Faatoaga faatoaga

Faʻapitoa o le faʻapipiʻiina o le faʻaleleia o le ea i le fale o le hen: faʻapefea ona fai lau oe lava faʻalelei ma le natura mamanu?

E leʻi iloa e faifaatoaga faifaatoaga mea uma o faigata latou te maua e foia ai i luga o latou ala ao lei fetuunai tulaga o moa. O le laasaga muamua o le faʻavaeina lea o le galuega o le faʻaleleia o le tino i le moa moa.

Mafaufauga sese e uiga i le mea moni e faapea o lona fausiaina o lona uiga o se fofo faigofie o pu. E le mafai ona latou aliali mai, pe afea, ina ia aua nei mafatia i le gaosiga ma le ola maloloina o moa. I luga o ituaiga ma masini o le ea mo le moa moa, o le a tatou talanoaina i lenei tusiga. Tagai foi i se vitio aoga i luga o le autu.

O le a le mea?

Toa - o le moa e sili ona leaga. Na te mauaina tagata uma o loʻo nonofo i le taulaga. E ui lava e mafai ona ia nofo i totonu o se tamai fale e aunoa ma ni tulaga faʻapitoa, ae o faifaatoaga moa ma le poto masani i lona foafoaga e faʻatatau. O le mea muamua latou te popole i ai o le faʻaleleia o le tino, e aunoa ma le fausiaina i se taimi e aunoa ma le amanaʻiaina o foliga i totonu o le potu ma le numera o lafumanu.

O le a le mea mo?

O le tele o faifaatoaga e le mafai ona faʻamalosi e faʻapipiʻi le faʻaogaina o le faʻaleleia o fale i totonu o le falemoa ma o latou lava lima. E saʻo? Leai, ae aisea e te faʻaaluina ai nisi mea i ai? E aveeseina ai le ammonia faʻamalosi mai le moa moa ina ia leai se mimiti tele o moa, aua e te maʻi tele, ma aua neʻi taofi le fuaina o fuamoa. Pe a faʻapipiʻi se tagata, o le faʻamafanafana (onosefulu-valu pasene) ma le vevela o masini eleʻele e faʻatonutonuina: i totonu o le fale o le a le mafai ona manava ma vevela. Manaoga:

  1. Faamautinoa le tafe mai o le ea fou.
  2. E leai ni faʻataʻitaʻiga e puipuia ai faʻamaʻi faʻamaʻi ma lafu manu.

E faʻapefea ona e fuafua i lau lava vaʻaia pe lelei le faiga o le ea?

TALI: Ina ia faia lenei mea, alu i le moa moa ma faʻaalu se taimi i totonu. Afai o le asiasiga o loʻo i ai le leai o se ea, o loʻo i ai le ulu o le ulu, e leai se malulu, poʻo le vaalele mo vaʻa e filifilia sese.

Ituaiga ma masini

O le tele o taimi i totonu o le moa moa e faʻapipiʻi le masani ona mimiti pe faia foi le faʻaleleia o le ea. E faigofie uma nei filifiliga ma e mafai e le faifaatoaga ona taitaia le galuega lava ia. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga muamua, o le a manaʻomia ni faamalama e maua ai le ea fou. Faʻatasi ma le faitotoʻao le faitotoʻa ma faamalama i luga o le taualuga pe luga foi i luga o se totini, latou te fetuutuunai le faʻaogaina o le ea i totonu o le potu.

O nisi taimi e fai ai e le aufaifaatoaga faifaatoaga le lele, lea e mafai ona faia ma o latou lava lima, pe a mafaufau e sili atu le lelei. E faʻapefea ona fai se pulou? Mo le fausiaina, ua lava lea e faʻatau ai paipa e lua i le diamita o le 19-22 cm ma le umi o le 1.9-2.1 m, pe afai o le nofoaga o le chicken coop o le 12 sikuea mita. mita ma tuu i totonu o nofoaga saʻo.

Tuʻuina ma faʻamamaina le faiga e te faia ai oe lava ia

Aʻo leʻi fausiaina se polokalama faʻaleleia, latou te faʻamoemoe i ona foliga vaaia, maua mai meafaigaluega talafeagai ma mea fau fale.

Faʻaaogāina ma faʻamamaina le tino - o se mea faʻamaonia. O lona faʻataʻitaʻiga o le faʻapipiʻiina o le faʻalavelave / faʻasaoina o le ea. E aoga lelei i le tautotogo ma le autumn:

  1. Ina ia fausia, faatau ni paipa se lua. O latou laʻau e tatau ona 20 cm, ma le umi - 200 cm O le muamua paipa o le a nafa ma le tafe mai o le ea fou, ma le lona lua - mo lona faʻaaogaina.
  2. O le mea muamua e faʻasaga i luga o le nofoaga e seasea lava ona i ai le manulele, ma o le lona lua e faʻamautu i luga ae o le tagata.

Mechanical

FUAFUAGA: E seasea ona maua e le au faifaatoʻaga le faʻaleleia o masini i totonu o le moa. E naʻo le taimi e tele ai le vaega o le potu ma e tele lafu manu.

I lenei tulaga, e le mafai ona foia le faafitauli i le afaina o le ea fou e ala i le faapipiiina o le faamalama, seivagana ua e faatauina se faʻailo ma toe faʻaoga i totonu.

Fanu i totonu o le moa fale pe a manaʻomia. Ina ia faʻaitiitia le tau o le malosi, e seasea lava ona faʻapipiʻiina ma se masini eletise mo le faʻapipiʻiina vave o le vevela ma le vevela o le ea.

Faʻatinoga o masini:

  1. Filifilia le nofoaga lelei mo le faamalama o masini.
  2. A maea ona faia se faamalama, faatau mai se mea masani poʻo se faʻailoga.
  3. Faʻatulagaina o le tagata i totonu o le faamalama. Faatasi ai ma le faʻatulagaina, o le a taulimaina e se faifaatoaga moa, maua le malamalama maualalo ma tomai.
  4. Siaki le faʻasalaga. Taumafai faʻamalosi.
  5. Faʻamauina, pe a manaʻomia, isi masini e mataʻituina le maualuga o le ea i totonu o le potu. O le le lelei o lenei gaioiga o le faʻaalia o tau eletise.

Matamata i le vitio e uiga i le faʻapipiʻiina o le masini faʻaleleia i totonu o le falemoa:

Fausaga fausaga

Afai e laʻititi le vaega o le moa moa, o lona uiga o le ea masani e lava mo le fesuiaiga o le ea.. Muamua, o le a le faia se vaeluaga mataʻutia i le paketi. Lona lua, e oʻo lava i se tagata e le o tomai faʻapitoa e taulimaina lana masini. E na o le pau lava le mea e tatau ona e tipiina i totonu o le faamalama i luga o le puipui poo le taualuga. Aʻo tuʻuina le faʻamalama i luga o faʻalo e foia ai le faafitauli i le moli:

  1. Mo le masini o le faʻaleleia o le eleele e fausia ai se auala faʻasaʻo ma se vaega sikuea sikuea. O lona pito sili ona lelei e lua sefulu luasefulu.

    Komiti - o mea autu o le a manaʻomia ile taimi o le fausiaina.

  2. O le vaega i totonu e vaevaeina i le 2 vaega. O le pito i luga e tapunia e ala i le faamaufaailogaina ma le faʻaeteete o puipui ma le uila ma valiina. E maua ai foi pu.
  3. O le ea fou e ulu atu i le vaega umi i le pito i lalo, ma le lona lua o loʻo faʻaalia i luga o le auala.

Mai pipili pipili

Le faʻaleleia lelei o paipa palasitika. E faʻaaoga i vaega laiti:

  1. Ina ia faia lenei mea, ave se paipa 2-mita ma le limasefulu pe tusa ma le lua senetimita.
  2. A maeʻa lena, fai ni pupu i le taualuga. O le mea muamua e tatau ona sili atu i luga o le solo, ma le lona lua - i se nofoaga e maua ai e le moa ni taimi itiiti. Ole tutusa o le lua o pu e pei o paipa.
  3. Faʻapipiʻi le paipa i luga o le paʻu, ia mautinoa e 1,5 m luga aʻe o le taualuga o le moa moa, ae i totonu o le fale e lava lea e faʻamautinoa ai le faʻamaʻi ile 0.3 m.
  4. O le paipa lona lua e tumau i le 0.2 m mai le fola. E manaʻomia le faʻamautinoa o le aʻafiaga o le ea fou i totonu.
  5. O le paipa i luga o le perches e aveesea ai le mafanafana ma le ammonia va.
  6. O "faamalu" faʻapitoa e faʻamauina i fafo atu o paipa e lua e taofia ai le tupu mai o le kiona ma le timu.

Mataʻituina le vitio e uiga i le faʻaleleia o le ea i totonu o se fale paʻu paʻu pepa paʻu:

Mo le taumalulu

Mafaufau i foliga o le ea o le moa a le aiga i le taumalulu, pe faapefea ona faʻapipiʻi e tusa ai ma se fuafuaga e aunoa ma le eletise? E le o se filifiliga sili mo le lele i le taumalulu o le fausaga masani.. Faʻamamaina o le potu e ala i le tatalaina o faitotoʻa ma faamalama e maua ai le vevela tele o le vevela, lea e mafua ai le oti o lafumanu. Aua le faʻatau se mea vevela?

I le taumalulu, faʻalelei le faʻaleleia o le ea, lea e aveesea ai vaalele matautia ma maua avanoa i le ea fou. E tele mea lelei, aemaise lava mea nei:

  • leai se siitaga i pili eletise;
  • galuega autasi a le itulagi;
  • faatinoga o galuega;
  • galuega le leoa.

Faʻafefea ona faia se fuafuaga e aunoa ma le eletise?

  1. Aʻo leʻi fausiaina le faʻalelei, tusi le ata. E taʻu mai ai le nofoaga o lua pu. E tatau ona latou i itu eseese. O paipa e lua ua tuufaatasia ma le lautele o le 0.2 mita o le a pasi atu i nei pu.
  2. E lata ane i le mea e nonofo ai nusi ma perches e leai se paipa "tuʻuina atu". Ae o le lua lona lua ua faia, i se isi itu, i le nofoaga o loʻo savavali ai moa, puʻe fua.
  3. E tusa ai ma le polokalame, e fausia le vaalele e aunoa ma le popole i le vevela o le vevela: o le a latou le i ai.

O le tele o faifaatoaga moa e faatau ma faʻapipiʻi se meaʻai i le vevela ma le maualuga o masini eletise i le paipa. mo le gaioiga o le ea. Mo le faʻasaoina o le eletise eletise i le tulaga o le faʻapipiʻiina o masini, liliu i luga pe a aliali mai le paʻu.

Faaiuga

O faifaatoaga moa uma i lana lava auala e foia le faafitauli i le ea i totonu o le falemoa. O nisi e le faʻalavelave i le faʻatulagaina, seia oʻo ina latou feagai ma le leiloa o moa lafumanu ma ona faʻamaʻi masani. Seiloga ua aliali mai ni faʻafitauli, latou te filifili i le va o le faʻamalosi-vaʻa ma le faʻamaʻapeina o le ea ma le faʻaleleia o le natura, ona fausia ai lea e aunoa ma le tele o faafitauli.