Berry

Honeysuckle 'aʻai: aʻoaʻo mea lilo o le tuputupu aʻe

Tatou te manatua uma le tala o apu "talavou," ae toaitiiti e iloa o le natura ei ai lona lava "elixir o le autalavou". O se tamai mea e le mafaamatalaina, ma e taua - honeysuckle O fea e sau ai lenei faʻatusatusaga? O le suamalie Honeysuckle o loʻo i ai le tele o mea aoga aoga. I lenei mea e iai se mea e le masani ai i le natura - selenium, lea e tuʻuina atu ai le talavou i sulu o le tino..

E te iloa? O le igoa Latina o le Lonícera honeysuckle na faamamaluina ai le tagata fomaʻi o German Loneter.

O le a le manogi matagofie o le suamalie

O lea, honeysuckle - o le a le mea lenei? O le meaola o meaola o lenei fatu e afaina ai le tele o microelements ma vitamini, lea e taua tele i le vaitau o le beriberi, talu ai e vave ona vave faʻavave le susu.

O le tuufaatasiga o vine e aofia ai le phosphorus, potassium, magnesium, iron ma le calcium. Le itiiti ifo i le tuufaatasiga o le sodium, kopa, zinc, strontium, barium, seleni ma iodine. E le gata i lea, o vine e aofia ai glucose, fructose, galactose ma le sucrose.

O meaola o loʻo i ai le citric, malic, oxalic. O nei 'oa uma, faʻaopopo atu i se aofaiga tele o vitamini C ma P - elemene elemene e tuʻuina atu ai le suamalie sili ona lelei. O fua o lenei laau ei ai sona aafiaga lelei i le cardiovascular system, o le tuufaatasiga o le toto. Latou te fesoasoani i osofaʻiga o le fatu, inu, toto maualuga ma faafitauli o le manava.

O fua fou ma tiogo e lelei tele mo le anemia, atherosclerosis ma le vaitamini. Jam e aoga mo tagata e mafatia i maʻi pipisi, gastritis, edema ma le ate.

Tului Caloric content of honeysuckle suamalie -30 kcal mo le 100 g o oloa. O le mea lea, o le berry e aoga tele mo le oona e pei o se meaʻai fua. Ae ui i lea, e le tatau ona e faʻaleagaina le meli o le honeysuckle - o loʻo i ai le tele o meaʻai i totonu.

Honeysuckle ituaiga eseese o taumafa

I le natura, e tusa ma le lua selau ituaiga o laau. Latou te ola i le toetoe lava o vaega uma o le itu i matu o le itumalo, i le lautele o le Himalaya ma East Asia. I luga oo tatou fanua, o le taatele o le tele o ituaiga.

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o uiga o ituaiga honeysuckle suamalie, lea e masani ona tupu.

  • Bogdana O lenei mea o se fatu, e maua mai i ituaiga e lua. O le laau e tupu mai i le maualuga o le maualuga ma se pulu laititi e salalau. O fua o le "Bogdana" o le oval-foliga ma se manogi suamalie ma le manaia ma le manogi. E le vave tele, ae o se tasi o ituaiga meaʻai.
  • Lulu uumi umi. O lenei vailaʻau e mai i le faʻasalaga saoloto o Kamupeti honeysuckle. O ona togavao e le maualuga, ae felafolafoaʻi ma liʻo foliga. O lala o le vaetogo e umi ma manifinifi. O vine e lapoa, e pei o se paʻu. O le tofo o vine e foliga mai o se suamalie suamalie ma suamalie. O le uumi uumi o le susu e matua vave.
  • Talisman O lenei ituaiga na fafagaina e le au faifaatoaga faifaatoaga ina ia mafai ai ona maua se fua tele o le seleselega ma le tofo o le fua. O paleni o vao e le o malosi ona atiaʻe, ae e maualuga atu nai lo ituaiga muamua. Fualaʻau o le laʻau tele ma le tofo suamalie, e pei ona faʻamoemoeina. Vaovao o fua-vave vave ma lapisi tele. E matua talisapaiaina siama mai lenei vasega.

E taua! O le faʻaaogaina o se fuainumera tele o vine e mafai ona amataina ai le faʻaaogaina o elemene aoga mai lou tino. E ono oʻo atu i le paʻu o le paʻu ma le manava o le manava, faʻapea foʻi ma le faʻaititia o le toto.

E faʻapefea ona totoina ma tausia le suamalie suamalie

O fea e sili atu ai le totoina o le susu i luga o le saite ma le auala e tausia ai, mafaufau atili. O mea taua mo le totoina e mama (i totonu o paolo o le a le fua mai ai), o le fua faatatau o le susu o le eleele e sili atu nai lo le tuufaatasiga o le fatu.

Afai e te totoina le suamalie mo le taimi muamua, faʻatau vine o le lua pe tolu tausaga le matutua, ona oʻo lea i totonu o le lua poʻo le tolu tausaga o le ae mauaina lau seleselega muamua. A e faʻatau ia laau toto, siaki ma le faaeteete le totogo ma le suamalie o laau. O lala e tatau ona punou, ae le o le mea e pala, ma o aʻa e tatau ona i ai se atinaʻe.

E sili ona lelei le maua o ni pine mai ituaiga eseese. Toto laau i nofoaga e le matagi. Lafoaga sili ona talafeagai ma oneone ma oneone.

O vaega autu o le tulaueleele

A o lei totoina le suamalie e asiasi i aʻa o fualaau aina, e tatau ona aveese le vai vevela. Honeysuckle o se laau umi, o le mea lea e lelei ai le va mamao i le va o pu e mafua mai i le tuputupu ae o le laau. O le isi, ia faʻatautaia e tusa ai ma lenei fuafuaga:

  • Saunia ni pu mo vaovao ma faʻasusu i le faapalaga (faʻalagolago i le palapala). Liligi vai i vaieli.
  • Laʻau totō, faʻapipiʻi aʻa, ae le faʻaloloto malosi, ina ia le faʻaitiitia ai le atinaʻe o le laau.
  • Vai vai i le vai faʻafefiloi ma le faapalaga ina ia pipii i aʻa. Ona goto lea o le pu e aloese ai mai le susu o le susu. Ina ia faia lenei mea, o loʻo i luga o le faʻatau oloa mulch, pe alu faataamilo i laupepa o le nusipepa.

Matou te fafaga ma fafaga

O le eleele faatasi ai ma le "mativa" o loʻo faʻafefiloi ma mea faʻalaʻau, ma faʻamaʻi faʻasusuina foi i le penisina. I tausaga muamua o le tuputupu ae o le susu e manaʻomia tele le tausiga lelei. E mafai ona faʻaleleia se laau i laulaʻau, ma lalo o aʻa.

E taua le fafagaina o se togavao i avanoa i le lua vaiaso mai le amataga o vao. Laʻei pito i luga i le vevela faia e pei ona taua i lalo: i totonu o le 10 lita o le suavai faʻasae 30 g o le nitrate poʻo le Urea. O le tasi laau e tatau ona tusa ma le 1 lita o fofo.

E le fautuaina e tatala le eleele i lalo o le vao - e mafai ona e faaleagaina aʻa o le laau. I le vevela vevela o le faʻavainuina o faʻataʻitaʻiga, amio masani, o le susu o le ola lea o le laau.

Faʻasili le ava

Faʻasese le laau i le taimi lava e uma ai le totoina o le mea e le talafeagai - o le a faʻaitiitia ai le tele o le laau. I tausaga muamua o le tuputupu ae, e tatau ona aveese puʻu vaivai ma lala mamago. Masalo vaivai pe tuputupu aʻe vaivai pe a latou le faalavelave i le atinaʻeina o pupulosi malolosi.

I le tautotogo, faʻafeiloaʻi le vao, faʻataʻoto le pale. Pe a fuga mai le honeysuckle, aua nei galo e uiga i puipuiga o meaola.

Faʻalogo! E le o fua uma o honeysuckle e aoga. E mafai ona e 'aina fua lanumoana ma uliuli, ma mumu ma moli - mea oona.

Seleseleina

O le lelei o le seleselega o le a faʻalagolago i le auala e te tausia ai, fafagaina, faʻamafaʻi vao vao. O fua o lenei laau na amata i le faaiuga o Iuni - i le amataga o Iulai.

Lanu lamolemole suamalie o vine - o se faailoga o fualaau aina suamalie. O nisi ituaiga pe a matua "leiloloa" ia vine, o lea o le auala sili e aoina ai o le faasalalauina lea o se ata faataamilo i se togavao ma lulu lemu fua. A e tuʻuina ia fua i totonu o soʻo se fagu, ia maitauina o fua o fua ua faigofie ona pala.

E faʻafefea ona gaosia le suamalie suamalie

Honeysuckle fausiaina i le tele o auala e iai o latou lelei ma mea le lelei.

Tuputupu ae mai le fatu

Squash o nai vine i luga o se pepa manifinifi, ia siitia fatu e tasi le centimita le va. Tuu latou faʻamago ma taʻavale le pepa, alu i le vevela o le potu. Afai e te filifili e faʻasolo i lenei tausaga, ona manaʻomia lea ona e lūlū saʻo i le eleele susu, o le lūlū loloto e le sili atu nai lo le milimita.

Faailoa pusa o pusa i totonu o se fale kiona pe ufiufi i le tioata e fatu ai se gaosia o le greenhouse. Suavai pei ona magoto le palapala. A mavae le tolu vaiaso o le a e vaʻai i le taunuuga o au taumafaiga.

Green cut

O le isi auala e faʻaleleia ai le suamalie suamalie e faʻaleleia i le taumafanafana faatasi ma lanu meamata. O fualaau lanumeamata e ave mai le laau i le masina o Iuni, pe a tumu le vine i le lanu. O le tele o le mama e tusa ma le 15 cm.

'Otiʻoti tipi e togafitia i le heteroauxin, lea o le a fesoasoani latou te nonofo ai. O le eleele ma le ea i lalo o le ata e tatau ona tumu i le susu. O le autumn, o le tupu aʻe ma le matutua o pine ua totoina i luga o le saite.

Faʻasologa o le pasi

O se tamaʻi tausaga e ono tausaga le matua e gaosia ai vao vao aʻo leʻi amataina le fugalaau. Faatasi ai ma le fesoasoani a le teu togalaau, ua vaevaeina le vao i ni vaega. E taua le amanaia o le matua o le laau, e matua leai foi se aʻa o le togavao.

A maeʻa ona e vaevaeina le laau i ni nai mea fou, ia faʻagasolo le nofoaga e tipi ma totoina i totonu o le eleele ua saunia. O le tele o fai togalaau e ola i le honeysuckle e le gata mo le faʻaaogaina togafitiga, ae o se mea teuteu. I le vaitau o le fuga ma fua mai, o lenei aganuu, ioe, e fiafia i mata.