Laʻau

Faatupuina o le laau Apple: fausaga o togalaau

O le laau Apple o se fualaau aina e sili ona lauiloa i le au fai togalaau. E tele na totoina ituaiga eseese i le taimi lava e tasi i luga o la latou saite. Faafetai i lenei eseesega, e mafai ona e teuina i luga o vitamini mo le tausaga atoa. O le laau e le lelei ma faʻafefe i tulaga eseese tau. E sili ona lelei le tupuina o se apu i le ogatotonu.

O le masani ai o le totoina o apu, i le tepa muamua, e foliga faigofie ma faigofie. Ae e le saʻo lenei mea. Ina ia totoina se laau ola lelei ma lelei, e tatau ona e toto muamua e tusa ai ma tulafono uma.

Le taimi e totō ai aʻau

O fualaau e mafai ona totō i le autumn, taumafanafana ma le tautotogo. O vaitaimi taʻitasi o loʻo i ai ona manuia ma faʻasoa. E manaʻomia e le fai togalaau le taulai atu i le tau, laufanua ma uiga o le ituaiga. I le itu i saute, o laau e tuu i le eleele i le tautoulu. E afua ona o le leai o ni afa ma timuga. I le itu i mātū latou te fiafia i le tautotogo.

Taumafa ma le faʻamalosi o le tau

E faia ia Setema ia Novema. O le aso tonu e fuafuaina e faʻavae i luga o tulaga fesuiaiga. O le faʻaiuga e tumau 4-5 vaiaso. O le tuputupu aʻe o le aʻa e faʻaauau pea seia oʻo ina pa'ū ifo le malulu o le ea i lalo ifo o le +4 ° C. O isi mea faʻapitoa e aofia ai le tau o tipu, le leai o se manaʻoga mo le masani ona inu. O le le lelei o lenei metotia e aofia ai gutu malulu, kiona, matagi ma toʻi. O le totoina i le taimi o le tautoulu atonu e mafua ai le oti o laau laiti. Latou, e le pei o tagata matutua, latou te fefefe i le maualalo o le vevela.

I le tautotogo, o mea lelei ma lelei

O loʻo totoina fua ile eleele pe a maeʻa. O le isi mea e manaʻomia muamua, o le i ai lea o mafaufauga le mautonu. I le faʻatauina o laau mai lea ua uma ona fuga, o le taimi masani o le a matua faateleina. Faailoga o maʻi faʻaleagaina e mafai ona aliali mai. Faatasi ai ma tulaga lelei, o le televave o le atiina ae o aʻa ma le leai o se manaoga mo le teuina umi o laau. Aʻo leʻi faʻatau se laau, e maua e le fai togalaau avanoa e iloilo ai lona tulaga.

O le mea e fai pe a faʻatau le faʻatauina o mea totō i le tautotogo e le eseese i le eseesega. Faʻafitauli e tulaʻi mai ma fualaau aina, o ona puaa na tatala ao leʻi tuʻuina laau i le eleele. E tatau ona maua muamua ituaiga eseese aʻo leʻi amataina le tafe. O le tele o faʻamatalaga e faapea, o tagata gaosi oloa e le o taimi uma latou te faʻailoaina ai oloa, o lona uiga o le fuafuaina o le ituaiga mea e aafia ai o se faafitauli.

Totoina o se fatu i le tautotogo e tatau ona faamaeaina aʻo leʻi oo i le ogatotonu o Mei.

O le mea e sili ona taua e faapea o le aʻafia o le laau o le a tupu i le lelei o le vevela (e le matautia tele faʻafesoʻotaʻi taimi pupuu). I le taumafanafana, o le a tupu le apu ma o le a faigofie ona tumau i le taumalulu. O le mea lea, i Siberia, na o le totoina o le tautotogo e faʻaaogaina.

Faʻasao o le taumafanafana

O lenei filifiliga e faʻaaoga i le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi. A o lei totoina, e tatau i le tagata fai togalaau ona faia fugalaau i totonu o le palapala, faʻasaina le fasi fanua ma faʻasolosolo iniseti, ma faʻaumatia vao mutia. O le tekonolosi e tumau pea lava. O le siakiina o le setete o le seedling e sili atu le malosi nai lo le totoina i isi taimi o le tausaga. E mafua lea mea talu ai ona ua maʻi tele le fale i le maeʻa ai o le vevela.

Filifiliina o fatu laau i le Apple

O ituaiga taʻitasi e iai ona lava uiga. O se tasi o uiga taua o le tetee atu i le kiona.

  1. Faatasi ai ma le matutua o le: Muamua fiafia ma White.
  2. I le vaeluaga o vaitau, Uelets e sili ona lauiloa. O nei apu o lo oi ai se manogi manaia, susulu matagofie, suamalie ma le manaia.
  3. Antonovka o se sui o ituaiga tuai. O fualaau suamalie e mafai ona teuina mo se taimi umi.
  4. O fualaau malolosi e mafai ona fua mai ai fatu mai ituaiga e pei o Veteran, Anis white ma le Velvet.

Filifilia o se laau o le laasaga muamua lea. O lona taua e faigata ona faʻatele. O le algorithm e faigofie tele:

  • Saili po o fea ituaiga e talafeagai mo le tuputupu ae i le itulagi.
  • Faʻafesoʻotaʻi le vasega pepe, i lona toesea - i se faʻalapotopotoga faʻatoʻaga poʻo i pisinisi tumaoti.
  • Faʻatau se fatu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e filifilia ni faailoilo e pei o le fua o le fualaau aina, tulaga o le tamaoaiga, uiga o le palapala, le loloto o le eleele, le tausaga ma tulaga lautele o le laau.
  • O le tau e tele lava ina faalagolago i le "afifi". O le aʻa e mafai ona tuʻuina le avanoa pe tuʻu i totonu o se pusa faʻapitoa. O le mea mulimuli e faʻamaonia ai le manaʻomia o le susu ma le faʻasaoina o auala.

O fualaau e totō eleele i se taimi vave e mafai ai pe a uma ona maua e puipuia ai le oti o le aʻa mai le faʻamamago.

Nofoaga

O le filifiliga o le nofoaga mo le apu o se vaega taua. Filifili muamua. E lelei pe afai e le tupu aʻe laau aina i luma. O le fuafuaga mo le totoina o le apu e tatau ona ausia tulaga nei:

  • Lelei lelei.
  • Le lava ni faʻataʻitaʻiga.
  • Tulaga o le eleele. E le tatau ona sili atu i lo le 2 m mai luga. Ina ia aloese mai fesoʻotaʻiga e le manaʻomia, o le laupepa e tuʻu i le pito i lalo o le lua. Ona o lenei mea, o le aʻa o le a tutupu i itu, ae le o uta.
  • O le mamao i le va o laau toto e le itiiti ifo ma le 2 m. O le umi ole vaeluaga e tatau ona tutusa ma le maualuga o se fale matua. O le mea lea, latou te faamautinoaina e le faalavelaveina e le tasi le isi ia laau.
  • Eseese. Ua vavaeina le apu o se laau e felafoaʻi paopao. O le i ai o fatuga o le tele o ituaiga.
  • Nofoaga O ituaiga taʻitasi e iai ona lava manaʻoga. O laau Apple e le tatau ona totō i nofoaga lata ane i le auala autu. A leai, i le lumanaʻi, o le a le avea le pale ma mea teuteu, ae o se faʻalavelave.

Soo

O le gaosia o le apu e faalagolago i le tuufaatasiga o le eleele. Aganuʻu fiafia i le malamalama, vaʻavaʻa, palapala palapala. E manaʻomia le leaga. E mafai ona tulaʻi mai faigata pe afai o le eleele e gaogao, papa ma le iliili. E leai ni meaʻai, e aunoa ma lea e le mafai ai e le fatu fatu ona atiae masani. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le fautuaina e le fai togalaau le totoina o se laau i le nofoaga o le apu muamua. E manaomia e le lalolagi ona malolo. Ina ia faʻatamaoaigaina le eleele matitiva, o loʻo faʻafefiloi ma le mineral ma organic fertilizers. Faatasi ai ma le mea aupito sili ona sailia, o le vao ma le superphosphate.

Faʻamasaina le lua

O le igoa lea o le atuatuvale, lea ua saunia 3-4 vaiaso ao leʻi totoina le apu. O le mea lea, latou te fatuina ai tulaga sili ona mafanafana mo le fatuina. O le lua, o lona lautele e 1 le mita, e pule e mafanafana ma faʻaalu i le vaitaimi ua atofaina. O le eleele mai le taamilosaga lapotopoto e tuʻuina i ni koneteina se lua. E mafai ona faʻaaogaina suauu. O le pito i luga luga o le laulau o loʻo tuʻuina i totonu o le faaputuga muamua, o le mativa matitiva i le lona lua.

O puipui o le lua ua faia i lalo. O lona loloto e fuafua i le auala na atiaeina ai le aʻa o le laau ma le ituaiga o ia mea. O se siteki e tu i le ogatotonu o le malologa, e tatau ona i ai le 5 cm, pe a ma le 1.5 m, ina ia maualuga 40-50 cm i luga o le eleele. O le vaega o le lagolago o le ai ai ile eleele e tatau ona susunuina. E tatau lea mea ina ia mafai ona taofia le pala. O vaega uma e le manaʻomia e aveesea mai le eleele na maua e ala i le eliina, e aofia ai maa, palapala, ma aʻa.

Fertilizers

Mo le fafagaina o laau o le olive e faʻaaogaina ai le faʻafefiloi o vailaʻau oona ma meaola. E mafai ona faʻatau faʻatau-faia pe faia tutoatasi. Pe a filifilia le vaega mulimuli, o loʻo taʻitaʻia e le setete muamua o le palapala ma le maualuga o le pH. E masani lava, o se faʻalavelave faʻalavelave e aofia ai le humus, masima masima, superphosphate.

Afai o le palapala e maualuga le aisiki, e tusa ma le 200 g o le lime faʻamalosi e mafai ona faʻaopoopoina i le faʻafefiloi maeʻa.

E faʻapefea ona totoina le apu: faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga

  1. I le afiafi o le totoina, ua tuu le laau i le vai. Faafetai i lenei mea, o le aʻa ma le aʻa o le a mafai ona faʻasaʻo ma tumu i le susu.
  2. A o lei tupu le mea na tupu, o le a vavae ese uma tipu ua afaina mai le fatu. Paʻu, siaki, faʻaleagaina e tatau ona toesea.
  3. Ua totoina le fatu, ma salalau aʻa i luga o le faaputuga i le lua. Lemu filemu ma momoe ma lulu lemu o le ogalaau ina ia leai ni moa.
  4. Ina ia taofia le taina ma faateleina le tetee i le matagi, o le laau ua faapipii i se lagolago na saunia muamua. Mo le puipuia, e mafai ona faʻaaogaina vaega o mea vaivai po o ata.
  5. Ona tumau ai lea e sasaa le apu i lalo o le aʻa. O le a ave le 3 i le 5 pakete vai. O le aofaʻi o le vai ua fuafuaina e faʻavae i le taimi o le tau. O le lua o loʻo totoe pe a uma le faʻafefeteina o le palapala ua mulumuluina ma le humus poʻo le vao.
  6. E teuteuina le laau taʻitasi, ma tuu ai le 75 cm. I totonu o le lua tausaga le matua, ua faʻapuupuuina ai itu.
  7. A uma ona manaʻomia e le fatu fatu se tausiga talafeagai. I lona toesea, e mafai ona oti le fale.

Mea sese pe a totoina se apu

Faatasi ai ma le tele o vaaiga masani e faatagaina pe a suia le apu, e iai:

  • Filifiliga le lelei o le maualuga o le ua matua - o le tuputupu ae o le laau e telegese lemu. E matua faasaina le faatumuina i le eleele. I le va o le eleele ma le eleele e tatau ona itiiti ifo i le 5 cm. A leai, o le a maʻi le apu mo se taimi umi.
  • Pe a tulaʻi i totonu o se lua e le i sauniuni muamua, o le eleele o le a faʻaleleia, lea o le a mafua ai le faʻalolotoina o le aʻa.
  • O le tele o vaiinu - lelei microflora e faʻaumatia.
  • Faʻaleagaina o le tele o mea i le sauniuni e tuʻu faʻatasi faʻamaʻi - o le matelaina o le okesene ma le oti o ni mea e maua ai meaʻai.
  • O le faʻaaogaina o le sua fou, lea o le a faʻamalolo ai le ammonia ma le hydrogen sulfide, lea o le a faʻaleagaina ai le laau talavou.
  • Le lava le lagolagosua - faʻaleagaina le aʻa.

O nei mea sese uma o le ai ai se aafiaga le lelei i luga o le tulaga masani o le laau ma le fua o le lumanai.

Fai mai Mr. Summer resident recommends: fautuaga mo tagata amataina le togalaau

Mo taumafaiga o loʻo faʻaaluina i le totoina o le apu e faʻamaonia ai ia lava, e tatau ona faʻaogaina ia faʻaaliga nei:

  • Afai o loʻo i ai le eleele palapala i totonu o le eria, e manaʻomia le alavai. E pei ona faʻaaogaina apa, fafie ma maʻa. O le loloto o le lua o le a faateleina. I lalo o nei aiaiga, o le faʻaleleia atili o le atinaʻeina o aʻa, puipuiga o le suavai, ma le faʻaitiitia o le lamatiaga o faʻamaʻi faʻaleagaina o le a tupu.
  • O mea le lelei o eleele oneone ua faʻaaogaina ile otaota. Latou te ufiufi le pito i lalo o le lua. Faʻafetai i lenei, o loʻo tumau pea le susu o le palapala.
  • I Siberia, ua ola laau apu i luga o mauga malu, lea ua saunia i le tautoulu.
  • I le latalata ane o le vai o le eleele, o le a lafoai e le tasi le tekinolosi e aafia ai le faʻaaogaina o se lua e faʻaleleia. I lalo o tulaga, o mauga e fausia i luga o se tulaga mafolafola o le a sili ona lelei. O loʻo faʻapalaina foi le palapala ma faʻamaʻaina. O le totoina o le apu o le a faafaigata ai le tausiga, ae o le a puipuia le laau mai le pala.
  • Ina ia ausia le tuputupu ae o le aʻa, e mafai ona faʻaaoga le sima nai lo le faʻaleleia o alavai, paʻu ma isi masini. Latou te faatumuina le pito i lalo o le lua i le taimi lava lea aʻo leʻi totoina se apu. O le taunuuga o se laau e puipuia mai le pala, pala ma le susu o le susu.

Faʻatasi sauniuniga lelei mo le totoina, tausiga lelei, tausisia ma le faʻapipiʻi i faatonuga taʻitasi ma taʻiala, o le a maua le fua muamua ile 5-6 tausaga.