Lapoʻa aoga

Mea aoga aoga o le kalama vao, auala e saunia ai se vailaʻau vailaau

Ramson o se vao lauiloa o le aiga Onion. O laupepa ma laulaʻau ua faʻaaogaina e 'aina ma faʻaaoga e fai ma vailaau.

Fualaau faʻamaʻi o le kalama vao

Ramson o loʻo i ai se vailaʻau vailaʻau faʻamalosi, lea e aofia ai: sulfuric hydrocarbon allicin, o le suauʻu taua, protein, glycoside alanine, lysozyme (faʻamaʻi masani), phytoncides, mineral soluble ma mea e gaosia ai le suavai.

Ramson e mauʻoa i vitamini. E selau kalama o se laau e aofia ai:

  • Vitamin A, peta carotene: 4 mg
  • Vitamin B 1, thiamine: 0.03 mg
  • Vitamin b 2, riboflavin: 0.14 mg
  • Vitamin B 3, PP, niacin: 0.48 mg
  • Vitamin B 9, gaʻo pepa: 40 mcg
  • Vitamin C, acid ascorbic: 100 mg.
O le suauu taua e aofia ai allyl sulfides, acid pinokolinic ma mea uma. O laumei Ramson e mauʻoa i luga o masini: uʻamea, zinc, fluorine, molybdenum, manganese, aluminium, chromium. O meaʻai e aofia ai i le galala o le calcium, phosphorus, potassium, sodium, magnesium. I totonu o laulaau o le tafe vao, o loʻo maualuga le maualuga o le seleni ma le kopa.

E te iloa? Ia Mati, o le aso Ramson Festival e faia i le aai Siamani o Eberbach. I se faʻataʻitaʻiga sili atu le faʻatau atu o ipu eseese mai lenei laau: saisi, aano o manu, falaoa, pies, sau sau. E mafai foi oealu i se malagai le togalaau o togalaau togafitiga ma aoao mea lilo uma o le aoina ma le kukaina o le sikalo vao.

O le a le aoga o mamoe, o togafitiga faafomaʻi o le laau

Mai le mea e le mafai ona laveaʻi ai cherries. O fualaau o loʻo faʻavae i luga o lenei laau e maua ai le antihelminthic, antimicrobial, fuamatoidal, fungicidal ma antiscorbutic aʻafiaga, faʻalautele ai le manaʻo, faʻalauteleina le pulelasi o meaola oona, faateleina ai le gaosiga o le toto. I le avea ai o se mea tau vailaau faʻamalositino, o le kalama vao e faʻaaoga i togafitiga faʻaonapōnei, ma toetoe lava o atunuʻu uma o le lalolagi. I luga o lona faavae, o sauniuniga o le faʻaaogaina o le tonic o loʻo gaosia, faʻateleina le faateleina o le fia ai ma faafaigofie ai le 'ailaina. E faʻaaogaina foʻi o se faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi mo le galu o le tino.

E sili atu i Roma anamua galala vao (o ana meaola po o mea teuteu) faamama le manava ma le toto. I fua anamua, na faʻaaoga le laau e puipuia ai mala, cholera ma isi faʻamaʻi pipisi. O le tele o atunuu o loʻo faʻaaogaina nei le laau mo faʻamaʻi paʻu, mo le malulu, e avea o se tagata e faʻamoemoeina ma le faʻavalea mo le tale.

E faʻamamafa ai le rheumatic, sciatica ma faʻamaʻi fiva. Ae ui i lea, faʻaaogaina lenei laau mo togafitiga faafomaʻi, e le tatau ona e ave ese. O Ramson e le gata o aoga aoga, ae e iai foi ni faʻamaoniga, e uiga i le mea o le a tatou taʻuina atu i se taimi mulimuli ane.

Ramson e aoga tele i le lanu, kuka ma suamalie. e faʻamalosia ai le puipuiga, e faasaga i le beriberi, ma le anemia ma o se sui e faʻamalosia. Ona o mea aoga i lona tuufaatasiga, o loo i ai fibrinolytic ma thrombolytic meatotino, e taofia ai le faaputuputuina o le cholesterol, e faaosofia ai le gaioiga o le fatu, e faʻasaʻoina ai le toto.

Auala e faʻaaoga ai le kālati vao i le kuka

O le tele o taimi, o le kalama vao e faʻaumatia faʻasalaina: i salati ma sandwiches. E ui lava i le faʻalauiloaina o le 'ololiki, o mea totino o le kāleni vao e faʻaitiitia ai lona manogi ma le tofo o le tofo pe a uma ona' ai.

E faʻapipiʻi faʻapipiʻi le toto i vasega muamua; i le vevela mo ravioli poo aano o manufasi ma aano o manufasi; e faʻaaogaina e pei o se faʻatumu mo pies ma pies, e avea o se mea faʻavasega mo mea autu, aano o manufasi ma meaʻai e sili ona lelei. Faatasi ai ma lea mea latou te tapeina ai le taaloga, ia faamalūlūina le aano o manu; E faaopoopo i luga o le siʻosiʻomaga, e tuʻuina atu ai ia i latou se piquant touch, ma tao falaoa i le fale.

O Ramsons e mafai ona seleseleina mo le lumanaʻi: piko, pi, malogo, susu ma inu.

Se mea manaia! I le gasologa o le fale o Neolithic, na maua ai e tagata suʻesuʻe o le eleele suʻesuʻe fatugalala vao. Ua i ai i na taimi, na matua faʻaaogaina e o tatou tuaa mamao ia uiga taua o le kalama vao.

Sauniuniga o vailaau faafomai

Ramson e amata ona aoina i le afa lona lua o le tautotogo. O pupuvao, e pei o se vailaʻau faʻataʻitaʻi, e seleseleina aʻo leʻi amataina le fugalaau i le masina o Me. E faʻataina, fuaina, fufulu ma mamago, ona faʻamago pe faʻagogo.

E taua! O se atunuʻu e leai se poto masani e mafai ona faʻalavelave faʻaputu paʻu paʻu ma se laau oona e pei o le lili o le vanu.
O Ramson leaves ua saunia foi mo le teuina i le taumalulu. Pe a filifilia, e tatau ona faʻaeteete ia aua nei paʻu ma faʻavaivaia, ma e tatau ona fufuluina ma faʻaputuina ni vailaau talafeagai (e aunoa ma le faʻamalosi o le susulu o le la, i se mea pogisa, mago).

Pe a faʻamaʻa, e mafai ona maeʻa lau laulaʻau ma faʻamau i totonu o sachets (faʻaaogaina o se vevela vevela), ma mafai ona gaugau i totonu o pusa tioata laiti ma se tapuni faʻapipiʻi. O vao mutia e teu i se mea pogisa ma le matutu, e pei lava, o isi mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi. Manatua pe a faʻamago, o nisi o aoga aoga ua leiloloa, ae e le faʻaaogaina atoa le fale: O fualaau fou ma matagogo e talafeagai mo le faʻaaogaina o le silati vao.

Le faʻaaogaina o le kalama vao i vailaau, o se filifiliga o fualaau lauiloa

Faaaogaina o le keke vao vao mo faamoemoega faafomai o le a aumaia ai ni faʻamanuiaga sili pe afai faʻaaoga le laau fou, mo se faʻataʻitaʻiga, i salakeke. I le avea o se laei, e mafai ona e faʻaaogaina le kulimi suamalie poo le fuālaʻau fuālaʻau, o le vitamini A e sili atu ona lelei.

Ramson mo le malulu

Mo togafitiga malulu, ia ave le 50 g o gelaliki. Afai e fou, e tatau ona e fufuluina i luga o se fatu, maisa - e sili atu le fesuiaʻi i le mush (i se naifi poo totonu o se mea e gaosia). Faʻapipiʻi le meafaitino maua i totonu o se taga gau ma tuʻu i lou isu. O oe lea aveese le isu o le isu, ma le sua, inu i totonu o le mucous membrane, o le ai ai se aafiaga o le antimicrobial i le tino atoa.

Vaʻaia o le maualuga

Fua o fuainumera 1

Faʻafeu i se mea e teu ai manu po o se mea e gaosia ai le pauna o leona, galala vao ma le horseradish (faʻaaoga foi se peel o lemoni pe a uma ona aveeseina fatu). Sasaa lenei paluga ma le lua lita o le vai mama ma tuu mo le masina. Ave le tincture e manaʻomia se sipuniti faatolu i le aso, i luga o se manava gaogao.

Fua le fuainumera 2

Fufulu fugalaau ma laulaau o le tafe vao fou ma faatumu i vodka (sili ona fai fale) i se fua faatatau 1: 5. O le faʻafefe o le faʻafefiloi e tatau ona tolu vaiaso i se nofoaga pogisa, faʻavave i taimi uma. Ona fufulu lea o le vai i le faʻaaogaina o se salati pai poʻo se gau. Faʻaaoga faatolu faatolu i le aso, luasefulu fuga i le punetuni o vai. O le togafitiga e tolu i le fa masina.

Faʻalogo! O le fua lava lea e tasi e fesoasoani e toe maua ai mai se gasegase umi ma le gasegase tumau. O le faagasologa o togafitiga ma le tincture o le a 3 vaiaso.

E faʻafefea ona togafitia lauusiusi vao vao

Le aveeseina o fulufulu e faʻaaoga ai le suasisi fou mai le galala vao. O laʻau ua nutimomoia i se mush, tuu i totonu o se taga gau ma sua le sua. E faʻaaoga i se sipuni o le cotton poʻo le pulou ma oomi i luga o le vart. A maeʻa ni nai aso e mafai ona e vaʻai i le taunuuga: o le kiona e pogisa, ma iu ai ina liu uliuli ma pauu. I le taimi lava e tasi e leai ni uiga.

Alopecia Treatment

Fua o fuainumera 1

100 g o paluga silati ua nutimomoia pe olopalaina i luga o se falaoa lelei i se paʻu. O le mea na tupu o loʻo tuʻuina i totonu o lauulu lauulu. E faʻamalosia ai le tuputupu ae o fou ma faʻamalosi aʻa o lauulu o loʻo i ai nei.

Fua le fuainumera 2

O fualaau o laulaau vao e fai ma le faaopoopo o le suka o le sipuni e faʻaaogaina e togafiti ai le paʻu i tane, ma avea ma sui soʻo pe a uma ona faʻalanu le lauulu pe faʻaleagaina e kemikolosi i fafine.

Toe fofo togafitiga

Mo le sauniuniga o le tonic o lona uiga e ave se sipuniti o paluga nutimomoia o le kālati, sasaa 200 g vai inu. Pe a maeʻa le itula, pe a lelei le vaʻaia, e tatau ona faʻafefe. O lenei mea e afaina ai e vave saunia i le taimi lava aʻo leʻi faʻamaʻaina, ma ave i le mafanafana i ni taamilosaga se lua.

Contraindications garlic garlic, oe le mananao e faʻaaoga le laau

Ramson e le gata e aoga, ae faʻapea foi ma se mea e afaina ai. O le faʻaaogaina o lenei laau i le tele o mea e mafai ona mafua ai le le mautonu, tiga o le ulu ma le manava. O tagata e pagatia mai le gasegase poʻo le gastritis e tatau ona 'aina le keleti vao pe a maeʻa ona talanoa i se gastroenterologist ma i ni nai fua. E le manaʻomia le faʻaaogaina o le malena ma le lactating women, ma o meaʻai e tatau ona vave siaki le tali atu i ai.

E ui i mea aoga o le galala vao, ae o loʻo i ai faʻasolega: hepatitis, cholecystitis, pancreatitis, gaioiga mataʻutia o le gastrointestinal tract.