Laʻau

Cleoma: faʻamatalaga, tulaʻi, tausiga

O Cleoma e aʻafia i le faʻamaonia o le Cabbage Cabbage. Na taʻua e tagata o ia o se vavavevave ona o le matagofie o le fausaga o tumutumu. O loʻo nofo i eria ma se mafanafana ma le lelei o le tau i le lalolagi atoa. O le ituaiga e sili atu i le 200 ituaiga. Ae peitaʻi, pe a mamanuina le faʻasologa o laufanua, e naʻo nisi o na mea e faʻaaogaina.

Faamatalaga ma foliga o Cleoma

O se taʻutinoga taʻitasi pe faʻaleleia le lauvao poʻo le vao e oo i le 1.5 mita le maualuga. Rhizomes ma taʻi malolosi. Laʻau faʻapipiʻi, e ufiufi i sina glandular nap.

Malamalama malakuka laumua e fuafua lelei i luga o le ala. E faigofie pe faigata, tasi-vaega, umi, laina. I luga o se tasi puʻe e tupu mai i le 5 i le 7 vaega. O lauulu i le pito i luga e atoatoa ma laiti. O nisi ituaiga o vailaau o loʻo i ai ni vili i lalo ifo o le laʻau.

Fugalaau o le saʻo sao, e aoina mai i luga o le siʻosiʻomaga i luga o tumutumu o tumutumu maualuga. E i ai a latou faʻamaufaʻailoga tutusa e pei o le apogaleveleve. Petals of various shades: snow-paʻepaʻe, lanu violē, lanu poʻo le lilac. O fuga e mafai ona matauina i le taumafanafana uma.

E tafe mai e le pulumu se manogi faapitoa. E le pei o se fugalaau ma e le fiafia i ai tagata. Ae ui i lea, i luga o le ea e toetoe lava a le mautonu. Ae o lenei manogi e afaina ai meaʻai, ae e tosina ai le eletise masani - ofe o ponaivi. A maeʻa ona tupu, o le faʻavaeina o se polysperm foliga o le cod-single, e oo atu i le 3 mm le umi.

Ituaiga ma ituaiga o Cleoma

Faʻalautele ituaiga e 2: Hassler ma Prickly. I totonu o le siosiomaga masani, latou te ola aʻe i itulagi sisifo o South. Amerika. E faavae i luga ia i latou, o le tele o laʻau ma le matagofie ma le umi o le fugalaau na gaosia. E i ai a latou eseesega na o le lanu o petals. O ituaiga sili ona matagofie:

EseeseEseesegaBuds coloring
PricklyCherry QueenViolet poo le lilac.
Helen CampbellTino
RosakenenegenPudding
Pink ma Rose QueenO lanu piniki uma.
Violet queenLilac-ink.
Uila lanu auroLemon Golden
Giant Pink CusanLanu piniki
Sparkler lavenderLanu viole
FolafolaChampagne sprayLulu viole po o le penina.
Na tulai ia KeliPinkla lilac

Growing Cleoma

Fafaga na o fatu. E mafai ona vave totoina i luga o le togalaau aina poʻo togalaau muamua. O le auala lona lua e sili ona lelei, aua fugalaau e mafai ona matauina muamua.

Sowing Cleome

O le seleseleina o galuega mo tipu e faia i le faaiuga o le taumalulu:

  • Faʻapipiʻi le fatu i totonu o se 'ie susū ma tuu i le tuputupu ae le faʻavavevave mo le afa aso. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le Epin poʻo le Heteroauxin (300 ml o le vai, o se ulugalii e paʻu i le vailaʻau).
  • Faatumu ni koneteina ma humus, eleele togalaau ma oneone (2: 2: 1). E mafai foi ona faʻaaoga pusa paʻu.
  • Salu fatu i le paluga palapala.
  • Salu i luga ma le eleele o loʻo totoe (1.5 cm).
  • Ufiufi ma le tioata poʻo le polyethylene e faia ai ni lauʻeleʻele.
  • Avea i aso uma le fale mo le ea ma susu le palapala mai le fana fana.
  • O totogo e tupu pe a mavae le 14-20 aso.

Togalaau Tausi

A maeʻa le suamalie o laau, e tatau ona faʻaaogaina atoa le fale ma o le pusa na faimalaga i le nofoaga sili ona mama i totonu o le potu. A maeʻa le goto, e manaʻomia ona e faia ni moli faʻaopoopo i filatila. E le masani ona faʻatau, ae tele. Ia mautinoa e le malogo le pito i luga.

A malosi malosi le vao, faʻaopopo se vaega itiiti o le paluga o le palatini i le palapala. Faʻateleina le tele o le vai mo le faʻavaivai, ave faʻamalamalamaga faaopoopo.

A maeʻa le tuʻuina o se pea paipa o laulaau moni, faʻapipiʻi i totonu o tamai peat cup, eli i totonu o le faʻafefiloi o le eleele seia oʻo ina amata mai laʻau muamua mai le fatu. A maeʻa le 10-14 aso i le maeʻa ai o le suavai, faʻafeiloaʻi le faʻafefiloi o minerale. E mafai ona faʻatauina i faleoloa fugalaau uma. Faʻaaoga le ½ o le fualaʻau o loʻo faʻaalia i luga o le afifi. Vavave faasolosolo le ipu e fesootai ma le susulu o le la ina ia paʻu ave i luga o fualaau uma ma latou olaola ai.

Totoina o Cleoma ile fanua

Aʻo leʻi paʻu i totonu o se nofoaga tumau, e tatau ona faʻafetaui elela: o le vaiaso ao lumanaʻi, amata ona aveese le 30-60 minute i le auala, ma faʻaitiitia le taimi. Faafetai i lenei mea, o le a avea le vao ma malosi malosi, o le a le mafai ona afaina.

Taimi faʻaleleia

O le faʻaleleia o se laufanua avanoa e faia pe'ā maeʻa le faʻavelaina o le eleele, pe a le toe i ai se mea o le a tupu i le po. I le vaeluagalemu o lo matou atunuu, e tupu lenei mea i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana.

Faʻaaogaina tekonolosi

O le nofoaga e tatau ona filifilia i le la, tapunia mai le matagi malulu. O le togavao o le a sili atu le lelei i meaʻai, susu ile palapala ile pH. Pe a fai o le mea e sui i luga o le nofoaga e leai ni mea e te manaʻomia e eli ai i mea faʻalaʻau (1 pakete i le sikuea mita) ma le fugalaau mo fugalaau i fualaau aina (2 sipuni tele i sikuea mita).

Laupapa i lea laasaga ma lea laasaga:

  • Lafoaina laau totō ma Epin-Extra ma Cytovit e tusa ai ma faatonuga.
  • Tuu laʻau i le totoina o lua faʻatasi ma pusa paʻu.
  • Tuu le mamao o le 0.5-0.7 m i le va o vao. E tatau lea mea ina ia latou le faia ni vaomatua mafiafia, e le afaina i faamai ma meaola faalafua, o lanu e lanu.
  • Liligi le suamalie i lalo o le faavae.

Cleome Care

O le totō ma le tausiga o fugalaau e faigofie, e tatau ona e mulimuli i nisi o tulafono ma fautuaga mo le tuputupu ae:

FaʻataugaFautuaga
FaʻasaFaatasi ai ma le tele o le susu, e mafai ona mate le vao. O le mea lea, e tatau ona e inu i le tele o le vai, ae le masani, na o le vevela vevela. E mafai ona mulimulu le fugalaau, ona i ai lea i taimi uma le maualuga o le susu.
Laʻei pito sili
  • A maeʻa ni nai vaiaso, faʻaaoga fugalaau faʻapitoa mo fugalaau (mo se faʻataʻitaʻiga, Fertika-combi poʻo se mea taugata). Fua: 10 ml i le 10 l o le vai.
  • A faʻavaivaia laau toto, ia faʻaaoga se faʻaitiiti maualalo: 1 sina sipuni i le 3 lita.
  • Le faʻaleleia o le fugalaau, faʻasusu i le Zircon (1 ml i le 1 lita o le vai).
Isi tausigaVavave i taimi uma, tatala pe afai e le mulumulu vao i le taimi o le totoina.

Vai 1-2 taimi i le masina ma se vaifofo o le paluga mo le puipuia o le lauulu (aʻa) pala.

Cleoma pe a uma ona tupu

Talu ai o le toe gaosia e na o le auala lava o le fatu e tupu, pe a uma ona faʻamaina mea e le tatau ai ona aoina fatu mo le totoina o le toto. E tatau ona e faia lenei mea i le tautoulu, pe a matutua.

O le fuafuaina o le saunia o fatu e faigofie. Latou te lanu samasama pe enaena, maua se foliga lapotopoto, e oʻo i le 15 mm.

A uma ona matua, o le fatu e pupuʻu ma o loʻo i ai mea e pala. Ina ia aua le misia lenei manatu taua, e fautuaina e nonoa le polysyedia ma le gau. Ona le toe i ai lea o fatu i luga o le eleele, ae i totonu o le ato, latou te le manaʻomia ona aoina.

E mafai ona tanumia ia mea ia Tesema i le paluga eleele i le 15 mm ma ufiufi i lala vavao seia oʻo i le tautotogo. Faʻafetai i lenei mea, o fatu o le a aʻafia i se natura masani ona o le malulu. I le lumanai, o le vao o le a sili atu ona malosi.

I lo tatou atunuu, o le kelu e masani lava ona tupu ae o se tausaga. O le mea lea, a maeʻa le vaitau o le vegetative, e faʻaaoga le vao.

Maʻi ma faʻamaʻi

Ona o lona manogi faapitoa, o le fugalaau e le osofaia e iniseti leaga. E le o se mea e tupu ai ia Cleoma. O le tele o taimi e tupu lenei mea ona o mea sese i le tausiga: faʻaputu vaʻa i tino vai, masusu tele, togafitiga faʻatasi ma mea e leai se mea e faʻamalosi, ma isi. Afai e saʻo mea uma pe a faʻatupulaia, o le a faʻalavelaveina le vao i luni eseese.

E seasea lava, i luga o vao, e mafai ona amata ola aphids. E faigofie lava ona iloa i faailoga nei:

  • lanu manulele po o le pogisa;
  • togi i luga o le laʻau;
  • paʻu paʻu;
  • mimilo, lanu samasama;
  • leai se fugalaau po o le vave pipiʻi o pupu.

I le tau faasagatau i meaola faalafua o iniseti o le a fesoasoani:

  • Lafo e faʻamama ai le tagamea: faʻafefe se pa o le 150-300 g ma liligi le 10 l o le vai vevela. Faʻamalosi lelei mea uma ma ia mautinoa e leai ni mea mausali i totonu o le vai, e mafai ona latou faʻamamaina laumei.
  • Paʻu laʻau: miti le laau. Faʻafefiloi ma le vai i le tutusa tutusa. Tuu i se nofoaga mafanafana mo ni nai vaiaso. Fufulu i le vai (10 ml i le 50ml) ma togafitia le vaega eletise.
  • O fili faalenatura: e mafai ona faatauina a latou lapisi i faleoloa faapitoa (mo se faataitaiga, tamaʻitaʻi, lalaga, ituaiga o lapisi).
  • Fualaau faasaina: Entobacterin, Fitoverm, Biotlin ma isi.

I le tele o le susu, e mafai e le vao ona aafia aʻa. Faatasi ai ma lenei faamai, e amata ona paʻu, ma pe a mavae sina taimi latou te pala. O loʻo faʻaalia foi i mea nei:

  • tuʻuina o 'ie;
  • faamagoina o le lauusiusi, o foliga vaaia o le mafiafia;
  • mūmū lau, foliga vaaia o lanu enaena i luga o latou, ma iu ai ina avea ma uliuli ma mausali;
  • faifaimalie.

Faʻasalaga tele, e le mafai ona laveaiina le vao, e tatau ona faʻaumatia ina ia aloese ai mai faʻamaʻi isi laau. Afai na faatoa amata ona atinaʻe le maʻi, ona tatau lea ona vavaeina ma susunuina vaega e aafia ai. A maeʻa lena, togafitia le togavao faʻatasi ma Trichovitis, Fundazole, Topaz poʻo isi mea oona.

Fai mai Mr. Summer resident: cleoma i le laufanua

O le fugalaau e sili ona lelei i le totō taʻitasi ma i le tele o faatulagaga fugalaau. E mafai ona tuʻuina atu Cleoma i le:

  • manogi tapaa;
  • Lavater;
  • lili;
  • marigolds ma isi tausaga.

O laau tetele e faʻaaogaina e fausia ai puipui poʻo le mamanu o le talaʻaga o se togalaau fugalaau. Faʻasalaga lelei, o le a teuteuina le togalaau i ona fua mai ia Iuni ia Setema.