Fale

Matou te fausiaina i matou lava: Laasaga i lea laasaga i luga o le auala e fausia ai se fale lauʻeleʻele ma ou lava lima mai laupapa

I le tele o itulagi o Rusia, fualaau faisua ma lau e sili ona olaola i totonu o se fale kati.

Tomatoes, pepa logo, eggplants ma kukama o ni fua lelei, pe afai latou te fatuina se microclimate lelei.

O le fale kuka mai se pa laau e sili ona talafeagai e talafeagai mo nei faamoemoega.

Aisea mai laupapa?

E i ai ni fausaga fausaga nisi o faʻamanuiaga taua ma, aemaise lava:

  • tau maualalo - O le pulou o lenei mea, na faia i ou lava lima, e sili atu le taugofie nai lo se pepa ua saunia-o se talaaga gaosia;
  • le tumau - o le mamanu e le itiiti ifo i le 5-7 tausaga, ma i itulagi ma se tau le tumau i le tolu taimi le umi;
  • siosiomaga lelei - faʻamalosia lelei le laupapa i totonu o le fale lauʻeleʻele ma e le tuʻuina atu mea leaga i le siosiomaga.

O a mea e aofia ai?

Matou te lei taʻua na mea laupapa faʻasolo laau e pei o le faʻalagolago ma le mausali, o lona uiga e mafai ona faʻafitia soʻo se vevela, mai i le malamalama mumulu i se ipu mamafa mamafa.

E tele ni filifiliga eseese mo le ufiufi o greenhouses i luga o se faʻavae laupapa.

O ituaiga uma o inisiua o loʻo i ai lona manuia ma le lelei, o le a tatou taulai atu ia i latou i auiliiliga.

Polyethylene film

Faʻamatalaga:

  • avanoa - o le oloa e mafai ona maua i soʻo se maketi ma i totonu o faleoloa oloa fale;
  • tau maualalo.


Cons:

  • faaaogaina puupuu;
  • le lava le mafai ona gafatia i le susulu o le la;
  • maualalo le malosi (vave vaʻaia);
  • lē lelei le faʻamalosi.

Tioata

Faʻamatalaga:

  • sili ona manino;
  • tetee i suiga faafuasei i le vevela;
  • mafanafana lelei mafanafana;
  • tetee i le aufaasālalau agavaʻa;
  • faigofie o le tausiga.

Cons:

  • nisi faʻalavelave o le faʻalelei o le faʻalelei;
  • mamafa taua ma, e tusa ai ma lea, faateleina manaoga i luga o le faavaa;
  • vaivai ma le leai o se malosi i luma o matagi malosi ma timu;
  • le lava le puipuiga mai le radiation UF.

Polycarbonate

Faʻamatalaga:

  • māmā;
  • malosi;
  • le mafai gafatia e oʻo atu i le 80% o le faʻavelaina o le la;
  • agavaʻa (e mafai ona punou ma ufiufi i ni laupepa o soo se foliga).

Cons:

  • faʻapitoa faʻatulagaina;
  • i le vevela o le tau e vevela tele;
  • maualalo le maualuga o le polycarbonate i le maea ai o le 1-1.5 tausaga o le taotoga e pei o le tioata.
TAITAI! O le filifiliga o mea e ufiufi e faalagolago i le itu o le fale, o ituaiga o fualaau faisua ua tupu, o mea e fiafia i ai le pule ma lana paketi.

Filifiliga o laupapa

I totonu o le aʻoga lata ane o le kamuta e mafai ona e faʻatau ai se laupapa laupapa mo le fausiaina o le fale faʻafiafia.

Sili atu pe a manaʻo fale faʻanoanoaMo se faʻataʻitaʻiga, pine poʻo le pine.

O laupapa tetele (oak, beech) e mamafa tele i le gaosiga, e taugata, ma latou te le sili atu nai lo na o ni mea faʻapitoa.

E oʻo lava i le taugofieina o laupapa e mafai ona faʻatusatusa i ona uiga i le lelei, pe afai e filifilia lelei ma saunia.

Taiala mo le filifilia o laupapa:

  • leai ni meaʻai, mea meataalo, nonoa lapoa, ma faailoga o le pala;
  • e le sili atu le maualuga o faʻamaoniga o le humidity i le 22%;
  • ata atoatoa (o le pa e tatau ona faʻamafola ma saʻo).

I le tausisia o nei tulaga manaomia, o le a faʻagasolo malosi le faʻavae o le fale lauʻeleʻele ma faʻalagolago i le eseesega o le vevela. Pulu mo le faavae e tatau ona i ai le lautele o le 100 x 100 mm; mo fagu 50 x 50 mm.

TAITAI! o elemene uma o le greenhouse e tatau ona vaʻaia ma le faaeteete, togafitia i se vailaʻau faʻapitoa ina ia aloese mai le pala ma foliga o iniseti. A o leʻi faʻapotopotoina le faʻavaa, e mafai ona faʻafefeteina i latou i le fusi, ia latou foliga matagofie. O le mea lelei, e manaʻomia le valiina o le fausaga o laupapa.

Filifilia se nofoaga

O se tasi o fesili taua o loʻo fesili ai le au fai togalaau - pe o fea tonu e maua ai le fale koli. O le filifiliga pito sili ona lelei o se nofoaga e le maluelue, lea e tu i se mamao e mamao mai fale o le taulaga ma tetele laau. I se isi faaupuga, e le mafai ona faʻafeiloaʻi le ata i luga o le fausaga e tusa lava pe tasi le itula i le aso, talu ai o lenei mea o le a aʻafia ai le fua o fualaau faisua.

TAITAI! o le faitotoa e tatau ona tu i le itu pito i lalo (e le o le itu i matu ae le o luga o le mea e masani ona oso ai le matagi).

Greenhouse tele

Ua oʻo i le taimi e filifili ai mea o le a matou fausiaina. O le mea lea, o le a avea ma se fale gaogao tuusao ma vaega nei:

  • fua i le - 2 x 5.4 m; puipui puipui - 1.5 m;
  • taualuga o taualuga, 2-fasi;
  • faavae faʻamau, faʻamalosia;
  • kiliva ata.

Fuafuaga fuafuaina mo le faʻaaoga i le taimi mafanafana. Teseina na filifilia e faʻavae i luga o le lautele o le manulele polyethylene film - 3m. A ufiufi le fausaga maeʻa, e le tatau ona vavae ma fetuunai le ata tifaga.

Founuga faavae

Fesili: pe faʻapefea ona fausia se fale kati ma ou lava lima mai laupapa? e le faigofie. E tatau ona foia le tele o galuega vavalalata - mai le nofoaga o le greenhouse i le filifiliga o mea ufiufi.

O le fea faavae e filifili, sima poʻo piliki, faʻaopoopo i le faiga o columnar, e filifili tagata uma mo ia lava.

I lo tatou tulaga, o se faavae lenei o le faʻavae.

O se tamai vanu o le 55-60 cm i le loloto e elia i lalo ifo, i le itu o le fausaga i le lumanaʻi, lea e sasaa ai le M 200 poʻo le 250.

I le faʻaaogaina o mea faigaluega, e tatau ona e siiina le lipine i luga o le maualuga o le eleele i se maualuga o le 25-30 cm.

Faavae mafai ma e tatau ona faʻamalosia ia faateleina ona malosiaga ma le puipuiga mai le taʻe. E tatau foi tausia le le faʻamamaina, ina ia mulimuli ane mafai ona faʻaaogaina le fausaga e le gata i se faʻavaa laupapa ma se ata vevela, ae pei foi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma se faʻalaʻamea ma se ufiufi polycarbonate.

O le fale lanu vailaau e fai ai oe lava ia

O Wood o se aganuu masani mo Rusia, ma le malosi e galulue ai i totonu o le toto o tagata. O le mea lea, o faafitauli i le gaosia o le faavaa e tatau ona tulai mai. O le mea lenei e tatau ona foliga i ai:

Fuafuaga faʻatulagaina

O ata o le faʻaleleia o le fausiaina o se fale siʻomaga laupapa mai se paʻu ma o latou lava lima o loʻo tuʻuina atu mulimuli ane i le tusiga.

(Ata 1 Fuafuaga o le faʻavaa o le falemafa o le fafie)

O le mamanu o loʻo i ai se foliga o le trapezoidal (o le faʻaaogaina sili ona taatele ma faigofie o le faʻailoga faʻailoga). Faʻalogologo: i le ata i le lauʻeleʻele e lua ona pito, i le tasi o le faitotoa o le faitotoa o le a faʻapipiʻi mulimuli ane. I lea itu, o le pito i luga o le puipui pito i tua o le a vavaeina. O le ā le foliga o le faavaa pe a faʻapotopoto i le dacha:

Fausiaina o se fale koli i luga o le saite

(Ata 1a Fausia se fale kesi i luga o le saite)

Laasaga 1: Faʻapipiʻi le uʻamea uila i le faʻavae
Aʻo leʻi faʻapipiʻi faʻamau faʻamau i luga o le faavae o se faavae mo le faʻavaa, matou te fautuaina e tuʻu ai le lapiti i lalo o le lumanaʻi a le lumanaʻi o se 'upega faʻamalosi e puipuia mai' aʻai ma isi meaola. E mafai e se naiiniti ona faia se osofaʻiga tele ma faʻafefe oe i lona foliga mai faʻafuaseʻi. O nai upu e uiga i le 'ave o le pa - e tatau ona sili atu le lautele nai lo le ata o le a faia ai le faʻavaa. E manaʻomia foʻi e ia muai togafitia i le faʻaaogaina o visepisi. Faʻapipiʻiina i le faavae e faia i faʻamau uʻamea (ua faʻapipiʻiina i le mea e faʻatumu ai), taula taula, ma tuʻuina.

TAITAI! o le faavae e tatau ona faia i laupapa mautu, ae le o vaega e fesootai i le tasi. I luga o lenei mea e faalagolago i le mautu o le mamanu mo le lumanaʻi.

Laasaga 2: Faia o le puipui
A maeʻa ona faʻapipiʻi le faʻavae laupapa i le faavae, alu i le faʻapotopotoga o le faʻavaa ma amata i le fausiaina o le puipui. O lenei mea o se galuega faigata.aemaise lava mo i latou e faia mo le taimi muamua. Ae peitaʻi, afai o le mea e sili ona maualuga ma e saʻo ia fua, e faigofie le faʻatulagaga.

Muamua fale puipui

(Fig 2 O le puipui o le falemalama ua potopoto)

O le ata o loʻo i ou luma o se ata o le faʻapotopotoga o puipui puipui i totonu (itu 5.4 x 1.5 m). E pei ona mafai ona e vaʻaia, mo le faigofie o le faʻapotopotoga na filifilia ni togi. Faatasi ai ma i latou, e le na o le faigofie, ae sili atu foi le saogalemu, talu ai ona latou faateleina le mautu o le fale ua maeʻa e afaina ai uta. Mo le faʻapipiʻiina o puipui i isi elemene (fafters, vents, laulau faʻaputu), sikulima faʻapipiʻi, se faʻamaufaʻailoga uamea, o se tulimanu, o le a manaʻomia ai le tapuni. O le numera o puipui faʻatasi ai ma faʻasologa o loʻo i luga o le lua.

Laasaga 3: Faʻamau le suauʻu eletise

I le gaosia e le mafai ona faia se mea e aunoa ma ni mea e teu ai. E le gata i lea, o le a latou manaʻomia ni mea e sili atu nai lo puipui. Ae ui i lea, e tatau ona e taumafai e faia uma ina ia faʻamafola le taualuga o le taualuga ma o le matagi e utaina i luga o le ufiufi ata o le mea sili ona laitiiti.

I le taimi nei tatou te filifilia le umi o le vae o le vae. Afai o le a faʻaaogaina e tagata lautele le fale koli, o le umi e tatau ona 1.27 m. Afai e maualuga, faʻaʻatele le uumi o le vae vae i le 1.35 cm.

Igoa tutusa ma tuusaʻo tuusaʻo e mafai ona maofa. O le mea moni, e faigofie lava mea uma: o le lautele o le faʻaaogaina o le polyethylene film e 3 m, pe tusa ma le 6 m i le folasia. O le mea lea, o le aofaʻi o uumi vae e lua ma ato e lua e tatau ona tusa ma le 5.8 m. O lenei mea o le a mafai ai ona faia i se ata e ufiufi ai le 6 x 6 m, e aunoa ma ni toega ma mea faʻatafuna.

I le tasi itu o paʻu taʻitasi o le pito i luga o le tulimanu laupapa (faʻapipiʻi) ma le fusi e faʻamau. O le numera o laina e fetaui ma le numera o fagu. O le auala lenei e foliga mai ai se paga lua:

Faʻailoga

(Fig 3 Rafters)

Laasaga 4: Faʻasaʻo le laupapa sikuea ma matagi
O le suauʻu o loʻo i lalo o le faʻamasinoga ua faʻamalieina ma maua ai se malosiaga tuʻufaʻatasi pe a uma le faʻapipiʻiina o laupapa matagi ma le taualuga o le taualuga. E faʻapipiʻiina i le pito i tua ma e tatau ona faia i laupapa mautu (faʻapea foʻi ma faʻamau i lalo o le faʻavaa). I le ata o loʻo i lalo, o nei laupapa e tolu o loʻo faʻamamafa i le enaena enaena:

Polokalama e faʻaleleia ai matagi mai mea malulu

(Fig. 4 Faʻamasinoga o matagi faʻamalosi mai mea mautu)

TAITAI! E le gata e tatau ona faʻatulaga lelei le laʻau ma le matagi, ae ia faʻapipiʻiina lelei (faʻafefe ma oneone) ina ia le paʻu i luga o le eleele le lelei.

Laasaga 5: Faitauina ma le Vane Installation
Talu ai e laiti la tatou falemaua, e na o le 5.4 mita le umi, tasi le faitotoa ulufale (i le pito) ma le tasi lautusi faamalama (i le itu poʻo le isi itu) e lava mo ia.

Le faitotoa

(Fig. 5 Faitotoa ma le faamalama)

E mafai ona e tilotilo i isi greenhouses e mafai ona e faia oe: I lalo o le ata, Mai tioata, Polycarbonate, Mai le faamalama, Mo kukama, Mo tamato, Winterhousehouse, Greenhouse thermos, Mai i fagu paʻu, Mai laupapa ma polycarbonate, Tausaga taamilo mo greens , Puipui Odnoskatnuyu, potu

E mafai ona e vaʻavaʻai i se faʻamatalaga auiliili ma le mausali o le fausiaina o se kiona mai se laupapa laupapa i lenei vitio:

E le faʻaalia se isi faʻaogaina o le faʻafanua laupapa ma le faʻaoga o le fale. O le mamanu e mafai ai ona e le faʻaaluina se taimi ma ni tupe i luga o le gaosiga o mea taʻavale, ma nonoa saʻo laau i luga o fagu.

A aunoa ma le lanu meamata faigata ona maua se seleselega lelei fualaau faisua-vevela. E ui i le mea moni, i le faʻatau atu i le asō e mafai ona e mauaina se tamaoaiga mau filifilia o greenhouses ma vevela, o le fiafia i le fatuina o latou lava lima o loʻo tuputupu ae mai lea tausaga i lea tausaga.