Laʻau

Spite mite i totonu o laau: togafitiga faʻaoga

O le apogaleveleve mite o se microscopic parasite o le 0.5-1 mm. E faʻamautu i kolone i totonu o laau, faʻalavelave i a latou atinaʻe masani. Iniseti e sili ona vavalalata i aʻa, i le palapala, i luga o laʻau ma lau. I aso nei, o loʻo i ai le tele o fualaau lelei ma isi metotia mo le puleaina o manu.

O le lamatiaga o pusi o le apogaleveleve mo laau i totonu

O le siaki o se mea taufaʻatau ona o le taumafa o fualaau aina. E totō e tagata matutua o latou faʻamau ma a latou faʻamaʻiloga ma faʻaaoga ni masini faapitoa e faʻaumatia ai chloroplasts o sela.

A maeʻaeʻa le mea na tupu, o le kolotilo o meaola faalafua e alu i se mea sili atu ona maloloina. I le maualuga maualuga, e mafai ona fai mai o iniseti na maua i luga o le fugalaau e tasi ua uma ona nofo i totonu o ipu uma o loʻo tu i le windowsill.

Faailoga o foliga mai o se apogaleveleve mite i totonu o laau

Ona o le laʻitiiti o le uumi o le apogaleveleve, e toetoe lava a le mafai ona vaai e aunoa ma ni tioata po o se tioata tetele. Iniseti e pipiʻi i tua o laulaʻau laʻau po o naʻo le papa. O tagata taʻumatuaina e faʻafeiloaʻi - fefiloi ma greens, e tutusa o latou lanu paʻu. E sili atu ona faigofie le iloa o fafine feololo, o loʻo i ai se lanu mumu.

O faʻamaoniga autu o le faʻaalia o siaki o:

  • Malamalama faʻasalaga e tasi i luga o laupepa laʻau e mafai ona iloa i le malamalama. I le taimi muamua e le tele, ae o le fuainumera o le faasolosolo malie lava ona faateleina. I le aluga o le taimi, o le foci e tupu ma fusia i ni mea lanu enaena lanu enaena.
  • Gasegase leiloloa o latou lanu masani: e avea ma samasama, lauulu, maua mai le apamemea po o le mumu.
  • Faʻaliliu lauulu: pupuni, faʻalavelave faʻaleagaina. E tutusa foi le faaaogaina i mata.
  • Faʻateleina le tuputupu ae ma le atinaʻe. E le lelei le faʻataʻitaʻiina, e le mafai e le tino ona faʻaoga lelei ma faʻafefe meaʻai.
  • I taimi mulimuli, o se mea faigofie, e le o mafai ona iloa e le mata, pusa paʻu. O nisi taimi e mafai ona latou vaʻaia na o le tele o meaola faʻamaʻi po o luga o se laau mamago.

Muamua lava, e tatau ona vaʻavaʻai mo paʻu o tagata matutua o loʻo faʻamauina ina ua maeʻa. O fatu paʻepaʻe ia, e tutusa lelei ma meaʻai, o loʻo i luga o le lau. I le laasaga muamua, o se upega tafaʻilagi e iloa i le va o veins, ma e mafai ona e vaai i ai ma se faʻalautele.

Pe a afaina tele i meaola faalafua, o le laau e foliga mai, maʻi, leiloloa lana pale lanumeamata ma mafai ona oti.

Faʻaiʻuga o le vaʻaia o le apogaleveleve i totonu o laau

O fugalaau o loʻo ola i le tele o ituaiga lauolaola i luga o faamalama po o faletua o le a vave ona oʻo i se taimi mulimuli ane i osofaʻiga. I le iloaina o mea e manaʻomia muamua mo le tupu mai o parasite i totonu o le fale, e mafai ona e puipuia o latou foliga vaaia ma le faʻamaʻi lona lua.

E mafai ona i ai ni mafuaaga se tele mo le tele o siama:

  • Se fale fou mai se faleoloa poʻo se mea na ave mai i uo. E sili atu le vaʻaia o le vaega fou faatoa taunuu i le mea na taʻua o le farantine mo le 1-2 vaiaso.
  • Tatala matala. O tagata nonofo i lalo ifo o le eleele e tele lava ina lamatia, lea e mafai ona maua mai ai e le pest pest mai le laau lata ane. I le lamatiaga o fugalaau o loʻo i ai i luga o le loggia e leʻi faʻaaogaina. E mafai e se tagata ona aumai se pepa i luga o lavalava poʻo ni seevae seevae.
  • Fale ua afaina ua faatauina i se faleoloa. O le isi filifiliga o le eleele e aumai mai se moega fugalaau mo le toe gaosia.
  • Uumi taimi e le faʻaaogaina ma paluga.
  • Taofia taimi i le taumalulu. I le malulu o le tau, o fafine e sulufaʻi ma o le a le toe toaga seia oʻo ina oʻo mai tulaga lelei. O lapisi e mafai ona paʻu i le 5 tausaga.

E manaʻomia e le tagata e teu vine ona faia asiasiga i aso taʻitasi o laau toto, ona o le maualalo o le vevela ma le vevela o le ea, e faʻateleina le faitau aofaʻi o tagata. O le tamaʻitaʻi, e ui lava i le vavao, e pule e taʻi 150-200 fuamoa i le 2-3 vaiaso, o le matua o le taimi e 1-3 aso.

O totonu o laau e sili ona faigofie i le apogaleveleve e maua ai le siama

O ituaiga uma o lenei iniseti e mafai ona ola i le toetoe o soʻo se fale. Ae ui i lea, o le apogaleveleve e i ai mea e fiafia i ai tagata taitoatasi ma e masani ona osofaia aiga toto e pei ole:

  • faʻasologa;
  • manatu
  • fualaau suamalie;
  • uʻamea.

Faʻafeiloaʻi e le Spider auala faʻaleleia: tulafono lautele

Faʻatau le parasite e tatau ona tumau ma faʻatau. I le leai o se faʻaleleia o le tino, o le pest e faʻasaʻo i mea oona, faʻaauau pea ona faʻatele ma faʻaumatia fugalaau.

O tulafono lautele o togafitiga e faapenei:

  • Afai e maua ni siaki, o laau uma e tutu i luga o le windowsill e tatau ona sosolo, ma faʻamaʻi pipisi i le fale atoa.
  • O lapisi matala ma palapala vevela e tatau ona aveese ma lafoaʻi.
  • Fai ni vai i lalo o le fagu mo fugalaau i totonu, vai faʻafefe o le vai + 40 ... +48 ° C. Mo na taimi e solia ai le vai, e talafeagai le taele vaʻa. I totonu o le faletaele, tatala se tapuni vevela, ma, i se isi itu, tapunia le faitotoa, ma tuu ai ipu mo le itiiti ifo i le 15-20 minute. Toe fai laasaga nei i le 3-5 aso.
  • Lafoaʻi pallets i vai inu.
  • Taulima laʻau ma vai le eleele ma sauniuniga ua filifilia e tusa ai ma faatonuga.
  • Le faateleina o le faʻaogaina o mea inu e ala i le tuʻuina ma le nonoa o se pusa paʻu e faʻataʻitaʻi ai se masini vailaau faʻamaʻi, e aunoa ma le faʻagaloina e aveese le koneteina mai se nofoaga lanu.
  • Fufulu le pito i luga o le ulo, faamalama, faamalama mata, faavaa ma le ipu malamalama i le ava malosi.
  • Ina ia faʻamamatia meaʻai, toe fai togafitiga 2 taimi i le mavae ai o le 6 aso, faʻapea foʻi ma le suia o le vailaʻau poʻo le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa.

O fesoasoani fesoasoani muamua e faʻalagolago i le tulaga o le faaleagaina o tupe mama. Afai e toalaiti tagata, e mafai ona e faʻaaogaina: faʻafeiuaʻi laʻau ma se ie ua faʻafefiloi i le vai vevela ma le fasimoli. Faatasi ai ma se numera toalaiti o parasite matutua ma o latou itu, o togafitiga ma teuteuga o laau totő, fualaau faisua ma fugalaau e iai mea manogi malosi o le a fesoasoani. Faʻatasi ai ma se laʻau talafeagai, e sili atu le faʻaaogaina o meaola olaola, ma afai e aliali mai se vaʻa apogaleveleve ma amata ona paʻu le palealiʻi lanumeamata, e manaʻomia se sui vailaʻau.

A uma ona faʻatoʻilaloina le siaki, e tatau ona totoina le laau i totonu o se koneteina fou, sui atoa le sui, ma o le aʻa e tatau ona togafitia i meaola puipui.

Vailaʻau

Pe a faʻaaogaina fualaau o lenei vaega, e taua le mataʻituina lelei o le fua ma numera o togafitiga e tusa ai ma faʻasoaga. O vailaʻau faʻamaʻi e faʻaumatia ai faailoga e vaevaeina i ni vaega se lua:

  • iniseti acaricides;
  • acaricides.

Mo togafitiga lelei ma se meaʻai, o isi auala e aofia ai vaega eseese o le tuufaatasiga e tatau ona suia. E tele meafaigāluega e faʻauʻuina le faʻatinoina o la latou galuega pe a uma ona toe faʻataʻitaʻi.

Afai e manaʻomia lou faʻaaogaina o vailaʻau, e tatau ona e mulimulitai i le tele o tulafono faigofie ae taua:

  • Aʻo faʻaaogaina, fai ni laʻei umi, totigilima, ma se pulou e puipuia ai paʻu ma lauulu. O le nofoaga sili e faʻamalolo ai vailaʻau o se faapaologa, loggia.
  • Mo fugalaau i totonu, filifili oloa ma se 3-4 vasega o le oona. O vailaau matautia e talafeagai lelei mo laau i fafo.
  • I le tulaga o se faʻamaʻi pipisi, e tatau ona fai se tasi, ae 4 togafitiga ma se vaitaimi o le 5-7 aso.

O faʻataʻitaʻiga o vailaau faʻasolosolo ma lo latou faʻaogaina o loʻo tuʻuina atu i le laulau:

Ulutala

Taimi puipuia (aso)

Faʻapitoa

Akarin8-15Fesoasoani pe a uma le 48 itula. E fetaui lelei mo rosa, violets ma orchids.
Aktara14E leai se manogi le lelei, ae ua manatu e leai se aoga e faasaga i siaki.
ActellicOona, e sili atu le manava i le auala. Tao ese mai le eleele.
Faʻailoga faʻatau7-9Eseese ituaiga o meaola faalafua.
Apollo60-90Sterilizes tagata matutua.
Bi-5821E taofia ai le tulaʻi mai o nofoaga fou o parakalafa.
Nissoran50E mafai ona iloa le aafiaga pe a mavae le 11 aso.
Neoron10-40E mafai ona faʻaaogaina i soʻo se vevela ma le vevela o le ea.
Malamalama 30 ma le 5714Avanoa i vailaau eseese.
Oberon20-25Faʻaleagaina vaega uma o iniseti: fuamoa, ulu, fafine matutua, sei vagana ai tama.
Sunmight30-35O le aʻafiaga o le masonry e itiiti lava.
Skelt80-85O le maliu o pest na tupu i le vaiaso. Manaomia le toe faʻaleleia i le maea ai o le 8 aso.
Fitoverm20Faʻaitiitia le faʻaleagaina, ae toe manaʻomia togafitiga.

Ona o le mea moni e tutusa uma lava siaki i le fausaga, e faʻaaoga e fualaau fualaau fualaau faasaina i vailaau faʻatoʻaga e togafitia ai manu, mo se faataitaiga, Neostomozan.

Mo le aoga o togafitiga, e lelei tele le suia o le faaaogaina o acaricides ma vai. Toto i ogalaau lapoa, faʻapea foʻi ma faʻataʻitaʻiga i laʻau uʻamea po o se pale pupula, mo se faʻataʻitaʻiga, ficus, e sili atu le faʻafefete i totonu o se pakete ma faʻaaogaina le gutu mo le 1-2 minute.

O nisi taimi i luga o fonotaga latou te fautuaina e faʻaaoga Dichlorvos. E le tatau ona faia lenei mea, o le fofo e le fesoasoani e tetee atu ai i siama, ae pe a faʻavasegaina i totonu o se fale, e afaina ai le soifua maloloina o tagata.

Fofo faʻapitoa

E faʻaaogaina i le amataga o le faʻamaʻi, pe a le mafai ona matauina ia meaola faalafua, ae le i ai le laupepa ma le paʻu o laupepa. O faʻataʻitaʻiga o fuamasi o loʻo tuʻuina atu i le laulau:

Ingredient

Aofaʻi (gr i le 1 lita o le vai)

Fua

Ata50Faʻamalosia 5 aso. Faʻamālo le vaifofo ua maeʻa i le fua faatatau o le 1: 1.
Onion husk20
Alcohol, Vodka3Fufulu greens ma se laupepa cotton. O le metotia e fetaui lelei mo laau totő ma laʻau lapopoa.
Soap (boric, tar, sulfuric)20-25Faaopopo sina mataua o le amonia.
Laʻau sosolo30Oti lelei, tuu i se mea pogisa mo le 1-2 aso.
Calendula250Liligi fuʻulaau fou pe vevela i totonu o le vai inu.
Cyclamen1-2 pcs.Kuki ni fatu tipi mo le 30-40 minute. Faataga e faamaalili. Toe fai pe a uma le 5 aso
Chamomile officinalis100Grind, tutū i le 12-16 itula.

O se auiliiliga auiliili o le liona ma metotia o le tetee atu i le apogaleveleve miti i luga o laau faapitoa i totonu

O nisi laau totõ e aʻafia i siaki vave nai lo isi. O fugalaau taitasi ei ai ona lava uiga i le tausiga, ma le iloa po o le a le mea e mafai ona e faʻaumatia vave se pitonuu o meaola faalafua, e aunoa ma le mafua ai ona sili atu le leaga.

Orchid

O le uiga ese o le tausiga o fugalaau e le mafai ona soona inu i fofo ma e tatau ona puipuia mai le gaogao o le susu i totonu o le laʻau. A maeʻa togafitiga mo le tele o le suavai, e mafai ona maʻi faʻamaʻi i ituaiga eseese o le pala. Ina ia faʻaumatia se faʻafitauli, e tatau ona e togiina le fugalaau, faatasi ai ma le fagu, i totonu o le tino o le tino e faʻafefe i le vai ona faʻamago maeʻa lea e ala i le susu ma ni solo na gaugau i totonu o se pu.

E mafai foi ona e faia togafitiga ma fualaau malulu: Acarin poʻo Fitoverm. A maeʻa maeʻa le paʻu poʻo le meaʻai, o le vailaʻau Fitosporin-m e mafai ona faʻaopoopo i le vai faʻavaivai i le fua faatatau o le: 5 g mo le 500 ml.

Rose

O Roses e masani ona sili atu nai lo isi fugalaau e afaina mai i osofaiga ma e manaomia ai le puipuiga faapitoa ma le puipuia o amioga.

I le faailoga muamua o le faʻamaʻi, e tatau ona mulumulu le fugalaau i le vai i le vevela o le 45 ... +55 ° C, faʻaopoopo le sapalai tagamea i totonu, ma afifi i se pusa paʻu mo le 24 itula. A maeʻa sina taimi, toe fufulu i lalo o le vevela vevela, ona pamu ai lea ma le kalama, ma afai e tele naua mea, faʻaaoga Neoron.

Balsam

O lenei laau e tosina mai ai siama ona o laulaau ma laʻau. E tatau ona teuteuina le palsam faaleagaina, e mafai ona faia i le autumn po o le taumalulu. O isi vaega e tatau ona fufulu lelei ma togafitia ma Sunmight.

Afai o le maʻi na aliali i le tautotogo po o le mafanafana, e mafai ona togafitia le fugalaau i le pulu fasimoli, ona faʻatasi ai lea ma se iniseti. E tatau ona faia uma taga pe a uma le 3-5 aso. Afai o lapisi o siaki e lapoa tele, ona sili lea ona lelei le faʻaaogaina o le siama maʻi.

Ficus

Ina ia puipuia mai i meaola faalafua, e manaʻomia ai le totoina faavaitaimi o lau. Afai e maua pamu i luga o le laau, solo pepa laulaʻau ma se ie ma se fasimoli e faʻaaoga i ai ma ufiufi ile polyethylene mo se aso. A uma le fufuluina i le vai mafanafana ma felafolafoaʻi ma le faʻamavae o le calendula fugalaau i luga o le ava malosi.

Violet

O Vaioleti e le taliaina le vai i luga o laulaau, o le mea lea ua solia ai le vai. E tatau ona asiasia le fugalaau ma aveese otaota ua pala, ona fai lea o ni vaʻa 2 ma Fitoverm i vaitau o aso e 10.

Dracaena

Ina ia faʻaumatia le siaki, e mafai ona fufulu laulaʻau leaf dracaena i totonu o le fagu e faʻaaoga ai le fale poʻo le fasimoli. Afai o le tele o togafitiga e leʻi maua mai iʻuga, e mafai ona e suʻeina togafitiga faʻataʻitaʻi poʻo vailaʻau malulu, mo se faʻataʻitaʻiga, Fitoverm. I le avea ai o se fuataga, e mafai ona togafitia i le Green Soap.

Anthurium

Afai e maua ni siaki, e tatau ona fufulu le laau i le vai mafanafana ma le pulu manogi. Ma le isi, faia se suʻesuʻega maeʻaeʻa o laulaʻau ma tipi ai le tino. Aveese le anthurium mai le ulo, aveʻesea vaega ua faaleagaina o aʻa ma le totoina, faaopoopo se mea fou. E mafai ona e faia togafitiga faʻaopoopo ma Acarin, pe afai o le togafitiga e le maua ai ni iuga, e faʻaaogaina vailaʻau faʻataʻitaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, Bi-58.

Ua fautuaina e Mr. Dachnik: puipuiga o siama o laau i totonu ma se apogaleveleve mite

Ina ia mafai ona puipuia fugalaau, faaitiitia le lamatiaga o siama ae le o le vaivai o le malosi i togafitiga, e sili atu le faia o gaoioiga nei e taofia ai:

  • Faaaoga le faʻaeteete pe a faʻatau ni togalaau fou poʻo le toe totoina o mea o iai.
  • Siaki le siakiina e le aunoa.
  • Faʻaleagaina le meaʻai, faʻalauteleina le eleʻele mo alavai, faʻatau i totonu o le faleoloa, ma le pati faʻasalaga faʻapitoa pe fuafua i luga o se pepa tao (taofi tao) i le ogaumu mo le 40 minute i le vevela o le +180 ° C. O le isi auala e tafe ai le eleele i se sieve ma se apa o le gau i totonu o se vai vai taele mo le 20 i le 90 minute. A maeʻa le faʻavaega, e taua le faaopoopoina o le fefete poʻo isi siaki siama.
  • Togafitiga ma fomaʻi faʻapitoa, e pei o Fitosporin, Alerin, Agate, Bactofit.
  • Faia se 2-3 minute o le farantine mo tagata faatoa taunuu mai.
  • Faʻatulaga se vaitaimi faʻaalu mo le greens.
  • Faʻamaua le ea e ala i le pulupulu mai se fagu moli, ae peitaʻi, e sili ona lelei le faʻatau o se mea faʻamaualalo.

O le apogaleveleve o se mea matautia matautia lea e faaleagaina ai le tele o laau i totonu ma mafua ai faafitauli mo tagata fai togalaau. Ae ui i lea, o le matauina o tulafono faigofie, faia o amioga puipuia ma le taitaia o le faifai pea, o togafitiga masani e mafai ona faaitiitia ai lamatiaga o le pipisi.