Viticulture

Fua o vine "Chameleon"

E tele ituaiga vine e talafeagai mo a tatou tovine.

O le ki i le maua o se seleselega lelei, o le tausiga lelei lea o vao, ae atonu e le tele se taimi e tuʻuina atu ai vine i le taimi faʻaonapo nei o le olaga.

O le mafuaaga lea o le ituaiga o le Chameleon, lea e le gata e aʻafia i le toetoe lava o eleele uma, ae e le manaʻomia foi le tausiga faapitoa, e talafeagai lelei mo le totoina.

O vaega uma o lenei vine vine e pei ona faamatalaina i lalo.

Faamatalaga o le vine vine "Chameleon"

Vine "Chameleon" - o se paluga o ituaiga "Atlant Zaporozhye", "Glasha", "Arcadia" ma le "Kishm Radiant."

"Chameleon" na faguina e lima o le faatupulaia o amateur Ukrainian N. P. Vishnevetsky. O le faʻamoemoega o le faia o se vine e aofia ai le matagofie o le tofo, fua o le maualuga ma le susulu o fualaau aina.

"Chameleon" vave vave ona tupu (mo le 100 - 110 aso), o lea ua sauni ai fua mo le faʻaaogaina i le amataga o Aukuso. O le seleselega e le mafai ona aveesea mo se taimi umi, aʻo le tofo i le fua o le a le suia. O paʻu ola e ola malie, o fugalaau e lua. O fuifui e matua mamafa, o le masini e mafai ona oʻo atu i le 2 kilokalama. O vine foi e matua lapoa, o le mamafa o le tasi 10-14 g, ma le 32 x 28 mm tele. O le lanu o le paʻu o le piniki māmā, o le aano e manaia tele ma suamalie.

O le gaosiga e maualuga tele, faatasi ai ma le tausiga lelei, e mafai e se laau iti e tasi ona gaosia le silia ma le 30 kilokalama o fua. Faʻafeiloaʻi ma le saogalemu le malulu, e mafai ona tatalia se matāua o le vevela i -23 ° C. O lenei ituaiga e teteʻe i faʻamaʻi faʻamaʻi, ae mafai ona aʻafia ai i nisi taimi i le paʻu.

Mama:

  • faʻamatalaga faʻaalia
  • maualuga le malosi o le kiona
  • amataga vave
  • maualuga maualuga
  • tele fuifui ma vine
  • tetee atu i maʻi faʻamaʻi

Faʻafitauli:

  • e mafai ona aʻafia i le paʻu

E uiga i foliga o le totoina o ituaiga

"Chameleon" - ituaiga eseeseo le mea lea, e mafai ona tupu i le toetoe o soo se eleele. E tusa ai ma le taimi e faʻaalu ai, ona fetaui lea i le tautotogo ma le autumn. Ae sili atu ona lelei le totoina o fatu i le tautotogo, pe a ala mai le natura pe a uma le taumalulu.

I le va o togavao e manaʻomia ona e mamao ese i le 3 m, ina ia lava le avanoa i laau uma. O aʻa o le seedling e tatau ona lapoa, e tusa ma le 15 - 20 cm le umi, e tusa ma le 2 cm le mafiafia, papaʻe i luga o le tipi. O le fana e tatau ona lanu meamata ma 4-5 mata. Afai e lua pe sili atu laulaʻau o se fatugala, ona tatau ai lea ona tuua le sili ona malolosi. A leai, o le a tupu tele le vao vao.

A o lei totoina, e tatau ona seleseleina aʻa, ma ave ese aʻa ma le itu itu. O le alualu i luma o le alualu i luma o le a le faalavelave i aʻa (Heteroauxin, Cornevin). O le a latou fesoasoani i aʻa e faʻafaigofie vave.

Ina ia mafai ona toto lelei vine, e tatau ona eli se lua tele lava (0.80.0.90 m) mo fatuga taitasi. O le fanua na totoe ina ua uma ona eliina e tatau ona vaevaeina i le sili atu ma le taugofie: o le tasi sa i lalo e itiiti le lalelei, ma o le pito i luga, o le a sili atu ona lelei. O le fanua e sili atu ona lelei e tatau ona palu ma fugalaʻau faʻasaina ma faʻatumu i lenei paluga 40 - 45 cm mai le loloto o le lua.

A maeʻa lena mea, e tatau ona tuu le "mulivae" i luga o lenei fogaeleele ma fusi i le eleele, o le vaega pito i lalo. E le fautuaina e faʻatumu atoatoa le seedling. O le a sili atu pe afai e te tuua le 5 - 10 cm o le avanoa avanoa e te manaʻomia e inu ai le fatu.

Ina ua uma le totoina, o le a manaomia le suavai mo le taimi muamua 1.2 - 2 pakete vai, ma pe a uma ona faasusu ufiufi le eleele i le mulch mo le puipuiga lelei o le susu.

E malie foi le faitau e uiga i vine sili ona lelei o vine uliuli.

Fautuaga mo le tausia o le ituaiga Chameleon

  • Faʻasa

E tusa ai ma le fafagaina o ituaiga "Chameleon", ona leai ai lea o ni mea na matauina. O lenei ituaiga, e pei o le tele o isi, e manaʻomia ai le faʻaleleia atili o le susu, lea e tatau ona faʻaaogaina i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi fuga, pe a uma le fugalaau, aʻo leʻi seleseleina ma aʻo le i malu.

O le maualuga o le faʻasusu masani e tatau ona 2 - 3 pakete vai i le 1 mita sikuea, ma le maualuga o le fusi mulimuli e tatau ona faʻaititia i le 5 - 6 paketi i le 1 mita sikuea. I le va o le faususu e tatau ona tusa ma le 2 vaiaso.

E tatau ona faʻaleleia saʻo le susu i totonu o le eleele e ala i alavai poʻo totonu o se liʻo lapotopoto 30-40 cm le loloto. O lea lua e tatau ona eli e tusa ma le 0.5 m mai se fatuga poʻo se vao.

  • Faʻasalaga

Ina ia puipuia le fia ai o le vai i vine, e tatau ai mulch i taimi uma.

O mea e pei o vao, vao, sawdust, pepa o le a fesoasoani e faʻafefe vai i le palapala. I le mafiafia o lenei vaega e tatau ona oʻo i le 5 cm, a leai o le a leai se aoga. I le faaopoopo atu i le faasaoina o le vai i le palapala, mulch e le faatagaina vao e tupu. O lenei faiga e tatau ona faia i le tele o taimi i taimi taʻitasi.

  • Sueina

O le ufiufiina o vine mo le taumalulu e matua talafeagai lava, e tusa lava pe maua ai le maualuga o le malulu o teteʻe. E faatatau foi lenei i le ituaiga Chameleon. E mafai ona ufiufi uma i le polyethylene ma le eleele. I nei tulaga uma e lua, o le vao ua nonoa, faataatia i luga o le eleele ma malupuipuia.

Ona mafai lea ona fufuluina vine i se aofaiga tele o le eleele, pe mafai foi ona e tosoina le polyethylene i luga ia i latou, lea o le a pipii i le arcs uamea. E lua auala e aoga.

  • Teuteu

O fualaau o le ituaiga "Chameleon" e mafai ona oʻo atu i nisi taimi i le 2 kilokalama mamafa, o se mamafa le mamafa i luga o vine. O le mea lea, e tatau ona e faʻatulagaina le avega. Mo lenei tautotogo, e tatau ona e aveesea puʻu vaivai, ma fua o fualaau aina - tipi i le maualuga o le 5 - 6 peepholes ina ia le sili atu i le 30 pepholes le uta i luga o le vao. O lea o le a le mamafa tele vine, ma e maua ai se seleselega lelei.

  • Fertilizer

Ina ia maua se fuifui vine "Chameleon" e mamafa le 2 kilokalama, e le mafai e fomaʻi ona fai. O le mea lea, i tausaga taʻitasi, i le tautotogo, e tatau ona faia ni faʻamalaʻau o le minerale o le a faʻaleleia ai faʻasao o le potassium, phosphorus, zinc, ma le nitrogen i le eleele. I le amataga o le tautotogo ma aʻo lei tupu, e tatau ona e faia se vaega atoa o le fafaga.

A o le seleseleina le eleele e le manaʻomia ona faia naʻo le gaʻo.

Aʻo leʻi oʻo i le vaitau o le malulu o le taumalulu o le a le faʻalavelave i le paseka O le meaola (peat, humus, compost, otaota) e tatau ona faia ile 2 - 4 tausaga.

  • Puipuiga

"Chameleon" e mafai ona faʻaleagaina i le milipolo, ia mautinoa ia togafitia le vao pe a uma le faʻaaliga muamua o le maʻi.

O togafitiga e tatau ona faia faʻatasi ma fualaau faasaina e pei o vili, folpet, captan.

I nei vailaau e sili atu le faaopoopo o le sulfur, lea o le a faatelevaveina ai le togafitiga o le vao.