Laʻau

Miscanthus: pe faapefea ona toto, togafiti fesoasoani

Miscanthus (Miscanthus) poʻo le fan fan o le aiga Cereal. O le ituaiga e aofia ai le tusa ma le 4 selau ituaiga. E mafai ona maua i totonu o vailaʻau ma vailaʻau faʻasolosolo, i itulagi o loʻo i ai se vaʻaia lelei i Asia, Aferika, Ausetalia. E ui lava i le mea moni o le laau e fiafia i le vevela, e tolu ituaiga o laau o loʻo totoina i tuafanua ma isi itulagi o Rusia.

Fugalaau Miscanthus - faʻamatalaga

O lenei laʻau faʻapitoa, e oʻo atu i le 80-200 cm. E i ai le lapisi lapoa ma ona aʻa e oʻo atu i le loloto o le 4-6 m, faʻamau.

Pulu lapoa, papa mafolafola ma paleni. Lanu lanu, laina ole laina, 0.8-1.8 cm le lautele. I le faaiuga o le vaitau latou te maua ai se uaina, kopa, brownish, lanu vali. O le pito i lalo e puupuu, faʻamaʻi, ma pe leai foi.

Faʻataʻitaʻia fua o le tino i le foliga o se tagata tupu e ola i le 10-30 cm. Taliga ma se fugalaau e tasi na tupu, o veli paʻu paʻu.

Ituaiga ma ituaiga o Miscanthus: Saina ma isi

Veernik o se tasi o meaʻai e sili ona lauiloa i le va o fai togalaau ma amateurs. O ituaiga nei e masani ona faʻaaoga e teuteuina ai nofoaga:

UlutalaFaʻamatalagaLeaFugalaau / taimi o le faʻavaeina
GoaE le o iloa le amataga. E talitonuina o se faʻalavelave faʻalavelave. E oo i le 3 mita.

Ufiufi le ogalaau mai itu uma. Pogisa malakuka, paʻu, pei o le moli o se punavai. I le ogatotonu ei ai se paʻepaʻe paʻepaʻe.

O le pito i lalo o loʻo i luga o le mita mai le faʻavae. Suʻe enaena ma pau i Iulai.

Pink, mulimuli ane maua mai se lanu siliva.

I le faaiuga o Aukuso. I totonu o itulagi ma ni vaitau pupuu ma le malulu, atonu e le totogo.

SainaLaʻau faʻasalalaʻau faʻatasi ma se rhizome faʻapuupuu ma faʻatuina, lau laʻau i totonu o le vaega eleele. E oʻo atu i le 300 cm. Fafagaina mo le toeitiiti 150 tausaga.

E sili atu nai lo le lautele. Faatasi ai ma se uʻamea gao i le ogatotonu, vevesi, pala.

Paʻu pito i lalo ma se uʻamea taulima.

O ni taliga faʻapitoa e faʻafetaui ma se pito i lalo lalo ifo.

Taumafanafana-amataga o le tautoulu.

SugaFaatasi ai ma se pusa e leai se mea e oo i le 2 m.O le uumi e sili atu nai lo le lautele.

O le mea e foliga mai e foliga mai o le snow-white poʻo le siliva ulaula.

Iulai - Oketopa.

O ituaiga lisi ua faʻaaoga e le gata mo teuteuga, ae mo:

  • gaosiga o pellets: tilotilo - meaola eletise-calorie (i le taimi o le faʻamaʻi, e tele le malosi e faʻasaʻolotoina ma le itiiti ifo o le pefu, aua e itiiti se vai i totonu o mea);
  • pepa tusia;
  • fafaga ma moega mo lafumanu.

Eseese o Miscanth Saina

O le ituaiga o Saina e sili ona lauiloa, ma o nisi o ona ituaiga o loʻo ola manuia i le Moscow Region ma le totonugalemu o Rusia ma fulu malulu. I mamanu o le laufanua, o ituaiga nei e masani ona faʻaaoga:

UlutalaFaʻamatalaga
FufuluFaʻasologa o se ogalaau e oʻo i le 200 cm le maualuga. O se mea uigaese o le faigata o le taumalulu. Faʻafeiloaʻi fulufulu i le -35 ° C e aunoa ma se isi fale.
ZebrinaVae Variegate ma lau lanu lanumeamata lanumeamata ma laina lanu samasama, lalata. E oʻo i le 2.5 m.
FlamingoE oʻo atu i le 8 inisi, faʻatasi ai ma le paʻu, o le faʻafefe o paʻu o se leo piniki. Tetee i le lamala, fautuaina mo le galueaina i le itu i saute. Totoina taʻitasi pe i vaega.
HinoFaʻasalalau, faʻanoʻamea, faʻamalama mafolafola tioata, faʻasolosolo auro.
NipponE oo i le tasi ma le afa mita le maualuga. I le autumn, susu e mafai ona liliu mai le lanu moli mumu. Inflorescences o le fuamoa mumu.
VariegatusE oʻo atu i le 200 cm, papatusi ma laina tumutumu paʻepaʻe papaʻe i luga o se laufanua lanumeamata.
TaʻialaO le vevela, vevela o le lanu o le manogi o le maa o le emerald ma le tele o lanu pupula. Taliga ma se fugalaau e tasi, ma paʻu paʻu.
MalepartusO faʻalavelave mumu-lanu enaena e amata ona faia ia Iuni. I le tautoulu latou te maua ai se lanu mūmū mumu.
FaʻasalagaE oo i le 200 cm, tafatafa. Fugalaau o se paʻu kamea Paʻu faʻamaʻaloga aʻo leʻi oʻo i le taumalulu malulu, ma avea ma auro i lanu.
Punavai teteleI lau lanu meamata, e oo atu i le 2.4 mita. Siliva e faʻafefe ai mea leaga. O le aʻa e fibrous, faʻalaina i itu eseese.
Faʻasogo le vaipunaFaʻatoʻa totoina fua o le fugalaau E oo i le 1.2 mita le maualuga. O fugalaau e lanu mumu.
Faʻamataina o le malamalamaE tupu le 120-180 cm. O papatusi e vaapiapi, manifinifi, ma laina paʻepaʻe i pito. O paluga e siliva-siliva.
Fernen OstenO lanu lanumeamata, lauitiiti lauusiusi ma se paʻu ufiufi umi; i le tautoulu e maua mai ai se lanu moli malamalama ma se lanu o le ele.

Miscanthus totoina mai fatu

O le luluina e faia i le tautoulu. E le manaʻomia fua muamua fua o laʻau, o la latou laasaga i lea laasaga:

  • Tuu 1-2 avanoa o fatu i ni atigipusa laiti. Faasolosolo moli i luga o le fogaeleele e aunoa ma le loloto.
  • Ufiufi i se pusa paʻu po o se tioata e fatu ai se aʻafiaga o le kiona.
  • Fausia aso uma mo le fausiaina ma le faʻaleleia. Fufulu le condensate mai puipui. Taofi le pusa i ni laau i totonu o se potu ma malamalama lelei.
  • A maeʻa, aveese le ata tifaga.
  • Tausia i le + 19 ... +21 ° С. Faʻasolosolo lelei le la, ia faʻalauteleina i fugalaʻau. O le eleele e tatau ona susu sina susu.
Miscanthus totoina mai fatu

Miscanthus fausiaina

O le fugalaau e fafagaina e le gata i fatu, ae faapena foi i le vaevaeina. O ia toe gaosia e le mafai ona faʻaaogaina e sili atu ile tasi i le 3 tausaga, aua na te le taliaina. O le vaevaega e faia i le amataga o le tautotogo po o le taumafanafana:

  • Tipi ese le vao vao.
  • Vaevaeina i ni vaega, ina ia tofu i latou taʻitasi ma aʻafiaga ma aʻafiaga maloloina.
  • E sili atu le vave totoina o le delenki. Ae peitaʻi, afai e manaʻomia, e mafai ona tausia i se nofoaga malulu mo 2-3 aso.
  • O le a le mafai ona tupu le pala mo se taimi umi. I le amataina o le atinaʻe, o le vevela o le ea e le itiiti ifo i le +25 ° C e manaʻomia mo le tele o aso ile laina.

I totonu o se faleoloa faʻapitoa poʻo le vasega pepe, e mafai ona e faʻatau sauniuni ua saunia. E sili atu le faʻaalia o tagata matutua, ao le tupulaga e ono le malosi ae leʻi amata le tau malulu ma feoti. Aʻo leʻi faʻatau, e tatau ona e suʻesuʻe ma le faaeteete le tagata mo mea leaga, faʻamaʻi ma iniseti faʻamaʻi. E tatau foi ona gauai atu i le palapala i totonu o le ulo: e tatau ona lelei le susu, e aunoa ma se paʻu ma se va.

Miscanthus totoina

O le faʻaleleia o luga o se nofoaga faʻatoʻaga e faia i le tautotogo, pe a le toe malolo le fanua i le po (Aperila-Me). I aso ua mavae, o le vaovao ua faʻafefeteina: ua ave i luga o le auala mo le 2 itula, faasolosolo malie le faateleina o le taimi. A o leʻi totoina, e tatau ona faʻaalu e le vao ia le po i le ea. I le taimi lava lea e puipuia ai i latou mai pusa, vaʻa malolosi o le matagi ma matagi tetele.

Faʻafetai i le faʻavaivai, o le a agavaʻa le aganuʻu ma faʻaleleia atili le atinaʻe. O le fugalaau e alu ese mai fafo o le ulo ma le faʻaeteete, e aunoa ma le faʻalavelaveina o le otaota. O lea e faigofie lava ona ia tuua le atigipusa, e masani ona faʻafefe le aso ao le i toe faʻavasegaina, e tatau ona i ai le taimi e tatau ai ona faʻamalie le palapala.

Veernik o se laau vevela-alofa, o lea e tatau ai ona e filifilia se nofoaga mo le susulu o le la, puipuia mai le vaʻalele ma matagi malulu. O le a le totogo i le paolo.

Miscanthus e fiafia ile lauʻeleʻele, laufanua lafulemu i le talafatai i autafa o vai. O le vavalalata o le eleele ma lologa e le afaina ai o ia. O le tuufaatasiga o le meaʻai e le taua tele, ae o le vao e sili atu ona leaga i le oneone, i luga o le mamafa o le palapala.

O le totoina e faia e pei ona taua i lalo:

  • O lua eliina i se mamao e 20-50 cm (e laʻititi le lautele nai lo le rhizome).
  • Liligi i totonu ia i latou paluga eleele palapala.
  • Ua totoina fua.
  • O sina mea itiiti e faatumulia ai le solo i le mea o loʻo totoe.
  • Faʻasusu tele.

Miscanthus faʻapipiʻi vao mafiafia ina ia latou le ola tele, ua fautuaina e eli se mea paʻu paʻu i luga o le nofoaga e tulaueleele ai. O le tagata o loʻo i ai se aʻa e fufusi i tafatafa o le pito i luga, o lea e le mafai ona foia. Afai e te le fausiaina se pa, Miscanthus o le a sui isi mea totō mai le saite.

Miscanthus tausi ile togalaau

Miscanthus e le faʻamalosia e tausia. O lona gaosiga e mafai e tusa lava pe leai se fai togalaau. Ae mo le aganuu ina ia ola lelei, aua le leiloa lona malosi teuteu, ia fuga, tausi i le eleele avanoa e tatau ona saʻo:

FaʻataugaFautuaga
FaʻasaI le tausaga muamua o le tuputupu ae, e te manaʻomia se tele ma tumau mo le aʻafia. Ona fufulu lea o le palapala i taimi uma. I se vaitau malogo, vai mai se pulupulu ina ia paʻu ifo le pa'ū e le gata i luga o aʻa, ae i luga foi o le lau.
TataloA uma ona fafaga. O vao vao e faaleagaina ai foliga vaaia, aveese le malosi o laau laiti. Faʻamalie le 'oloʻo poloka i le peat 3 cm mafiafia.
Laʻei pito sili

I le 1 o le taimi talu ona tulaʻi, e le manaʻomia. Totogi mai le tausaga lona lua i taimi uma, ae i se vaega itiiti, pe a na o le faʻaleagaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, mai fualaʻau oona, o loʻo totoina le fua.

Lava le 3 feedings mo le vaitau o le tautotogo-taumafanafana:

  • i le ogatotonu o Me - o se vailaʻau oona (urea);
  • le amataga o le taumafanafana - sodium ma le saltsium salts o mea aoga malie;
  • ina ua maeʻa le 1.5 masina - mea faʻafefiloi ma le paluka ma le maika.
GarterE na o meaola uumi, ina ia aua nei momotuina ai laʻau.
Togi

O le taumalulu ma le vevela e malupuipuia le malulu o gutu e aunoa ma se malutaga. O isi mea e tatau ona puipuia mai le malulu.

E tatau ona saunia mo le taumalulu aʻo lei amataina le kiona muamua, a leai o le a latou oti:

  • Aua le tipi ese le vaega eletise, o le a avea ma se puipuiga mo aʻa ma puipuia ai le fausia o se kiona;
  • spud, mulch ma gutu paʻu po o peat;
  • fausiaina se fale e pei o se fale puipui: ufiufi i le polyethylene, tuʻuina faamalama i luga o itu mo le lele, lele i luga;
  • aveese ia fuafuaga ma ata tifaga i le tautotogo ina ua uma ona liusua le kiona ma ua uma ona mafanafana le lalolagi;
  • lanu enaena ma lala ua teuteuina.

Miscanthus Maʻi ma meaʻai

Miscanthus e teteʻe i launi eseese, e lelei le soifua maloloina. I le taimi nei, o faʻamaʻi ma iniseti faʻamaʻi manu e mafai ona faʻaumatiaina e le i iloa. Afai ei ai, ona tuʻuina lea i mataupu vavae, e ese mai i le tulafono.