Fua o le gaosiga

Krestovnik krupnoyazkovy - gagana Aferika i Saute "tagata matua"

Senecio - Igoa Latina o le tele ma le eseese o ituaiga laau totino o loʻo i ai le galueʻaga - e sau mai le upu "senex", "toeaina".

E mafua lenei mea i le mea moni o le tele o ituaiga o nei vaega o laau o loʻo i ai ni lauulu siliva po o ni "fugalaau" fugalaau pe a uma ona felelei ese fatu.

Krupnoyazvykovy le alo tusiAe ui i lea, e aunoa ma le "lauulu enaena", ma e aunoa ma le "lauulu".

Krupnoyazykovy krestovnik o se uumi umi mafiafia ma laulaʻau e oʻo atu i le 8 cm le umi - lanu meamata poʻo le motusia, teuteuina i lanu samasama-paʻepaʻe ma mea lanu.

Pepa foliga - tafatolu poʻo le pentagonal, faʻatasi ai ma se vaeluagalemu o le vaega tutotonu, o lona uiga o se "laulaufaiva" ma ni laina saʻo saʻo, lea na maua mai ai e lenei ituaiga o tagata papatiso le igoa Latina "Senecio macroglossus" ("laulaufaiva lapopoa").

I le natura, o lenei vine e tupu i Aferika i Saute, e aofia ai i nofoaga laugatasi o Natal. Mai iinei o le isi igoa mo le laau toto: "Natal ivy".

Saunia e o foliga mai o se krestovnik lapopoaE tutusa lelei lava ma le Ivy, ae o loʻo i ai se tulaga tulaga ese: laʻau masani masani: vafefe, paʻu, ma se ufiufi.

O le mea moni o le "Natal ivy" o se laʻau lauiliili le faʻamalamalamaina o le amataga o le isi igoa lea e masani ona faatauina ai lenei vine: taliga. O lenei igoa ua tuuina atu e faamamalu ai le tagata Siamani o Klein, o le sa suesue tonu i ituaiga o le krestovniki.

I le faaopoopo atu i laʻau laulelei lanu mumu mūmū ma le lanu uliuli-lanu violē, lanu violē, "O le Natalian ivy" ua teuteuina i le taumalulu ma amataga o le tautotogo ma se tamai pale fugalaau lanu samasamapei o daisies.

O le sua o le laau o le mea oona. Afai e fesootaʻi ma le paʻu, e mafai ona mafua ai le ita ma mea e afaina ai, pe a ulu i totonu o le tino, e mafai ona mafua ai le oona.

O le mea lea, e le tatau ona tupu le krupnoyazkovy krestovnik i mea oi ai meaola ma tamaiti laiti.

Ata



Tausiga ile

Aotelega atuaatua tamaʻi tamaʻaiga e le lelei ma e le manaʻomia ai soʻo se itu ile tausiga. O le mea sili ona faigata o le tausia lea o le vevela o le tau vevela ma le manava: pe a faʻalavelaveina i le taumalulu, o lenei vine e masani ona faʻapala uma lau.

Malamalama

O le "Natal ivy" e manaʻomia ai le malamalama ma malamalama. Mai le tele o le malamalama tele, o ona laulaau e lanu samasama ma eli. E naʻo fenuaina i matu o loʻo faʻasao i ai, ma i le itu i saute, i le vevela o le taumafanafana, e manaʻomia le ufiufi.

Lulu

Paʻu vevela lelei e tatau ona avea ma se aso - e leai se maualuga e maualuga atu i le 25 tikeri, ma i le po - mai le 12 i le 16. O le tausiga o le taumalulu o le laau e sili ona lelei i le 15-18 tikeri, faatasi ai ma se faʻaititia faʻaititia i le 12 tikeri.

Soga eleele

Laʻau mo le krestovnik krupnoyazvykovogoe tatau ona masani mo soʻo: o se mea suamalie, e le o se mea e sili ona lelei, vaʻavaʻai, faʻalelei ma le susu.

Mai le faʻapipiʻiina o eleele palapala faʻafefiloi e fetaui lelei i latou ua mamanuina mo cacti ma le au fai togafiti.

O mea nei e fautuaina mo le gaosia e le tagata lava ia: tutusa le tele o sodoma, lau lau lauʻeleʻele ma oneone papa; vaega e lua o eleele eleele maso ma le tasi vaega o le oneone po o le perlite; lapisi, lau laʻau, peʻa, humus ma oneone - tutusa.

E aoga le faʻaopopoina o fasi malala i le faʻafefiloi palapala.

Faʻamasinoga

O se koneteina mo le totoina o le "Natal ivy" e sili atu ona filifili i se lautele papaʻu ma e le tele tele. O mea sili ona lelei o mea pailani, e maua ai le faʻamalolo o le susu ma le manava o le aʻa - ceramiki, e aunoa ma se faʻaauau faifaipea o le mata. E tatau ona i ai se pu i le pito i lalo.

Mai le pito i lalo se vaega o le lapoʻa lautele poʻo tamaʻi tamaʻi tamaʻaiga - e tatau ona faʻamautinoa le lelei o le suavai - ona tuʻu ai lea o se potu o loʻo teuteuina i aʻa.

Faʻaʻau aʻa - o le tulaga vaivai o mea uma e gaosi ma o le totoina e tatau ona puipuia faapitoa. Ona faʻatumu lea ma faʻapipiʻi, e aunoa ma le afaina, o le toto toto.

Suiga

Faʻalagolago i le tuputupu ae ma le matua, gagana lapopoa e faʻapipiʻiina i le 1-3 tausaga (o laau laiti - tele taimi) i le tautotogo, ma o le ipu ua filifilia na o sina mea itiiti nai lo le muamua.

A maeʻa faʻatau le tuʻuina atu o le "Natalian ivy" taimi e faʻamalofaʻi ai i tulaga fou mo ia mo le itiiti ifo i le lua vaiaso.

A o faagasolo lenei vaitau, e sili atu ona lelei le tuʻuina o le fale i totonu o faʻamalologa, ese mai kopi ua uma ona maua i lou fale: o faʻafitauli e pei o faʻamaʻi ma meaola faalafua e mafai ona sau mai lou fale fou.

O le mea lea, afai o le laau ua "sau" ia te oe i totonu o se fagu vevela, e tatau ona e suia, siaki tulaga e tatau ai: o se pusa talafeagai ma se pu ile pito i lalo, o se alavai faʻavaivai, paipa lelei eleele.

Pe a suia, e tatau ona e siaki le tulaga o le aʻa o le radix ua maua.

Afai ei ai nofoaga ua faaleagaina, ua aveesea, o nofoaga ua manua e fuga i le malala. Faatasi ai ma le toilalo o le aʻa mealybug, e tatau ona fufuluina aʻa, totō le laau, ona togafitia lea o le eleele i totonu o le ulo ma se iniseti mo le eleele.

Faʻamamaga o le ea

E le pei o le tele o ituaiga o papatisoga a le Atua, laulaufaiva lapopoa e fiafia i le fufuluina - faʻafeiloaʻi soo i le taumafanafana, ma i le taumalulu - sili atu ona seasea, ae pe afai o le laau o loʻo i totonu o se potu mafanafana. O le fufuluina i le vaitaele o le a aoga foi i lenei vine.

Tuputupu ae ma teuteu

O le tuputupu ae o krestovnik lapopoa e oʻo atu i le 20-30 cm i le tausaga, ma atonu e mafai ona tupu e oʻo atu i le 3 mita le umi. O lea ituaiga o laau i le tausiga o fale e manaomia ai le lagolago ma teuteuina.

Faʻapipiʻi lenei liana i le tautotogoe fai ai se vao vaovao, aveese vaovao vao ma toe faʻafouina le laau.

O lenei ituaiga o gadfly e vave ona toe faʻasolosolo i laʻau pito i lalo i luga o fugālaau tuai, o loʻo taʻatia i latou i le faʻaleagaina o le matagofie o mea teuteu.

O le mea lea, e masani lava ona tupu le "Natalian ivy" mo le 2-3 tausaga, ona suia lea i fualaau faʻataʻitaʻi na tupu mai i le vavae.

Faʻasa

I le taumalulu, o le "Natal ivy" e faʻafeinuina i nisi taimi, taulai atu i le mea moni e faapea, e taofia ai le liliuina o laulaau. I le tautotogo, faatasi ai ma le amataga o le vaitau tuputupu ae, o loo tafe pea le vai, ae tele taimi, ma i le taumafanafana - e oo i le lua taimi i le vaiaso. Pe a faʻavaivai, e tatau ona faʻamago le palapala o le eleele.

Laʻei pito sili

E amata mai ia Mati ia Aokuso, e aofia ai, faalua i le vaiaso, Liana fafagaina i se paluga faapitoa mo totonu o laau ma laʻau teuteu. I le tau o le taumalulu-taumalulu e le faia ni laei.

Fuga

O lenei mea fetolofi, e le pei o le Ivy moni, susulu samasama samasama "daisies". Afai oi luga o lou atuatua o latou peti vevela ua faʻaalia - o se faailoga lenei o le tausiga atoatoa o le laau. I le fale, o le vaitau o le fugalaau e i le ogatotonu o le taumalulu - o le amataga o le tautotogo.

Tofiga

Krupnoyazchkovy krestovnik faʻalauteleina faʻapipiʻiina e ala i felaʻuaʻiga ma le faʻaleleiina o le easili atu ona faigata - fatu.

Auala e gaosia ai:

  1. Faʻaleleia e tipi.
    O 'otiʻoti 4-5 cm le umi e tipi i le tautotogo po o le mafanafana, ma o loʻo i lalo vaega i lalo o le nonoa.

    E faʻamago mea totō, o lau laʻau pito i lalo ua aveeseina, ona totoina lea i totonu o se kulimi mama, ma sina susu.

    I le avea ai o se tulafono, o aʻa e faia i le vaiaso, ona totoina ai lea o ni fasi laau i totonu o se ulo ma alavai ma le eleele talafeagai.

  2. O lenei liana e mafai siakiina ma laulauina o laulaaulea e toeitiiti foi mamago, ona auina atu lea i se ipu i le vai mo le muai totoina.

    A maeʻa le aʻafia o aʻa, ona tupu lea o le laulaʻau i se paluga malamalama ma le tele o le oneone, ona totoina lea i totonu o se ulo ma le "tagata matutua" palapala.

  3. Faʻaleleia e ala i le taoto.
    Krupnoyazykovyy krestovnik ma le lotomalie e faalauiloa e ala i le taoto. O lenei gafatia o ia e mafai ona faʻaaogaina e tapunia ai le "vaids" pito i lalo i le laʻau o se laau matua: i totonu o le ulo e tasi o loʻo paʻu ifo i lalo i le eleele ma faʻamau.

    E le pine ae maua aʻa ma tuu mai ni vaovao fou. O na mea e mafai ona lafo i isi ipu. A maeʻa, e vavaeese mai le matua matua.

  4. Fanauina o fatu.
    O lenei auala e faʻaleleia ai e sili atu ona faigata ma faʻaaoga taimi. E le gata i lea, o fatu e tatau ona fou - a leai o le a matua faʻaitiitia le latou germination.

    O le luluina o loʻo faia ia Mati, i le pito i luga ole paluga o le oneone. Ufiufi i le palama palasitino, faʻaauau le ea ole greenhouse, mataʻituina le maualuga o le manogi o le meaʻai.

    Fatu, pe afai latou te leʻi leiloa a latou germination, e tupu i le 7-10 aso. Faatasi ai ma le oʻo mai o ni lau moni moni se lua, e mafai ona nonofo ai laau toto.

Maʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi e mafua mai i le le tausia lelei o le atua:

  1. Toto ma le mate o laulaauO foliga vaaia o lanu enaena i luga o ia mea o se faʻamaoniga e teuina le fale i totonu o se potu mafanafana, ma le le lelei o le suavai ma le le lava o le ea.
  2. Laʻu enaena lanu enaena ile laʻau - O le taunuʻuga o le faʻalauteleina o le faʻaalia i le susulu o le lā.
  3. Brown ma enaena enaena i laulaau, e masani lava faatasi ma la latou samasama, e aliali mai pe a susu le eleele, aemaise lava i le faʻatasi ai ma le maualalo o le vevela, e aofia ai pe a faʻafeinu le vai i le malulu.
  4. <>Laititi, e seasea ona maua le lau o le lau laau, uamea ua teuteuina - o se taunuuga o le le lava o le malamalama.
  5. O le leiloloa o lanu lanu - o le taunuuga o le le lava o le malamalama poʻo meaʻai

O Krupnoyazchkovy krestovnik na faʻapupulaina le lagona lelei i le susu i le eleele, aemaise lava i tulaga maualalo.

I ia tulaga, e aafia ai le laau. fungal infections ma pala.

Afai e mafai ona e puʻeina nei gaioiga i le amataga lava, ia vave tuʻu le vine i se mea mafanafana ma faʻamago le eleele, o loʻo i ai se avanoa e aumai ai le "Natal ivy" i le ola.

O vaega uma e afaina, e ufitia i lanu samasama-enaena po o le lauulu paʻu palapala, e manaʻomia ona aveese, tipi faʻasolosolo faʻasalalaʻau palolo.

Afai ua maeʻa le faʻamaʻi, o le a tatau ona e faʻateʻa ese vine, ma taofi ni togafitiga maloloina mo le aʻafia.

Aphid, mealybug, vaʻavaveleve, paʻu, po o vaovao e mafai ona nofo i luga o laulaau o le alofilima..

O aʻafiaga e aʻafia e nei iniseti e tatau ona togafitia i se taimi e sili atu ma le suavai. O auala pito i sili ona aoga o ni iniseti o gaioiga masani.

O le vaega eleele lalo o le vine e faigofie tele i le mealybug. I le tulaga o ia ituaiga meaola faalafua, e fufuluina aʻa ma eleele e togafitia ma se iniseti mo le palapala.

Ata matagofie o Aferika i Saute ma laʻau ma fugalaau lauiloa - "daisies" - o le tagata lapopoa tele, o le Seneni macroglossus, "Natal ivy", o le taliga - o se lau laau faigata ma le le lelei.

I le tausia o tulafono faavae o ona anotusi, o lenei laau toto e ola vave ma faigofie ona totoina e ala i le tipi ma le laupepa e taofi ai le susu mafiafia po o vaomatua-lanu samasama ma fasi o laau mama.