Mataupu

Fesoasoani faʻamaoni i luga o le fasi fanua - fale kosi i luga o Mitlayder: mataupu faavae o le faʻaaogaina, ata tusi, fausia o oe lava lima

Greenhouse e Mitlayder talu mai lona amataga, ua maua le lautele lauiloa i le va o faifaatoaga, fai togalaau.

Greenhouse on mitlayder - o le a lea? O se mamanu tulaga ese lenei, ma le vateatea volumetric ma le mafai ona totoina laau eseese i totonu i lalo o tulaga lelei.

Faʻapitoa ile lauʻeleʻele i Mietlayder

Mitlider Greenhouse, e lauiloa foi "Fale laufanua o Amerika", o loʻo i ai uiga lelei na vaetofia mai isi fausaga kiona.

O mea taua ia:

  • fesuisuiaʻi tulaga masani o le ea. O le tumutumu pito i luga o le taualuga e faʻapipiʻiina i le gaʻo, e ui atu i le ea mafanafana. O le ea fou e tafe mai faitotoa tatala po o faamalama fesoasoani, o loo i lalo o le taualuga;
  • fausiaina ogaoga umi, faʻafeiloaʻi i le faʻapipiʻiina o faʻailoga ma faʻalavelave. O sea fausaga e le fefe i le uatoʻa ma matagi malolosi;
  • e mafai ona vaeluaina le fale kesi ma feaveaʻi i se isi nofoaga, pe afai o le faʻapipiʻi na faia i ni fusi poʻo ni sikulima, e aunoa ma le faʻaaogaina o fao;
  • o le fausaga ua faʻapipiʻiina i se auala e tu ai le umi mai sisifo i sisifo. O le iʻuga, e liliu atu ai le faʻaleleia o le ea i le itu i saute, lea e puipuia ai le lauʻeleʻele mai i totonu o le matagi mālū malulu. I lenei tulaga, o laau e maua ai le malamalama lelei ma se aofaiga o le vevela o le la;
  • "Amerika" e le manaʻomia ni masini faʻaopoopo poʻo faʻasalalau mo le kesi, e pei o faʻaleleia o le ea e maua ai aganuu ma carbon dioxide i tulaga manaomia.

Ituaiga ma mea mo le gaosia o le faʻavaa

O se tasi o auala masani e faʻaaogaina o le fausia ma le taualuga o le taualuga ma puipui puipui.

O le pito i matu o le fale lauʻeleʻele ua faʻapipiʻiina, o se taʻiala, ma se maualuga maualuga e puipuia ai laau mai matagi malulu. O le maulalo e taulaʻi i le itu i saute.

Fale faʻamaʻaloga e Mitlayder (ata i luga o le itu taumatau) - o se tasi manatu, lea ua maua nei i le asō se tulaga lauiloa. A o iai se faʻataʻatiaga faʻasologa o loʻo i ai ni faafitauli faʻapitoa i le vaalele, o le taualuga e lua-laulau o le "Amerika" e fesoasoani lelei e faʻafetaui ai lenei galuega.

E taua le matauina iinei o le fausiaina o se falesa aisa e fesootaʻi ma nisi o faigata, e pei o le manaʻoga e punou paipu. O sea faagasologa e manaʻomia ai se paipa paipa, lea e le o avanoa i tagata uma e fai togalaau.

Mo mea e faʻaaogaina, mo le fausiaina o se mea uamea o le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻaaogaina lea o se paipa paipa ma se vaega o le 50x50 mm.

E mafai foi ona faʻapipiʻi laupapa laupapa, mo le faʻaaogaina o se paʻu ma se vaega o le 75-100 i50 mm.

Polofiti faʻamaufaʻailogaina e masani ona faia i le fausiaina o greenhouses greenhouse, ma le fausaga o le uila - mo le ufiufi ata.

Ae peitai, e le o se mataupu o le mataupu faavae ma e na o le auala e faʻapipiʻiina ai le faʻapipiʻi e faʻapipii faʻatasi ai: mo le polycarbonate, i lenei tulaga ua faʻaaogaina mata uʻamea, ma o le ata e faʻatulagaina i se mea faʻapipiʻi poʻo ni fao laau ma ni fao.

Sauniuniga mo le fausiaina

Galuega sauniuni e tatau ona aofia ai isi laasaga:

  • tusia ata e tusa ai ma le telē o le lumanaʻi. Ole fua ole lanu ole lanu meamata: umi - 6 m, lautele - 3 mita, maualuga - 2.7 m O le mamao i le va o pito i luga ma pito i lalo e 0.45 m;
  • faatau mai o meafaitino e tusa ai ma le ata;
  • filifiliga o nofoaga mo le fausiaina. O le nofoaga ua filifilia e tatau ona faasaolotoina mai otaota ma mutia ma faʻalelei lelei.

Le isi e tatau ona fuafua le ituaiga o faavae.

Mo le fausiaina o se faletini i luga o Mitlayder mai le polycarbonate o le filifiliga e sili ona talafeagai tala lelei papaʻu.

O lenei ituaiga o loʻo i ai se mamanu faigofie ma le faʻatuatuaina, faʻapea foʻi ma tau taugofie. Mo sina vaega tele o le falemalama fale o se ituaiga fausaga o le a lava lea.

Faavaeina o le faavae

Fausiaina o le faavae faʻamau e aofia ai taualumaga nei:

  1. Ua faataatia le faavae i luga o siteki ma se maea, lea o loo taoto i le va oi latou.
  2. E tusa ai ma le faʻailoga eli ai le va. O lona loloto e 0.6 mita, lautele - 0.25 m.
  3. E tasi le vaega o le oneone e fefiloi ma le tasi vaega o le iliili.
  4. O le iʻuga o le faʻafefiloi e sasaa atu i totonu o se fagu ma se laulau pe a ma le 10 cm, ma maua ai se aluga.
  5. Faatasi ai ma le fesoasoani a laupapa ma siteki, ua fausia ai le galuega. E tatau ona totoina e siteki, ae o le mamao i le va oi latou e tatau ona 0.3-0.4 m.
  6. E mafai ona fausia le faʻavae mai le faʻaogaina e ala i le uila eletise poʻo le faʻaputuina foi o paʻu i le va o le uamea.
  7. O le faʻatumu ua maeʻa tuʻuina i le pepa.
  8. Ma le isi, e tatau ona e saunia se sima sima. Ina ia faia lenei mea, ia faʻafefiloi 5 vaega o le otaota, 3 vaega o le oneone ma le tasi vaega o le sima.
  9. Ua sasaaina le fofo i totonu o le pepa.

Faataʻitaʻiga faʻavae:

Aveese le pepa pepa e tatau ona le muamua muamua nai lo le vaiaso talu ona sasaa. Mo le fausiaina o le fale lauʻeleʻele e mafai ona ave i le maeʻa o le masina mai le aso o le fausiaina o le faavae.

Polycarbonate

E faʻapefea ona fausia se fale koli i Mitlayder i lalo o le polycarbonate i ou lava lima? O le faagasologa o le fausiaina o "Amerika" ma le paʻu o le polycarbonate e aofia ai ni nai vaega:

  1. E tatau ona faataatia le faavae o le lumanaʻi i le pito i luga o le faavae, mo le fausiaina o paʻu ma se vaega o le 10x10 cm. O loʻo faataamilo i le nofoaga o le fausaga ma e fesoʻotaʻi i le tasi ma le isi e faʻaoga ai le faʻaoʻoina o mata.
  2. A maeʻa ona tuʻuina ia faʻamau e tatau ona siaki pe saʻo le saʻo. Ina ia faia lenei mea, fua le mamao i le va o tulimanu faʻatapulaʻa - pe afai o tutusa e tutusa, ona lelei mea uma. I le isi itu o le nofoaga o le faavae, o loʻo faʻapipiʻiina ai siteki, lea e tuʻuina atu i paʻu tutusa faʻatasi ma sikulima.

  3. O puipui o le itu o loʻo faʻapotopotoina e tusa ai ma laasaga o loʻo faʻamatalaina muamua. O faʻamatalaga o puipui o loʻo fesoʻotaʻi foi e ala i sikuea.
  4. O le laasaga e sosoo ai o le fausiaina o puipui pito i tua, o le mamao i le va o ia mea e tatau ona 0.7 m. Mo le faʻapipiʻiina o puipui, e faʻaaogaina ai le faʻailoga e 75x50 cm.
  5. O loʻo faʻapotopotoina le faʻavaa o le faitotoa.
  6. O faʻaofuofu ua faʻapipiʻiina i le faʻavaa o le faitotoa.
  7. Le isi mea o le faʻapipiʻiina o faamalama. I totonu o se fale lauʻeleʻele e tusa ai ma Mitlayder, o le faʻatalama o le faʻavaa e i ai le maualuga o le tau e fetaui ma le malifa o le taualuga, e 30 tikeri. O le i ai o faamalama e lua e talafeagai mo lenei mamanu.

Ata o le greenhouse e tusa ai ma Mitlayder: ata faʻavasega, faʻatusatusaga.

Laasaga mulimuli o le faʻapipiʻiina o le faʻavaa - fausiaina o taualuga. O le a manaʻomia ai mea nei:

  • 5 faʻailoga 1.9 mita le umi;
  • 5 faʻamau, o le a faʻaaogaina e fai ma lagolago, 32.7 cm le umi. E tatau ona vavae ese tulimanu o faʻamau;
  • 5 tai tolu tafatolu ma tutusa itu o le 0.5 mita. Mo la latou gaosiga, e tatau ona e faʻaaogaina le 0.7 cm plywood.

Faatasi ai ma le fesoasoani a nei mea, e lima le fausaga o fausaga e potopoto. O le mamao mai le tasi pito i luga i le isi e tatau ona 240 cm. I le isi, o loʻo faʻapipiʻiina tina i fao.

O fausaga ua maea ona fausia i luga o puipui. Muamua, o elemene itu, ona totoe lea, aʻo le mamao i le va oi latou e tatau ona tutusa. O fausaga ua faʻapipiʻiina o loʻo faʻapipiʻiina i sikulima.

E le gata i lea, i le pito i luga o lalo o le taualuga, e tatau ai ona faʻapipiʻi se laupapa ma se vaega o le 75x50 mm - faʻamalama pipisi matala. Luga o loo i luga o le laupapa fesoasoani. I lalo o le faamalama i le va o pito e tatau ona faasaʻo ai ni nai taofi pupuu.

O vaega laupapa o le fausaga o le a faʻafesoʻotaʻi eleele malulu, e tatau ona ufiufi i le fusi, lea o le a faʻaaogaina atili ai le meafaitino i le faʻaumatiaga.

A uma loa ona faʻapipiʻi le faʻavaa, e mafai ona e alu atu i le faʻapipiʻi. Aʻo tuʻuina le polycarbonate aoga le mulimuli i nisi tulafono:

  • lua mo sikulima e sili ona lelei e vaʻaia muamua. O le mafiafia o le fofo e tatau ona sili atu i le limamatua o pu ile 2-3 mm;
  • pepa laʻau polycarbonate e le tatau ona oomiina i le faʻavaa;
  • e tatau ona faataatia le mea i luga o le faavaa o le itu, lea ua faaauupegaina i le puipuiga o le ultraviolet. I le avea ai o se tulafono, e i ai se uiga mataga ona o le iai o se membrane puipuia.

Greenhouse by Mitlayder - filifiliga sili mo fuafuaga a le aiga.

O foliga lelei e aafia ai le taua o gaioiga o laau toto, ma mautinoa ai lo latou tuputupu ae maloloina, lea e mafai ai ona latou faalagolago i le aoina o le tele o fualaau aina i le faaiuga o le taumafanafana.

O se isi vitio e uiga i le Mitlaider polycarbonate greenhouse.