuila o foliga.
StapeliformO lenei laau toto e foliga mai e sili atu ona manaia, ma o le i ai o ni vavao mafiafia e tipi i luga o antennae i luga, e mafai ai ona fenumiai le vailaau ma nisi ituaiga o meaola. O fugalaau e telē tele, e iai lanu paʻepaʻe ma le lanu violē ma le laʻitiiti.
Strapeliform
Barclay
Sanderson
Voodoo poʻo laupapa

O le isi ituaiga lauiloa o totonu o le fale o Ceropegia Linearis, o lona ata e mafai ona vaaia i le ata. Ceropegia Linearis

Vaega o tausiga ile

O le tausiga i le fale mo le faʻasolosolo e manaomia ai le usitaia o tulafono mo le tuputupu aʻe, faʻafeinu ma faʻalauteleina.

Nofoaga, faʻamalamalamaga, vevela, faʻafefeteina ma fafaga

Talu ai ona o le laau e fuga mai i le tausaga atoa, e tusa lava po o le a le vaitau, tausia lelei e tatau ona toe tutusa.

NofoagaMalamalamaLuluTotogiFaʻasa
O le tele lava o taimi, ua tupu le ola o le laau e pei o se mea taua (o lona uiga i totonu o se pusa uamea, ma isi), o lea e fetaui lelei i soʻo se siosiomaga. O palu anufe o loʻo faʻapipiʻiina i luga o se faʻafefiloi faapitoa o loʻo manatu o se pusa lelei mo le ola.Faʻasolo atu i laau totō. E oo lava i le susulu o le la e le mafai ona afaina ai o ia, ae o le vevela tele o le la e sili atu ona lelei le aloese. I le taumafanafana, e fautuaina e ave le laau i luga o le faapale.O le vevela aupito sili ona lelei mo le ola o le ceropegia o + 20-25 tikeri. I le taumalulu, e mafai ona e faʻataʻatia se taumalulu malulu, faʻaitiitia le vevela i +15 tikeri.O le laau e matua le afaina lava i le malulu o le ea.E le tele. I le tau mafanafana, faʻafeinu loa pe a uma le magoina o le pito i luga o palapala. I le autumn, e faʻaitiitia le vaiinu, ma i le taumalulu e faʻaititia i se mea maualalo. E matua faʻasaina le tuʻuina atu o le eleele e faʻamago.

Palu, palapala, totoina

Ina ia totoina le laau, o se eleele faigofie mo le suauu e faaaoga, lea e tuu i totonu o se fagu e iai ni avanoa tetele mo le tafe vai tele ma se lapoa lapoa, ma o le fugalaau lava ia ua totoina iina.

O fualaau laiti e manaʻomia le gaosiga i tausaga taʻitasi, matutua - 2-3 2-3 tausaga.

Laʻei pito sili

Faʻatinoina ma le fesoasoani o fomaʻi faʻapitoa mo cacti ma suauu. I le tautotogo ma le taumafanafana, e faalua ona fafagaina le fale i le masina.

A maeʻa le galopegia e tupu lelei ma vave ona aʻa. E lelei tele le teena o le faʻaaogaina o le super phosphate.

Tofiga

E tele auala e faʻapipiʻi ai le faʻataʻitaʻiga:

  • toso;
  • vaevaeina o le vao;
  • e le fatu.

E sili atu ona faigofie mo se laau toto ona toe gaosia i le auala muamua lava, i le tulaga o fatu, e tatau ona e faaaluina le tele o taimi ma taumafaiga. Lafoaia pakiaka vave vave.

Mea sese i le tausiga, faamai, meaola faalafua

MaʻiPests
  • aʻa e pala - i le inu tele;
  • mu - ona o le faʻalauteleina o le faʻaaliga e faʻapupula ai le la;
  • fufulu o laʻau ma laʻau - e aunoa ma le fafagaina.
  • vaʻavave mite;
  • apogaleveleve
  • mealybug.

Faamanuiaga

E i ai le tele o faʻailoga a tagata e uiga i le tuʻuina o le vailaʻau i totonu o le fale:

  • poloka poloka malosi;
  • faʻaleleia le siosiomaga ma le biofield;
  • saturates le ea ma se manogi manaia.

O le tau masani o se laau i Rusia o le 115 rubles.