Fua o le gaosiga

Pe ou te manaʻomia se mea faʻapipiʻi o fomaʻi pe a uma ona faʻatau? E faʻapefea ona faʻatino le faiga?

O Orchid o se sui mamalu ma matagofie o le lalolagi o fugalaau. E tosina atu i foliga ma foliga ese o fugalaau. E manaomia e le laau se tausiga faapitoa.

O faʻafitauli muamua lava e mafai ona faʻatautaia i le taimi lava e uma ai le faʻatauina o se orchid, pe afai e te le iloa pe faʻafefea ona faʻafeiloaʻi. O lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe pe ae manaʻomia le suia o le ulo, o le a le fautuaga lautele mo le gaosiga, pe faʻapefea ona tausia lelei.

O le a le mea e tatau ona manatuaina pe a faʻatauina lenei fugalaau matagofie?

A e faʻatau, e tatau ona e manatuaina o totonu o le faleoloa o loʻo i ai i le faleoloa se mea lelei i le faleoloa. Faʻaauau le maualuga o le vevela, malamalama, ma le tatau.

O le fugalaau e sili ona mataʻutia, o le mea lea e manaʻomia ai le tausiga faapitoa ma le gauai. A maeʻa ona maua, e tatau ona e vave faia ni aiaiga i se mea vavalalata e mafai ai i latou na i totonu o le faleoloa.

E taua tele le mataʻituina i nei aso muamua, e pei ona faʻafeiloaʻi ma faʻaaoga e le togi.

E tatau ona ou faʻatulagaina se faleoloa faatoa faʻatau?

O sea ituaiga fesili e fiafia i le toatele, ae o le mea sili, o tagata fai fualaau faila. E tele taimi e faatauina atu ai le laau i ipu mataga, ma o loʻo i ai se manao e vave faʻafesoʻotaʻi i se gaosiga sili atu ona matagofie. Ae o le fesili e tulaʻi mai pe tatau ona faia ma lamatia le ola maloloina o se orchid mo le lelei o le matagofie?

O le taimi sili e faʻatau ai o le tautotogo. I le taimi nei, ua maeʻa ona totogo ma ua amata le vaitau tuputupu ae. O le mea moni, e manaʻomia le totoina o le fugalaau pe a tumu le fuga i totonu o le fagu.

E leai se mea e tatau ona tatou faʻagaloina le taimi e amata ai ona tupu le tosoke, a leai o le aʻafiaga o aʻa o le a faigata ona vavaeese. Afai o le mea e faʻapipii ai e sese ma e le lelei, o le a oʻo atu ai i le oti o le laau.

I le tamaitai lalelei na lagona le mafanafana ma e le faalavelave i isi laau, e tatau ona tuu ese mai ia i latou. O lea la, e mafai ona tatou faʻapea afai e lelei le fugalaau, ona le tatau lea ona e faʻafesoʻotaʻi vave pe a uma le faʻatau ma tuʻuina atu ia te ia le taimi e faʻafetaui ai.

O fea e tatau ai ona totoina mai se faleoloa oloa?

  • O le mafuaaga muamua o le eleele. O le tele o taimi, o le fanua o loʻo faʻaaogaina e faleoloa e aofia ai peʻa faʻatasi ma le faʻaopoopoga o mea eleelea eseese, ma e sili atu le manava. O lenei eleele e le o fuafuaina mo se vaitaimi uumi.
  • O le tele o tagata faʻatau, e faʻalauteleina le ola o se orchid, masani ona faʻafeinu ma faʻagasolo. Fugalaau - o le inu mālūlū ma le inu tele e mafai ona taʻitaʻia ai le aʻa. O aʻa e le talia le tele o le susu. E le o tagata uma e auai i le gaosiga pe a uma ona faʻatau ma leai se aoga, aua i lenei faagasologa, e mafai ona e iloa aʻa ma aʻa ua mate, ma i le aveesea, o le fugalaau o le a maua le faʻaolataga.
  • A o lei faʻatau atu, ua ola le laau i totonu o se tamai ipu ua tumu i moa sphagnum. E le o taimi uma pe a fesiitai atu i totonu o se atigipusa telē, o tagata faatau e aveese uma le gaogao. O le faʻatauina o se fugalaau, e tatau ona e faʻaumatia vave le galu, ma le avanoa na faʻasaʻoloto e faʻatumu ai le eleele.

Mai le vitio o le a e iloa pe ae manaʻomia le toe totoina o se inisiua pe a uma ona e faatauina mai:

E faapefea ona filifili le taimi tatau mo le faʻatinoga?

E le o faʻatulagaina i le taumafanafana i le vevela o le tau, faʻapea foi i le taumalulu.pe a oʻo i le taimi e malolo ai le orchid. O le taimi sili ona lelei o le tautotogo. O le taimi lea o le fugalaau e ulu atu i le vaega vegetative.

E le fautuaina e faia le taualumaga i le taimi o le fuga, aua o le a taʻitaʻia ai le fugalaau.

E tatau ona sui le ipu ma le palapala?

Afai e lagona e le fugalaau le lelei ma e iai sona foliga maloloina, e leai se mea e faʻalavelave ai. E mafai ona faia le toe fai i sina taimi mulimuli ane i totonu o le fagu fou. E manaʻomia le faʻatinoga mo le tuputupu ae o aʻa ma tapuni ia pusa faleoloa e mafai ona i ai le laau. O le sui e tatau ona tutusa ma le tasi muamua, seʻi vagana o se moa sphagnum.

Fautuaga lautele

  • E tatau ona faia lenei mea i le tautotogo.
  • E suia le ulo ma le eleele pe a tatau ai.
  • E leʻi faia se suʻisuʻi i totonu o koneteina tele.
  • Malosiaga o le a manaʻomia manino.
  • Ua aveesea ia aʻa ma ua pala.
  • O mea e aveeseina e tatau ona faʻamaonia.
  • O vaega e faia i le malala.
  • O fugalaau mamaʻi e le toe faʻavasegaina.
  • O le faʻatinoga lava ia o loʻo faia lelei.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

  1. Mo se amataga, ua saunia mea e faaaoga: o se ipu fou fou palasitika, seleulu po o le pulu, sela, paina, fungicide (e faʻafeiloaʻi ai le pogisa po o le pala, pe afai ei ai).
  2. Le isi o le fafaga. Mai le eleele malulu e sili atu ona faigofie le maua o se orchid.
  3. O lea ua aveesea le fugalaau.
  4. Aveese ma le faaeteete le mea muamua mai le aʻa.
  5. Aveese maʻi, mago, aʻa ua oti.
  6. Ona suʻeina lea o le au. Afai e maua ni pogisa pogisa, o lona uiga o lenei nofoaga e tatau ona vavae ese seia oʻo ina vaaia le vaega lanumeamata ola maloloina.
  7. O nofoaga uma e afaina e tatau ona togafitia i le manala, i ni tulaga ogaoga, ma se tele o latou, faʻaaoga se sigicide.
  8. A maeʻa lenei, e le o faʻalavelaveina le laau mo ni nai itula.
  9. O le faʻasalaga mulimuli o se tuusaʻo tuusao.
  10. I totonu o se ipu manino, ua faia ai ni vaitavai.
  11. O le fugalaau e faʻatulagaina ina ia tu ai i le ogatotonu o le fagu, ma aʻa i luga o puipui.
  12. O le isi o loʻo faʻatumu le faʻafefiloi palapala.

Mai le vitio o le ae iloa ai pe faʻafefea ona suia se orchid:

Faʻamatalaga faʻafitauli ona o le faʻataʻitaʻiga ma a latou fofo

O le tulaga o le iniseti pe a uma le gafa e mataʻituina ma le faʻaeteete, pe a tulaʻi mai faafitauli eseese.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi taimi o ni vaʻaiga ma ni manua ua faia i le aʻa. I lenei tulaga, e taofi le fausiaina mo le vaiaso. E naʻo le tasi le aso e mafai ona e fufuluina ai le pito i luga.

O le isi faafitauli masani o le leai o se tuputupu ae. E mafua mai mafuaʻaga nei: le talafeagai le vevela, faʻavalea vai, se vaega itiiti o le malamalama, leai se aoga aoga. Tala lelei le iloiloina o tausiga.

E masani ona tupu pe a maeʻa le faʻagasologa mo se taimi umi e leai se fuga. E tupu lenei mea ona o se ipu tele, o le tele o le eletise i totonu o le eleele fou, le inu tele. Ina ia foia lenei faafitauli, e foliga mai, e manaʻomia se isi gaioiga, ae faʻatasi ai ma tulafono uma.

Tausia le fuga na faʻatau i le fale

Mafaufau i le tausiga o se laau na e faatauina talu ai nei.

  • Tausia o le vevela. I le aso e tusa ma le + 24 ... +25, ma i le po e le itiiti ifo nai lo +16 tikeri.
  • E tatau ona faʻamauina pe a mu le palapala.
  • E le fautuaina le tuʻuina o se fugalaau i tafatafa o masini faʻavevela.
  • Malamalama - faataapeapeina e aunoa ma le taia o ave saʻo o le la.
  • Laei pito sili ona faʻaoga faapitoa mo lenei ituaiga.

Faaiuga

Orchid o se laau matagofie e tosina i ai lona matagofie. O ia, e le masalomia, o le a fiafia i lona tagata e tupu aʻe. O le mea autu - ia mulimuli i tulafono o le tausiga mo ia ma faʻaeteete ma mataala i le faagasologa o le gaosiga.