Fua o le gaosiga

Tafa o le Tanu - Canary Dracaena

Dracaena Draconic (Canarian) tuputupu ae i itulagi vevela ma vaega laiti o Aferika i Saute, faapea foi i Aferika - e aofia ai le Atu Canary.

Amataga o le igoa O lenei laau e fesootaʻi ma se tala anamua a Initia, e tusa ai ma le taimi na totogi ai e le tarako toto i le tau mo lana vaisu le mafanafana o le elefane toto: o se elefane tuai, oti, nutimomoia o se mea leaga leaga.

O le toto o tagata sili uma, ua fefiloi faatasi, ua maua ai laau o laau e le vaaia seia oo i lena taimi: malosi, e pei o vae o le elefane, o ogalaau, o fusi manogi, e pei o nifo o le tarako, laulaau ma resini mumu toto.

Faʻamatalaga

O le mea moni, o le dragon dracaena - malosi tele ma ola umi, i tulaga masani, ausia se maualuga o le 20 m ma toe ola lautele i se mafiafia i le faavae o le 4 mita.

Faatasi ai ma lona tuputupu ae, e le o faia ni taamilosaga faaletausaga, o le mea lea e le o fuafuaina lelei le matutua o laau tarako; ua lauiloa e faapea i tagata taʻitasi puipuia ma faʻaaloalogia faʻatusa e 3000 tausaga ma sili atu.

Paranesi taitasi faʻamaeʻaina ma se fusi vaʻaiga o lau lanu uliuli, lauulu, lanu meamata-lanu meamata.

Afai e te tipi le paʻuo le suavai-lanu lanu, lea e vave ona mauaina se lanu mumu toto i le ea ma o lea ua taua ai "le toto o ni uso se toalua" (e tusa ai ma le tala) po o le "vemone" (o lona uiga o le "tarako o le toto"), ma ua maua foi i le faamalologa faapitoa ma mana togafiti.

I totonu o le potu masani dracaian dracaena e taofiofia le alualu i luma o le tuputupu ae, ma le tino o foliga o le ogalaau, ma fusi o laʻau manogi, ma le toto toto, ae le tupu aʻe i luga atu ma le tasi mita ma le afa.

E mafai ona e faʻalogo i se faʻamatalaga auiliili i le vitio o loʻo mulimuli mai.

Dracaena dragon: ata

Dracaena dragon tree: ata i tulaga masani.

Dracaena dragon's: ata o laau i totonu o ipu.

Tausiga ile

Malamalama

Malamalama o le a manaomia tele, e tatau ona oʻo mai i le tele o mea, ia susulu, ae tele lava faʻataʻapeʻapeina, e latalata i le faʻatalama o loʻo feagai ma saute sisifo ma sisifo. I luga o le itu i saute i le itu i saute, i le taumafanafana, e tatau ona e faʻaeteete e le mu le la i le susulu o le la.

I masina o le taumafanafana, o "malologa" i fafo e aoga tele, ma e tatau ona ave le tausiga ina ia mautinoa ai e le oi ai le laau i le la.

Afai o le malamalama o le tarako ua lava, o le a teuteuina laulaau. lanu mumu lanu mumu.

Lulu

Lautele tulaga tau vevela mai le 18 i le 25 tikeri i le taumafanafana. O le fulitua e sili atu ona lelei, ae o le vevela e le tatau ona pau i lalo ifo o le 12 tikeri.

Faʻamamaga o le ea

I le tautotogo ma le taumafanafana O le dracaena dragon e tatau ona felauai masani e faʻaaoga vai faʻafefe.

I le taumalulu, i totonu o se potu ma le vevela o le 12 i le 15 tikeri, e taofia ai le faʻaleleia. Afai o le taumalulu o se fale mafanafana mafanafana ma le mafanafana mafanafana ma le ea vevela, e manaʻomia pea le faʻaleleia.

Soo

E mafai ona e faʻaaogaina le eleele faʻapipiʻi mo pama ma tafe, poʻo le kuka le paluga, lea e aofia ai meaʻai - laʻau laʻau, eleele eleʻele, humus; uʻamea paʻu - oneone laititi ma fibrous acidify - peat. O mea uma lava e faia i le tutusa tutusa.

Faʻamasinoga

Suavai faʻapala filifili se sela, pulu, ma se pu ile pito i lalo.

I le pito i lalo E taua tele le tuʻuina o se alavai (faʻalautele le oneone poʻo nai tamai maa), ona sasaa ai lea o se laʻau o le perlite poʻo le oneone laititi, ona fai lea o le eleele faʻasaina, "nofo i lalo" o le dracaena i luga o lenei paʻu ma faʻatumu le palapala i le maualuga o loʻo manaʻomia.

O lea tulaga talafeagai o le a puipuia ai aʻa e tupu atili i le itu nai lo le loloto mai le pala.

Suiga

O laau talavou laiti e totoina i tausaga taʻitasi, i le taimi o le tautotogo, faʻatalanoaina e tagata matutua - tasi i le 2-3 tausaga, ma i le tele o le tamaʻitaʻi o le tausaga faʻaaloalo, e mafai lava ona e suia le pito i luga o le eleele i se mea fou.

A maeʻa le faʻatau O se kopi fou e teuina i totonu o le puipuiga mo le lua vaiaso, ona faia ai lea o se faaiuga i le totoina: o se laau talavou, lea e latalata i lona gafatia, e mafai ona vave mauaina se "falemautoto" fou, ma o le a sili atu le matutua ona faatali seʻi oʻo ina alu le mea fou i se koneteina fou seia oʻo i le tautotogo. I taimi o gafa, e sili atu ona lelei le tausia o le potu tuai i le faasologa ina ia aua neʻi faamanualia le aʻafiaga o aʻa.

Afai e faatauina mai le dracaena oloa i totonu o le masini felauaiga, e tatau ona vave totoina, toe totoʻa atoatoa mai le eleele.

Faʻasa

I le taumafanafana susu e masani lava ona faia, e pei o le lua i le tolu senetimita o le palapala, e masani lava i aso uma. Faʻaaogā vai vaivai, vai lelei.

I le amataga o le autumn o le suavai e faʻaititia i le tasi pe lua taimi i le vaiaso, ma i le taumalulu, i le maualalo o le vevela o le teuina, e faʻafefeteina e oʻo lava i le tele o taimi.

Afai e mafanafana ma malulu le taumalulu, vai e pei ona i ai i le tautoulu, ae le galo le faʻaleleia o taimi masani.

Laʻei pito sili

I le tautotogo ma le taumafanafana mea faʻapitoa mo laʻau pama ma paluga, poʻo isi mea faaopoopo o minerale ma meaʻai e faalua i le masina.

I le taumalulu fafagaina e faʻailoa i le masina (taofi mafanafana) pe le faʻamauaina le laau (i le tulaga o le malulu malulu).

Fuga

I le va o le aganuu, o le Canarian dracaena e fuga uma seasea - o se fugalaau lanumeamata lanumeamata ma se manogi manogi, lea e maua mai ai le moli lanumuli fualaau aina pe a maeʻa ona palota.

Tofiga

E mafai ona e faʻateleina dracaena fatu ma fatu: apical ma aʻa.

Fanauina o fatu

I le tautotogo o le fatu ua faʻamaluluina mo le 24 itula i se faʻaleleia mafanafana o le faʻaleleia o le fofo, ona lūlūina lea i totonu o le pama, ma ufiufi i le palasitika vevela ma teu mafanafana, felafolafoaʻi le fale koli ma faʻaleleia lelei le palapala. Taimi faʻamavae - mai le masina i le lua.

O fualaau e tatau ona tausia ma lava, ae le o le susu o le susu, fafaga tasi i le masina ma puipuia mai le tele o le la.

A oʻo ina ola le dracaena i le maualuga o le 4-5 cm, e mafai ona latou nonofo i totonu o fagu.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

E i ai auala e lua e sauniuni ai faʻapipiʻiina: laulau vaʻalele ma teuteu saʻo.

I le auala muamua i luga o le ogalaau i lalo ifo o le pito i luga, o le mea e fai ai le T-faʻapipiʻi lea e tuʻu ai le susu, ma faʻamaʻaʻaina ai le polyethylene. Mo se masina, o le peat and high humidity e faʻaosofia ai aʻafiaga o aʻa. Ona faʻasolosolo ai lea o le aʻa i lalo ifo o aʻa ma ua totōina le pito i totonu o se ipu.

Lua ala e aofia ai le teuteuina lelei o le ogalaau i le pito. O nofoaga manua e sosolo i le manalalala, ma o le tipiina o le faʻasolosolo faʻasolosolo e faʻaopoopoina ile togafitiga aʻa. Ua totoina Stalk i totonu o se ipu ua saunia ma se alavai ma le suavai palapala.

Afai o le seleselega o loʻo i ai le tele o laʻau, e mafai ona faapuupuuina e le tolu. O le "totoe" o mea na totoe na sasaa atu i paraffin; i le aluga o taimi, e faia ai se ata fou i le itu.

Toe faʻaleleia o aʻafiaga

O se mea ola maloloina maloloina e tipi i fasipepa ma se mea maamaa ina ia maua ai vaega taitasi pe tusa ma le lua maualuga buds. E masani lava, o le umi o ia vaega e 3-5cm.

O nei seleselega ua totoina ile eleele ua saunia, tausia mafanafana, puipuia mai le susulu malosi o le la ma e masani ona sosolo. I le avea ai o se tulafono, i totonu o le masina, e aliali mai i luga o pine talavou.

O lenei vitio o loʻo taʻu mai ai le tausiga o le dragon dragon.

Maʻi ma faʻamaʻi

Afai e faʻamautinoa tulaga talafeagai, dracaena e le mafai ona maʻi.

Faʻamatalaga sese, e mafai ona lavea se tarako pala ma fomaʻi afaina. E tupu lenei mea pe a faʻaopoopoina le maualalo o le vevela ma le suavai. I ia tulaga, e tatau ona e tuʻuina le laau i se nofoaga vevela ma faʻaitiitia le susu.

Afai o le gaioiga o le pala na salalau lautele (e masani lava ona tupu lenei mea ma ni mea faataitai mo le kiona), e tatau ona e tipi ese le soifua maloloina ma afaina, ma aveese le toega o le laau. Mo faʻamaʻi, faʻapipiʻi le vaifofo o le fungicide.

O faʻamaʻi pipisi i le Canary dracaena vaʻavelevele mites ma fuainumera iniseti faʻaleleia. O le fofo muamua e faasaga ia i latou o le aveeseina lea o iniseti faatasi ai ma le fesoasoani a se fofo, ae na o le faʻaaogaina o iniseti talafeagai e iu lava ina faʻaumatia.

Afai e maua aʻa dracaena draconian (Canarian), o le a faasolosolo malie lava, e pei o se faamalu, o se ufiufi tele, totoina mo le tele o tausaga ma faamanatu ai tala anamua, o nofoaga o aganuu masani ma talitonuga anamua o se laau ma le "mumu mumu" ua maua ai se malosi faapitoa.

E le gata i lea, o lenei laau e faamama atoatoa le ea mai formaldehyde ma benzene.