Fua o le gaosiga

Fautuaga mo tausiga fale mo Schefflera Bianca

O le asō o le a e le maofa ai se tasi i luga o lau windowsill. Ma, e ese mai le foliga e foliga mai, ae o le tele o laau na taunuu i Rusia mai i le itu i saute e faigofie ona aʻafia ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa.

O le fualaʻau, o se lanu lanu, lanu felanulanuaʻi, ma laʻau pei o tumutumu, na sau i lo matou fanua mai Ausetalia mamao.

O loʻo i luga o le konetineta o Ausetalia ma New Zealand, o lenei laau matagofie e tupu, ma e tatau ona tatou mauaina le mea na maua i le fomaʻi Siamani Jacob Christian Scheffler.

Faamatalaga lautele

Afai e te manatu o oe lava o se tagata fai togalaau amata, ona avea loa lea o Scheffler ma mea tonu e te manaʻomia. E aʻafia ai le aiga o Araliaceae. E ui i le mea moni e faapea, i le fale, na amata ona ola le laau i le lata mai talu ai nei, na foliga mai e le lelei tele ma faigofie ona mauaa i le windowsill o avanoa e manuia ai e matua maoae lava.

O lenei laumei e taua tele mo ona lanu lanu, e ufiufi i se mamanu masani. Fugalaau i luga o le Scheffler e na o le natura natura poo le tausiga lelei e fai togalaau i greenhouses.

I le fale, e mafai e le togavao ona oʻo i le 2.5 mita. O lenei mea e itiiti ifo nai lo se masaniga masani e mafai e le togavao ona oʻo i le 20 mita le maualuga.

E taua! E tele ituaiga eseese o le ata, o se tasi o mea e sili ona manaia mo le fausiaina o aiga o Sheflera sili ona matagofie, ma o le ituaiga sili ona manaia o Bianca.

O lenei meaola eseese e ese mai le isi i le laulauina o lau, e fai si puupuu ma e tutusa ma le 8 simita. I luga o le pepa e manino le vaaia o le lanu o le kulimi tioata. I le aotelega e sili atu i le lua selau ituaiga o Schefflera.

Ata

O le ata o loʻo faʻaalia ai le laau "Schefflera Bianca" ma le tausiga lelei i le fale:

Tausiga ile

Malamalama

Faʻalogo! E le fiafia Bianca i avega tuusao, mai ia i latou e mafai ona susunuina afi i luga o laulaʻau ma le ogalaau.

I le taumalulu, i le taimi o le timuga o le tau, e tatau ai ona faia ni faʻamalama faaopoopo mo le laau. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona e faʻaaogaina moli mumulu. I le tau mafanafana, e sili ona lelei ona aumai ile Bianca i le ea, e puipuia mai le la vevela. Aua le tuua Bianca ma i le nofoaga o le a paʻu ai. E sili le tuʻuina o le "Scheffler" i lalo o se faʻavaa.

Lulu

E taua tele le vevela i le Schefflera. I le taumalulu, o le vevela sili ona maualuga mo Bianka e 18 tikeri Celsius.

O le maualuga o le vevela mo Bianchi i le taimi o le taumafanafana e le sili atu i le 22 tikeri Celsius.

Afai o le vevela ole fale e sili atu le maualuga, ona fautuaina lea e ave le fagu i le "Schefflera" i le ea, e masani ona ufiufi mai le la susulu.

Afai o le taimi o le taumalulu i totonu o le potu e vevela tele ma o le vevela e tutusa ma le vevela o le taumafanafana, ona tatau loa lea ona faia le tausiga a Bianca e tusa ai ma le tulaga vevela.

Faʻalogo! Aua le faatagaina le vevela e maualuga atu + 22 tikeri ma lalo ifo + 16 tikeri.

I totonu o se isi alalaupapa vevela, o le tulaga o le ogaumu e mafai ona matua paʻu.

Faʻailoga i le taumafanafana ma le taumalulu

Scheffler e fiafia i le ea, afai o le ea o le potu e le lava le timu, aua nei galo e fufulu taimi ma fufulu fasi laulaau ma se ie susū.

I le masani ona inu vai inu Bianca ile taimi o le taumafanafana. O le tele o le faʻaleleia o vai e fuafua i le tulaga o le palapala. Afai e foliga mai e mamago le kululu, ona oʻo loa lea i le taimi e inu ai le laau.

O se fagu e iai se laau e tatau ona tuʻu i totonu o se paʻu loloto, aua e manaʻomia e le vai se aofaʻiga saʻo, aemaise lava ile aso vevela vevela. O le "Schefflera" e manaomia le faʻamautuina faifaipea, ae e le mafai ona tatou faʻatagaina le tele o le susu.

E taua! A maeʻa ona faʻasusu, e tatau ona aveese le vai mai le pusa e taofia ai le pala o le aʻa.

Totoina ma totoina

I le taimi o le totoina po o le toe totoina o laau totō, e tatau ona totogi le tausiga faapitoa i alavai, e tatau ona lava mo aʻa e maua ai le lele.

E tatau ona faʻatumu le ipu i le uamea lautele e le itiiti ifo ma le kuata.

Afai e te manaʻo e faʻatau le eleele ua saunia, o le eleele mo pama e atoatoa mo Shefflera. E mafai ona e saunia le eleele. O lenei tulaga o le a manaʻomia ai le eleele humus momoe, e mauoa i meaʻai.

E faʻafefiloi ma le oneone ma le vaovao. Le faʻatusatusaga o le palapala:

  • Sodoma 40%;
  • Humus 20%;
  • Leafland 30%;
  • Sand 10%.
E taua! O le eleele e tatau ona fai sina siama, e tusa ma le 6 pH.

O vao vao e totoina e tusa ma le tasi i le tausaga. E sili ona lelei le faia o se mea e faʻaaogaina i le tautotogo. O se tagata matua e lava lea e toe totoina i le tasi taimi i le lua tausaga. O taimi uma lava e tatau ai ona lapoa le ulo nai lo le muamua. Afai e leai se avanoa e faʻafetaui ai, ona tatau ai lea ona aveese le pito i luga o palapala ma sui.

Laʻei pito i luga i vaitau eseese

O loʻo faʻamalo mai le Oketopa ia Mati. I le vaitau o le tuputupu ae, e manaomia e Bianca le fafagaina e le aunoa, e tusa ma le faatolu i le masina.

I le taimi o le malologa, ua lava lea e faʻatino ai fafaga i le masina.

O fugalaau faʻapitoa poʻo ni mea faʻapipiʻi faʻapitoa e saunia mo laau teuteu teuteu e mafai ona avea o se ofu pito i luga. Fagapala le palapala i le taimi lava e uma ai le fafaga.

Faʻatasi i le masina, o le a lelei i laʻau felafolafoaʻi faʻatasi ma bioregulators, e pei o le zircon poʻo le epin.

O le mea pito sili i luga o laʻei pito i luga "Bianca" e manaʻomia se vaitaimi o le tuputupu ae, mai Mati e oo atu i Setema.

Teuteu

Talu ai ona o le Schefflera o se laau tele tele, e manaʻomia le teuteuina i lea taimi ma lea taimi e faia ai se siaki. E le fiafia Bianca e lafo ese le itu o le itu ma ola aʻe. Afai e te mulimuli i le togavao ma i le taimi e tipi ai isi tipu, e mafai ona e faia se paʻu matagofie matagofie.

E taua! Trimming e faia i le tautotogo.

Tofiga

Le auala sili ona taatele o le toe gaosia - tipi. Mo le aʻaina o le aʻa e tatau ona totō i le eleele, e aofia i vaega tutusa o le oneone ma le peat. Luga i se fagu tioata pe totōina i se tamai fale. E tatau ona taofia le tafe o le ea ao lei amataina faailoga muamua o le aʻa. O le maualuga o le vevela e mai le 20 i le 22 tikeri Celsius.

O se togafiti e tupu mai ai le fatu o fatu. O le totoina o fatu e sili ona lelei i le tautotogo. Seiloga e aliaʻe uluaʻi pulu, o le a manaʻomia le vevela + 22 tikeri. Ona mafai lea ona e faʻaitiitia le vevela i +18.

O le auala pito sili ona faigata ma le masani ai o le toe gaosia e ala ile lafoaʻi o le ea. O lenei metotia e naʻo le faʻapitoa o fai togalaau. O le ogalaau e tipi ma afifi i luga o le galu, o le pito i luga e tatau ona afifiina se ata tifaga. A maeʻa se vaitaimi faapitoa, ona aveese lea o le ata ma fufulu le moa ile vai. E toe faia le faʻasaga seia oʻo mai aʻa i le vaega. Ona vavaeeseina lea o le pito i lalo ma sau i se isi ipu.

E mafai e le 'au faitau ona fiafia i tusiga e uiga i ituaiga o tagata faʻatau:

  • Laʻau;
  • Janine.

Faamanuiaga ma le afaina

Scheffler e maua ai le faatosina sili ona lelei i se tagata. E talitonuina o lenei laau toto e aʻafia ai lagona le lelei uma, ma faʻasaʻoloto ai le tagata mai popolega ma atugaluga. O le mea lea, e fautuaina le tuʻuina o le "Scheffler" i totonu o le potumoe poʻo le nofoaga e faʻafiafia ai.

O le Schefflera o se suavai sili ona manaia ma le faamama. E afaina ai le ea i totonu o le potu i se auala e faatumauina ai se microclimate ma lelei le lelei.

O le Tagata e Faʻaleleia le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻapipiʻiina i le tele o talitonuga taufaasese. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te foai atu le "Sheffler Bianca" i le ulugalii fou, ona tusa ai lea ma le tuputupu aʻe o le vao, e mafai ona e fuafua pe vave vave ona e faʻatali mo le faʻaopoopoga i le aiga.

E taua! E le tatau ona galo ia i tatou o le "Schefflera" e faatatau i laau oona ma e ono mafua ai le dermatitis.

O mea teuteuina o fale ma laau olaola ua leva ona avea ma foliga masani. I aso nei, o taʻitaʻi taʻutaʻua o loʻo faʻaalia o latou manatu e faʻaaoga ai laau e pei o le Schefflera. Soo se lalelei e manaʻomia ai le tausiga. E na o se laau e lagona le mafanafana o le a foliga manaia ma faaopoopo atu le le mautonu i lou fale.