Laʻau

Totoina o pulu i le tautoulu: laasaga taʻitasi i le laasaga

O se tasi o sili ona pele ma sailia mea totō i totonu o la matou togalaau o le pulu. O se tagatanuu o Asia, na vave ona salalau atu i Europa, ma ua taunuu atu i Rusia. Ina ia mafai ona mauaa e lenei laau le lelei ma maua ai se seleselega tele, e le gata o le tausiga lelei, ae o le totoina lelei foi e talafeagai. I le ogatotonu, e sili ona lelei le totoina o se laau i le tautotogo (Aperila). Ae o le tau toʻulu, na faia i le ogatotonu o Oketopa i tulafono uma, e mafai foi.

Le lelei ma le le lelei o le totoina o le autumn

O le totoina o pulu i le autumn e iai ona lelei:

  1. Afai e le ola le laau i le taumalulu, ona oʻo lea i le tautotogo e mafai ona suia e le isi.
  2. Toe foʻi fulufulu e le mafai ona aʻafia le taimi e totō ai - ua uma ona iai le laau.
  3. O faʻavevela e manaʻomia ai le susu ma meaʻai, ma o le eleele faʻapitoa i lenei vaega o le a maua mea uma e te manaʻomia.
  4. O le vaimeni o le a amata ona fua mai i se vaitau muamua nai lo le taimi o le totoina o le tautotogo.
  5. O le fatu na eliina i le tautoulu e le o nofouta i le faaleagaina o le aʻa, pei ona aveeseina mai le eleele pe a maeʻa le vaitau tuputupu ae.
  6. E leai se manaʻoga e teuina le laau i totonu o vaʻai mo le totoina o le tautotogo.
  7. Faalua fua o meaai (faatasi ai ma le totoina o le autumn ma le tausiga o tautotogo).

E i ai faʻafitauli:

  1. O le mafanafana lelei e manaʻomia mo le taumaluluina o le laau.
  2. E tatau ona toto le laumua pe a maeʻa le vaitau o le tuputupu aʻe, ae le itiiti ifo i le 3-4 vaiaso aʻo lumanaʻi le amataga o le kiona.
  3. Le mafai ona siaki pea le tulaga o le fatuina.
  4. O le taumalulu ma feeseeseaiga o le vevela e faigata tele mo le ola o se laau talavou. E tele faʻataʻitaʻiga e maliliu i le taumalulu.

Vaʻa i fafo

Ina ia mafai e le fatu laau ona mauaa ma le manuia i le taumalulu, e tatau ona matau tulafono nei e sauniuni ai mo le totoina:

  • E tatau ona toeliina muamua le lua tulaʻi i luma, i ni nai vaiaso ao lei totoina.
  • O le tele o le lua o le 70x70x70, pe'āfai e tele ni laulaau po o se laina atoa - o le mamao i le va oi latou e le tatau ona itiiti ifo ile 3 m.
  • I le pito i lalo o le lua mo le faʻavaivai o le vaipuna o loʻo tuʻuina ai le alavai mai piliki malepe, iliili ma le oneone, tamaʻi tamaʻi pele ma se laulau 10-20 cm.
  • O le isi mea e sosoo ai o le totoga. E mafai ona matua faʻamalolo poʻo le humus.
  • E mulimulitaʻia se palapala o le eleele masani ma le mafiafia o le 3-5 cm, ina ia le mu ai aʻa vaivai o le fatu. O le vevela o le palapala faʻalauiloa o le a sili atu le maualuga nai lo le eleele masani, ma o se taumafataga o le taumafataga atoa o le a faʻaosofia ai le amataga o le tuputupu aʻe o le taimi (fulafula ma fuga o le tumutumu) i le taumalulu. E le tatau ona faatagaina lenei mea. O loʻo totoina faʻalaʻau mo le faʻaaogaina e ala i lona totoina i vaitau mulimuli ane, aua o le a ola le laau i lenei nofoaga mo le tele o tausaga.
  • O le isi vaega o le totoina o le eleele ua fefiloi i le afa faatasi ai ma le eleele ma le fafie (0.5-1 l). O lenei eleele o le a tumu ai le lua pe a tuu le laau.

Filifiliga o Togalaau

O nai faʻamatalaga:

  1. Pe a filifilia se fatu, ia taulai atu i ituaiga eseese.
  2. E taua tele le mafaufau i le taua o le faʻaleleia o le tagata lava ia: mo le tele o vailaʻau o plums, e manaʻomia le elemolemole, e aunoa ma le fuaina o fua. O ituaiga o meaʻai e sili atu ona lelei e fua lelei pe a iai se vaipanoa o vaʻalele.
  3. Mo se tamai teritori o le aiga, e sili atu ona lelei le faʻatau o ituaiga laʻau mama (e oʻo i le 2 m).

O le laulau o ituaiga sili ona lelei mo le eria Moscow ma le ogatotonu o le a fesoasoani.

UlutalaVaitaimi taimiAutonomyLanu, mamafa (i le kalama) ma le tofo e tusa ai ma se faatulagaga (1-5)
CromanTuaiFaʻatoaPogisa uliuli; 35; 4.7
YakhontovayaTuaiVaaigaLanu samasama; 30; 5.
Vitebsk blueVaitausagaFaʻatoaBlue; 32; 4.
AlexLateFaʻatoaPogisa paʻepaʻe; 20; 4,5.
Hungarian MoscowLateFaʻatoaPogisa mumu; 20; 3.7.

Mo ituaiga eseese o le Yakhontovaya ma le fausiaina o le tagata lava ia, o le sili ona lelei o le pollinators o Skorospelka red or Pamyat Timiryazev.

O le totoina o pamu i Siberia ma toe tausia lelei o loʻo faʻaaogaina i le auala lava e tasi i totonu o Rusia atoa. E taua tele le filifilia o se ituaiga o laau e mafai ona ola ma fua mai i tulaga o ogaoga Siberia matautia. Ma o le isi itu o le faʻavaeina o le laau faʻatasi ai ma se mea e maualalo ai le vao.

Nofoaga

I le popofou, o le galuega autu a le plum tree o le faateleina lea o le vegetative mass, o lona uiga, ia ola i le lautele ma le maualuga.

I le vaitaimi o le fua tele, o le a mulimuli mai le paʻu. Ae o le sao lelei ma le faʻapipiʻi o le seleselega ua maeʻa pe a filifilia le nofoaga o le totoina.

O lenei agaifanua e fefefe i faʻataʻitaʻiga, faʻafeiloaʻi i le malulu o le maulalo, i le mea e mau ai le ea malulu. E le fiafia le ata. E ono oʻo mai i le va o le malu puipuia, ae o le a aumaia ai meaʻai sili ona lelei i totonu o se nofoaga malulu.

O le au fai togalaau e totōina palama i lalo o le puipuiga o pa puipui ma fale, ae ia amanaʻia le malamalama i aso taʻitasi.

Soo

O le Plum e fiafia i le laufanua lafulemu lelei ma le tulaga le tutusa o le eletise. E le afaina pe afai o le eleele e manaia pe leaga, o le tulaga autu o le lisi masani lea o le laau o se aofaiga o meaʻai e lava.

  1. E le fetaui le palapala Clay mo plum. E ui lava i le tele o lona tuufaatasiga, e taofia ai le susu, ma o le aganuu e le taliaina lenei mea. E le gata i lea, i le laula o le eleele, o aʻa o le laau e le mafai ona maua le vai ma feoti e aunoa ma le fausiaina faifai pea.
  2. O le a le tupu lelei le laumei i eleele palapala, o le mea lea o tagata e ona nofoaga faapena i le totoina o le lua e maua mai ai le deoxyidant. Sulked lime, falaoamata o le dolomite ma e oo lava i le vao fafie masani e faia lenei matafaioi.
    Aganuʻu e le mafai ona faʻaaogaina uma i tulaga o le faʻaleleia o vai. O le masini eleʻele e faʻaleagaina.
  3. Vaʻaloto ma eleele ma le maualuga o le eleele i lalo o le eleele e le tutusa. Afai e filifili le pule o le vaega maualalo e toto se laau, ona mafai lea ona ola na o luga o le ogalaau, pe a ma le 1.5 m i le vai.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

Auiliiliga o laasaga-i-------------------minute i luga o le auala e totoina ai se paʻu i le tautoulu

  1. O se pine laau ua lafoina i le ogatotonu o se lua ua saunia i le masina poo le afa masina, lea o le a avea muamua ma fesoasoani i le laau i tausaga muamua o le olaga.
  2. O se faaputuga e fausia mai le eleele na muamua ona fofolaina lea o le a tuu ai se fatu.
  3. O aʻa ua suʻesuʻeina ma le totoa: ua faaleagaina ma ua leaga mea leaga, ua leva ona vaʻaia, magogo - faʻafefete i le vai. Aua le luluina le eleele na faatauina ai le laau.
  4. Ua tuu le laau i le ogatotonu o le lua o le tau, tuusaʻo i luga o le faaputuga. O aʻa e faʻamaʻo faʻataʻamilo i lalo ma o loʻo momoe faʻatasi ma le eleele. O le pi o le 5-7 cm mai le itu i matu. E le tatau ona tapuni le eleele i le eleele, e tumau ile 3-5 cm le maualuga.
  5. O aʻa o le laau e faaauau pea ona ufiufi i le eleele, faʻapipiʻi malie ina ia le maua ai i totonu o le lua ia lalo o le palapala.
  6. O le taina o se fua i se pi e mafai ona na o se maea mafiafia poo se fasi ie, ae le o le uaea.
  7. O le taimi mulimuli e tele ai le faʻamalosia (e oʻo i le 2 pakete i le laau), pe a uma - tatala le palapala ma mulching le palapala o le pitonuʻu lata ane.

O lenei aganuu e faigofie ona tupu, e tusa lava pe o le a le togafiti e mafai ona taulimaina, o le mea autu e tatau ona totō ma sili atu le tausiga. O le mea lea, o le faʻaaogaina o fomaʻi, veleina o ogalaau mai vao, o le faʻapipiʻiina ma le vevelaina o le pale, faʻapipiʻiina mai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, aveeseina o aʻa, ma le faʻamamaina o le ogalaau mai lua.